Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6698 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

נתקלתי בגולף למכירה, כשהמוכרת מציעה את המכונית עם מערכת גפ"מ כאופציה, אבל לדבריה גם לא אכפת לה להסיר אותה ולהעביר אותה למכוניתה הבאה.

אין לי צורך במערכת כזו (המכונית עבור אשתי שנוסעת למרחקים קצרים).

האם בעקבות ההתקנה וההסרה יגרמו נזקים למכונית?

פורסם

אני אישית, הייתי מעדיף אוטו מקורי, שלא בוצעו שינויים, ולא משוחזר למקוריותו, לאחר הסרת מערכת מורכבת.

דעתי האישית בלבד כמובן.

דני

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

פורסם

בסקודה שלי היה מערכת גז והסרתי אותה לפני שמכרתי , לא היה שום שינוי במכונית לאחר ההסרה (בצ'מפיון עשו לי עבודה טובה מאוד והחזירו את המכונית למצב המקורי ואפילו טוב יותר)

מתגעגע... לאוטוביאנקי Y10 שלי.

פורסם

חוזר למקורי? גם הקידוחים של התקנת המזרק או המזרקים באם המערכת רב נקודתית?.. איך בדיוק? בכך שאיכשהו סותמים אותם, או מישהו משקיע וקונה חלקים חדשים, אלה לפחות שנעשו בהם שינויים, שלאחר הוצאת המערכת צריך לעשות אילתורים (כפי שאני אישית חושב ורואה זאת) להחזרת הרכב כביכול למקוריותו?

האם מישהו סותם איכשהו את החורים של אחיזת מיכל הגז, והצנרת מתחת לרכב, או לפחות דואג לצבוע את המקומות בהם היו ברגים שהוצאו, למען שהמקומות הנ"ל לא יחלידו?

ניתן לשאול עוד שאלות רבות, כמו למשל, אם הרכב עבד בתערובת לא נכונה, למערכת שלא כויילה כראוי, נזק או קיצור חיים של המנוע, מי בדיוק רוצה? (למרות שאם לא נדלקה נורית "צ'ק אנג'ין" במהלך פעולת המנוע לאורך הזמן, סביר שלא נגרם נזק).

בכלל, מי שמתקין גז, נוסע לכאורה הרבה. אז גם אוטו שבוצעו שינויים שיוסרו, וגם אולי קלומטרז' גבוה יחסית? יתרונות אני לא רואה כאן, אלא חסרונות בלבד, אלא אם המחיר "מציאה/כדאי".

למותר לציין וראוי להדגיש שאינני מומחה למערכות גז, וכל הנרשם כאן, הוא לדעתי האישית בלבד, פותח התרד' וכל אחד אחר יעשה את החישובים שלו, ויחליט על סמך כלל ההמלצות ותחושת הבטן שלו.

בברכה

דני

עוסק בנדל"ן.

פורסם

מצטרף לדני, רק מקורי. סתם פתח לצרות (טסטים, עבודת מנוע ועוד...)

שמוליק

המכוניות שלי : Lantis-F 98 -> מאזדה מיאטה 95

המכוניות של אשתי : יונדאי אקסט 95, מאזדה 3 2006, מיאטה NB 2003, סיטרואן C3 2017

המכוניות ליסינג שהיו לי : מאזדה 3 2010, סוזוקי סוויפט 2014, סוזוקי ויטרה 2016, רנו גרנד קופה 2019, סקודה קאמיק

החלום : RX8

פורסם
חוזר למקורי? גם הקידוחים של התקנת המזרק או המזרקים באם המערכת רב נקודתית?.. איך בדיוק? בכך שאיכשהו סותמים אותם, או מישהו משקיע וקונה חלקים חדשים, אלה לפחות שנעשו בהם שינויים, שלאחר הוצאת המערכת צריך לעשות אילתורים (כפי שאני אישית חושב ורואה זאת) להחזרת הרכב כביכול למקוריותו?

האם מישהו סותם איכשהו את החורים של אחיזת מיכל הגז, והצנרת מתחת לרכב, או לפחות דואג לצבוע את המקומות בהם היו ברגים שהוצאו, למען שהמקומות הנ"ל לא יחלידו?

ניתן לשאול עוד שאלות רבות, כמו למשל, אם הרכב עבד בתערובת לא נכונה, למערכת שלא כויילה כראוי, נזק או קיצור חיים של המנוע, מי בדיוק רוצה? (למרות שאם לא נדלקה נורית "צ'ק אנג'ין" במהלך פעולת המנוע לאורך הזמן, סביר שלא נגרם נזק).

בכלל, מי שמתקין גז, נוסע לכאורה הרבה. אז גם אוטו שבוצעו שינויים שיוסרו, וגם אולי קלומטרז' גבוה יחסית? יתרונות אני לא רואה כאן, אלא חסרונות בלבד, אלא אם המחיר "מציאה/כדאי".

