Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5192 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ראשית, אני לא יודעת אם אפשר להירפא מקרוהן אבל אני מאחלת לך רק שתמשיך להרגיש טוב ושמצבך ישתפר בהרבה.

שנית, לפי מה שאני זוכרת קרוהן היא חלק ממשולש מחלות יחד עם צליאק ועוד אחת שאני לא זוכרת (יש לי חבר טוב חולה צליאק ואמא רופאה - זה תורם לידע).

באחת מהעבודות שלי היה לי אחראי חולה קרוהן שלפי דעתי חוץ מעניין הירקות שהיה לו בעייתי הייתה לו דיאטה מצויינת - בשר בשר ועוד בשר :)

עם כל מחלה כרונית אפשר לחיות, וגם לקחת תרופות יום יום מתרגלים, ואפילו לזריקות מתרגלים העיקר שלא תזניח את הגוף שלך , ותשתדל לא לאכול את מה שאפילו שטעים לך, שמזיק לגוף.

יש אנשים שמוציאים ממך את המיטב, אנשים נפלאים ונדירים. אני קוראת לו אהובי - אסף.

• 3 שנים מאוחר יותר...
  • תגובות 34
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

כמי שבעיות עיכול לא זרות לו, נתקלתי בכתבה היום באתר YNET ונזכרתי שהיה כאן שרשור בעבר בנושא המחלה הזו.

אני מתכבד בזאת להעלות את השרשור מן האוב מתוך תקוה שזה יסייע לאלו הסובלים מהמחלה שאולי לא נתקלו בכתבה ולא שמעו עליה בדרך כזו או אחרת להצליח לשפר את איכות חייהם

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4210600,00.html

הרבה בריאות

פורסם

לא הכרתי את המחלה הזאת עד עכשיו....

זה מעלה לי המון סימני שאלה לגבי כל אוכל שגורם לי לכאבי בטן,גזים ושלשולים בלתי פוסקים.

חשבתי בהתחלה שזה האוכל בבסיס והפסקתי לאכול והאמת אני מרגיש מצויין (בלי כאבים ושלשולים), אבל הייתי סופ"ש אצל חברה שלי ומאז החגיגה בבטן חזרה:\

מה אני עושה עם זה?

פורסם

מחליף חברה. :)

במה האוכל אצלה שונה?

הרי אתה לא חייב לאכול מה שמוכן, תכין לך משהו לטעמך במקום.

כבר לא בן 12 ועדיין מאמין באלוהים? מזל טוב, גם לך יש חבר דמיוני.

פורסם

ארוחת שישי לא משהו יוצא דופן (דגים,אורז,קציצות..הכל ביתי אמא שלה מכינה)

הקטע שגם בבית כשאני אוכל קערה עם דגנים או פרוסה עם חומוס או לא משנה מה אני מסיים בכאבי בטן ושלשולים.

אני נמנע מלאכול כבר חודש שאני לא אוכל לא בוקר ולא צהריים רק פעם ביומיים ערב...

פורסם

יש לך ציפורניים מחורצות?

אני לא צוחק, תסתכל על הציפורניים שלך ותסתכל אם הן חלקות או מלאות חריצים.

בכל מקרה, כדאי שתלך להיבדק

פורסם

לחברה שלי יש קוליטיס...

הרבה פעמים סובלת מכאבי בטן..במיוחד מאז שהיא החליטה לא מזמן על דעת עצמה לא לאכול בשר בגלל שהיא ראתה בפייסבוק סרטון שבו מתעללים בבעלי חיים..

מה לעשות..

DSCF901111111105_resize1.jpg
פורסם
יש לך ציפורניים מחורצות?

אני לא צוחק, תסתכל על הציפורניים שלך ותסתכל אם הן חלקות או מלאות חריצים.

בכל מקרה, כדאי שתלך להיבדק

מה זאת אומרת חריצים?

פורסם

לא עושים אבחנות בפורום באינטרנט - בדאי לא של קרוהן ואחיותיה. ולא כל שלשול מעיד על מחלה כרונית.

אם אתה מודאג גש לרופא שלך, המחלות ה"פשוטות" הן הנפוצות, קרוהן ממש לא שכיחה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
מה זאת אומרת חריצים?

קשה לפספס את זה אם יש, עפ"י תפיסות מסויימות ברפואה קונבנציונלית וגם בזו שלא, ציפורניים מחורצות יכולות להעיד על בעיות עיכול ו/או חוסרים בברזל, B12 וכדומה שיש להם השפעה על מערכת העיכול.

חוזר על המלצתי לא להימנע מבדיקה ע"י רופא

פורסם

EmptySoul, בתור מי שהזניח במשך שנים ארוכות את הסימפטומים שאתה מציין אני רק יכול להגיד לך שכדאי לך למהר להיבדק, ולו רק כדי לשלול את המחלה הנוראית הזו. אני הזנחתי ולבסוף גילו אותה אחרי מספר רב של אשפוזים כשכבר הייתי שבר כלי ובמצב תזונתי מאוד ירוד. הקטע העצוב הוא שהבהירו לי שכל מה שסבלתי ממנו לאורך השנים היה למעשה סדרת נורות אדומות שלחלוטין התעלמתי מהן.

אילו לא הייתי מתעלם מהן יכול מאוד להיות שהייתי חוסך לעצמי שבועות (בלי צחוק - שבועות!) בבתי חולים. שלא לדבר על כאבים וסבל.

