Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6690 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

באנו למוסך עם האוטו לאחר תאונה באשמתנו כאשר יש ביטוח מקיף. בעל המוסך מיוזמתו התנדב לומר שהוא מוסך בהסדר עם חברת הביטוח.

משיחה עם חברת הביטוח ומבדיקה באתר התברר לנו שהוא לא בהסדר.

אנחנו דווקא רצינו מוסך שלא בהסדר. אני לא מבין למה שיאמר את זה בכלל , אם עדיף שהאוטו יתוקן במוסך שלא בהסדר.

גם הוא יכל לצפות שנגלה בסופו של דבר שמה שהוא אמר לא נכון.

בכל מקרה, אם מבחינת האמינות הוא נכשל פה, אנחנו כבר נמצא מוסך אחר.

אנצל את ההודעה לשאול גם לגבי כלל וסע, משיחות איתם וגם עם המוסך החברת ביטוח מנסה לשלוח אותנו לעשות דו"ח שמאות בכלל וסע ומנסים לגרום לנו להבין שזאת הדרך היחידה.

משהו פה נראה לי לא תקין, כאשר הם אומרים לנו ללכת לנקודת שמאות ברעננה שיושבת בתוך מוסך ויש שם 2 שמאים מטעמם שעלינו לעבוד עם אחד מהם, כשהגענו הם בכלל לא היו ובעל המוסך שם כבר ניסה לומר לנו שגם הוא יכול לתקן את הנזק, אחרי שהשמאי יראה אותו.

בכל מקרה מה שאני מתכנן ותגידו לי בבקשה אם זאת הדרך הנכונה, הוא ללכת למוסך מורשה שאינו הסדר, לשלוח לשם שמאי שמופיע ברשימת שמאי החוץ של חברת הביטוח, ולאחר מכן לתקן את הנזקים.

פורסם

יכול להיות שהמוסך בהסדר אבל לא עם חברת הביטוח שלך.

האינטרס של מוסך לציין שהוא בהסדר הוא נוחיות ללקוח.

לא משנה כמה יעלה התיקון - אתה תשלם למוסך רק את דמי ההשתתתפות העצמית וזהו. את כל יתר הכסף יקבל המוסך מהביטוח.

כשאתה הולך למוסך שאינו הסדר, אתה צריך לשלם למוסך, ואת המוסך לא ממש מעניין מתי הביטוח ישלם לך, אם ישלם וכמה ישלם לך. החיסרון שבכך - חברות ביטוח אוהבות למשוך את התשלום הרבה מעבר לזמן סביר ולגרום ללקוח להסכים לתשלום מופחת (מסיבות שונות ומשונות ובעיקר משיטת "מצליח") כי כבר הצ'ק הדחוי שנתת למוסך נפרע ואתה פתאום במינוס לא מתוכנן והבנק לוחץ עליך וכו'.

במקרים רבים שרכבתוקן לא בהסדר, חברות ביטוח חולקות על השמאות ועל מחיר התיקון ומקזזות את מה שנראה להם שאפשר לקזז ותרדוף אחריהן.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם

אמרנו לו באיזו חברה אנחנו ובכל זאת הוא אמר שהוא בהסדר, בכל מקרה, לפי מה שאתה מתאר נשמע שכדאי ללכת למוסך הסדר, כדי שלא יקרה מצב שלא יוחזר כל סכום התיקון. מצד שני קראתי פה דעות חריפות נגד מוסכי הסדר:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=15148&highlight=%D7%9E%D7%95%D7%A1%D7%9A+%D7%94%D7%A1%D7%93%D7%A8

מה אתם מציעים שאעשה? הרכב הונדה ג'אז 2007 חדש מהיבואן, פחות מחודש על הכביש, צריך להחליף פגוש קדמי, פנס קדמי ימני, כנף קדמית ימנית, ותיקון פחחות קטן של הדלת, זה מה שראינו במבט ראשון, מה שחשוב לנו זה שהאוטו יחזור ליהות במצבו המקורי, עם חלקים מקוריים והרכבה וצבע מושלמים.

אני מאיזור השרון דרך אגב.

פורסם

החיסרון במוסכי הסדר הוא שהם מתקנים לפי הנחיות חברת הביטוח / שמאי, שהם עובדים איתם, כי מי שמשלם על התיקון הוא הקובע איך ומה.

ברגע שתרצה לשנות את הוראות שמאי הביטוח, ברגע שתביא שמאי מטעמך שיקבע, אז מבחינת הביטוח תתקן איפה שתרצה, גם במוסך הסדר, אבל לא בתנאי הסדר.

ולהזכירך, ברוב המקרים תיקון במוסך הסדר בתנאי הסדר, כרוך בהשתפות עצמית מופחתת.

אני מסכים שחברות ביטוח לא מחלקות מתנות חינם וברור שיש להם אינטרס שתתקן בהסדר, והאינטרס הזה הוא לא תמיד טובת הלקוח.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם

1. בוא לא נשכח מה באמת חשוב פה: הטווינגו! (סתם... הבריאות. העיקר שכולם בסדר.)

