Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6670 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
גם פחדנים וגם לא יודעים לקרוא !

חן - אדם ששמח על גריסת רכבים ומאמין שכך צריך להיות הוא בזוי בעיני. לא יאומן שאדם כמוך שמכיר ומוגיר את ההיסטוריה של הרכבים מקדש במקביל את חיסול המכוניות הישנות. זה פשוט הזוי בעיני וממש בזוי.

צר לי להכיר את הצד הזה באישיותך. ממש מפתיע ומצער.

טוב,כרגיל אתה מסיט כל ויכוח הישר לגופו של אדם ולא לגופו של עיניין,אבל התרגלנו..

אני לא שמח שרכבים ניגרסים,אני סבור שזהו סך הכל מהלך טיבעי ונידרש.

ההטבות שניתנות לרכבי אספנות הינם ניגזרת של מספרם המועט של רכבים הנושאים את הלוחית הניכספת.

באופן טיבעי,אורך חיים של מכונית נע סביב ה 15-20 שנה,כתלות בטיבה ובמחירה כחדשה.

ברגע שמגיעים לתיקון משמעותי שאינו מוצדק כלכלי-המכונית ניגרסת.

תמיד ישרדו מכוניות,בדיוק כמו ששרדו עד היום,הסר דאגה מלבך.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

• תגובות 112
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
ההטבות שניתנות לרכבי אספנות הינם ניגזרת של מספרם המועט של רכבים הנושאים את הלוחית הניכספת.

באופן טיבעי,אורך חיים של מכונית נע סביב ה 15-20 שנה,כתלות בטיבה ובמחירה כחדשה.

1. ההטבות אינן וזו הטעות של כל ה"פחדנים" בגלל מספרם המועט של הרכבים אלה בגלל חינוך והבנה של הממסד בחשיבות הנושא. כאשר התקנה נקבעה כמות הרכבים הישנים היתה מאוד גבוה, מאוד מאוד גבוה. אף על פי כן התקנה נקבעה. לא בגלל כמות אלא בגלל חשיבות ! אם תפסיקו לפחד מהממסד ותהיו גאים בתחביב ואם תתחילו להתרגל שהתחביב הוא קודם כל תחביב מוטורי ולאחר מכן תחביב של כבוד למורשת ואחר כך תחביב של אספנות (ואולי רק בסוף תחביב של שיפוץ) אזי גם הממסד יראה ברכבים הללו ובבעלי הרכים הללו גורם משמעותי.

להגיד שהכמות היא שקובעת זה פשוט לא נכון !

2. אני שמח שגם אתה רואה שגיל ה-30 הוא סתם מספר חסר משמעות. עובדה שגם אתה מיתיחס לגיל של 15-20 שנה כאל "אורך החיים הטבעי" אז למה שלא נקצר את זמן ההמתנה לסטאטוס הנכסף ? למה ? רק בגלל חבורה של פחדנים ? בגלל זה אני מתעצבן - בגלל שחבורה קטנה של מקושרים מעיזה להפעיל את כוחה ללא כל מחשבה מעמיקה וללא כל הפעלת היגיון אלה רק "פחד".

חוץ מזה, אני זוכר בפרוש כיצד בעבר הרחוק עוד לפני התקנה המדוברת היגדיר את עצמו מועדון ה-5 בתור מועדון לרכבים בני 5 ספרות או מעל 25 שנה. כלומר, בזמנו מעולם לא דובר על 30 שנה אלה על מספר קטן ממנו ב-5 שנים.

בא אדם בעל קשרים ועושה מעשה, שעשויה להיות לו השפעה חיובית גדולה מאוד על תחום האספנות. במקום לחבק אותו, במקום להנחות אותו, במקום להסביר לו, במקום להעזר בו - אתם יורקים עליו. למה ? הוא יצא נגדכם ? לא. יש לו הצעה כלכלית מעשית, עם עכשיו נפתחה תחרות אז סבבה ואם לא אז מה צרות העין ? למר משקפיים צבעוניות יש מספיק קשרים כדי לעזור לנו ותאמין לי שאם ירצה אז גם כדי להרגיז אותנו. אבל במקום שננסה להבין ולהשתלב בעשיה שלו, במקום לגרום לו להקשר איתנו אנו יוצרים פניקה ופחד.

