Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6191 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

טוב, זה כבר לגמרי לא לעניין, גם אם זה נכתב ע"י מנהל פורום מכובד. לשים משפט שלי ללא ההסבר שצמוד אליו. מה הקטע?

הנה התגובה האמיתית שלי. לא זו שנחתכה ע"י דניאל :x

לכל מי שהתבלבל מהשטויות שנכתבו כאן כדאי להבהיר:

נורת ABS דולקת זו תקלת בלמים חמורה.

גם אם מדובר כרגע בתקלה במעגל החיווי של מערכת הABS, והנורה דולקת רק בגלל התקלה הזו ולא בגלל תקלה מהותית במערכת הABS, הרי שאם כן תהיה תקלה אמיתית במערכת הABS הנהג לא יוכל להבחין בה, ולכן חד משמעית, גם תקלה בחיווי היא תקלה בטיחותית חמורה.

• תגובות 105
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
חנן, קראת? יצרן הרכב סותר את דעתך וזה בהחלט יכול להיות סיכום!

אז היצרן סתר. אני בהחלט מכבד את דברי היצרן, אבל הוא בהחלט יודע גם לטעות. המציאות מהשטח מראה את זה.

אתמול הגעתי לרכב עם תקלה בהיגוי אחורי אלקטרוני. על לוח השעונים מופיעה תקלה עם קוד מסוים והסבר בטקסט שאומר שמדובר בתקלה באחד השסתומים של המצמד הרובוטי בגיר. אני מתחבר למחשב דיאגנוסטיקה ומגלה שהקוד הזה בכלל מדבר על חוסר בשמן הגה. באמת היתה נזילה של שמן הגה.

בני אדם עובדים אצל היצרנים והם טועים. המון.

פורסם

אתה עכשיו סתם מתחפר והולך למקומות לא נכונים.

אתה הוא זה שהדגיש כי נורת ABS דולקת זה תקלת בלמים חמורה ולא אני. מה חשוב הסבטקסט ליד לקורא הפשוט (לא בעל מקצוע) בפורום?

המציאות מראה שהרבה דברים יכולים להגרם ברכב שהנהג לא מודע להם והם סכנה אמיתית לנסיעה והרכב אפילו יכול לעבור רישוי. אין כיסוי אמיתי נגד כשלים בין אם מנורה דולקת ובין אם לא.

לכן, באופן רשמי, אני תומך בדעת היצרן, כאשר נורת ה ABS דולקת ללא נורות אדומות נלוות לא מדובר בתקלה בטיחותית חמורה (כמו למשל נזילת נוזל בלמים) ורצוי ואך כדאי לגשת למוסך לבדיקה ולא להזניח.

לגבי היצרן וטעויות שהוא עושה, תחשוב רגע, מדובר במערכת בטיחותית שמותקנת על כלי רכב ביצור סדרתי יותר משני עשורים ואתה רוצה להגיד שהיצרנים (כולם!) עד עכשיו לא תיקנו את צבע הנורה וההסברים בספר הרכב?

פורסם

אנחנו לא צריכים גדולים מאיתנו כדי להבין דברים אלמנטריים. יש דברים שכל גולש בפורום יכול להבין גם ללא כל הבנה בתחום.

אתה, וכל אחד שיודע מה זה רכב ומה זו מערכת ABS, כשהוא מגיע למצב חירום (ועוד נקשה על הסיטואציה ונאמר שמדובר במכשול תוך כדי סיבוב) ובולם, הוא בולם בצורה אחת כאשר הוא עם רכב שיש בו ABS ובצורה אחרת כאשר זה רכב שאין לו מערכת כזו.

ואם הנורה דולקת? לנהג אין כל יכולת לדעת אם בבלימה הבאה מערכת הABS תהיה מופעלת או מנותקת. זה נחשב בעיניך למצב בטיחותי?

זה מה שנהג צריך על הראש שלו תוך כדי בלימת חירום? לגלות באותו חלקיק שנייה שהמערכת לא מתפקדת או כן?

וזה עוד בלי להיכנס למצבים קיצוניים ונדירים יותר כמו אלו שנתקלתי בהם ותיארתי אותם.

בנוסף, אם כבר מסתמכים על דברי היצרן וצבע הנורה, אז היצרן בוודאי שלא מציע ללקוח לנסוע עם הרכב כך עד למכירתו, אלא אומר לו לנסוע למוסך לתיקון.

