Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6241 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

זה נכון, ואני מאמין שביהמ"ש עלול גם לפסוק שהיתה כאן רשלנות תורמת מצידו.

ויחד עם זאת, אני מקווה שהדין ימוצא עד תום עם אותו רמאי-גנב שעובד בלי בושה על לקוחות תמימים וגוזל את כספם באמצעות מצגי-שווא.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

• תגובות 220
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
סיפור מרתק, אני עוקב אחריו מההתחלה, מאחל לך הצלחה, ומקווה שכספך יחזור אליך מהר ככל האפשר.

אבל אני חייב לשאול - האם בעיין לא מקצועית לא רואים כלום על הרכב ?

אני מדבר על שאריות צבע על גומיות מסביב לחלונות, או על פסי קישוט, על מרווחים לא זהים בין חלקי גוף שונים, על הבדלי גוונים, ברק שונה וכוי', פנס שיושב טיפה לא במקום ודברים דומים.

האם הרכב באמת נראה חדש לאדם לא מקצועי ואין אף אחד מהסמנים הנ"ל ?

לא רואים כלום בעין...כאילו רכב יצא מהחנות.כמובן שכאשר אוכל לראות את התמונות מהתאונה שלו אני לא אוכל להאמין למה שאני יראה.

daihatsu--Suzuki--peugeot-mazda-and now Subaru outback 2017 xs

פורסם
עם כל הצער וההזדהות, הבחור פשוט הביא את זה על עצמו, קנה רכב ממגרש ללא בדיקת קנייה וכל מה שעניין אותו זה דגם הרכב הספציפי והאחריות המקורית.

ידע שיש תאונה "קלה" ובכל זאת לא נדלקו אצלו שום מנורות אזהרה אדומות.

מה שלא לומדים דרך הראש לומדים בדרך הקשה דרך הרגליים והכיס...

נכון מאוד.לא לימדו אותי בבית לחשוד ולא להאמין לאף אחד.זה שיש לרכב אחריות זה כבר אומר שהוא לא הורד מהכביש ,כלומר אין מקום לדאגה לגבי רוב הדברים ברכב והאחריות בעצם היא זו שהסיטה את דעתי.מוזר מאוד שאחריות הוסרה יום לאחר העברת בעלות.לא נשמע לך כמו קומבינה מסריחה ? לי כן.

אני לומד להיות ישראלי בדרך הקשה.סלחו לי על כך.

פורסם

אל תתנצל. לנו, שחיים את הנושא יום יום ומודעים לכמות החלאות שמסתובבות בחוץ ומפילות אנשים תמימים בפח, קל מאוד להבין היכן טעית.

עם זאת, ברור לי לחלוטין שלמי שאינו מיומן קל מאוד ליפול בפח, בוודאי כשמדובר ברכב עם כל כך מעט קילומטרים, מראה נפלא, אחריות של המוכר (לכאורה) ובנוסף הוא נחזה לאיש ישר כיוון שהוא יידע אותך שהיתה תאונה (אמנם קלה, אבל זה בוודאי חיזק את התחושה שמדובר באיש אמין).

כמו שאמרו כאן, זה שיעור מצוין לחיים.

בנוגע לטענות בדבר רשלנות תורמת, אני לא חושב שהטענה הזו תתקבל בבית משפט.

האיש שיקר לך, הונה אותך ביודעין. מכר לך מכונית שאיש לא היה מסכים לשלם עליה את הסכום ששילמת.

נושא הרשלנות (לכאורה) שלך אינו רלוונטי. ברגע שנקבע שהעסקה הזו לא היתה יוצאת לפועל אילולא צעדי ההונאה של המוכר, היא בטלה.

שיהיה בהצלחה.

פורסם

לגבי נורות האדומות שכולם מדברים עליהם :

1)תגידו את זה לנפגעי חפציבה...ארי מי קונה בית אם הוא עדיין לא נבנה בפועל ?מי אמר שבעוד 4-5 שנים בכלל יבנו אותו...כנראה שגם פה אנשים לקחו סיכון.

2) הבעיה במדינה הזו זה לא אנשים הנאיביים אלה העדרות ענישה.

3) חיית אדם זו מכרה לי רכב שלא מאושר ע''י משרד תחבורה ומחר חס וחלילה יפגע רכב אחר ברכבי בדיוק באותו צד איפה שהייתה תאונה וזהו,נגמרו החיים ..תמורת 100 אלף ש''ח וזהו.לדעתי זה נסיון רצח לכל דבר ארי הכל נעשה במכוון למטרת רווח קל על התמימות שלי.חברת ביטוח של אותו אדם שעשה תאונה ברכב זה לא דאגה להוריד אותו מהכביש ובמקום זה עשתה קומבינה מסריחה ,מכרה אותו למגרש ובלי לשלם על בדיקות (כולל תקנה 309 ) החזירה את הרכב לכביש.כדי להסתיר את העקבות כל החבורה העליזה זו משתמשת טוב מאוד ב "חוק הגנת מאגרי מידע" וכל מיני חוקים אחרים דומים על מנת להסתיר ולטשטש את העקבות של הפשעים שביצעו.