פורסם

מדוע שאותו יזם לא יפנה לרשויות ויזום קטגוריה חדשה שתיקרא לצורך העניין "אספנות עסקית" וידאג שיחוקקו חוקים ותקנות שיתאימו לנישה הזאת ובה יוכלו לקבוע שגיל הרכבים יהיה לפחות 15.5 שנה ושהם יהיו רשאים לנוע על הכבישים 25 שעות ביממה וכן הלאה וכן הלאה. מדוע לרכב על גבו של המועדון שדאג במשך השנים לעשות ולשמר ההשגים שהושגו בעמל רב שרובם מתאימים לחברים במועדון, רק כדי להתאימן לצרכיו?

ארז רונן

פורסם
1. ההטבות אינן וזו הטעות של כל ה"פחדנים" בגלל מספרם המועט של הרכבים אלה בגלל חינוך והבנה של הממסד בחשיבות הנושא. כאשר התקנה נקבעה כמות הרכבים הישנים היתה מאוד גבוה, מאוד מאוד גבוה. אף על פי כן התקנה נקבעה. לא בגלל כמות אלא בגלל חשיבות ! אם תפסיקו לפחד מהממסד ותהיו גאים בתחביב ואם תתחילו להתרגל שהתחביב הוא קודם כל תחביב מוטורי ולאחר מכן תחביב של כבוד למורשת ואחר כך תחביב של אספנות (ואולי רק בסוף תחביב של שיפוץ) אזי גם הממסד יראה ברכבים הללו ובבעלי הרכים הללו גורם משמעותי.

להגיד שהכמות היא שקובעת זה פשוט לא נכון !

2. אני שמח שגם אתה רואה שגיל ה-30 הוא סתם מספר חסר משמעות. עובדה שגם אתה מיתיחס לגיל של 15-20 שנה כאל "אורך החיים הטבעי" אז למה שלא נקצר את זמן ההמתנה לסטאטוס הנכסף ? למה ? רק בגלל חבורה של פחדנים ? בגלל זה אני מתעצבן - בגלל שחבורה קטנה של מקושרים מעיזה להפעיל את כוחה ללא כל מחשבה מעמיקה וללא כל הפעלת היגיון אלה רק "פחד".

חוץ מזה, אני זוכר בפרוש כיצד בעבר הרחוק עוד לפני התקנה המדוברת היגדיר את עצמו מועדון ה-5 בתור מועדון לרכבים בני 5 ספרות או מעל 25 שנה. כלומר, בזמנו מעולם לא דובר על 30 שנה אלה על מספר קטן ממנו ב-5 שנים.

בא אדם בעל קשרים ועושה מעשה, שעשויה להיות לו השפעה חיובית גדולה מאוד על תחום האספנות. במקום לחבק אותו, במקום להנחות אותו, במקום להסביר לו, במקום להעזר בו - אתם יורקים עליו. למה ? הוא יצא נגדכם ? לא. יש לו הצעה כלכלית מעשית, עם עכשיו נפתחה תחרות אז סבבה ואם לא אז מה צרות העין ? למר משקפיים צבעוניות יש מספיק קשרים כדי לעזור לנו ותאמין לי שאם ירצה אז גם כדי להרגיז אותנו. אבל במקום שננסה להבין ולהשתלב בעשיה שלו, במקום לגרום לו להקשר איתנו אנו יוצרים פניקה ופחד.

לי יש בעיה בעיקר בשורות בשחור: אינני רואה, לפחות מכל מה שראינו/שמענו עד עכשיו, כל קשר בין האיש הספציפי המדובר, ולבין "השפעה חיובית גדולה" על התחום האספנות! כיצד בדיוק? בזה, שרוצה להרוויח כסף? מה זה בדיוק נותן לנו, ה"הצעה הכלכלית מעשית" שלו?