Chevrolet Silverado 2500HD - 2015 - LTZ

TW: Morel Supremo Piccolo | MID: Morel CDM 880 | MIDBASS: ScanSpeak Silver

SUB-WOOFERS: 2X JL Audio 10TW3 - Original Under The Seat StealthBox

TW Amp: Genesis Stereo 100 | MID+MIDBASS Amp: JL Audio 450/4 | Monoblock: JL Audio 500/1 | DSP: Helix Pro MK2

פורסם

פלטיניום -

אני חולה קרוהן, עכשיו יצאתי משנה של התקף קשה -

וכרגע אני עושה בדיוק את מה שמדברים עליו בכתבה שהבאת.

בהתחלה זה סיוט -

השבועות הראשונים בהם ניתן לאכול רק מרק עוף צח, היו קשים מאוווווד.

(זה מה שהיה מותר לי, זה משתנה במקצת מאחד לאחר - אני לא יכולתי פורמולות כי הלקטוז שבחלב לא עושה לי טוב בבטן)

גם מבחינת משמעת עצמית וגם מבחינה פיזית - הגוף עובר משבר לפני שהמצב מתחיל להשתפר.

יורדים במשקל, סובלים מחוסר אנרגיה מטורף.

לאחר מכן השבועות בהם נוספו ירקות בודדים (גזר, דלורית, קישוא, דלעת), ביחד עם חתיכות עוף שהתווספו למרק עזרו במעט.

לאחר מכן הוספתי עוף על שלל צורותיו, ביחד עם אורז ועוד כל מיני מזונות אורגניים לא מעובדים ומאז המצב השתפר פלאים -

לאחר התקופה הראשונית בה הגוף "נרגע" ומערכת העיכול קיבלה את המנוחה שהיא הייתה זקוקה לה,

מוסיפים לאט לאט מזונות שמתעכלים בקלות,

וע"י כך עולים במשקל ויוצאים מההתקף עם סיכויים קטנים בהרבה שהדלקת תחריף סתם כך ביום בהיר אחד בגלל שאכלתי משהו לא טוב.

כחולה קרוהן עם אחלה פז"מ, אפשר להגיד שעברתי בבה"ד 1 של המחלה הזאת, אני יכול להגיד לך שהרופא מוולפסון צודק ב 100%.

התרופה היחידה לקרוהן, היא תזונה נכונה ומתאימה למצב הפרטני של אותו חולה.

כל פתרון אחר - הוא פלסטר שבא לפצות על כך שהחולה לא מקבל את מצבו ומשנה את אורח חייו לצמיתות בהתאם.

אז לוקחים כדורים, או עושים ניתוח חו"ח במצבים קיצוניים - וזה עוזר לזמן מה.

אבל בגלל שאותו חולה לא לוקח את עצמו בידיים ועושה את השינויים הנדרשים בחייו, זה גלגל קסמים שסופו בכך שהדלקת תתפרץ שנית.

זה קשה, לא אגיד שלא -

אני לא יכול לאכול כמעט בשום מקום בחוץ, זה אומר שאני צריך לתכנן את סדר היום שלי בפינצטה אם אני מתרחק יותר מ 20 ק"מ מהבית.

אני צריך לעשות קניות ברשתות מזון אורגני, זה אומר שאני גם נוסע רחוק יותר ועושה מאמץ גדול יותר כדי לעשות את הקניות,

וגם שאני משלם עליהם בערך כפול מקניות של אותם מצרכים בגרסאות ה"רגילות" שלהם.

אבל אין לי ברירה, אם אחסוך בדלק או בכסף בקופה,

או שלהבדיל אבחר לספק את תאוות האכילה שלי במקום להתנהג כמו אדם בוגר -

אני אגיע בחזרה למצב בו אני לא יכול לצאת מהמיטה,

ואני לא רוצה שזה יקרה.

אז אני נאלץ לקחת את עצמי בידיים כביכול ולהשלים עם המאמצים שעלי לעשות כדי לנהל אורח חיים בריא ונורמטיבי.

כחולה קרוהן זה הפתרון היחידי שיש בטווח הארוך, כל עוד שלא משנים את דפוסי התזונה בהתאם למחלה -

זה יחזור, השאלות היחידות הן מתי ובאיזו עוצמה.

ולאמפטי-סול -

מצטרף, לך תראה רופא - לא עושים אבחנות רפואיות בהתכתבות, לא משנה כמה הסימטומים שלך דומים לשלנו,

יש עוד 100 מחלות עם אותם סימפטומים, חלקן קלות וחלקן קשות יותר - לא משחקים עם בריאות.

לך לרופא.

HARD WORK BEATS TALENT WHEN TALENT

DOESN'T WORK HARD

1353594600_28_1_USD_7_dark.png

פורסם
ארוחת שישי לא משהו יוצא דופן (דגים,אורז,קציצות..הכל ביתי אמא שלה מכינה)

הקטע שגם בבית כשאני אוכל קערה עם דגנים או פרוסה עם חומוס או לא משנה מה אני מסיים בכאבי בטן ושלשולים.

אני נמנע מלאכול כבר חודש שאני לא אוכל לא בוקר ולא צהריים רק פעם ביומיים ערב...

טיגון הקציצות כבר הופך אותן לסוג של מזון מעובד.

הוספת מתבלים שונים במהלך בישול הוא למעשה הוספת כימיקלים.

דגנים ? על איזה שיח בדיוק צומחים הדגנים שאתה מדבר עלייהם ? בד"כ הם כבר עברו עיבוד כלשהו במפעל לפני שהגיעו לקרטון.

חומוס ? רק 16-18 אחוז מתחולת קופסא הם באמת חומוס. השאר הם תוספות כגון שמן, קמח תירס, גוארגם וכד', גם כאן החומוס שאתה אוכל הוא מזון מעובד.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

• תוכן חדש...