Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6522 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום !

גיליתי לצערי כי הפיוז של הונטות/מזגן שנמצא מעל המצבר באיביזה שלי (1.6 שנת 2000 צורה חדשה) נמס.

הבעיה הנ"ל קרתה לפני כשנה כאשר אז הותך הפיוז לגמרי והתעוותה הקופסה.

קניתי קופסה חדשה והחלפתי אותה בעצמי.

הסברה שלי הייתה כי נגרם עומס עקב חיבור לא טוב עם המצבר (החלפתי לפניכן מצבר והמגעים היו מלוכלכים)

לפני שהתקנתי את הקופסא ניקיתי את מגעי המצבר טוב ואז התקנתי.

חבר אלקטרונאי בדק עומס עם 2 הונטות וראה שהעומס לא עובר את ה 20 אמפר בערך (הפיוז של 30 אמפר).

כיום, כאמור אני שם לב שהפיוז החל לימס גם עם הקופסא החדשה (בבדיקה שטחית שמתי לב שהוא מתחמם רק עם מזגן דלוק = 2 ונטות עובדות)

מה לעשות ?

תודה

יוסי

פורסם

תוספת קטנה

מחיפושים שראיתי כאן בפורום - עלתה האשמה כנגד איכות הפיוזים.

במקרה שלי - נמסו שני סוגים הפיוזים - הסיני הזול והמקורי המעובה ושנראה איכותי

אז לכן שללתי את האופציה לפיוז מאיכות נמוכה.

בברכה

יוסי

פורסם
תוספת קטנה

מחיפושים שראיתי כאן בפורום - עלתה האשמה כנגד איכות הפיוזים.

במקרה שלי - נמסו שני סוגים הפיוזים - הסיני הזול והמקורי המעובה ושנראה איכותי

אז לכן שללתי את האופציה לפיוז מאיכות נמוכה.

בברכה

יוסי

לחבר שלום רב,

עלייך לשאול את עצמך מספר שאלות:

1. ברכב קיימים עוד צרכנים כבדים שפיוז ההגנה שלהם הינו גם 30 אמפר ולמה התופעה לא מופיעה גם שם ?

2. האם חוברו צרכנים נוספים לבית הפיוז או לחיווט של הוונטות ?

3. האם הוונטה מקורית ?

4. האם ערך הפיוז נכון ? יש לבדוק בספרות הייצרן

5. ייתכן שהוונטות עובדות זמן רב מהמתוכנן=זרם גבוה אשר מחמם את הפיוז וגורם במשך הזמן להתכה של הפלסטיק של הפיוז/בית הפיוז.

למרות שאני מאמין שהייצרן תכנן נכון את מערכת החשמל גםפ במקרה ששני הוונטות עובדות ללא הפסקה ובמהירות גבוהה תמיד. ( יש לבדוק זאת על-ידי חיבור למחשב איבחון ולהעזר בספרות הייצרן).

6. האם רכשת בית פיוז מקורי ?

בתור התחלה החלף את הפיוז לפיוז תוצרת HELLA או מקורי

איזה כייף לי :)

פורסם

יש לבדוק שזמן פעולת המאווררים אינה ארוכה מידי (לחצים גבוהים וכו) , אם יש בעיה לסדר, בכל אופן, יש להחליף לחדש, או להתקין במקום הבית נתיך הזה , שני בתי נתיכים איכותיים, בחיבור מקבילי, בכל אחד להתקין נתיך של 10 אמפר, יחד, זה 20 אמפר, באם אלה אכן הוראות היצרן (לערך הנומינלי של הנתיך לקו זה)

דני

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

פורסם

ראשית, תודה למגיבים

מצ"ב תמונה שמצאתי באתר http://www.seatcupra.net המראה את המצב כמו שלי - רק בפעם הראשונה בה נזקקתי להחלפת כל הקופסא.

כיום המצב טוב בהרבה- בשל הבדיקות התקופתיות שלי גיליתי כי רק הפיוז נמס ולא כל הקופסא...

בית הפיוזים הינו מקורי לחלוטין ממוסך צ'מפיון.

הפיוז הינו המקורי שהגיע עם הרכב (נראה מאסיבי יותר מאשר הסינים השקופים).

התופעה מופיעה אך ורק בפיוז של הונטות ולא באף אחד אחר לידם (הפיוז של המצית פעם נמס לי כתוצאה מחיבור צרכן כבד למצית אך מאז שהחלפתי אותו הכל בסדר - אני לא משתמש יותר באותו צרכן)

ערך הפיוז נכון לחלוטין לפי כל הספרות

כל החיווט ברכב הינו מקורי לחלוטין ללא שום אילתור בכלל ! ללא אזיקונים / איזולירבנד / או חוטים שרוכבים על חוטים אחרים.

לגבי הזמן עבודה - גם בזמן קצר (של 10 דקות) מרגישים שהפיוז מתחמם.

כשמכבים מזגן - מפסיק להתחמם.

הונטה של המזגן עושה הפסקות מדי פעם בהתאם לטרמוסטט.