שוב, אני כמוך חושב, שאין כל פסול, ואף להפך, בכך שניתן יהיה להפוך את התהליך הגדרת "אספנות". אני כמוך חושב, שהיה מאד נחמד, ועוזר להציל את הרכבים שעלולים להכחד, לו ניתן היה להגדיר כל, ואני לא מגזים- כל רכב שבא לך- לסטטוס "אספנות", מלבד שתהיה ביקורת מעשית הדוקה, שלכך אכן משמש. לדוגמה, ניתן ליזום, שמי, שייתפס עובד עם רכב האספנות- רכבו יעוקל, והוא יישלם קנס כבד מאד- אני בטוח, שאחרי כמה עיקולים, כל ה"חוכמולוגים" יבינו את הרעיון! אבל תחשבו על ההזדמנות, שזה ייתן לאוהבי רכב אמיתיים: לדוגמה, אני כבר עכשיו הייתי רוכש כמה רכבים משנות ה-90, שעולים פחות מרכבים בני ה-30, ושעוד מעט נכחדים מהכבישים, ושומר עליהם, תוך שאני נוסע עם כ"א "פעם ב...", כפי שכולנו עושים עם רכבי האספנות הישנים שלנו! אני בטוח, שיש כמוני רבים, אך אינינו יכולים להרשות לעצמינו להחזיק רכבים "רגילים" בגלל ההוצאות החזקה הגבוהים, וחוסר יכולת לאחסן אותם מצד שני ללא תנוע לתקופה הממושכת! שוב- לו ניתן היה להגדירם כ"אספנות"- הביעה הייתה ניפתרת! וזה לא, שלא ניתן לעקוב אחרי הציות לחוק- פשוט, משום-מה מדינה בוחרת להתעסק בדברים הרבה יותר "חשובים"- כמו לתפוס על 20 קמ"ש יותר על הבכיש המהיר הריק...:?

אבל בוא לא נהיה תמימים- נראה לך, שאת זה יאשרו? נראה לך, שמישהו יעזור לך בזה? נראה לך, שאלה, שאתה מגדיר כ"יכולים להועיל לתחום"- יתעניינו במשהו, מלבד יכולת להרוויח משהו מזה? ומה הם ירוויחו מקבוצת "תמהוניים" שאוהבים גרוטאות ישנות, שלא שוות כלום לאף אחד?! -אם אתה מאמין בזה- תמים אתה...

י Capri GT 74 MK2 "אספנות", עדיין מחכה לפחחות רצינית.*סוזוקי 1100F (שהפך ל"סטריטפייטר" לצערי :sad: )*GMC וואנדורה 4X4- "לוחם שטח" במנוחה *פורד D שנת78, ש"מת" להפוך ל"אספנות":oops:*פורד פיירמונט 79' :twisted: -חולם להיות שחור:wink: *"משפחת ליילנדים"* *ואסקורט סטיישן שניצלה בדקה ה-91:king::חובב מכוניות, אופנועים, מפלצות למיניהן ומוזיקה, הסובל מחוסר מקום, זמן ותקציב כרוני, להתעסק בכל התחביבים שלו :???:

פורסם
גם פחדנים וגם לא יודעים לקרוא !

שושנים - אני חוזר שוב ושוב גם עבורך. אני לא מבקש לפגוע במה שכבר הושג לדו גלגלי ולתלת גלגלי וכל שילוב של כמות גלגלים אחרת ! אז בלי פרנויה בבקשה.

חן - אדם ששמח על גריסת רכבים ומאמין שכך צריך להיות הוא בזוי בעיני. לא יאומן שאדם כמוך שמכיר ומוגיר את ההיסטוריה של הרכבים מקדש במקביל את חיסול המכוניות הישנות. זה פשוט הזוי בעיני וממש בזוי.

צר לי להכיר את הצד הזה באישיותך. ממש מפתיע ומצער.

זה שתשימו את הראש בחול לא יעזור לכם. זה רק יגרום לכולנו נזק גדול יותר בסופו של דבר. אם אנחנו לא ניזום היוזמה תהיה בידיהם של אחרים פחות נחמדים.

גם בעל בייצי סוס וגם לא רואה ממטר.

