Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6578 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חבר מתלבט בין השלוש הנ"ל.

איך הצריכת דלק שלהן?

מה דעתכם על הפרונטרה? היא יותר זולה, נראית לא רע... האם תהיה אמינה?

ומה אומרים על הבאפלו?

מאזדה B2500 4*4 תכנס בתקציב? מה עם איסוזו איפון?

תודה! (לצערי אין לי מושג ירוק בכל מה שקשור לרכבי שטח).

פורסם

אני יכול לענות לך על סוזוקי ויטארה.

לחבר שלי יש אחת כזאת כבר 6 שנים (מודל 1996) מנוע 1600.

האחזקה של הרכב הזה לא יותר יקרה מאשר אחזקתה של משפחתית 1600.

הביטוחים לא יקרים, צריכת דלק 1:10-1:12 .

הרכב הזה אמין להפליא (הודות לטיפול יוצא דופן),

יכולת שטח לא רעה (בניגוד לג'יפונים בגודל דומה:ראב4, CRV).

ויטארה מאוד מבוקשת ולכן מחירי המחירון די גבוהים יחסית לשנתון.

מנוע 1600 מרגיש חלש בעליות (96 כ"ס ומשקל הרכב גבוה).

מאוד, מאוד לא פשוט למצוא ויטארה במצב טוב.

לרוב היא עוברת מספר גדול של ידיים ורואה די הרבה שטח.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

מה התקציב? מחירי הויטארה מתחילים ב20K לאחת סבירה ממודל 90 וממשיכים הלאה אפילו אל מעבר לקו ה50K לאחת מדוגמת מהמודלים האחרונים.

באפלו, איפון וB2500 הם רכבים שונים לגמרי מהפרונטה והויטארה. אני לא בטוח שיש בכלל מקום להשוואה. אלו טנדרים שמציאים קבינה סבירה לשימוש יום-יומי וזהו, בערך. הם פחות נוחים, הרבה יותר יקרים בדלק, אחזקה וביטוח וכנראה גם שימשו בעבר כרכבי עבודה (ולכן סביר להניח שמצבם והקילומטראז' שלהם יהיה בהתאם).

ויטארה מול פרונטה - השוק אמר את שלו והשוק צודק. הפרונטה לא נפוצה על הכבישים, מה שאומר שחלקים קשה להשיג ומוסכים שרוצים להתעסק עם הרכב עוד יותר קשה למצוא. שוק השיפורים של הפרונטה בארץ קטן משמעותית משל הכלים האחרים (שוב, בגלל העובדה שהוא נדיר) והוא סובל מתדמית נמוכה אצל חובבי השטח.

כבעלים לשעבר של ויטארה ידנית, הרכב לא מרגיש חלש בכל מקרה. בגרסאות שהגיעו מסוף שנת 94 והלאה עם מנוע 95 כ"ס הרכב זריז וחזק מספיק לכל מצב. אולי בגרסה האוטומטית המצב קצת פחות טוב אבל גם שם לא מדובר בעגלה שלא סוחבת. תצרוכת הדלק נעה אצלי בין 1:7 בעיר עם רגל כבדה ומזגן ל1:14 בבין עירוני רגוע מאוד (90 קמ"ש, חלונות סגורים, בלי מזגן). בהחלט מדובר ברכב מעולה, כיף בשטח וסביר בהחלט על הכביש, שעם השקעה קטנה יחסית בשיפורי שטח יטפס כמעט כל מה שתרצה. באמת כיף של רכב.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

אני יכול לפרט על המאזדה עם תרצה ( מניסיון של 4 שנים וכ-150K ק"מ אצלינו ).

מה התקציב?

אלכס.