2. במבט מהצד על כל מה שאתה מתאר, הייתי מנצל את ההזדמנות ובודק עם הביטוח האם

נכלל אצלהם בהסדר גם "אוטופיקס" בהרצליה. אם כן, שווה לתקן אצלם. הם לא אנשי שיחה

נעימים במיוחד, אבל לא פחות מאומנים בתחומם. קח את זה בתור אופציה.

בהצלחה בתהליך.

פורסם
1. בוא לא נשכח מה באמת חשוב פה: הטווינגו! (סתם... הבריאות. העיקר שכולם בסדר.)

2. במבט מהצד על כל מה שאתה מתאר, הייתי מנצל את ההזדמנות ובודק עם הביטוח האם

נכלל אצלהם בהסדר גם "אוטופיקס" בהרצליה. אם כן, שווה לתקן אצלם. הם לא אנשי שיחה

נעימים במיוחד, אבל לא פחות מאומנים בתחומם. קח את זה בתור אופציה.

בהצלחה בתהליך.

הטווינגו באמת זה מה שחשוב פה והיא פחות או יותר בסדר, תודה לאל.

למה ללכת לאוטופיקס ולא ללכת למוסך מורשה שבטח יותר קל לו להשיג את החלקים? אבל אני עדיין לא יודע אם ללכת להסדר,או לא להסדר, האם חברות הביטוח עושות בעיות עם התשלום בדרך כלל, או שזה רק קורה לעיתים יותר נדירות?

האם במקרה שתיארתי שלא כולל עבודה מסובכת, אפשר לסמוך על תנאי הסדר? שוב מדובר על להחליף פגוש קדמי, כנף ימנית , פנס ימני ותיקון פח קטן מאד בדלת.

פורסם

לא כדאי ללכת למוסכי הסדר, איכות היא לרוב לא מושג שגור אצלהם.

ממליץ על "אבי בר" בראשל"צ, ופחות על "אוטופיקס", מניסיון אצל שניהם.

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B][COLOR=#696969]ACTION speaks LOUDER than WORDS[/COLOR][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B]K[/B]eep [B]m[/B]e [B]c[/B]aged [B]a[/B]nd [B]f[/B]ree [B]t[/B]he [B]b[/B]east[/COLOR][/FONT] [COLOR=#f1f6f8][FONT=Verdana][COLOR=#000000][B]Jin Ba Ii Tai [/B]-[FONT=Book Antiqua] [URL="http://www.youtube.com/watch?v=cVarDBb199M&feature=player_embedded"]Fast[/URL] in, [URL="http://www.youtube.com/watch?v=CyDykQWck74&ob=av3e"]Drift[/URL] out[/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR]

פורסם

אבי בר זה גם אופציה מצויינת, הצעתי את אוטופיקס עקב הסמיכות למקום מגוריו של רונן.

ועדיף ללכת לאחד מהם, משום שהם יעשו עבודה הרבה יותר טובה ממוסך מורשה.

לדוגמא: במגאן שלי הוחלף פעם פגוש ע"ח הביטוח. המוסך המורשה הזמין פגוש סטנדרטי

בצבע שחור וצבע אותו בלבן. על פס הגומי השחור באמצע עדיין רואים את סימני המסקינטייפ.

חוץ מזה, למוסכים מורשים לא חסרה פרנסה. מבחינה כלכלית, כדאי לתמוך בעוסק העצמאי,

גם אם המחירים שלו גבוהים (כמו באוטופיקס).

פורסם

המצב האופטימאלי: מוסך הסדר עם שמאי "אחר" כלומר שמאי שאינו נכלל ברשימת שמאי החוץ ואינו עובד עם מבטחות.

יכול להיות שהתהליך יהיה קצת מייגע אך בסופו של יום הרכב יתוקן כראוי ובתנאים משופרים של מוסך הסדר.

ושלא יגידו לך שברגע שיש שמאי אחר ההסדר מתבטל כי זה בניגוד לחוק.

דני גורביץ

שמאי רכוש ורכב

פורסם
המצב האופטימאלי: מוסך הסדר עם שמאי "אחר" כלומר שמאי שאינו נכלל ברשימת שמאי החוץ ואינו עובד עם מבטחות.

יכול להיות שהתהליך יהיה קצת מייגע אך בסופו של יום הרכב יתוקן כראוי ובתנאים משופרים של מוסך הסדר.

ושלא יגידו לך שברגע שיש שמאי אחר ההסדר מתבטל כי זה בניגוד לחוק.

דני גורביץ

שמאי רכוש ורכב

אם לוקחים שמאי אחר, חברת הביטוח יכולה לשלוח שמאי משלה במקרה שהיא לא מסכימה איתו. איך ההסדר ממשיך אם ככה, אם חברת הביטוח הולכת לפי השמאי שלה ולא תסכים לממן את התיקון לפי השמאי האחר?

• תוכן חדש...