Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6586 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ערב טוב חברים

קניתי לאחרונה פורד אסקורט 1995

עכשיו הבעיה היא שיש מקום מובנה ל4" + טוויטר

z2kjnmnmjbhd.jpg

יש לי סט 6.5 של אינפיניטי קאפה (מגנט לא עמוק מידי)

היום לקחתי מחבר ג'קסון ומהנגר MDF בעובי 17 מ"מ ועשיתי טבעות להגבהה

המיקום שאני חושב עליו זה בערך פה

3iy2vyznyjti.jpg

האם המקום מתאים מבחינה אקוסטית? (מול הידיים)

או שעדיף לרדת ולחתוך למטה?

בתודה !

אלעד

מי שמפחד מאחד לא מפחד מאף אחד

פורסם

עדיף לך להרחיק את האלמנט יותר כי אתה תשמע את השמאלי ממש יותר חזק מהימני כמו שקרה לי בפיזו 206 שניסיתי לתת לרמקול יותר זוית אלי..

עומר.

מחפש שילדת חיפושית או חיפושית שלמה עד עם רשיונות! (לצורך פרוייקט באגי)

פורסם

עוד שאלה קטנה :mm_wink:

בבניה על הדיפון חשוב לחבר ישירות לפח?

התיכנון שלי זה לעשות בדלת עיגול קצת יותר קטן להרכיב את טבעות הMDF (חיצוני) ועליהם את הרמקולים ולקדוח את הכל עם בורג קודח ארוך עד לפח מעבר לדיפון,אני צודק?

פעם ראשונה שאני עושה עבודה כזאת... כל עזרה תתקבל בברכה! :-)

בתודה

אלעד

פורסם

את המיד ואת הטוויטר אתה לא חייב לחבר לפח של הדלת, אם זה רק טוויטר אתה באמת לא חייב.

מידים כמו הCDM למשל לא זקוקים לתיבה בכלל ולכן אין שום טעם לחבר אותם לפח - סתם דוגמא.

לגבי המידבאס - רצוי לחבר אותו לפח של הדלת משום שברוב המקרים אנשים לא מקשיחים את הדיפון של הדלת בעזרת שכבות של פיבר וגם לא מבודדים אותו ואז זה נשמע פח אשפה.

רצוי לעשות טבעות MDF שמגיעות מהפח של הדלת וככה שהרמקול יכנס מתחת לדיפון מבלי לגעת בו - אחרת, אתה כבר צריך לשקול פתרונות כמו בניית מכסה על הדיפון או להגביהה את הטבעות מהדלת עד לדיפון ואז לעשות מהצד של הדיפון הגבהה לרמקול שתיתפס לתוך הטבעות שמגיעות לדלת.

לא תמיד זה כל לביצוע, למען האמת בטויוטה שלי זה היה כל כך מתוסבך שכבר באמת העדפתי לבנות תיבות.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

טוב... עדכונים... :-)

היום החלטתי לגמור עם זה

קניתי חיווט טוב לקחתי כלים ומקדחה וירדתי לאוטו

התחלתי לחפש מקום טוב לטבעות,בתיאוריה זה נשמע קל אבל במציאות לא כל כך...

פתחתי את בית הרמקולים המקורי והצלחתי להכניס שם את ה6.5 עם טבעות MDF 17MM

קדחתי לפח (החורים המקוריים גדולים מידי) והכול יצא יציב וחזק

הבעיה היא שהדיפון נוגע בסראונד (הגומי השחור שעוטף את הממיברנה)

והבעיה היא שאני לא יכול להוריד מגובה ההגבהה - המגנט נמצא קרוב מידי לחלון

בינתיים שומעים נחמד (מגבר פשוט וזמני) אבל מרגישים שמשהו לא מסתדר

השאלה שלי היא כזאת

מה ההשפעה בנגיעה בסראונד הנ"ל? הצליל משתנה,נמרח?

הנה התמונות

fu6cy1euf0zrff741v6p_thumb.jpg

lfl9vx1gaeqvfj5c62yh_thumb.jpg

34m4rgj3dsahg7bdybus_thumb.jpg

u9bh9vykv0eo9566ac4j_thumb.jpg

fh36bjv4a607gvzmnld2_thumb.jpg

ztegug0ltpi6s52u4hm1_thumb.jpg

ko9it0auk8miyfxeroe1_thumb.jpg

z384pw5ol859q9l43xrg_thumb.jpg

a15z25u8wxwxl3dukw17_thumb.jpg

כל עצה תתקבל בברכה :mm_wink:

אלעד

פורסם

אני מקווה שהממברנה של הרמקול או כל חלק מתנייע אחר נוגע בדיפון... זה סתם גורם לסאונד לא טוב ולהרס האלמנט..