דרושים מסגרים עם ניסיון בCO2

מחפש כנפונים לטנדר מאזדה 2003-2007

מחפשים מסגר? חפשו בפייסבוק: http://www.facebook.com/profile.php?id=100002187529747&sk=wall#!/profile.php?id=100002187529747&sk=wall

פורסם

כתב TZVIKA- PICK:

כבעלים לשעבר של ויטארה ידנית, הרכב לא מרגיש חלש בכל מקרה. בגרסאות שהגיעו מסוף שנת 94 והלאה עם מנוע 95 כ"ס הרכב זריז וחזק מספיק לכל מצב. אולי בגרסה האוטומטית המצב קצת פחות טוב אבל גם שם לא מדובר בעגלה שלא סוחבת.

אני כתבתי על ויטארה אוטומטית 5 דלתות.

לא סוחב טוב בעליות, בפירוש לא.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

אגב, צביקה פיק - באיזה עיר מדדת את התצרוכת שלך? בעיר במרכז עם פקקים?

כי אצלנו באשקלון אין פקקים, ואני רוצה למסור לו נתונים רלוונטיים.

תודה!

פורסם

אני אהיה קצת יותר קיצוני כדי שתבין את הרמז.

לך על הויטארה. הפרונטה זה סוס מת.

באחד הפורומים קראתי לא מזמן על בחור שקנה פרונטה ונכשל בטסט על פנס איתות קדמי שבור. בUMI דרשו סכום שערורייתי בעבור פנס חדש, בחנויות אי אפשר למצוא תחליפים זולים. זאת רק דוגמא קטנה, אבל טובה, שמדגימה למה הויטארה עדיפה.

חפשו אחת במצב טוב, אל תתפשרו על זה. יש כאלו בשוק, לא הרבה אבל הם שם שווה לחפש אותם. ב35K אתם יכולים למצוא ידנית ממודל 92 משופרת בכבדות ושמורה מאוד ועד 96 סטנדרטית.

תצרוכת דלק: 1:7 בנסיעות קצרות מאוד (פחות מ2 קילומטר) בעיר, ללא הרבה פקקים אבל עם כמה רמזורים ארוכים.

1:14 בנסיעה על 90 קמ"ש, חלונות סגורים, בלי מזגן ובלי חימום, בקו תל-אביב ערד.

בשטח טכני, אגב, צפה פגיעה לאזור ה1:5. ככה זה שלוחצים הרבה על הגז ועושים חיים בחולות :twisted:

בממוצע מיכל שלי בנסיעה מעורבת (שטח+עיר+שיוט) היה מגרז את ה1:10 מלמטה. עם מזגן קצת פחות.

פורסם

למה לא מגנום 4 על 4 ?

אוטומטי עושה את העבודה מצוין בשטח !!

לא החזק או החכם שורד , אלה זה שיודע להתאים את עצמו לסביבתו .

פורסם

מלבד פוזה, אני לא רואה סיבה הגיונית לקנות טנדר כפול הנעה לשימוש יום-יומי.

הכל יותר יקר ברכב כזה - דלק, ביטוח, אחזקה, תיקונים. והתמורה? קצת יותר פוזה של שיפוצניק על הכביש והאפשרות התיאורתית לעזור לבת-דודה השלישית מצד אמא של החבר מהתיכון כשהיא עוברת דירה וצריכה להוביל את השידה שלה מרמת השרון לגבעתיים.

פורסם
למה לא מגנום 4 על 4 ?

אוטומטי עושה את העבודה מצוין בשטח !!

למה לא?

ביצועים חלשים עד לא קיימים, התנהגות כביש של משאית, נוחות של פלטפורמת טרקטור, תעריפי ביטוח שערורייתים, בלאי גבוה ותיקונים ואחזקה יקרים.

הטנדרים כפולי ההנעה האלו הם סבל אמיתי, ועד היום אני לא מבין איך נסעתי בהם מעל 10 שנים.

הטנדר כפול ההנעה היחיד שבא בחשבון הוא הטויוטה 4X4, נוח כמו מיטת פאקיר אבל מציע עבירות ברמה של גמל.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

• תוכן חדש...