Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

בלמים

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6552 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כבר די הרבה זמן אני מתעסק עם יכולת בלימה.

במקור זה היה יותר טוב ממיאטה סטנדרטית אבל עדיין די לא מספק - בלימה לא חזקה, ABS נכנס מאוד מהר וכו'.

בינתיים טופלו נוזל בלמים, רפידות "משופרות", צינורות בלימה שזורים.

אחרי החלפת הצמיגים ל-F1 יכולת בלימה השתפרה ו-ABS נכנסה לפעולה מעט מאוד ובמקרים די נדירים.

לפני כמה ימים התקנתי משאבת בלמים "טריה" - יש שיפור מורגש בתחושב ובעוצמה וגם ABS שוב נכנס לפעולה הרבה יותר.

על מה בדיוק מבציע שינוי בפעולת ABS?

גנאדי

let the sun shine, let the :idea: glow, let the life flow :)

פורסם

ABS נכנס כשהגלגלים מתחילים להינעל - כלומר אין אחיזה, כנראה משאבת הבלם החדשה שלך גורמת לכך שאתה משקיע את אותו הכח ברגל אבל מקבל יותר בלימה וכך הגלגלים מתחילים לאבד אחיזה מהר יותר.

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

בגדול, ABS שנכנס מאוחר מעיד על 2 אפשרויות.

1. נהג. הנהג יודע לבלום כפסע לפני התערבות ה-ABS. וכמובן שברקסים חדים מאוד עוזרים.

2. חיכוך עם הכביש. צמיגים טובים יעכבו את "נעילת הגלגלים". למרות שיש צמיגים שנחשבים לטובים\מעולים בפניות, בבלימות חריפות תחת לחץ, הם קורסים.

זה מורגש מאוד ברכב נטול-ABS. הם פשוט מחליקים קדימה בלי התנגדות רבה, בעוד שבצמיגים מסויימים, תהיה התנגדות ברורה גם תחת נעילה.

אביחי

פורסם

אז אני מבין ש:

ABS נכנס מוקדם יותר = רפידות בולמות את הצלחות/גלגלים בצורה טובה יותר

זה נכון?

פורסם

כן.

אבל אתה כנהג צריך ללמוד לא לתת להם להתערב. תתאמן.

אולי אצלך זה ABS היסטרי, כמו בהרבה רכבים שאני מכיר, לא יודע.

תתאמן, ותראה מה מרגיש לך הכי נכון מבחינת מינון עוצמת ברקס, אפילו תראה איך זה בלי ABS, האם בולם יותר טוב על קצה הנעילה\כניסת ABS.

רק עם ניסויים אפשר לדעת,

ולמען רוח הפורום, במגרש סטריילי.

אביחי

פורסם

בנוסף, אם שיחקת עם הנמכות האכב, ויש ווסת בלימה בסרן האחורי, יכול להיות שכרגע חלוקת העומס בבלימה היא להעביר מעט יותר אחוזים לסרן האחורי (הווסת "חושב" שהרכב עמוס עם משקל מאחור ולכן מגביר מעט את הבלימה מאחור)

ואז, נוצר מצב שהאחוריים ננעלים טרם זמנם, כי אין באמת משקל עליהם, ואז ה ABS נכנס מוקדם יותר לעבודה בגללם, שוב, הדבר היחיד שניסו להגיד לך שצמיג שלא מחזיק את הכביש ומחליק (בגלל צמיג לא איכותי, לחץ אוויר, או מערכת בלימה "חזקה" יותר) ואז ה ABS יופעל ...

ליאור

Keep The Rubber Side Down ...And...Pedal To The Metal

"מוות לשיעמום"

פורסם

לא, לא הבנתם - אני ניסיתי להבין האם הקטע הזה ש-ABS שוב ניהיה היסטרי מעיד על כך שמשאבת בלימה חדשה אכן שיפרה את עוצמת המערכת.

לפי מה שאתם אומרים - אז כן.

ברור לי לגמרי שעכשיו צריך להתרגל שוב כדי לא לתת ל-ABS להתפרע או/ו לשפר צמיגים (לאמרות שבארץ זה לא פשוט וכנראה מאוד יקר להתעלות על גודייר F1).

ליאור, במיאטה ווסט קימדה/אחורה נמצא ממש ליד המשאבה. והוא לא ניתן לכיוון. אלא אם כן קונים גרסת aftermarket עם אפשרות כיוון.

פורסם

אני מבטל את ה-ABS בקיץ, לא ממש שימושי ויכול לגרום ליותר תאונות מאשר למנוע אותן.

