Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6610 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
כי הרי ברור שלדבר בפלאפון ולנסוע עם רכב אספנות בשעות אסורות זה הרבה יותר גרוע מנהגים שיכורים, חציית קו לבן, מעבר באור אדום וכו'... בלי קשר לעבירות זוטות כמו אנשים שנדחפים בפקקים, נוסעים עם גרוטאות, נוסעים 80 במסלול השמאלי בכביש מהיר ועוד...

כן כי פשוט נסיעה ברכב אספנות בין 7-9 זה הבעיה האמיתית במדינה שלנו לא זה שהשוטרים לא אוכפים את העבירות הבעייתיות אלא מהירות ושיפורים ברכב או צמיגים לא במידה.

צריך להפסיק לאלתר את ההתנדבות למשטרה כדי שאנשים כמוך שנדבקים לשטויות חסרות חשיבות יפסיקו להגיע לכוחות האכיפה.

נענה אחת אחת:

1. בוודאי שאלה אינן הבעיות העיקריות, ובוודאי שצריך לאכוף את העברות שציינת, והרבה אחרות. אך גם הן אינן (לפחות לדעתי) "שטויות חסרות חשיבות".

הבעיה, שנראה לי שדווקא לשתי אלה שציינתי, אין התייחסות מספיקה, והייתי שמח אם היו אוכפים גם אותן.

2. אכן, שימוש בנייד מפחית את הריכוז בנהיגה ואת זמן התגובה, לא פחות מנהיגה תחת השפעת אלכוהול! (ראיתי מחקר, שהתייחס אפילו לשיחה עם דיבורית).

רבים מאלה ש "נוסעים 80 במסלול השמאלי" הם כאלה שמדברים בנייד (עם או בלי דיבורית), ו"שכחו את עצמם".

זאת איננה השערה. נסה לבדוק בכביש.

3. שימוש ברכב אספנות בין 7 ל-9 כנראה באמת אינו מפגע בטיחותי במיוחד. זה פשוט ניצול בוטה של הטבות, אשר יכול לגרום לנו - לאספנים - נזק רב. מותר לי "להתעצבן" בגלל זה....

ותודה שהצלחתי להרגיז אותך...

עודד

• תגובות 37
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
לא, לא ראוי.

מה אם אתה תיסע למוסך על הבוקר, כי אין ברירה ואם תגיע אחרי 9 הרכב יהיה יומיים במוסך, ובדרך מישהו מהחברים היקרים יצלם אוך ויפרסם את התמונה? עכשיו תתחיל להסביר "לא, תראו... זה לא זה, זה זה... רק נסעתי למוסך"... ומה אם אני נוסע לעבודה כל יום בשעה 0630, אבל בדיוק היום התפוצץ היה לי פנצ'ר ולקח לי חצי שעה להחליף אותו, ובדרך מישהו צילם אותי והעלה את התמונה, ואני צריך להתחיל לספר סיפורים?

אסף.

אני לא מכיר את המונח שאפשר לעבור על החוק אם אין ברירה. החוק הוא חד משמעי ובמקרה הזה לא ניתן לפרושים. לא פנצ'ר ולא מוסך ולא הבאת יולדת לבית יולדות ישחררו אותך מענישה במקרה ותתפס נוהג בשעות האסורות. אם עברת על החוק, קח בחשבון שמישהו עשוי לצלם אותך ולפרסם את תמונת העבריין ברשת.

ארז רונן

פורסם
ומרוב מטען לתיקון הרדיאטור אין לו מקום לרדיאטור באוטו...

חיפושית היא לא מקוררת אויר?...

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם

1. אם כולכם רואים את אותו מפגע תעבורה שאני רואה בתמונות אבל מתלוננים על אספנות ועיסוקו של בעל הרכב אז סליחה, אבל כולכם ירדתם מהפסים.

2. החוק שבכותרת מנוסח בצורה כ"כ מטמטמת ועילגת שאם האוטו לא של מי שעוסק בו בצורה מסחרית אז אין עבירה על החוק.:shock:

למי שלא הבין, אם האוטו הזה הוא של אשתו של האינסטלטור(או כל אדם אחר בעולם שהוא לא אותו אינסטלטור) אז אין פה שום עבירה על החוק.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם
1. אם כולכם רואים את אותו מפגע תעבורה שאני רואה בתמונות אבל מתלוננים על אספנות ועיסוקו של בעל הרכב אז סליחה, אבל כולכם ירדתם מהפסים.

