Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6536 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אז אני והחברה רוצים לקנות לנו מצלמות ולשחק אותה תיירים יפאניים.

אני שמתי עין על הnikon D40, כי אין לי יותר מדי כסף. אז יש לי שלוש שאלות:

1. איך היא בכללי, ולמה היא הרבה יותר זולה מרוב הSLRים?

2. יש טעם לקנות מחודשת או שזה דבילי מצידי? (יש אחריות על מחודשת?)

3. מישהו מכיר מקום טוב וזול שבו אפשר לקנות קיט של הD40?

וחברה שלי שמה הרבה עיניים על הרבה מצלמות, ובסופו של דבר מתלבטת בין Canon PowerShot A570 IS ל Canon PowerShot A580.

1. מה לדעתכם עדיף ולמה?

2. האם שווה לשלם עוד כ250-300 ש"ח בשביל IS?

3. והאם אתם מכירים משהו יותר טוב בטווח של לגרד את ה700 ש"ח?

אגב, כן חיפשתי בפורום, ואף אחד מהת'רדים לא מצליח לקלוע בדיוק לטווח מחירים או לשאלה שלי (:

מה זה החיים לעומת עקיפה טובה? :borg:

חרא של צלם

פורסם

אני הייתי מעדיף D70S או D80 משומשות על D40. ה D40 היא ללא מנוע פנימי לפוקוס ולכן מוגבלת במבחר העדשות והיא גם מוגבלת בנוות הפעלת הפונ' השונות.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

מה הולך להיות השימוש שלך בצילום? הD40 מצלמה חמודה-לא יותר.

כמו שאמר קודמי,היא דיי מוגבלת. ישנם כאלה שהיא מעל ומעבר בשבילהם.

כל אחד והצורך שלו.

הD70S כבר מיושנת מאוד וחבל לקנות אותה! עשה לעצמך טובה ואל תקנה מצלמה מחודשת.

D80 מצלמה מעולה! לרוב האנשים היא מעל ומעבר.

בן.

Got To love It

פורסם

וחברה שלי שמה הרבה עיניים על הרבה מצלמות, ובסופו של דבר מתלבטת בין Canon PowerShot A570 IS ל Canon PowerShot A580.

1. מה לדעתכם עדיף ולמה?

2. האם שווה לשלם עוד כ250-300 ש"ח בשביל IS?

3. והאם אתם מכירים משהו יותר טוב בטווח של לגרד את ה700 ש"ח?

אלו דגמים ישנים, לא?

היום כבר קיימת מצלמת A590.

פורסם

בקשר לקומפקטית - מהניסיון שלי בהחלט שווה להוסיף עוד כמה שקלים לקאנון עם IS - זה עושה הבדל גדול בצילום בתנאי תאורה בינוניים ומטה (רוב הצילומים שאינם באור יום).

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

ה D40 היא מצלמה לחובב המתחיל

אחד כזה שרוצה SLR בגלל איכות התמונה, בגלל שליטה בחשיפה, אפשרות לחיבור פלאש חיצוני חזק ואפשרות להחליף עדשות - אבל הוא לא מתכונן לעבוד בצילום.

רוב המשתמשים יקנו עדשה אחת שתספיק להם (18-200 למשל).

אם אתה חושב שאתה צריך יותר מזה - D80.

הדגמים המשוכללים יותר כוללים מערכת טובה יותר למדידת אור, מעבד מהיר יותר ליותר תמונות בשניה, איכות טובה יותר בISO גבוה, ועוד ועוד

פורסם

D40 זולה כי אין לה מנוע פיקוס לעדשות, מה שמחייב קניית עדשות עם מנוע פיקוס (יקרות יותר) או ביצוע פוקוס ידני בעדשה, כאשר אין.

ה-D40 היא פתרון מעולה למי שרוצה DSLR בגלל איכות התמונה (בייחוד בתנאי תאורה לא טובים), מהירות הפוקוס ומהירות הצילום (יחסית לקומפקטית מתקדמת) ולא מעוניין להיכנס עמוק מדי לנבכי הטכניקה של עולם הצילום ותפעול המצלמה. אם אתה איש של עדשה-שתיים שרק רוצה לצלם ולקבל תמונות טובות יותר, היא מתאימה.

יש לה עוד יתרון גדול, היא קטנה וקל להסחב איתה (אם כי יש פחות במה להחזיק, מה שמפריע לצלמים מסויימים).

שים לב, ה-D40 כבר הוחלפה והדגמים החדשים הם בעלי 10MP. לא בטוח שזה משמעותי בשבילך, בייחוד אם התקציב צפוף.

בקומפקטיות שאפשר לקבל כיום ב-700 ש"ח בדיוק אני לא שולט, אבל IS, כשהוא עובד טוב, עוזר מאוד. ה-IS מנטרל את רעידות היד ומוריד טשטוש כאשר מצלמים אובייקטים נייחים (פחות או יותר) במהירויות תריס נמוכות. ה-IS לא עוזר למנוע טשטוש כאשר האובייקט המצולם בתנועה.

שווה את הכסף?

אם אתה מצלם הרבה בתנאי תאורה לא אידיאלים, כן.

