Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פולו 1600 שנת 2001 או אוקטביה 1600 שנת 2000

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6672 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בוקר טוב

זהו מכרתי את האופל אסטרה 2000 דיזל שלי ( רכב מעולה פרט למשאבת סולר הסוררת )

צריך עיצה חכמה : יש לי פולו 1600 בנזין שנת 2001 עם 92000 ק"מ ב31000 ש"ח גיר רגיל

או אוקטביה 1600 שנת 2000 עם 136000 ק"מ אוטו' ב26000 ש"ח( זהו המחירון לדברי הבחור

אני נוסע כל יום 120 ק"מ ,מהיא צריכת הדלק שלהן של שתיהן ( קראתי שהאוקטביה עושה 14 ק"מ לליטר)

איך הן סוחבות בעליות פשוט עובד ברמת הגולן

בקיצור מה היתם לוקחים

תודה ובוקר טוב

פורסם

אלה שני רכבים שונים בתכלית וסביר להניח שהפולו תהיה יותר חסכונית מפני שלשניהם אותו מנוע אבל המשקל של הפולו הרבה יותר נמוך. האוקטביה גדולה ובעלת תא מטען גדול והפולו יותר קטנה ועם תא מטען קטן.

מה הדרישות שלך חוץ מסחיבה בעליות? יש לך משפחה\ילדים שאתה צריך להסיע איתך?

לדעתי שתיהן יסחבו יופי.

פורסם

אוקטביה זו ליגה אחרת לאומת פולו ומיועדת לשוק יעד אחר. מחירון של אוקטביה 1.6 אוטומט משנת 2001 הוא כ-37K ללא שיקלול של ידיים ק"מ וכו'.

לאוקטביה תא מטען ענק, מקומות אחוריים מתאימים לרוב לילדים, אין מספיק מקום לרגליים.

פולו עם גיר רגיל זה מנוע 75כ"ס בנפח 1598 סמ"ק, אוקטביה היא אוטומטית עם מנוע 101כ"ס ונפח 1595 סמ"ק.

משקל עצמי של אטקטביה הוא 1230ק"מ, זה קצת הרבה למנוע 1.6 עם אוטומט וללא ספק שעם 15 שניות 0 ל-100 היא לא חיית רמזורים. מנוע מיושן אבל אמין וצריכת דלק בסדר אך לא מהמצטיינות בקטגוריה.

לתא מטען הזה למשאל אפשר להכניס טלויזיה 21" בתוך קופסת קרטון ולסגור את תא המטען. ניתן לקפל מושבים אחוריים והאוטו הופך אומנם עדיין לא לטנדר, אבל אפשר לשים המון דברים. בקיצר, מי שלא רוצה טנדר או סטיישן, אוקטביה נותנת תא מטען ענק.

אוקטביה בגדול אמינה (מניסיון אישי), תוך 100K ק"מ (אני יודע שזה מאט) מלבד טיפולים מסודרים במוסך מורשה, רק אלטרנטור היה צריך להחליף לחדש.

ממליץ יותר על מנועים חזקים יותר, כגון 2 ליטר או TDI - שהוא מעולה במיוחד עם גיר ידני.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

מבחינת דינאמיקה, פולו אמורה להיות טיפה זריזה יותר מאוקביה 1.6. מכיוון שמדובר על נסיעות לרמת הגולן, הייתי ממליץ על אוקטביה TDI ידנית שהיא מאוד חסכונית ובזכות מומנט מעולה על טורים נמוכים מתאימה לעליות.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

תודה על התגובות

הנושא השני ניפתח בטעות ( היה מסומן - בתגובות חשבתי שההודעה בוטלה טעות )

לגבי הפולו גם לה לפי המחירון יש 100 כ"ס , לא יודע עם זה נכון אך צריכת הדלק שלה עומדת על 10 לליטר

לעומת האוקטביה 14 לליטר

* אין לי עדיין ילדים אבל חושב קדימה ליום המחר

עשיתי סיבוב היום על סקודה כזו היא באמת קצת חלשה

* המליצו לי במוסך של החברה על אוקטביה מנוע 2000 מאוד מוצלך אך נדיר או בורה

מה דעתכם על זה ?

פורסם

אצלנו במשפחה אוקטביה וצריכת דלק 1 ל-10 בעיר.

בהחלט אני ממליץ על מנוע 2 ליטר, למרות שהמנוע יחסית מיושן מבחינה טכנולוגית, יש לו מומנט טוב על סיבובי מנוע נמוכים, זה יתרון בעליות. אבל אין כמו טורבו דיזל ידנית בעליות, הבעייה - קשה למצוא אחת עם ק"מ הגיוני ורובן אוטומטיות.

בורה, אוקטביה וטולדו זה אותו דבר ררק בודי שונה מבחינת עיצוב. לטולדו יש יותר מקום מאחורה. בורה 2 ליטר למצוא קל יותר מאוקטביה עם מנוע הזה.

פורסם

alfa164TS תודה על התשובה המהירה

קראתי פה שיש לבורות בנזין בעיה עם הגיר נכון או סתם שמועה ?

היה לי דיזל ונימכר עקב כווית משאבת הזרקה שגססה פתאום אחרי 250000ק"מ( משהוא אמר אופל :twisted:) לא תודה

פורסם

זה אותו גיר כמו לאוקטביה. באוטו שלנו (1.6 אוטומט) אין שום בעייה בגיר, ההילוכים עוברים חלק ובזמן הנכון.

פורסם

מישהו יודע מהי צריכת הדלק של בורה 2 ליטר אוטו' ( לא מצאתי כלום בחיפוש )

הבנתי שה 1600 רועש בשיוט 100 ב 3000סל"ד שהוא צורך בשיוט 14 :1

עקב נסעות מרובות שלי לרמה עדיף מנוע 2000

תודה ושבוע טוב

• תוכן חדש...