ביום שמישהו, (אתה או נציג אחר) יתחייב בכתב ויהיה מוכן לשלם מכיסו על כל פגיעה באספני הרכב, כתוצאה משינוי תקנה כזו או אחרת, אני אהיה הראושן לתמוך בו! עד אז כל שינוי בסטטוס האספנות יפגע בווספה ובקדילאק כאחד, ווספה כבר לא יהיה שווה להחזיק! לאף אחד אין מונופול על העתיד והנבואה ניתנה לשוטים, אבל עדיף להשאיר את התקנות כפי שהם ומוכרות מלהסתכן בלאבד השגים אחרים, זוהי לא פחדנות זוהי זהירות ראויה, שנרכשת מנסיון מר!-רן

פעם האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

פורסם
1.

השמחה שלך מוקדמת ומוגזמת.

זה שאורך החיים הממוצע של מכונית נע סביב 15-20 שנה,זה עדיין לא אומר שכדאי או צריך להפוך אותה לרכב אספנות.

במקרה כזה,כל מכונית שהגיעה לגיל כזה תהפוך לרכב אספנות,ולו רק בשל שיקולים כלכליים גרידא שאינם קשורים במאום לתחביב שימור מכוניות.

גם היום,עם ההתחדשות המבורכת של צי הרכב בארץ,נירשמות מידי שנה לא מעט מכוניות כרכבי אספנות,והמספר הזה מספיק בהחלט.

לפי התאורייה שלך ושל גנאדי,כבר ביום שהמכונית יוצאת מאולם המסירות של היבואן כדאי להפוך אותה לאספנות,כך היא תשרוד לנצח...

כשמועדון ה 5 הוקם,הדבר הראשון שעיניין את קומץ חבריו מהגרעין המייסד,היה להגיע למצב שבו המכוניות והאופנועים האלו יוכלו בכלל לנוע בכבישים.

ועוד זכורה לי היטב הגזירה שניסה משרד התחבורה להטיל,שבה כל רכב שלא חודש רישיונו מעל שנתיים-יורד מהכביש ויגרע מהמצבה.

רק מה הבעייה שלך ושל רבים וטובים-מרוב דבש כואבות לכם השיניים..

תעזבו את המצב כמות שהוא-והמצב היום למעלה ממספק.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

שים לב, למה שאמרתי: קודם כל, כל עוד יש סכנה, שמישהו ייפגע בגלל שינוי כלשהו ממצב הקיים- מבחינתי לא נוגעים, כי מצב עכשיו בסדר מרוב הבחינות. תמיד יכול להיות יותר טוב- אבל יכול להיות גם יותר גרוע, והרבההה יותר גרוע!

דבר שני- לפי ה"תאוריה" שלי, לפחות- לא תהיה כל כדאייות להפוך מכונית, שיצאה משערי המפעל, ל"אספנות"- מכוון, שאני אמרתי בפרוש, שלפחות לרכבים "חדשים" צריך להיות מעקב מאד רציני וכבד, וכל חריגה משימוש כ"אספנות" תגרום לענישה כבדה מאד, ככה שלא תהיה שום כידאייות לשימוש כלשהו ברכב אספנות, מלבד למטרתו היחידה- שימור כתחביב! אני לא מאמין, שנניח, אינסטולטור, שיקנה טנדר חדש, יהפוך אותו לאספנות, לו יידע, שבביקורת דרכים הראשונה עלולים לקחת לו אותו לפרק זמן מאד ארוך, פלוס להוסיף לו ניקודית, ועוד יצטרך לשלם סכום משמעותי של קנס כדי לשחררו!

מאידך- מה אכפת למישהו, שאני, לצורך העניין, אחזיק מיצובישי לנסר שנת 89 כחלק מהאוסף והוא ייסע פעם בחודשיים למפגשים, ויהיה במצב טוב? הרי, ללא הייתי לוקח אותו- היה מזמן נגרט, ככה מדינה מקבלת ממני משהו, אומנם לא הרבה- אבל בכ"ז!