גם אני לא הקצנתי וכתבתי שיש להעלות את הרכב ברגע הידלקות הנורה על גרר, אלא כתבתי שמדובר בתקלה, שאם תוזנח היא עלולה להוביל למצבים מסוכנים. בתקלה כזו יש לטפל. לא להתעלם, ולא להוציא נורה כמו שנכתב כאן ע"י הרב, אם זכרוני אינו מטעני.

נורה צהובה בהקשר הזה היא לא נורת אינפורמציה. היא נורת אזהרה ברמה שצריך להגיע עם הרכב למוסך. היא לא נורה אדומה שאומרת לעצור באותו רגע ולעלות על גרר, זה נכון.

פורסם

לא שללתי לרגע שיש בעיה אך היא בהחלט לא בעיה בטיחותית חמורה כפי שאתה התנסחת בהפגנתיות, עם או בלי ההסבר הנלווה שלך.

מבחינתי, ואני מאמין שגם מבחינתך, בעיה בטיחותית חמורה היא כזו שאסור פשוט לנהוג ברכב ויש לגרור אותו למוסך.

מה בדבר נהיגת שטח? נהגי 4X4 מנתקים יזום את המערכת לפני כניסה לשטח אתגרי והנורה דולקת להם בלוח השעונים, כדאי שיזמנו גרר?

שאל את עצמך, אם לך בדייהסטו הייתה נדלקת נורת ה ABS, האם היית גורר את הרכב למוסך או נוסע אליו?

פורסם

בהחלט אסור להתעלם ממנה או להציע לבטל את הנורה מלוח שעונים (רב הפורום ישנה את פסיקתו בקרוב אני מקווה).

אך אם מדובר בתקלה בטיחותית חמורה אז כל הרכבים שאין להם ABS הם לא בטיחותיים לנסיעה. מכוון שאין כך הדבר ומיתנת את תגובותיך אפשר לסיים?

פורסם

גם רכב שהתקלקלה בו חגורת בטיחות יוגדר ע"י רבים כ"תקלה בטיחותית חמורה" (ארנון?) ובכל זאת יש רכבים שהוצעו ללא זה למכירה.

המשפט שכתבת בהחלט לא מייצג את דעתי (כשפותח השרשור שמשוכנע שיש בידיו רכב עם מערכת ABS תקינה למעט נורה דלוקה, יגלה תוך כדי בלימת חירום שזה לא המצב, הוא כנראה לא יחשוב שזה זהה לרכב שבו מלכתחילה לא היתה מערכת ABS. אולי בדיעבד, אם הוא ישרוד, הוא אפילו יסכים איתי שמדובר בתקלה בטיחותית חמורה) , אבל אני מסכים איתך שזה כנראה לא הולך לסיכום אחר, אלא אם כן חן יבוא ויספר שאולי בכל זאת יש מצב שאני לא ממציא סיטואציות.

הפורום שלך, אתה לא צריך לשאול אותי אם לסיים.

פורסם

הרעיון שחנן מעלה לענין חומרת התקלה, כבר הסברתי בתגובתי הקודמת (מס' 32).

הדגש הוא לא על האם זה בטיחותי או לא, אלא על חוסר המודעות לפוטנציאל של תקלה עתידית והתנהגות בהתאמה.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם
אתמול הגעתי לרכב עם תקלה בהיגוי אחורי אלקטרוני. על לוח השעונים מופיעה תקלה עם קוד מסוים והסבר בטקסט שאומר שמדובר בתקלה באחד השסתומים של המצמד הרובוטי בגיר. אני מתחבר למחשב דיאגנוסטיקה ומגלה שהקוד הזה בכלל מדבר על חוסר בשמן הגה. באמת היתה נזילה של שמן הגה.

עוד משהו: במקרה הנ"ל דלקה נורת CHECK צהובה, שזו המלצה להגיע למוסך לתיקון. לידיעתכם, מדובר במיכל שמן הגה כמעט ריק (היו שם כ200 סמ"ק במקום הליטר שאמור להיות שם) במשאית זבל (כלומר, עירונית, שמסתובבת ליד הרכבים והילדים שלכם) של כ28 טון כולל. האם גם שם ההמלצה היתה לא להתייחס ברצינות הראויה לנורית? אולי אפילו להוציא את הנורית? האם זו לא תקלה בטיחותית חמורה?

