Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6694 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

בגלל צורך מסויים שהיה לי נאלצתי לחשוב על דרך מקורית וטובה ליצור מצב שבו אני אדע את הפאזות החשמליות המתאימות לי בסט הקומפוננט בצורה מהירה והכי אמיתית מבלי לזכור איך/לרשום איך המערכת נשמעה לפני כן בפאזה שונה בגלל חוסר דיוקים ומציאת הבדלים בסאונד, צורך זה גם נבע מהזמן שלוקח במקרה שלי לפחות, לגשת לתא המטען אל הקרוסים ולהחליף את הפאזה החשמלית לאחד מהאלמנטים או במקרים אחרים לגשת לקרוסים בדלתות/בדשבורד וכו' מבלי שחלקים מסויימים לא הורכבו כדי להקל על הפעם הבאה לצורך היפוך פאזה.

לכן חשבתי לממש זאת בעזרת ה"מעגל" הבא, תוצרת תכנון עצמי, אולי חשבו על זה לפני ואולי אפילו בנו מעגל דומה אבל בכל מקרה התוצאה לפניכם, מעגל חשמלי שבו ניתן בעזרת שינוי מפסקים (כל מפסק שני מצבים) ליצר היפוך חשמלי מידי תוך כדי שהמערכת פועלת ושמיעת השוני בסאונד לכל השלכותיו יחסית לכל האפשרויות הקיימות.

ארבעה מפסקים שניים למידים ושניים לטוויטרים כל מפסק מחובר לאלמנט (רמקול) בניפרד ומבצע היפוך רק לו.

המעגל יושב בין הקרוסים לרמקולים.

והכבלים של הרמקולים ארוכים מפסיק כדי להגיע מתא המטען עד לידיים של הנהג (אני) במושב הנהג כמובן, ומשחקים עם המפסקים במקום שסביבו ניבנת הבמה!

במקרה אצלי בסאונד המתאים לי ביותר שני המידים מחוברים בפאזה הפוכה כלומר הפלוס מהקרוס מתחבר למינוס של המיד והמינוס מהקרוס מתחבר לפלוס ואותו הדבר לגבי הטוויטר השמאלי, רק הטוויטר הימיני מחובר פלוס לפלוס ומינוס למינוס (ללא היפוך).

כמובן מחובתי לציין שמעגל זה הוא רק לצורך קביעת הפאזות החשמליות המתאימות לי, ולאחר מכן ניתוק המעגל וחיבור הרמקולים לקרוסים לפי התוצאות שאהבתי כחיבור קבוע.

הוספתי ציור של המעגל של מפסק אחד, כמובן יש ארבעה כאלו, אני מצטער מראש על זה שאין לי סרטוט ב EWB וכו' פשוט אין לי. אני אשמח במידה ומישהו יוכל להוסיף סרטוט מקצועי בתוכנת סרטוט.

סוף סוף אני מבסוט מהבמה שלי!

ועכשיו קצת תמונות:-D

תהנו ואני מקווה שזה יועיל לחלק מאיתנו!

DSC01588.jpg

DSC01591.jpg

DSC01596.jpg

DSC01595.jpg

DSC01600.jpg

DSC01603.jpg

פורסם

נייס

מזמן חשבתי לעשות משהו כזה רק אף פעם לא מצאתי זמן לפרוייקט.

המשך כך

דני

PIONEER 880PRS>JL 500.5>Morel H.ovation 6'+MT 22 Active cross>JL 8W7

Seat Ibiza>00'>1.6L>75HP>55KW>ALM>Manual G.B

פורסם

הרבה יותר טוב מלשכב שעתים בבג'ז של האוטו זה בטוח!

תזהר אל הרמקול אני לא בטוח שזה הכי בראי לו בזמן נגון להתפך.. בכול אופן יצא ממש חמוד.

ישי

פורסם

מעולה!

להדביק לFAQ ככלי עבודה שחוסך שבירת גב והמון התעסקות באזורים קשים בכללי.

כבוד!

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

חזק ואמץ!

אף פעם לא ניסיתי להפוך פאזה לאף אחד מהרמקולים בסט הקידמי אצלי.

עד כמה הפיכת פאזה חשמלית באמת משנה?

מתחדשת*

פורסם

האמת שגם אני בניתי משהו בסגנון(רק שהוא היה לסט של 3)

דווקא הוא היה מתחבר לפני ההגברה(עשיתי כניסות ויציאות של RCA)

3 מפסקים לצד(סה"כ 6)

ולא היה צורך לבנות מעגל אם מפסקים שצריכים לעמוד בעומס מירבי.

(אני אחפש ואעלה מה שבניתי..)

B.M.W 1802 1976

PUNTO GT 1996

פורסם
חזק ואמץ!

אף פעם לא ניסיתי להפוך פאזה לאף אחד מהרמקולים בסט הקידמי אצלי.

עד כמה הפיכת פאזה חשמלית באמת משנה?

מסוגלת לשנות יותר ממה שאתה מתאר.

תנסה, תודיע. בהצלחה.

אחלה פרוייקט, אבל אני מעדיף שישי יישכב לי בבגאז' ויחליף ע"פ הוראה :)

פורסם

תודה רבה לכולם!

השינוי שהתקבל אצלי הוא משמעותי הרבה יותר ממה שחשבתי, הבאס הרבה יותר חזק, בשרי והקפי (ולצורך איזון הנמכתי קצת את הסאב), נוסף לי עומק בסאונד, הבמה הוגבהה וזזה מעל ההגה, והרגשת חדות ודיוק יותר מהטוויטרים.

בנוסף הנמכתי בקרוס את הטוויטר השמאלי ב 4DB.

משהו יכול לעלות סרטוט דרך תוכנה?

מיכו.

• תוכן חדש...