אבל

אם אתה מצלם הרבה בתנאים לא אידיאלים עדיפה מצלמה שנותנת תמונות טובות יותר (פחות רעש) ב-ISO גבוה. זה הפורטה של פוג'י. במקום מייצב מעלים ISO ל-800 (יש עוד מצלמות עם ISO 800 ולמעלה מכך, אבל התוצאה לא טובה) ומורידים מהירות תריס.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

הD70S כבר מיושנת מאוד וחבל לקנות אותה! עשה לעצמך טובה ואל תקנה מצלמה מחודשת.

נכון שהיא נחשבת למיושנת אבל עדיין היא אחת העיסקאות הכדאיות בשוק. המיושנות שלה באה לידי ביטוי בעיקר בזה שהיא "רק" 6.2MP אבל זו רזולוציה מספיקה גם להגדלות של 30X40 באיכות מעולה (מניסיון ועוד עם עדשה לא מהשורה הראשונה).

גוף "מיושן" עם עדשה איכותית יתן תוצאות הרבה יותר טובות מ D300 עם עדשה בינונית. עדיף לקנות עדשה טובה יותר ובבוא העת לשדרג את הגוף.

פורסם

שי, המיושנות של ה-D70S באה לידי ביטוי בעוד נושאים (עיבוד תמונה, נקודות פוקוס ועוד). חוצמיזה, היא גדולה והיתרונות שיש לה מול ה-D40 (לה עיבוד תמונה טוב יותר) לא מעניינים צלם שרוצה DSLR ל-P&S (פלוס קצת כיוון ידני).

חומר למחשבה (האיש פרובקטור, אז לקרוא בזהירות):

http://www.kenrockwell.com/nikon/d40.htm

פורסם

מפתיע אותי שאף אחד לא הזכיר את הקאנון EOS 450D

היא עד כדי כך לא ברמה?

מוכר סטים קומפוננט ומגברים ברמה גבוהה לרכב!

טוויטרים HYBRID AUDIO L1 PRO + L1V2

מידריינג Hybrid Audio L4

מגברים לרכב - TRU TECHNOLOGY S44 - \ TRU TECHNOLOGY S45

פורסם

שי, המיושנות של ה-D70S באה לידי ביטוי בעוד נושאים (עיבוד תמונה, נקודות פוקוס ועוד).

חומר למחשבה (האיש פרובקטור, אז לקרוא בזהירות):

http://www.kenrockwell.com/nikon/d40.htm

לקן רוקוול אני לא אתייחס כי לא סובל את הכתיבה שלו אבל מבחינת עיבוד תמונה, נקודות פוקוס וכו' ההבדלים פשוט זניחים לעומת היתרונות בצורת עדשה עדיפה בהרבה (בתקציב נתון כמובן), סוללה עם אורך חיים כמעט אין סופי (מעל ל 1000 תמונות בין טעינה לטעינה. כמה מעל אני לא יודע כי אף פעם לא הגעתי להתראת סוללה חלשה), מבזק פנימי עדיף וגוף עמיד יותר פיזית.

פורסם

היא עד כדי כך לא ברמה?

כל מצלמות ה-DSLR של כל החברות הן מצלמות טובות מאוד עד מצויינות והפשפוש הטרחני בחיפוש אחר הבדלים ביניהן רק ממחיש זאת. עקרונית, דווקא החברות הקטנות בתחום (Pentax, Olympus, Sony) מציעות תמורה טובה יותר לכסף. אבל פותח השרשור קצר בכסף וה-D40 זולה עכשיו, בגלל שיצאו לה מחליפות, מה שיכול להפוך אותה לקנייה כדאית. היא בוודאי יותר זולה מה-450D, החדשה (לה יתרונות כמו Live view ועוד).

שי - יתרון העמידות של ה-70 ברור, אבל לא בטוח שהוא נחוץ.

לגבי איכות תמונה, יש מספיק אתרים שאפשר להשוות ולהחליט האם ההבדלים משמעותיים.

לגבי חיי סוללה, לא חושב של-70 יתרון מוחץ כאן. שוב, המשמעות של חיי סוללה משתנה בהתאם לשימוש (ובכל מקרה סוללה רזרבית עולה גרושים).

העובדה שיש ל-70 מנוע פיקוס פנימי חשובה למי שמתכוון לקנות מספר עדשות.

בגלל שאין מצלמות DSLR גרועות החכמה היא למצוא את המצלמה המתאימה ביותר במחיר הנכון.

פורסם

היא עד כדי כך לא ברמה?

בדרך כלל חובבי צילום מעדיפים חברה מסויימת,אני לדוגמה איש של קאנון, אם מישהו רגיל לניקון ,יהיה לו יותר נוח וכיף להמשיך איתם.

סמלים זהים ,צורת אחיזה ,דמיון הפעלה ,ומקובעות אנושית בסיסית.

אומנם אני כבר לא בעיניינים אבל פעם היה נהוג שמי ששואל קאנון עונים לו על קאנון ומי שעל ניקון עונים לו על ניקון.

לעניות דעתי (ונסיוני שנעצר בתקופת הפילים) וקצת דיבורים עם חבר'ה שעדיין בתחום, בין ניקון לקאנון ההבדל הוא בעיקר בחוזק הפיזי ,שלרוב ניקון תהייה חזקה יותר.

(כיום מצלם במצלמת חובבים S3 שמספקת את צרכי)

נשוי לשתי חיפושיות 74 1300 האחת ידנית השניה חצי אוטומטית כבר לא חצי אוט' :twisted:.

וגם לסובארו בראט (טנדר ) 81 4X4.

• תוכן חדש...