פורסם

כבר הסברתי מהי תקלה בטיחותית חמורה, שיש תקלה שעלולה באופן מיידי לגרום לאיבוד שליטה ברכב זה תקלה בטחותית חמורה, למשל, בורג לא סגור של מסרק הגה, נזילת נוזל בלמים וכדומה. הסיכוי לתאונה גבוה ולא קשור ליכולת הנהג, נסיונו או פעולות אחרות שהוא יבצע, על משקל זה חגורת בטיחות היא לא תקלה בטיחותית חמורה.

מערכת ABS תקולה שאינה פועלת היא לא תקלה בטיחותית חמורה, עדיין אפשר לבלום ולעצור את הרכב כאשר הנהג ידרוש זאת.

ברור שכשאר מערכת הABS משבשת את פעולת הבלימה זה הופך מיידית לתקלה בטיחותית מרגע שהנהג הרגיש זאת ועליו יהיה לעצור את רכבו.

שתבין, ספרי הנהג נכתבו בדם והם כסת"ח אחד גדול, הם עוברים רוויזיות על ימין ועל שמאל כנגד כל תביעה, מקרה של תאונה או תקרית שגורמת לנזק לרכב. הספר עובר עידכונים ושינויים חדשות לבקרים והיצרן עדיין בדעתו שנורת ABS שדולקת, באופן ראשוני אין מדובר בתקלה בטיחותית חמורה אלא בתקלה בלבד!

גם נורת הזרקה שדולקת זה תקלה אך היא עלולה להיות משמעותית אם כבה לך הרכב באמצע עקיפה, אז גם את זה ניתן להגדיר כתקלה בטיחותית חמורה?

בו לא ננסה להיות "אובר חוכם" מאשר יצרני הרכב.

פורסם
הפורום שלך' date=' אתה לא צריך לשאול אותי אם לסיים.[/quote']

מבלי להתערב בויכוח, המשפט הנ"ל פסול. הפורום כאן של כולם והיותו של מישהו מנהל פורום לא נותנת לו בעלות על הפורום.

Veni Vidi Vici

פורסם

הנה דוגמה לכך שמערכת ABS תקולה גרמה בעיות בטיחותיות חמורות, ואף תאונה (שיצאתי ממנה די בזול למזלי).

אני מצדד בחנן בעניין הזה, ללא קשר למה היצרן התכוון ובאיזה צבע נצבעה נורת ABS, למדתי על בשרי שABS תקול זו בעיה חמורה.

(כמובן, מאז ניטרול ה-ABS על ידי, אין שום בעיות בלימה).

עכשיו: מאזדה 6 2009 2.0L

היה:אאודי 80 אוטומטי 95, נפח 2 ליטר הזרקה מנוע ABT | העולם מתחלק ל- 10 סוגי אנשים: אלה שמבינים בינארי, ואלה שלא... :arrow:

פורסם

אתה מצחיק. היתה בעיה בטיחותית ברכב ועכשיו נתקת ABS ועדיין הנורה דולקת וכעת אין בעייה בטיחותית?

אז בטוח שאתה וחנן לא מדברים על אותו הדבר ואין בסיפור שלך שום מסקנה שמצודדת בחנן אלא להפך.

פורסם

טוב, שבתי משדה הניסויים.

ראשית,הוצאתי את הנתיך - מיד דלקה נורית האזהרה וה ABS לא פעל.

המכונית בלמה הרבה יותר חזק והחלטי, תוך נעילת גלגלים.

זו חוכמה קטנה אתם אומרים, ואתם צודקים.

בשלב השני ניתקתי חיישן גלגל אחורי, הנורה נידלקה והמערכת לא פעלה.

כמובן שלפני כל הניסויים ביררתי אם אין בעייה ב "מישחקים" הללו על מנת לא להגיע לבעייה שתצריך התערבות מוסך.

שלב הבא, שיחרור מיסב הגלגל; לא עזר,המערכת פעלה כראוי, כולל במצבים שהגלגל משחק בהם, כלומר מיתקרב ומיתרחק מזר השיניים.

מסקנה - כל זמן שנורית ה ABS דולקת המערכת לא פועלת.

לא בטיחותי, לא אסון.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

• תוכן חדש...