Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6582 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לאו דווקא. יש אנשים שגומעים עם רכבם 30-40 אלף קילומטרים בשנה, וזה לא חריג.

גילוי נאות - גם לי יש רכב חדש וכבר נסעתי איתו 6000 קילומטרים בקושי בשלושה חודשים (סביר להניח שעוד חודש וקצת כבר אסיים את הקילומטרז' של פתיחת המנוע).

Twincharger Stratified Injection

פורסם

WTF

10 אלף קילומטר? הרצה?

הרצה זה משהו קליל ונחמד, 1000-1500 ק"מ.

דיברו פה על זה שהמנוע "נפתח" אחרי 10-20 אלף ק"מ וזה משהו אחר לחלוטין.

כמו מה אסף? הידעת שהמתלה שלך מורכב מקפיצים ובולמים וכל אלה מחזיקים את הרכב שלך עם ברגים, ולא כדאי לתת להם עומס על ההתחלה כדי שהם יחזיקו יותר זמן.

הידעת שיש מערכת היגוי? מצערת? הידעת שיש בלמים? משאבות דלק, בלם, הגה.

גם צמיגים צריכים לעבור כמה עשרות ק"מ לפני שהם מתחילים לתפקד. וגם לבלמים לוקח איזה 100 ק"מ להגיע למצב אידיאלי.

הרכב צריך "להתגבש".

המנוע עובר הרצה במפעל, אבל לא בעומס. בגלל זה צריך להעמיס עליו לאט לאט.

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם
לא המנוע מנצל סוסים. אתה מנצל אותם כאשר לוחץ על הגז. אני מנחש שקנית אימפרזה 1.5. אני צודק?

כן אימפרזה B3 1.5...

ופשוט מוזר לי שהפולו 99 1.6 לקחה אותה ברייס קטן בכביש 4

כי הפולו 75 כ"ס והB3 105 כ"ס

פורסם

ואם האימפרזה שוקלת 10 טון והפולו 200 קילו? עכשיו נראה לך הגיוני יותר שהפולו תיקח?

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם

מנועים לא עוברים הרצה במפעל ונדרש לבצע הרצה בכל רכב חדש או ישן לאחר שיפוץ מנוע.

ההרצה נועדה להתאמה ראשונית של טבעות הבוכנה לפני שטח הצילינדר כדי להגיע להתאמה תקינה ולתצרוכת שמן אופטימאלית. (עוד פרטים תמצאו בפורום הטכני ע"י חיפוש).

אכן מנוע עובר תקופה עד שהוא ממשש את מלוא הפוטנציאל שלו וזה משתנה בין רכב ולרכב וסגנון נהיגה אחד לשני, בדגמי דיזל מסויימיים אפילו אחרי 40K ק"מ.

במנסיון אישי אני יכול לספר שכל רכב חדש שנהגתי לקח בערך 20K ק"מ עד שתצרוכת הדלק התייצבה למינימום שלה.

פורסם

פיי טוב לדעת..

חטיכת קילומטרז יש לעשות לרכב חדש.. וצריך לנסוע איתו בזמן הזה רגוע.... בלי לאמץ תמנוע... קצת דבילי.. אבל נו מילא

פורסם

מסכים עם דניאל.

מניסיוני עם 4 וואגיות - פעולת המנוע וצריכת הדלק משתפרים אחרי 15K (אפילו 20K).

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

יש יצרני רכב שממליצים לא לבצע בדיקת איזון צילינדרים ובדיקת קומפרסיה לפני שהמנוע עובר 30000 ק"מ, אחרת התוצאות שיתקבלו עלולות להיות שגויות.

תוצאות בדיקת הקומפרסיה הכי גרועות שראיתי היו ממנוע עם מאה ומשהו קילומטרים, עם הבדלים של מעל ל60 אחוז בין צילינדר אחד למשנהו.

פורסם
פיי טוב לדעת..

חטיכת קילומטרז יש לעשות לרכב חדש.. וצריך לנסוע איתו בזמן הזה רגוע.... בלי לאמץ תמנוע... קצת דבילי.. אבל נו מילא

רגע רגע, אולי לא הייתי מספיק ברור. הרצה יש לבצע 1-2K ק"מ, לא צריך יותר.

"פתיחת מנוע" תגיע בשלב מאוחר יותר ובאופן טבעי ולא נדרשת לכך הרצה או תנאי נסיעה מיוחדים.

פורסם

אהה... עכשיו זה ברור... חשבתי שאתה צריך בשביל ההרצה לבצע ת 10 אלף ..

אתה אומר שרק אחרי ה 10.. ויש כאלה שאומרים 50-60

המנוע נפתח..

הבנתי.. תודה

• תוכן חדש...