אני מחכה להסתערות של האנשים שחושבים שכל מערכת ששמים לרכב משפחתי בשביל סבתות שנלחצות ולוחצות הכי חזק על הדוושה כי אז הרכב יעצור הכי "טוב"...

לדעתי המערכת יכולה להציל חיים בכביש רטוב אבל בכביש יבש לרוב תגרום לך לעצור מס מטרים מאוחר לפעמים מאוחר מידיי.(שלא נדע,טפוטפוטפו)

פורסם

אני גם משתעשע עם הרעון הזה - אני רק לא יודע האם בגלל הוצאת הפיוז כל המערכת לא תתחרפן לגמרי............

אולי באמת הגיעי הזמן בשבילי לבדוק את זה..........

• ספונסר פורום
פורסם

כל מה שנכתב מעליי נכון ובמיוחד הדברים של אביחי,רק שתיתגן עוד סיבה ,תקלה במערכת הבלימה,כוחות בלימה לא אחידים עקב בעיה מכנית באחד הגלגלים(צינור בלימה סתום,קליפר תפוס...) יכול לגרום גם כן להתערבות מוקדמת של הABS

אורן

פורסם

אני לא יודע על איזה רכב אתה נוהג, אבל יש רכבים שידועים להיות בעלי ABS שמתערב מוקדם מדיי ובצורה מוגזמת.

הדור הראשון והשני של הABS, ברכבים ישנים הוא ממש זוועתי.

כמו שאחד קודם אמר שהוא בקיץ מבטל את ה ABS, אצלי הוא מבוטל תמיד.

תלמד לבלום נכון כמו שאנשים כבר אמרו, ותעשה ניסוי לראות איך הרכב מגיב עם ABS מבוטל.

פורסם

peter אל תיתן עצות שאינך יכול לעמוד מאחוריהן !!!

היצרנים, כל היצרנים, מתקינים ABS ל99% מהרכבים לצורך בטיחות, ובשנים האחרונות רוב הרכבים מגיעים גם עם ESP, עם כל הכבוד לכישורי הנהיגה שלך (או של גנאדי) אין שום סיכוי שבעולם שבלימה על משטח לא אחיד, מים, שני גלגלים בשולים, או סתם רכב שהפתיע אותך כשהיית קצת מנומנם, תצליח לך, ומכאן הדרך לתאונה מהירה ביותר !!!

בזמנו כשלמדתי נהיגה מתקדמת בחו"ל, והמדריך שלי היה אלוף לאומי, אפילו הוא נהג בכביש עם ABS "דרוך", וזה אומר משהו על אחריות וצניעות, וכאן אני מבקש שתקרא שוב את המשפט הראשון שלי.

ליאור

Keep The Rubber Side Down ...And...Pedal To The Metal

"מוות לשיעמום"

פורסם

ליאור ,

אם היית קורא שוב את הודעתו של פטר היית רואה שהוא התכוון שהדור הראשון והשני של ה ABS לא מוצלחים .

מה לעשות , הם באמת לא מוצלחים .

פטר ביטל אצלו את ה ABS ב E30 וכרגע הרכב שלו בולם פחות גרוע* ממה שהיה בולם מקודם .

אם אתה מתכוון שעדיף להשאיר את הדור הראשון והשני של ה ABS אז אתה טועה . ומטעה .

ה ABS של השנים האחורונות טוב משמעותית מהדורות הראשונים . ככה זה , פלאי הטכנולוגיה .

* האוטו של פטר לא בלם טוב יותר לאחר הסרת ה ABS אלא בלם פחות גרוע . ויש הבדל .

אל תשכחו,

לא משנה כמה תנהגו מהר, תמיד תוכל להגיע לכם מיני מהשוליים

פורסם

גם הדורות הבאים, חלקם, לא משהו.

בלמתי בלימה חזקה בסיבוב בקליאו ספורט - הרכב לא עצר בכלל.

יש לטכנולוגיה עוד מה להתקדם.

לנהג שקופא במושב שלו בבלימת חירום, מוטב שישאיר את ה-ABS שלו.

אביחי

פורסם
כל מה שנכתב מעליי נכון ובמיוחד הדברים של אביחי,רק שתיתגן עוד סיבה ,תקלה במערכת הבלימה,כוחות בלימה לא אחידים עקב בעיה מכנית באחד הגלגלים(צינור בלימה סתום,קליפר תפוס...) יכול לגרום גם כן להתערבות מוקדמת של הABS

אורן

אורן - אתה צודק בעיקרון אבל במקרה דנן השיוני ניהיה אחרי החלפת משאבת בלם - אז הכי היגיוני להניח שפשוט השתפרה עוצמת המערכת ועכשיו צבר בקבוק עבר לאחיזת צמיגים.

• תוכן חדש...