2. החוק שבכותרת מנוסח בצורה כ"כ מטמטמת ועילגת שאם האוטו לא של מי שעוסק בו בצורה מסחרית אז אין עבירה על החוק.:shock:

למי שלא הבין, אם האוטו הזה הוא של אשתו של האינסטלטור(או כל אדם אחר בעולם שהוא לא אותו אינסטלטור) אז אין פה שום עבירה על החוק.

1. רוב הכותבים בשרשור הזה התיחסו לעברה שבנסיעה בשעות אסורות למעט פותח השרשור ועוד כמה חברים וזה אולי מכיוון שאין עברה על החוק בדרך שהוא העמיס את ציודו על גג המכונית. הציוד מאובטח ולא חורג משמעותית משטח המכונית. גם אופניים הנישאים במתקן אחורי מסתירים חלקית את המשתקף ממראת המכונית וזה עדיין לא עברה על החוק.

2. החוק בכותרת לא מנוסח בצורה מטומטמת ועילגת אלא במקרה הכי גרוע לא מתאים למתואר בתמונה.

ארז רונן

פורסם

אסף,

אני נוטה להאמין ששוטר מבין לא ירשום דו"ח בשעה 08:57 כמו שלא ירשום דו"ח בשעה 07:02.

אבל גם למתיחת הגבולות יש גבול ולנסוע עם הרכב בשעה 07:15 זה כבר ציפצוף בוטה על החוק.

נכון, פנצ'ר פקק או כל סיבה אחרת, יכולים לגרום לעיכוב, אבל מי שמתכנן צעדיו מראש יקח בחשבון שאם הרכב יתקע והוא יאלץ לנסוע בשעה 07:30, עדיף שימתין בצד הדרך ויגיע לעבודה באחור של שעתיים נוספות.

גם לנסוע בנת"ץ תחום לשעות מסוימות.

ככל שיצפצפו על החוק הזה כך יבוא יום והמחוקק אולי יחליט שרכב אספנות מותר לנסיעה רק בסופ"ש וחגים. במצב כזה כבר לא תהיה שאלה של 07:00 - 09:00, ואם היה פנצ'ר או פקק.

מעבר לזה - כמו שהרכב נראה בתמונה - אני חושב שזה עוול להגדירו כאספנות.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם
1. רוב הכותבים בשרשור הזה התיחסו לעברה שבנסיעה בשעות אסורות למעט פותח השרשור ועוד כמה חברים וזה אולי מכיוון שאין עברה על החוק בדרך שהוא העמיס את ציודו על גג המכונית. הציוד מאובטח ולא חורג משמעותית משטח המכונית. גם אופניים הנישאים במתקן אחורי מסתירים חלקית את המשתקף ממראת המכונית וזה עדיין לא עברה על החוק.

2. החוק בכותרת לא מנוסח בצורה מטומטמת ועילגת אלא במקרה הכי גרוע לא מתאים למתואר בתמונה.

האוטו הזה עבר על כל חוק אפשרי! אני לא מאמין, שהציוד עליו מאובטח כראוי, בנוסף הוא מסתיר את חצי משדה ראיה שלו! רק לידע הכללי- נסעתי עם מתקן לאופניים ריק מאחורה, וקיבלתי אזהרה על חריגה מאחורה ללא סימון! מישהו רואה כאן סימון, אם כבר? ואני כבר לא מדבר על העומס יתר- האוטו המסכן הזה יושב על הרצפה כמעט! אני לא מדבר על החוקי האספנות אפילו... לפחות, אם עושים משהו- אז בצורה נורמלית! יש כמה טנדרים, שעובדים, אבל הם לפחות טנדרים, ונוסעים בצורה, שלא בולטת!

י Capri GT 74 MK2 "אספנות", עדיין מחכה לפחחות רצינית.*סוזוקי 1100F (שהפך ל"סטריטפייטר" לצערי :sad: )*GMC וואנדורה 4X4- "לוחם שטח" במנוחה *פורד D שנת78, ש"מת" להפוך ל"אספנות":oops:*פורד פיירמונט 79' :twisted: -חולם להיות שחור:wink: *"משפחת ליילנדים"* *ואסקורט סטיישן שניצלה בדקה ה-91:king::חובב מכוניות, אופנועים, מפלצות למיניהן ומוזיקה, הסובל מחוסר מקום, זמן ותקציב כרוני, להתעסק בכל התחביבים שלו :???:

פורסם

כאשר הענישה בארץ לא מרתיעה אף אחד, אז לא עושים חשבון לכלום.

ככה זה נראה כששמים @#$%^ על החוק.