הצריכה המשותפת לשתי הונטות לא עברה את ה 30 אמפר בוודאות כאשר בדקתי לאחר ההחלפה הראשונה (בה הותך הפיוז)

סברה שלי לבעיה - אנא העירו עליה:

יש מצב שנוצר ליכלוך על המיסבים של הונטות שגורמים לצריכת חשמל מוגברת לאורך זמן ?

כאשר אני מסובב את הונטות ידנית הם מסתובבות אך לא ממשיכות להסתובב עצמאית גם אם אני נותן להם תנופה (כאשר המנוע כבוי וכו') - למשל אם תעשו זאת במאורר ביתי - הפרופלור ימשיך להסתובב גם אחרי שתפסיקו לסובבו ידנית.

תודה למגיבים

יוסי

callfiremansam.jpg

פורסם

מעניין...

בקשר לסברה שלך. מרבית הוונטות (לפחות אלו שאני מכיר) לא ימשיכו להסתובב מהתנופה, בטח לא כמו המאוורר הביתי, אשר לו התנגדות הרבה יותר קטנה.

אף פעם לא מזיק להטיז מעט שמן כדוגמת WD-40 על הציר של הוונטה. אך שים לב כי עליך להטיז על הציר בלבד, ולא על כל הוונטה ועל חיבורי החשמל. אליהם לא כדאי שיגיע שמן.

השיטה של דני תוריד את העומס ללא ספק, ואולי תפתור את הבעייה. אך יש לבדוק מה גורם לעומס בכל מקרה. מרק הציע, בחוכמה, כי יתכן והוונטות אינן מקוריות. האם הרכב בבעלותך מתחילת דרכו על הכביש? אם לא האם אתה מכיר את היסטורית הטיפולים שלו?

מעניין איך יתפתח... תעדכן

אני כבר לא "חדש בפורום"!!! אני "נהג חדש"!!

נהג חדש???? אני???!!! :brickwall:

לא!!!!

פורסם

שלום ולילה טוב.עליתה על הבעיה ואכן ונטה במכונית אמורה להמשיך ולהיסטובב, (מנוע השראתי)כשהטרמוסטת מפסיק אותה היא ממשיכה ונעצרת לאט לאט.פרק, נקה ,הרכב, ובדוק ,ועדקן.

פורסם

הרכב לא בבעלותי מהיד הראשונה אולם הוא עם ספר טיפולים מלא והיסטורית טיפולים הידועה לי.

לא קרתה בעיה כזו בעבר והונטות מקוריות לגמרי (בוודאות)

אני שם לב לשתי התגובות האחרונות אשר נמצאות במחלוקת - האחת אומרת שונטה אמורה להמשיך להסתובב והשניה טוענת שממש לא.

מישהו מוכן לבדוק ברכבו מה קורה עם זה ? (רצוי בעלי ונטות חדשות כדי לצמצם משתנים כגון בלאי וכו')

תודה

יוסי

פורסם

עדכון !

חיפשתי קצת בפורומים בחו"ל אשר מסתבר שזו כמעט בעיה סדרתית בדגמי VAG (באנגליה לפחות) שחולקות אותן קופסת פיוזים ולוגיקת חיווט.

חלק מהמשתמשים באותם פורומים - החליפו 3 פעמים (!) קופסא

אחרים ביצעו מעקף שעבד.

בפניה למחלקה הטכנית של סיאט באנגליה - הם ענו שכפי הנראה הבעיה נובעת מהפעלה ממושכת של הונטות.

מתגובת חברי הפורום תשובה זו אינה אוחזת במציאות מכיוון והונטות נדלקות ונכבות לסירוגין (כמו אצלי) בצורה נורמלית לגמרי.

בקיצור, באף מקום לא הצלחתי למצוא את המקור לבעיה (עקיפת הבעיה באמצעות פיוז חיצוני או חלוקה לשני פיוזים אינה פותרת את הבעיה אלא רק את הסימפטום).

ומה לעשות, אני פדנט בנוגע לרכב שלי, אני לא מסוגל שיהיה בו שום אילתור או משהו לא מקורי - במיוחד לא בנושאי החשמל.

אגב, הם מישהו מהגולשים שמע על הבעיה מחבר בעל VAG או מחבר / בעל מוסך VAG ?

תודה למגיבים

יוסי

פורסם

זה מצוין שאתה פדנט ולא מוכן לאלתר ברכב שלך. זו הדרך הנכונה לתחזוקת רכב.

אבל, קורה (ואפילו לא מעט) שיצרן טועה בתכנון. לפי מה שאתה מתאר ולאחר שהבאת מקרים דומים ממקורות נוספים ברשת, נראה שזה המצב במקרה שלך. יצרנים טובים בד"כ מוציאים הוראה איך לטפל במקרה כזה, ויתכן שהיכנשהו שוכבת אצל היבואן של הרכב שלך הוראה כזו. יצרנים פחות טובים, כמו למשל במקרה של לנד-רובר או פיאט, יתנו למנורות האחוריות שלהן להינמס תחת הפעלת אורות חנייה ובלם בו זמנית , או סתם לאבד מגעים בדרך אל האורות האחוריים באופן תכוף, ללא כל הוראת תיקון, גם כשהתקלה חוזרת על עצמה ברכבים חדשים במשך עשרות שנים.