HU: Pioneer deh-6050UB, AMP: boss ch-650.

Suzuki Jimny 2003:-P

פורסם

המשמעות של זה היא קיצור משמעותי של אורך החיים של הרמקול משום שאתה מפריע לו לזוז, יוצר חיכוך ובסופו של דבר הוא יהרס - אמנם יכול גם לקחת שנים.

מבחינת הסאונד בטוח שזה מפריע ויוצר עיוותים כיוון שהרמקול גם נוגע בדיפון ומעביר אליו וויברציות פיזיות וגם לא זז נכון.

ראיתי שחיברת את הרמקול רק עם שני ברגים - רצוי שיהיו לפחות שלושה.

אתה יכול או לחשוב על לחתוך את הדיפון ולבנות מכסה חדש קוסטום מייד - סביר להניח שלא בעצמך.

או לשנות מיקום למידבאס.

לא מומלץ להשאר ככה.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

תודה אדי

אני באמת חושב לחתוך ככה (במיקום הנוכחי) השאלה היא מה אני אשים מעל לכסות שישתלב עם הדלת? רשת ובד אקוסטי?

עוד בעיה היא החוסר אטימה (ממש כמו פרי אייר) גם בגלל שהMDF יושב ברווח גדול מהפח (ברגים ארוכים) וגם בגלל החוסר אטימה שנראה בתמונה של הגריל

אני חושב שהפתרון הטוב ביותר יהיה לקחת יריעת איטום כגון הדיינמייט (יקר...:-)) ולפרוש על כל הפח והMDF,לעשות חור לרמקול בMDF וכך להלביש אותו על כל האטימה ותהיה תיבה סופר אטומה (למעט הפח החיצוני)

יש המלצות ליריעות איטום זולות חוץ מהדיינמייט? ראיתי פה שרשור עם משהו של פזקר :mm_wink:

בתודה

אלעד

פורסם

תריץ חיפוש על ריפא בנד.

ולגבי הקטע של הרשת - אם אתה רוצה שזה יצא יפה אתה תצטרך ללכת למקצוען שיעשה לך שם בניה של מכסה.

Pioneer TS-X150

פורסם

אני מאמין (ולא מטעמי חיסכון) שאני יכול לבד לבנות על הדלת

קצת עזרה כיוונים ותיכנון נכון יעזרו לי מאוד...

ובכול אופן על מי אתה ממליץ לחיתוך ובניה במצב הנוכחי?

בקשר לריפא בנד - מה זה בכלל? תחליף זול לדיינמייט?

פורסם

בקשר לריפא בנד - תחליף זול ומתברר שתחליף די טוב לחומרי בידוד מקצועיים בתחום.

תריץ חיפוש - יש ים של חומר לגבי זה.

לגבי בניות באופן מקצועי

שמעון - סאונדסטורם

יוסי - ACLASS

יאריק

אפי 4*4

וכמובן יש עוד רבים וטובים.

Pioneer TS-X150

• 4 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

אם ירצה השם בקרוב אני אתחיל עם האיטום

הדבר שמעסיק אותי יותר זה לחתוך את הדלת ובניית רשת + הגומי שמסביב (הגומי שאוחז את הרשת בדיפון)

מישהו יודע מאיפוא אפשר להשיג אותם?

לאחר כמה זמן שהתרשמתי,המיד (שלא במיטבו או בהגברה ראויה :-)) נשמע נהדר בגובה הזה

אני מאמין שעם עוד קצת עבודה והשקעה אפשר להגיע לתוצאות מצויינות!

את הטוויטרים אגב (אינפיניטי קאפה) שמתי באוף אקסיס ליד השמשה מה שהוריד קצת את החדות - אבל בדיוק כמו שאדי אמר - הוריד גם את הפירוט,החלפת הטוויטרים גם כן ברשימה אבל לאחר שאטפל בדברים הקריטיים יותר

אלעד

פורסם

מישהו?

הקיצר רק מחפש רשת של רמקולים + הגומי שהוא המסגרת לרשת ומחזיק אותה על הדיפון

כל הצעה תתקבל בברכה :-)

• תוכן חדש...