Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6585 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

למישהו יש משהו רע לומר על סיטרואן סקסו דיזל שנת 2000

או במילים אחרות ממה עלי להיזהר בקניה של מכונית כזאת

העניין הוא שהצריכת דלק שלה מדהימה (למרות שאעשה 10K בנשה זה עדיין נראה לי שווה-אם אני טועה תתקנו אותי)

אבל אולי יש לה חסרונות ששווה לבדוק...

תודה לעוזרים

פורסם

אם אתה לא נוסע הרבה, כלומר 10K בשנה, לא כדאי לך לדעתי לקנות רכב סולר.

הסקסו הוא רכב נחמד, אבל מאוד-מאוד חלש, גם דיזל וגם מנוע קטן...

לגבי אמינות, יש לי חבר שנוסע ברכב כזה ב 4 שנים אחרונות.

הוא די מרוצה, פה ושם יש תקלות כמו בכל אוטו במיוחד (אחרי הכל זה סיטרואן..)

פורסם

לא מצליח לקלוט את התפיסה של אם אני נוסע פחות מ25K סולר לא כדאי למה בחישוב פשוט סקסו שאוכלת 1:20מול נגיד פונטו שבמקרה הטוב אוכלת 1:15 אז אם אני נוסע 10 אני חוסך בשנה בסביבות ה600-1000 שקל בשנה תקזז עלות אגרת רישוי של 400 ש"ח תוספת לדיזל תקבל חיסכון של לפחות 200 שח.

מה רע יש משהו שאני לא מבין פה בסיפור?

פורסם

אינני זוכר במדוייק את ההפרש באגרת הרישוי, אבל אם אינני טועה זה יותר מ 400 ש"ח.

כל תקלה שתהיה לך במנוע דיזל כנראה תעלה לך יותר במוסך מרכב בנזין.

(אם אני זוכר נכון, אחת התקלות שהייתה לחבר בעל הסקסו קשורה לסלילי ההצתה ועלתה לו אלפייה)

אינני יודע אם אתה מודע לעלות ליטר סולר אבל זה הרבהה מעבר לליטר בנזין.

כך שאם בעבר לפנ שנתיים שלוש זה עוד השתלם- עכשיו כבר לא.

והדבר האחרון, ההפרש שאתה מדבר עליו, כ 600 ש"ח בשנה, לא שווה את האיטיות המעיקה של הסאקס.

לא כיף להיות זה שמעקב משאיות ברמזור, וגם לא כיף לשמוע את האוטו נענק בכביש מהיר ב 120 קמ"ש.

שוב, זה כנראה עניין אישי. (שניתן לחשב ממש בקלות על הנייר)

לי עד לא מזמן הייתה סיאט קורדובה SDI (אוטו עם מנוע 1.9 ולא 1.5 ועדיין איטי מאוד ברמזורים וכו')

האוטו עם צריכת סולר מדהימה, נוח מאוד, מאובזר מאוד.

נהגתי לנסוע כ 150 ק"מ ביום ולבקר בתחנת הדלק פעם בשבוע.

אבל - לאט לאט החשבון סולר החודשי נהייה פשוט אסון - עד שבנזין כבר נהייה שווה ערך כמעט.

והחלפתי את האוטו לבנזין.

מכל זה אוכל לומר לך שאם נדלקת על סולר, חפש רכב עם מנוע 1.9 SDI

חפש רכב שיתן לך טיפה יותר איבזור ופינוקים.

מאוד אהבתי את הקורדובה, המנוע מאוד אמין והאוטו יודע להרביץ מהירות בכבישים מהירים.

והמחירים של ריכבי הסולר צונחים כל הזמן (לא סתם...).

במקרה של סאקסו מול פונטו, אתה מדבר על רכבים ממש לא חדשים.

ולכן אתה כבר נכנס יותר למוסך.

אין לי ספק שיהיה זול וקל להחזיק פונטו מאשר סקסו.

הרבה בהצלחה!

פורסם

איי איי קורדובה כל הסיבה לקניית אותו היתה שלפני שבועיים נגנבה לי הסיאט קורדובה צריכת דלק פשוט כיפית אין ספק הבעיה היא שהטסט הוא די יקר אז חשבנו אולי כן להמשיך עם הסולר פשוט ללכת על מכונית קטנה יותר (טסט זול יותר)

סקסו צורכת טוב יותר מקורדובה והטסט שלה זול יותר אם כן היא נראית לי עדיפה אנחנו מדברים על שנת 200 לערך שזה שנתון סביר (הקורדובה שלי היתה 99)

בקיצור אם תהיה שוב עליה במחירי הסולר מול הבנזין אין ספק שהבנזין יהפוך לכדאי יותר אבל האם גם באחזקה הבנזין עדיף?

ושוב לשאלתי מההתחלה האם למישהו יש איזשהו נתון שכדאי להזהר מהסקסו דיזל?

פורסם

לא יודע מאיפה הבאת שהמחיר של סולר הוא גבוה יותר. מי שיודע לקנות בתחנות עם הנחה נורמלית, משלם 6.40, או 6.60.

זה עדיין שווה ערך לבנזין או פחות מזה.

אני מתדלק אישית בביו דיזל, במחיר של 6 שקלים.

לגבי הסקסו - קח בחשבון שמדובר ברכב עם ק"מ גבוה בד"כ, עם בעיות בדרך. אם יש לך כסף לעשות יישור קו איכותי, שימנע צרות עתידיות - אז מצבך טוב.

אם לא - תתכונן לצרות.

פורסם

הבאתי את זה מהמחיר על המשאבות בתחנת הדלק.

אגב סולר בזול, אפשר לקנות גם בפחות מ 6.4, אבל בשביל זה צריך לעבור מחסום בדרך... :shock:

בסופו של יום, אם תיסע 10K ק"מ בשנה תחסוך סכום אפסי מול בנזין.

אבל התקלה הראשונה ברכב סולר תעלה לך כנראה הרבה יותר.

ולפותח השירשור,

סיטרואן הוא לא סיאט.

וסקסו הוא ממש לא קורדובה.

אם זה מה שהיה לך, חפש אחת כזו.

המחיר של הקורדובות דיזל בהתרסקות.

חוויתי את זה בעצמי כשמכרתי את הקורדובה שלי.....

הדגמים של 2001 והלאה מאוד מפנקים לטעמי

והמנוע שלהם מצויין (AGP).

ב 4 שנים שהייתה לי כזו ונסעתי כמעט כל יום 150 ק"מ עם 0 תקלות.

באמת אחלה של אוטו ובגרושים.

פורסם

עמרי, די, כבר מכרת את האוטו. אם אתה רוצה, אני אמכור לך אותו חזרה במחירון +5K....

מצטרף להמלצה החמה על הקורדובה דיזל. יש לי כבר 2 כאלו במשפחה. לגבי ה10K - נכון שהחסכון יהיה אפסי, אבל החיסכון במחיר הקניה לעומת רכב בנזין משנתון דומה הוא המשמעותי.

• תוכן חדש...