לעניות דעתי, חפש הוראת תיקון כזו, אולי מרק10 יוכל לסייע. אם לא תמצא, לך על העצה שקיבלת מדני. פחות יפה ממקורי, אבל זה יעבוד, ואם תקנה רכיבים איכותיים ותעשה את זה איכותי אז זה גם יעבוד היטב לאורך שנים רבות.

• ספונסר פורום
פורסם

הבעיה הזאת אכן ידועה ונפוצה בכל דיגמי הקבוצה בדגמים בעלי

בית נתיכים ראשוני ,אני ממליץ ללקוחות שלי להתקין בית נתיכים חדש

מקורי ולקבל שקט לשלוש ארבע שנים ,מחיר בית נתיכים כ 300 שח לפני מעמ

ואני לא חושב שזה צריך להטריד אותך יותר מידי ,פשוט פעם בכמה שנים

תצטרך להחליף אותו .

מרכז שרות מומחה לרכבי פולקסווגן אודי סיאט וסקודה .

במוסך רון מקבלים שנה אחריות על עבודה וחלפים .

ישראל ב"ק 18 ת"א 035373204 .

פורסם
עדכון !

חיפשתי קצת בפורומים בחו"ל אשר מסתבר שזו כמעט בעיה סדרתית בדגמי VAG (באנגליה לפחות) שחולקות אותן קופסת פיוזים ולוגיקת חיווט.

חלק מהמשתמשים באותם פורומים - החליפו 3 פעמים (!) קופסא

אחרים ביצעו מעקף שעבד.

בפניה למחלקה הטכנית של סיאט באנגליה - הם ענו שכפי הנראה הבעיה נובעת מהפעלה ממושכת של הונטות.

מתגובת חברי הפורום תשובה זו אינה אוחזת במציאות מכיוון והונטות נדלקות ונכבות לסירוגין (כמו אצלי) בצורה נורמלית לגמרי.

בקיצור, באף מקום לא הצלחתי למצוא את המקור לבעיה (עקיפת הבעיה באמצעות פיוז חיצוני או חלוקה לשני פיוזים אינה פותרת את הבעיה אלא רק את הסימפטום).

ומה לעשות, אני פדנט בנוגע לרכב שלי, אני לא מסוגל שיהיה בו שום אילתור או משהו לא מקורי - במיוחד לא בנושאי החשמל.

אגב, הם מישהו מהגולשים שמע על הבעיה מחבר בעל VAG או מחבר / בעל מוסך VAG ?

תודה למגיבים

יוסי

לחבר שלום,

אני לא בעד התקנה של בית נתיכים נוסף מכיוון שכול חשמלאי ממוצע יעשה עבודה גרועה אשר תגרום ליותר נזק מאשר תועלת.

למה ? מכיוון שראשית צריך מוליכי חשמל המתאימים לזרם ולטמפ' עבודה בתא המנוע וגם בית פיוז איכותי שעולה לפחות 70 שקלים תוצרת HELLA ולמקם במקום חדש את בית הפיוז. לחבר נעלי כבל אולהלחים כמו שצריך+בידוד מתכווץ אשר לא כול חשמלאי נוהג להשתמש בו.

אני הייתי קופץ למוסך ומתחבר לסורק תקלות בכדי לבדוק את הטמפ' של נוזל הקירור והאם המאווררים עובדים בתיזמון נכון ולפרקי זמן נכונים.

אני אנסה למצוא עבורך מידע של הייצרן בעניין.

היתה ברשותיי גולף דור 4 עם בית נתיכים כמו שברכב שלך ואצלי גם אחרי 8 שנים לא החליפו את הפיזו ולא את בית הנתיכים.

פורסם

הייתי מציע לך לפנות לחשמלאי שיעקוף את הבית פיוזים הזה, ויחבר בית פיוזים נפרד עם פיוז מתאים.

לא צריך בידוד מתכווץ, מספיק לבודד כמו שצריך עם קליפסים כאלה שסוגרים עם פלייר.

פורסם
הייתי מציע לך לפנות לחשמלאי שיעקוף את הבית פיוזים הזה, ויחבר בית פיוזים נפרד עם פיוז מתאים.

לא צריך בידוד מתכווץ, מספיק לבודד כמו שצריך עם קליפסים כאלה שסוגרים עם פלייר.

אתה נשמע כמו חשמלאי עם 20 שנות וותק וכול מה שאתה אומר/כותב יש להתייחס אלה זה ברצינות.

עדיף שתכתוב אני ממליץ...

אם התכוונת לנעל כבל או שרוול חיבור בלחיצה כמו בתמונה אז אני אגלה לך סוד...השרוול הזה הינו חיבור טוב רק אם משתמשים במידה הנכונה לשטח חתך הכבל ועובי הבידוד של הכבל.

untitled.jpg

• תוכן חדש...