אבל שורה תחתונה- כולנו, אני מניח, מבינים, שזה לא יקרה. אז בגלל זה אין מה לגעת בכלום, כי שוב- המצב היום ממש לא נורא!

י Capri GT 74 MK2 "אספנות", עדיין מחכה לפחחות רצינית.*סוזוקי 1100F (שהפך ל"סטריטפייטר" לצערי :sad: )*GMC וואנדורה 4X4- "לוחם שטח" במנוחה *פורד D שנת78, ש"מת" להפוך ל"אספנות":oops:*פורד פיירמונט 79' :twisted: -חולם להיות שחור:wink: *"משפחת ליילנדים"* *ואסקורט סטיישן שניצלה בדקה ה-91:king::חובב מכוניות, אופנועים, מפלצות למיניהן ומוזיקה, הסובל מחוסר מקום, זמן ותקציב כרוני, להתעסק בכל התחביבים שלו :???:

פורסם

1. כאשר המחוקק קבע לא ישמש לצורכי עיסוקו של בעליו - אני מסכים שיש כאן מידה מסויימת של ערפל. יש לבחון את הדברים קודם כל במחן האדם הסביר.

אם בעל הרכב מתכוון שפרנסתו תהא תלויה ברכב, היינו הרכב הוא כלי ליצור עבודה או פרנסה באופן שוטף וקבוע, נראה שזה נופל לתוך ההגדרה של "עיסוקו של בעליו".

ברור מעל כל צל של ספק שמי שפרנסתו ועיסוקו הוא מתווך דירות, קבלן שיפוצים, קצב באטליז, תוכניתן וכד', הרי שהרכב לכל היותר משמש כלי תחבורה אישי בשימוש סביר של אדם מן הישוב ואינו מייצר פרנסה. לעומת זאת טנדר שמשמש להובלות, הרי שעצם הנסיעה היא זאת שמייצרת את הכסף, ממש כמו נסיעה במונית שעצם הנסיעה מייצרת כסף. אם טכנאי מחשבים מגיע עם רכב אספנות לביתך, לא הנסיעה היא זאת שמייצרת כסף עבורו אלא עצם השירות הטכני שקיבלת ממנו.

מאידך - שימוש ברכב לצורך פרסומת, אינו עיסוקו של בעליו. זה אולי נופל בהגדרת "חלטורה" אולם ככל שהחלטורה תהפוך לשוטפת וקבועה ותהיה מקור פרנסה משמעותי, הרי שיהא ברור שהיא עיסוק של בעליו ואינה עוד חלטורה.

למרות האמור לעיל, מידת ערפל קיימת והמחוקק לא יכול לחשוב ולהגדיר כל פסיק ופסיקון הקודח במוחות אלפי נהגים ועל כן קבע כללים מנחים ובמידת הצורך בית משפט יפרשם. אולי בכוונה המחוקק לא פירט הכל כדי להשאיר דברים להיגיון ולמבחן האדם הסביר.

לא הכל לעוס בכפית ע"י המחוקק, מסיבה זאת פעמים רבות נקבעת הלכה פסוקה במקרה הדורש פרשנות ע"י בתי משפט.

2. לענין 30 שנה או 15/20/25. ככל שתופעת האספנות במתכונתה הנוכחית, היא תופעה מינורית יחסית, כך קל למחוקק לקבל את התחביב ולתת לו מסגרת כלשהי, הקלות כלשהן והבנות כלשהן.

אם התופעה תתרחב ותגיע למימדים גדולים מידי, המחוקק יבין שכנראה זאת הדרך לחמוק ממיסים ואגרות ולדלל את קופת המדינה, ובשל כך הוא עלול לבטל את כל ההקלות לכולם. 25-30 נראה לי זמן סביר בהחלט.

לא מאמינים - על הגז במכוניות דובר יותר מפעם שככל שהתופעה תתרחב, האוצר ישקול הטלת מיסוי. למרבה המזל התופעה לא פורחת. בעיקר כי לא יבאו רכבים עם המערכת והיתה בעיה לאחריות.