כשאני ראיתי אותו ממש הצתמררתי הייתי חייב לצלם כדי להעלות תמונות.

הבנאדם חוסך כמה אלפי שקלים בשנה על טסט וביטוח לרכב אספנות, הוא לא טורח לקנות אפילו רכב שמתאים ליעוד שהוא משתמש בו והוא אפילו לא מתייחס לחוק האוסר נסיעה בין 7 ל 9 אם הוא בכלל טרח לדעת אותו, בקיצור שם קצוץ על כולם.

אני לא יודע אם שוטר שהיה רואה אותו היה עוצר אותו.

מישהו בכלל פעם קיבל דו"ח על נסיעה בשעות האסורות?

חבר מועדון 13925

בתהליך שיפוץ של גולף קבריולט:lol:

פורסם
האיסור לעיסוק הוא אכן בכל שעות היום.

ב- 8:40 אסור לו בכלל לנסוע. אכן, זה לא רלוונטי ל"עיסוק" - אך זה בבחינת "הוספת חטא על פשע".

אני "מפנטז" שכאשר יהיה לי זמן פנוי אתנדב למשטרת התנועה, וארשום דוחות על דיבור בטלפון נייד ללא דיבורית בשעת נהיגה, ועל נסיעה ברכב אספנות בשעות האסורות. אלה שתי עברות התנועה ש"מעצבנות" אותי במיוחד.

think again.

the minute you become a volunteer you turn to be from a respected carsforum contributor into an enemy, idiot,corrupt,blind,uneducated policeman for many of your fellow forum writers.

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם
האם זה וודאי שאין כיסוי ביטוחי לרכב אספנות מעורב בתאונה בין 7 ל-9?

לאחר שיחה עם איש ביטוח:

נסיעה בשעות האסורות היא בניגוד לתנאי הפוליסה, ולכן אין כיסוי ביטוחי - הן למקיף/צד ג', והן (וזה חמור הרבה יותר) לביטוח חובה (נפגעי גוף).

לפי חוק "נפגעי תאונות דרכים" הנפגעים אמנם יקבלו פיצוי, אך חברת הביטוח עשויה (ואין כל סיבה שלא תעשה זאת) לתבוע את כל נזקיה מהנהג אשר נהג, למעשה, ללא ביטוח בתוקף.

לדעתי - לא שווה את הסיכון...

עודד

פורסם
ממש מקומם.

אם היו מתחילים לדפוק דוחות גם על נסיעה בין 7-9 ועל שימוש לעיסוק ברכב אספנות, לכולנו היה יותר טוב ומצב האספנות בארץ היה משתפר.

הבעיה היא שהשוטרים לא יודעים אפילו מהו רכב אספנות.

אני אישית חושב שכולם פה צודקים,חלק יותר וחלק פחות

אבל למה לתת סיבות לבלגן?

למה דוחות?ולמה שאיזה שוטר יקרא בפורום ויחשוב שכל אלה שנוסעים באספנות

הם עבריינים שנוסעים בין 7-9 ומדברים בטלפון כל היום?

בכלל למה כל הרעיונות האלה להתגייס למשטרה בשביל לדפוק אנשים?

לא מספיק אנחנו שוחים פה בארץ אוכלי יושביה?

כל אחד שידאג לעצמו,ואם איזה חיפושית נסע בבוקר אז היא לא מיצגת את כל האספנות בארץ

אם אותו נהג יתפס,אז הוא יקבל דו"ח ואם לא אז לא.

בקיצור מה שאני אומר זה שאם אנחנו נעשה סיפור מהדברים האלה

זה בסוף יהיה לרעתינו

"אל תהיה צודק תהיה חכם":wink:

פורסם
think again.

the minute you become a volunteer you turn to be from a respected carsforum contributor into an enemy, idiot,corrupt,blind,uneducated policeman for many of your fellow forum writers.

קצת קצת, רק קצת, איבדת פרופורציות.

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם
אם איזה חיפושית נסע בבוקר אז היא לא מיצגת את כל האספנות בארץ

לדעתי אתה טועה. מי שרואה חיפושית חבוטה שסוחבת ציוד, בשעות האסורות לנסיעה (והרבה יודעים על האיסור הזה), מיד מזלזל במונח שנקרא "רכב אספנות" וזוהי התדמית שלו לגבי הרכבים ולגבי החברים במועדון החמש. לפעמים עשב שוטה אחד מספיק כדי להוציא שם רע לכולם, ולרוב קשה לתקן רושם שלילי.

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

• תוכן חדש...