Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6578 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בהתחלה יצאו מים חומים (ואפילו מאוד) כצפוי. שטפתי את המערכת מספר פעמים בשני הכיוונים (מלמעלה למטה ולהיפך) עד אשר יצאו מים נקיים מהמערכת. וזה לקח לא מעט זמן.

אם היו יוצאים מים לא חומים. הייתי דואג שמי השטיפה לא מגיעין לאן שהם צריכים להגיע

לא היה שם {ב ACE במרכז ביג בא.ת. חדש בנתניה.. הסניף שם קטן מאוד} מבחר גדול של נוזלי קירור. על הנוזל שקניתי כתוב שהוא מתוצרת אמריקן איגל {American Eagle} או משהו דומה ושהוא מכיל חומרים אנטי קורוזיביים וגם נגד קיפאון. אני מקווה שהוא יהיה יותר טוב מהמים ומשער שיותר גרוע מהם הוא לא יכול להיות. בכל אופן, לאחר השטיפה אין הרעה כלשהיא אז הנוזל מתפקד לפחות באותה הרמה של המים.

פורסם

החלף מיד טרמוסטט לפני שתחליף את כל המנוע.

הטרמוסטט נתפס לך בוודאות על מצב סגור והשתחרר, רק עיניין של זמן עד שייתפס שוב, מניסיון. תאמין לי לא נעים להיתקע עם האוטו בפעם השניה על אותה תקלה!! ראה כאן:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=201677

תקרא את השרשור מההתחלה עד הסוף ותחזור להגיד מה דעתך.

פורסם

Stio,

תודה רבה על העצה והרצון לעזור. קראתי את השרשור בעניין האונו בעיון רב ולא השתכנעתי שיש לאיביזה בעיה של תרמוסטט לא תקין כפי שהיתה אצלך.

נתקעת לראשונה ב 5/4/2008. פעם שניה נתקעת ב 12/4/2008, שבוע לאחר המקרה ובסיכומו של דבר היה במקרה שלך גם צורך בניקוי רדיאטור למיטב הבנתי.

האיביזה נמצאת בשימוש יומיומי של אשתי. בבוקר האוטו נוסע לאיטו בפקקים לרעננה והתרמוסטט נפתח ונסגר בכל בוקר עשרות רבות של פעמים. אחה"צ האוטו נוסע מרעננה מהר לנתניה להוציא את הילדה מהגן, ותמיד עם מזגן מה שמבטיח סל"ד גבוה.

בסופ"ש נסענו לאשדוד עם רכב מלא ובעומס (חמותי שתחיה, אשה לא רזה :wink:) הלוך וחזור. אני נהגתי והסתכלתי על מד החום בדבקות. האוטו לא מתחמם. הוא 3 מילימטר לפני קו האמצע בקביעות. בנסיעה עירונית עם עצירות הוא מתחמם יותר והמאוורר נכנס לפעולה בזמן.

אני קצת נלחצתי מאז התקלה בתחילת החודש ואנחנו בודקים מים באוטו ואת שעון החום בפאנאטיות.

טפו.. טפו.. טפו.., חמסה, חמסה, חמסה. לא מתחמם.

אני בטוח שזמנו של התרמוסטט יגיע מתי שהוא.. לא נראה לי שעכשיון הזמן, אני מקוה שלא אתבדה

פורסם

ניקוי רדיאטור וגם החלפת יוניט למאוורר בוצעו "על הדרך" למרות שלא היה בכך צורך מיידי. אני אוהב לעשות טיפול מונע ובכך למנוע את הנסיעה החוזרת למוסך במקרה תקלה וגם לבזבז ימי עבודה.

אתה מסכים איתי שתקלה לא נפתרת מעצמה? אם המנוע התחמם- הוא יתחמם שוב, השאלה מתי. תקווה מאוד שמתי שהמנוע יתחמם אתה הוא זה שתנהג ברכב ותשים לב בזמן, אחרת יהיה נזק למנוע.

במידה והבעיה היא אכן מהטרמוסטט מנוע שלך (ואני עדיין משוכנע שזוהי הבעיה) המנוע יכול להתחמם לך בכביש מהיר- וזה לא נעים.

• חודש מאוחר יותר...
פורסם

עדכון לגבי בעיית ההתחממות.

במספר נסיעות בינעירוניות שבוצעו לאחרונה, הסתבר שלאחר נסיעה של כ20 דקות ומעלה ובעיקר עם מזגן פועל מחוג החום עובר את קו החצי במספר מילמטרים, המאוורר נכנס לפעולה אך חום המנוע לא יורד אלא אם מכבים את המזגן ונוסעים על 2500 סל"ד למשך זמן ממושך.

בהפעלת המזגן, המאוורר שלו עובד. אז ברור שזה אינו מקור הבעיה. גם בשל העובדה שהתקלה התרחשה גם בנסיעות ללא מזגן.

התקלה אירעה בזמנים שונים ותנאים שונים ולכן החשד שלי הצביע על תרמוסטט לא תקין {גם בעקבות שרשורים רבים שקראתי בפורום בחיפוש מידע על בעיות דומות}.

היום פירקתי את התרמוסטט והפלנג'.

הפין המרכזי (ציר?) של התרמוסטט נשאר תקוע בפלנג בתוך חריר פלסטיק אליו הוא מיועד להיכנס ומסגרת חריר הפלסטיק היתה סדוקה.

היום קניתי תרמוסטט ופלנג' חדשים (תחליפיים - 130 ש"ח כולל מע"מ)

החלפתי לבד בחנייה ליד הבית (2 ברגים ובנד לפתוח, ואח"כ לסגור).

נסיעת מבחן בינעירונית אך לא ממש ממושכת עם מזגן בצהרי היום 2500-3000 סל"ד. והמחוג לא זז מהמקום הרגיל שלו - כ2 מ"מ לפני קו האמצע.

דבר מעניין שאשתי טענה בנסיעת המבחן הוא שהמזגן מקרר כעת יותר טוב.. נשמע לכם הגיוני?

מעניין שלמרות שהתרמוסטט התפרק חלקית, הוא עדיין תפקד ורק בעומס לזמן ממושך היתה התחממות. ההשערה שלי שהוא נפתח אך לא במידה מספקת.

אני מקווה שהמידע הזה יעזור למי שנתקל בבעיה דומה.

• תוכן חדש...