רכב חשמלי - כבר עלה לדיון במסדרונות האוצר הצעה לחייב במס מיוחד על החשמל שנצרך לצורך הטענת מכוניות. במקרה של רכב חשמלי, זה נראה יותר מוחשי ומסוכן ובעל פוטנציאל מימוש, כי כאן היבואנים מציעים רכבים שכאלה. זה רק ענין של זמן שהדבר יתרחש ברגע שיהיה סף מכוניות מסויים שיהא מספיק כדי להילכד ברשת.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם

לא מאמינים - על הגז במכוניות דובר יותר מפעם שככל שהתופעה תתרחב, האוצר ישקול הטלת מיסוי. למרבה המזל התופעה לא פורחת. בעיקר כי לא יבאו רכבים עם המערכת והיתה בעיה לאחריות.

רכב חשמלי - כבר עלה לדיון במסדרונות האוצר הצעה לחייב במס מיוחד על החשמל שנצרך לצורך הטענת מכוניות. במקרה של רכב חשמלי, זה נראה יותר מוחשי ומסוכן ובעל פוטנציאל מימוש, כי כאן היבואנים מציעים רכבים שכאלה. זה רק ענין של זמן שהדבר יתרחש ברגע שיהיה סף מכוניות מסויים שיהא מספיק כדי להילכד ברשת.

.

שכחת את התופעה הגדולה מכולם: הוואנים למיניהם הטנדרים והג'יפים המצועצעים שנרכשו בהמוניהם והוכנסו לחשבון הוצאות

העסק כרכב מסחרי עד שמשרד האוצר עלה על התופעה ושינה את הקריטריונים.

ארז רונן

פורסם
שכחת את התופעה הגדולה מכולם: הוואנים למיניהם הטנדרים והג'יפים המצועצעים שנרכשו בהמוניהם והוכנסו לחשבון הוצאות

העסק כרכב מסחרי עד שמשרד האוצר עלה על התופעה ושינה את הקריטריונים.

ועוד דבר דומה: הקשחת עמדה ליבוא חלפים לרכב. ברגע, שקלטו, שיש יותר מדי- עשו הקשחה גורפת! או מחירי הסולר. ככה, שמי, שאומר, ש"לא נורא, מה כבר יכול להיות"- אז זהו, שיש דוגמאות מצויינות, מה בדיוק יכול להיות!:?

פורסם

יש היום כתבה בידיעות האחרונות:

כבר לא אקטואלי

על כך שמועדון אספני המכוניות הקלאסיות נגד אני רהב :אסור לו להשתמש ברכב נדיר לפרנסתו.

סעו בזהירות, כדי שנשוב וניפגש

:roll:

סאאב ל(ה)נשמה.

פונטו פונטו פונטו ....צריך להכביר מילים ? :-D

פורסם

WTF?!?:shock::roll:

פורסם

אני לא כותב בפורום אספנות,אבל בכל זאת תרשו לי לשאול:

במה שונים האנשים פה שמשכירים את רכבם באופן פרטי לכל מיני חתנים וכלות או סרטוני פרסומת וכדומה מאותו מר בחור שזה שיפתחו לו טופיק שמוקדש רק לו ?

שמעתי את אותה תאוריית השתנה מהמקפצה,לא אוכל את זה.

למה אתם חושבים שלכם מותר לעשות מהרכב ביזנס רק בגלל שזה "בשו שו" ורק כחלטורה מהצד ?

וזה לא שאנשים פה לא עושים את זה,ועוד איך עושים את זה,מספיק לעשות חיפוש עם צירופי המילים "רכב לחתן\כלה" או "השכרת\השאלת רכב ייחודי" ומיד יעלו תוצאות שמפנות למזכירות מועדון ה-5 (אם איני טועה לגברת סמדר).

אז בגלל שאתם עושים את זה בשקט ולא בצורה המונית זה כן בסדר ?

לי,בתור אחד שצופה מהצד ולא מכיר את הנפשות הפועלות עושה רושם כאילו "מציק" לחלק מהאנשים שמי שיזם את שירות השכרות הרכב הינו אותו אדם ספציפי (רני) אבל אם זה היה מישהו אחר אולי זה היה עובר יותר חלק.

