Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

טנדרים ושטח, מתלבט.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6520 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מבקש את חוות דעתכם האם טנדרים 4X4 כגון מגנום והיילקס טובים לשטח כמו אחיהם הסגורים פגרו ולנד קרוזר.

הסיבה: אני מחפש לקנות רכב לטיולי סופשבוע עם הילדים. יש לי פרייבט ורכב השטח יעמוד רוב הזמן.

הטנדרים זולים לקניה (האם גם לאחזקה יחסית לג'יפים?) וגם יש בהם מקום לילדים ולציוד (חשבתי על ויטארה בהתחלה אבל ויתרתי בגלל מקום)

אשמח לשמוע את דעתכם.

פורסם

חדש או יד 2..?

בתור התחלה נראה לי שהגראנד ויטרה באמת תהווה אופציה טובה אבל אמרת שלא..

על טנדר אין לך בשביל מה ללכת, אפילו שהם טובים בשטח, זה רכב מסחרי ועם אין לך שימוש בזה חבל על הכסף...

ועם הג'יפ יעמוד כל השבוע ורק בסוף השבוע יצא לנשום קצת אוויר, לא הייתי הולך על ג'יפ שעובר את ה180 אלף.

הייתי ממליץ על טויוטה ראב-4 / יונדאי טוסון.

פורסם

טנדרים זולים לאחזקה אם אתה קונה אחד ממש זול (עם קילומטראז' גבוה מאוד), נוסע איתו מעט ומבטח אותו רק ביטוח צד ג' וחובה. עלויות הטיפול יכולות להיות גבוהות גם אם הקילומטראג' נמוך (במיוחד במגנום). הטויוטות הישנות אמנם אמינות אבל לא נוחות בטירוף. במושב האחורי ברובם יכולים לשבת שני ילדים קטנים או שני תאילנדים קומפקטיים בלבד.

אני מוכר עכשיו איסוזו איפון שקניתי משיקולים דומים לשלך כפרייבט ואני מודה - זה לא נוח ונעים כמו פרייבט אם כי לא רחוק מזה (הדגם שלי הוא מאוד מאובזר ויחסית חדש - בוודאי רחוק מאוד ממה שאתה דמיינת לעצמך מבחינה תקציבית). גם אני רציתי רכב עם עבירות שטח - ואת זה קיבלתי. גם נוח שיש מקום איחסון בלי סוף מאחור. אבל שוב - בשביל רכב שאתה תהנה לנסוע בו - אתה צריך להשקיע סכום נכבד ואז אולי באמת עדיף ללכת על רכב שישרת אותך כל השבוע ולא רק בסופי שבוע.

אם אתה רוצה לשמוע עוד - שלח לי הודעה פרטית עם טלפון ואחזור אליך.

פורסם

תודה לעונים,

אני באמת מחפש רכב רק לסופישבוע ולא ליום יום.

אני נוהג על רכב מדהים ביום יום, איך אומרים "מנהלים דינאמית" שום ג'יפ ואפילו ב 300 אלף ש"ח לא ישתווה אלי.

לכן, אני מחפש באזור 50-60 אלף שח, משהו עם עלויות אחזקה נמוכות, עבירות טובה ומקום לשני ילדים יציוד (אה כן, גם אישה)

האם התקציב הזה כדאי טנדר או ויטארה ארוך למשל?

תודה

פורסם

אני יכול להמליץ מנסיון אישי על סאו יונג מוסו ספורט (זה טנדר :wink: ).

יתרונות:

הטנדר הכי נח בזכות קפיצי סליל מאחור (הטנדר היחידי שמגיע איתם).

ספסל אחורי מרווח מאוד (בקנה מידה של מכוניות מנהלים).

מנוע טורבו דיזל אמין ביותר של מרצדס.

4X4 + הילוך כח.

סרן קדמי ואחורי דנה (נעילות זולות מאוד).

מחיר קניה (וכנראה מכירה) זול, אני קניתי את שלי, שנת 05 ,יד 1, 110K ק"מ, מטופל אך ורק במוסך המרכזי,שבוע לאחר גמר האחריות מהטרייד אין של היבואן במחיר מגוחך של 75K ש"ח.

מחיר ביטוח מקיף זול.

אחזקה יחסית זולה (טיפול כל 15K ק"מ) בערך 900 ש"ח במוסך מרכזי בחיפה.

חסרונות :

קפיצי סליל אחוריים גורמים לעומס הטענה נמוך (אבל מאחר ששנינו לא קבלני שיפוצי זה לא מעניין אותנו).

ספסל אחורי מרווח ביותר בא על חשבון תא אחורי קטן ביותר אבל הערתי לגבי המקצוע שלנו תופסת גם כאן.

ברשותי כבר כמה חודשים טובים וכל סופ"ש הוא יורד לשטח, בהשוואה לטנדרים אחרים שאני מכיר טוב (בעיקר מגנום וווינר)אני הרבה יותר מבסוט מהמוסו גם בשטח וגם בכביש.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

בקשל לטנדרים דאבל קבינה בסגנון היילקס, ראוי לציין ששם ממש מאט מקום, אז אם באים יותר משני אנשים, מי שיושב מאחורה - אכל אותה. מקסימום ילד בקושי יכול להכנס לשם.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

ספסל אחורי מרווח מאוד (בקנה מידה של מכוניות מנהלים).

ספסל אחורי מרווח ביותר בא על חשבון תא אחורי קטן ביותר

בקשל לטנדרים דאבל קבינה בסגנון היילקס, ראוי לציין ששם ממש מעט מקום, אז אם באים יותר משני אנשים, מי שיושב מאחורה - אכל אותה. מקסימום ילד בקושי יכול להכנס לשם.

כמו שציינתי, יש טנדרים שבהם מאוד מרווח מאחורה

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

• תוכן חדש...