Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6634 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם ,

בערך כל שבוע מתרוקן לי המצבר זה קורה ביום חם , כשאני מכבה את הרכב המאוורים מתחילים לעבוד בערך 15 דקות כשרכב מכובה .. ואז מרוקנים לי את המצבר .

בחורף החלפתי ראדיאטור לחדש , החשד העיקרי שלי הוא היוניט של המאורר..

האם כשהחלפתי את הראדיאטור מחליפים בד"כ את היוניט ?

כמה דברים חשובים: בדקתי את האלטרנטור אצל חשמלי והוא נמצא תקין , גם הרצועה שלו תקינה ..

מה אפשר לעשות?

פורסם

הגיוני שהמאווררים ממשיכים לעבוד גם אחרי כיבוי הרכב. אני לא מכיר את הסקסו אבל זה לא משהו נדיר בפיג'ו-סיטרואן.

כדאי לבדוק האם המאווררים מפסיקים לעבוד בגלל שנגמר המצבר או בגלל שהיוניט הגיע לטמפרטורה הנכונה. 15 דקות נשמע לי יותר מדי זמן.

אם המצבר נגמר לפני שהטמפרטורה ירדה לתחום הרצוי - אולי הוא גמור והקיבולת שלו נמוכה?

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

אני חושב שהוא מפסיק לאחר שהיוניט הגיע לטמפרטורה הנכונה ,

בנוסף לזה האוטו רועד כשאני עומד (ברמזור לדוגמא) וגם זה קורה אך ורק ביום חם ,

השאלה אם אפשר לבטל את המאוררים שלא יעבדו לאחר כיבוי המנוע .. ?

פורסם

אפשר, השאלה אם כדאי לעשות את זה.

עד כמה שאני יודע, היצרן תכנן את המערכת בצורה כזאת כי המנועים הנ"ל רגישים להתחממות ועלול להיווצר מצב בו טמפרטורת המנוע ממשיכה לעלות למרות שהמנוע זה הרגע נכבה.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

יתכן שהיוניט לא מקורי והוחלף (לאחד בעל טמפרטורת הפעלה שונות) לאחר שהייתה בעית התחממות כלשהיא ברכב. בדוק את זה, ובמידה וצריך להחליף אחד זה לא עסק יקר.

האם האוטו מתחמם בנסיעה? מהן הטמפ'?

פורסם

יש לנו גם סקסו 98 ואני מכיר את הבעיה טוב.

שלב ראשון לך לחשמלאי שיחבר את ההזנה של המאוורר אחרי הסוויץ' , ז"א ברגע שאתה מכבה את הרכב המאורר נכבה.

פעולת המאוורר לאחר כיבוי הרכב מקררת את הרדיאטור ולא את המנוע, כך שאין כל סכנה.

יש לך שעון חום?

האם יש לך מזגן תקין?

תבדוק האם שני המאווררים עובדים יחד כשהרכב מתחמם ותעדכן.

אופיר

פורסם

שעון חום אין לי , יש לי מנורה .

הרכב התחמם לי בעבר ביום שרבי .. הטמפ' אין לי מושג כי אין לי שעון חום .

המאוורים עובדים שניהם ביחד , אבל הם לא עובדים תמיד כמובן אלה רק ביום שרבי וחם ..

אני חושב שהמזגן מקורי ברכב , מדובר בסקסו 97 1.4 ..

האם כשהחלפתי את הראדיאטור החליפו לי את היוניט ?

פורסם

משהו בסיפור לא נשמע טוב.

זה שהמאווררים ממשיכים לעבוד אחרי כיבוי הרכב זה תקין ומתוכנן כך. אין לנסות לשנות זאת. מה שלא נשמע הגיוני בכלל שהם ממשיכים לעבוד 15 דקות לאחר כיבוי הרכב. לדעתי זה מצביע על אחת משתי תקלות- או תקלה חשמלית שגורמת לכך או התחממות יתר של המנוע.

אני ממליץ לך ללא קשר להוסיף שעון חום. על הדרך זה עשוי לעזור להבין מה קורה כאן. להוסיף את זה שהרכב כבר התחמם בעבר, אני הייתי רץ להוסיף שעון חום. התחממות יתר תגרום נזק רציני למנוע.

בדוק שוב כמה זמן לאחר כיבוי הרכב בממוצע המאוורר ממשיך לפעול. מעבר לדקות אחדות לדעתי זה לא תקין.

פורסם

בדקתי עכשיו שוב , והוא פעל עכשיו בדיוק 2-3 דקות .. מוזר מה שהולך פה ..

בכל מיקרה , אני שומע מן "מכה" קטנה איך שהמאורר מתחיל לעבוד יכול להיות שזה עושה את כל הבלאגן , בשביל להגיע למאוורים צריך לפרק את הטמבון או אפשר רק את הגריל ?

פורסם

תופעת מאוורים שפועלים לאחר דימום המנוע היא נפוצה במגוון דגמי רכב ונועדה למנוע נעילות אדים של דלק. (מידע נוסך על התופעה תמצאו בחיפוש).

פעולת המאוורר יכולה להמשך ממספר שניות עד למספר דקות בהתאם לטמפ' התחממות המנוע לאחר הדימום.

כאשר המאווורים ממשיכים לעבוד יותר זמן מהדרוש יתכנו מספר סיבות ובהתאם לסוג המערכת, תרמוסוויץ'/חיישן טמפ', ממסר מאוורר נתפס או קצר בחווט או ביחידת הבקרה אם קיימת.

במידה והרכב מתחמם יהיה גם איבוד מים ממערכת הקירור.

בעל מקצוע המכיר את המערכת יוכל לסייע לך באבחון התקלה בקלות.

פורסם

תשובות קיבלת. לעניין שהאוטו לא מניע לאחר 15 דקות של פעולת מאווררים, ועל אף שהמנוע כבוי, יש לתת דעת.

אין סיבה שמצבר תקין, לא יאפשר הנעת הרכב, למרות שמאווררים פעלו כ 15 דקות עת המנוע דומם.

כדאי לבדוק את המצבר בדיקה של "אלקטרוליט" (ריכוז) , ובדיקה בעומס.

לא אתפלא, אם יתברר שיש ו/או כדאי מאוד להחליפו.

בברכה

דני

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

• תוכן חדש...