רק כדי להבהיר,אין לי כל קשר לאותו רני רהב או לכל גורם אחר מתחום האספנות,אבל בתור אחד שגולש פה בפורום לא מעט ויצא לו להתקל לא פעם ולא פעמיים בהודעות שמפנות אנשים לשכור רכבים בצורה פרטית מאנשי מועדון ה-5 העניין וההשתלחות הזאת קצת צורמת.

אמר NITCH יפה,אסור לטמון את הראש בחול.

מצד שני,צריך לוודא שבבואך לתחנת המשטרה להתלונן אין גם לך קצת "דם על הידיים".

כמו שמישהו פה אמר,החוק של איסור שימוש ברכב אספנות לצורכי הכנסה מאוד פרוץ,אבל כל עוד גם חלקכם נהנים מהפירצה הזאת,אני לא מבין מה אתם באים בתלונות לאחרים,אפילו אם הוא עשה את זה בראש וצילצולים (זה רק אמור לעורר יותר בעיות עבורו) ואתם רק עושים את זה בשקט.

אני אגב תומך חלקית בעמדתו של אבי נוף,שאם אותו רני רהב באמת כל כך בר השפעה,אולי לא היה מזיק אחד כזה שיוכל למנף את ההשפעה שלו לכיוונים חיוביים במסגרת מועדון ה-5,כמו שאומרים,אם אתה לא יכול להלחם נגדו,לפחות תשתדל שהוא יהיה בצד שלך.

הדבר היחיד שאני חולק על עמדתו של אבי נוף,היא שאני חושב שכן צריך לגנות את העבירה שבוצעה,אבל במקביל גם לפעול לכך שאנשים מתוך המועדון גם לא יעשו את זה.

בברכת ערב נעים,

עידן

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

עידן, אתה לא חייב לקנות שום דבר אבל יש כאן הבדל גדול.

אף אחד כאן לא עושה רווחים מהותיים, ובכל מקרה הסכומים שמדובר עליהם הם הרבה מתחת לסף המס, והרכבים לא מוחזקים למטרה הזו. היות והמטרה העיקרית של הרכבים היא תחביב, הם זוכים להקלות ממשרד התחבורה, הקלות אשר מאפשרות את קיום תחביב האספנות.

בא אדם, שהוא במקרה רני רהב, ובריש גלי מכריז על הקמת עסק המבוסס על רכב אספנות, בזמן שהוא נהנה מהתקנות שזו אינה מטרתן. בכך הוא מסכן את התקנות, ואת התחביב כולו.

רני רהב אמנם דמות צבעונית ועל כן היו כמה הערות כלפיו בשרשור, אבל זה היה קורה גם עם כל אחד אחר. התגובות אצל רני רהב קשות יותר, היות והוא מבצע את הדברים בפרופיל גבוה מאוד, מתוקף התנהלותו התקשורתית.

נסיון לבטל את הביקורת ע"י טענה שהיא נובעת מקנאה ברני רהב העשיר והמצליח הוא לא ענייני ולא נכון. קצפם של האספנים יצא על סיכון התקנות ותו לא. כך או כך, אין מה להגן על רני רהב, שכן הוא מזמין את האנטיגוניזם כלפיו, ובדרך כלל בכוונה, על מנת למשוך את האש שמופנית כלפי לקוחותיו. במקרה הזה, זו סתם תאוות פרסום.

הביקורת כלפי אבי נבעה מכך שלא התייחס לאיום, אלא רק דיבר על לצרף את רני רהב למועדון, בלי לעמוד על טיבן של כוונותיו. השאלה היא אם מועדון החמש הוא מועדון חברתי אשר מטרתו להיפגש על כוס קפה ולהביט ברכבים, או שיש לו אג'נדה שהוא פועל על מנת לאכוף. התגובה של אבי רימזה על האפשרות הראשונה. יתכן שדברים השתנו בינתיים, אך כך זה נראה אז.

כך או אחרת, אין מה להשוות בין מה שעושים האספנים, לבין מה שמתיימר לעשות רני רהב.

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

• תוכן חדש...