Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6627 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום.

למרות שלפני מספר שבועות הבלמים בוולוו 850 T5 (מודל 96) עברו בדיקה וחריטה,

אני חש שאני צריך להתאמץ הרבה מעבר לרגיל אפילו בשביל בלימות רגילות.

עד בערך 3/4 מהלך הדוושה יש רק האטה מתונה, וכדי לבצע בלימה אמיתית צריך ללחוץ ממש חזק

את ה-1/4 האחרון, שזה אומר - תחושה מעיקה של חוסר נוחות עד כדי חוסר בטיחות ממש!

גם היום אחרי בדיקה קצרה של אהרון (מאהרון את יהושע), אהרון עמד על כך שגם

הבלמים וגם הבוסטר נראים לו תקינים לחלוטין.

אני מניח שהאבחנה לגבי תקינותם נכונה , כי בלחיצה ממש חזקה הם לבסוף ננעלים וה-ABS מופעל,

אבל זה בכל זאת נראה לי מוזר.. פעם שעברה שהפעלתי כזה כח כדי לבלום היה ב..פולקסווגן חיפושית!

ודווקא ברכבים פחות "מפנקים" שהיו לי קודם (מאזדה 3, סיאט איביזה) הבלימה היתה כה קלילה...

מישהו יודע אם הבלימה ב-850 אכן אמורה להיות קשה יחסית?

יש משהו שאפשר וכדאי לעשות בנידון?

תודה.

פורסם

בד"כ אני משתדל להיות מנומס ולא להקפיץ הודעות לראש הפורום..

מתנצל שאני חורג ממנהגי, אבל בכל זאת... בעיית ברקסים.. :?

תודה מראש!

פורסם

היה לי לקוח, עם רכב אחר, עם תלונה זהה אחת לאחת לתלונה שלך, עם מחשב ABS חדש לחלוטין שבא במקום מחשב ABS שהוחלף עקב בעיה אחרת. אין תקלות במחשב ABS, הכול לכאורה נראה תקין, אבל קשה לבלום. בלחיצה מלאה הגלגלים הגיעו לנעילה והABS שחרר, הכול כמו שצריך.

החלפתי לו שוב מחשב ABS והבלימה חזרה להגיב היטב. אל תשאל אותי מה היה שם.

פורסם
היה לי לקוח, עם רכב אחר, עם תלונה זהה אחת לאחת לתלונה שלך, עם מחשב ABS חדש לחלוטין שבא במקום מחשב ABS שהוחלף עקב בעיה אחרת. אין תקלות במחשב ABS, הכול לכאורה נראה תקין, אבל קשה לבלום. בלחיצה מלאה הגלגלים הגיעו לנעילה והABS שחרר, הכול כמו שצריך.

החלפתי לו שוב מחשב ABS והבלימה חזרה להגיב היטב. אל תשאל אותי מה היה שם.

המחשב ABS אצלי מעולם לא הוחלף. אז כנראה שזה לא המקרה.

הפעם היחידה שנתקלתי בבעייה דומה היתה לפני המון שנים, כשהיתה לי פיאט אונו.

הוחלף לה הבוסטר, והבעייה נפתרה. אבל הפעם הזאת, הבוסטר נבדק ונמצא תקין.

(הממ.. או שאולי הוא פשוט נחלש מאד אבל עדיין תקין?..)

ייתכן שגם בתור רכב חדש לגמריי, הבלימה של הוולוו 850 תוכננה להיות קשה יחסית?

(נראה לי מוזר לגבי רכב פאר שעלה 230,000 שקל בתור חדש...)

אם זה המצב, יש דרך לחזק את הבלימה? אולי בכלל הייתי צריך לפתוח את הפוסט הזה בפורום "שיפורים"?...

אשמח לקבל תגובה מבעלי נסיון עם רכב דומה!

שוב, אני מניח (או מקווה...) שלא מדובר בבעייה בטיחותית, אבל בשביל לחזק את שרירי הרגל הימנית שלי

אני נוסע על אופניים ומשחק טניס... בוולוו שלי אני רוצה להתפנק! :>

פורסם
המחשב ABS אצלי מעולם לא הוחלף. אז כנראה שזה לא המקרה.

מסקנה שגויה. מה שהמקרה שהבאתי יכול להראות זה שתקלה במחשב ABS יכולה להביא לסימפטומים זהים לאלו שתיארת. זה לא משנה אם המחשב הגיע תקול מהיצרן או שאולי נוצרה בו תקלה כזו במהלך חיי הרכב.

במקרים שבהם יש לי חשד שהABS גורם לבעיה כלשהי בבלימה, אני מנתק את אספקת הזרם ממחשב הABS.

פורסם

הדוושה רכה או קשה?

יכול להיות שהבוסטר דפוק, או שיש אוויר במערכת הבלמים.

הייתי מנסה להחליף (כמובן במוסך) נוזל בלמים ומשם מתקדם.

• תוכן חדש...