למותר לציין וראוי להדגיש שאינני מומחה למערכות גז, וכל הנרשם כאן, הוא לדעתי האישית בלבד, פותח התרד' וכל אחד אחר יעשה את החישובים שלו, ויחליט על סמך כלל ההמלצות ותחושת הבטן שלו.

בברכה

דני

יכול להיות שאתה צודק בכך שעדיף מכונית מקורית , היות ולי ביצעו הסרה לא מוצלחת של הגז (ובאמת שמעתי שהמכון שביצעו לי את ההסבה נסגר) אבל לזכות צ'מפיון מוטורס יאמר שהם עמלו 3 ימים והצליחו להחזיר את הרכב לקדמותו המקורית לאחר שהיה בלאגן עם הצמה של הרכב ואיזה חיישן שניזוק , אבל לאחר מכן לא הייתה לי כל בעייה עם הרכב , להפך הוא היה מהיר יותר .

אז אני חושב שאם הרכב תקין אז אין בעייה לקחת אותו ואם המחיר טוב אז אולי כדי לקחת עם המערכת.

פורסם

בקשר להנעה בגז יש כתבה ב-YNET, הנה לינק: http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3497846,00.html

מה שהדאיג אותי במיוחד במערכת זה תגובות 9,17 ו-38.

מעבר לזה, מערכת גז זה מיכל גדול וזה מוסיף למשקל של אוטו, כלומר בלאי מוגדל והמערכת תופסת מקום בתא מטען.

לשים מיכל בתחתית זה מסוכן.

גולפים לא חסרים ואם באוטו הזה שהוא יחסית חסכוני עשו הסבה לגז הוא עבר המון ק"מ. אני מבין אילו היה מדובר על מנוע V8 או משהו בסגנון...

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

גולפים לא חסרים

זאת בדיוק הבעייה: מדובר בגולף ידנית וגולפים ידניים חסרים.

מאחר שבעלת הרכב לא נסעה הרבה יחסית, מניעיה בהתקנת המערכת מעט תמוהים.

פורסם
זאת בדיוק הבעייה: מדובר בגולף ידנית וגולפים ידניים חסרים.

מאחר שבעלת הרכב לא נסעה הרבה יחסית, מניעיה בהתקנת המערכת מעט תמוהים.

גם אני לא נסעתי הרבה ובכל זאת התקנתי

פורסם

ממש לא נגרם נזק,המערכת שלנו מכויילת בצורה ראויה וטובה.

ואין הבדל בביצועים בין הגז לבנזין,לך על זה בראש שקט.

לדעתי עם מערכת הגפ"מ,במידה והיא מכויילת כמו שצריך אתה לא תרגיש "הפסד כח",ותחסוך בהוצאות התדלוק.

מנסיון של שנה ו 8 חודש עם מערכת גפ"מ.

פורסם

מצב הרכב יהיה בדיוק בקו ישר לרמת המפרק. אם הוא מקצוען ופדנט לא יורגש דבר ברכב או התיפקודיו.

אבל מה קורה לרוב? שמים איזה עובד זוטר ואומרים לו "תוריד הכל ומהר..." ובדיוק ככה נראה הרכב לאחר מכן.

פורסם
אין הבדל בביצועים בין הגז לבנזין

לפי מה שקראתי לפני כמה שנים - יש ירידה משמעותית בביצועים. לקחו בניסוי דייהו נקסיה סדאן (בארץ זה ניקרא סופר רייסר) התקינו בה מערכת גפ"מ ומדדו על דיינו כמה כוחות סוס נישאר לה ויצא 70כ"ס בלבד, כאשר במנוע מקורי 1.5 עם בנזין יש קרוב ל-90כ"ס (לא זוכר במדוייק).

אם יש לך מנוע V8 גדול, אני מאמין שלא תרגיש בהבדל. אבל משפחתומטית שגם ככה כל תוספת משקל מרגישים בצורת ירידת ביצועים, תוספת משקל של מערכת גז - זה כמו להסיע עוד בן אדם באופן קבוע. יותר משקל - יותר תצרוכת דלק ובלאי.

מעבר לזה, מנוע שמונע בגפ"מ מאבד בביצועיו.

בנוסף, אם נכון מה שכתוב בתגובות מכתבה שנתתי, לגבי המערכת ואיך זה משפיע על בריאות הרכב לחיסכון בדלק הייתי ממליץ על רכב דיזל.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

מה הבעייה .

אם היא מוכנה להשאיר את מערכת הגז אז תקח את האוטו עם המערכת גז .

אתה יכול לא להישתמש בה כלל .

יצאתי עמבה

פורסם

היא תדרוש כסף כדי להשאירה, זו דעתי, על כן כל התיאור של בעל הרכב בתרד' זה.

דני

עוסק בנדל"ן.

• תוכן חדש...