ואחרי כל זה...אני האשם ? כמובן..מעכשיו החבר הכי טוב שלי זה טייפ מנהלים ועורך דין..ארי אי אפשר להאמין לאף אחד כאן נכון ?

אם אתה הולך לבדיקה תבדוק קודם אם הבודק לא קיבל טלפון מהמוכר...ולך תברר משהו לגבי עברו של הרכב...פשוט תלך לאיבוד.

פורסם
אל תתנצל. לנו, שחיים את הנושא יום יום ומודעים לכמות החלאות שמסתובבות בחוץ ומפילות אנשים תמימים בפח, קל מאוד להבין היכן טעית.

עם זאת, ברור לי לחלוטין שלמי שאינו מיומן קל מאוד ליפול בפח, בוודאי כשמדובר ברכב עם כל כך מעט קילומטרים, מראה נפלא, אחריות של המוכר (לכאורה) ובנוסף הוא נחזה לאיש ישר כיוון שהוא יידע אותך שהיתה תאונה (אמנם קלה, אבל זה בוודאי חיזק את התחושה שמדובר באיש אמין).

כמו שאמרו כאן, זה שיעור מצוין לחיים.

בנוגע לטענות בדבר רשלנות תורמת, אני לא חושב שהטענה הזו תתקבל בבית משפט.

האיש שיקר לך, הונה אותך ביודעין. מכר לך מכונית שאיש לא היה מסכים לשלם עליה את הסכום ששילמת.

נושא הרשלנות (לכאורה) שלך אינו רלוונטי. ברגע שנקבע שהעסקה הזו לא היתה יוצאת לפועל אילולא צעדי ההונאה של המוכר, היא בטלה.

שיהיה בהצלחה.

הוצאתה את המילים מפי לגבי הרשלנות.תודה לך.

פורסם

אל תערב בין דברים שאולי רק דומים חיצונית, אך חסרי כל קשר בינהם.

רוכשי הדירות מחפציבה נפגעו, בין היתר, מכיון שהסכימו לוותר על עריבות בנקאית שהקבלן מחוייב להעניק להם לפי החוק, בתמורה להנחה במחיר הדירה. בנוסף, יתכן שהבנקים שהעניקו ליווי פיננסי לפרוייקטים כשלו אף הם, שכן היה עליהם לוודא שהפרוייקט מתקדם כשורה מבחינה פיננסית, למרות שהדברים בפועל לא היו כך, אך זוהי כבר ספקולציה שטעונה בדיקה ולכן אל לנו לצאת בהצהרות שווא מבלי לבדוק ראשית את אמיתות הדברים. איך שלא תהפוך את זה, אין זה הדין במקרה שלך ואין קשר בין הדברים.

לגבי הרשלנות: אני מאמין שהסוחר ינסה לטעון באמצעות עורך דינו כי היה מחובתך לבדוק את הרכב טרם הרכישה, ומשוויתרת על חובתך לעשות זאת, אין לך על מי להלין אלא על עצמך. אני לא אומר לך שאני מסכים עם הטענה הזאת, ולמעשה אני אפילו די מתנגד לה. ברם, אם תעלעל בפורום בכמה סוגיות משפטיות שנידונו בעבר, תגלה שאת הצדק אין לחפש בבית המשפט, לכן עליך להתכונן לאפשרות שביהמ"ש יפסוק לך רק פיצוי חלקי. אני חושב שתצטרך לחמש את עצמך בעו"ד כריש שינקנק את חדל האישים הזה עם תביעה שהוא לא יבין מאיפה זה בא לו.

לגבי כל מה שכתבת על הענישה: בצער רב, מסכים. זה דבר ידוע שבישראל אין דין ואין דיין. החוק ושלוחיו מעדיפים להתעסק עם דגי הרקק מאשר עם הכרישים הגדולים, שממשיכים לצפצף על כולם ולחיות על חשבון טיפוסים תמימים ושומרי חוק כמוני כמוך.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

חברת ביטוח של אותו אדם שעשה תאונה ברכב זה לא דאגה להוריד אותו מהכביש ובמקום זה עשתה קומבינה מסריחה ,מכרה אותו למגרש ובלי לשלם על בדיקות (כולל תקנה 309 ) החזירה את הרכב לכביש

תתפלא, אבל הכל נעשה על פי חוק (זה שהחוק דפוק ולא מסמנים רכבים שעברו טוטל לוסט זה משהוא אחר)

אם נזק התאונה היה בין 50% ל 75% מערך הרכב (וסכום שנקבו במוסך RALEX נשמע הגיוני במקרה זה) אין חובה להוריד את הרכב מהכביש.

פורסם

בסופו של יום נראה שדווקא מתקין האזעקה החאפר, היה המזל הגדול של רוכש הרכב.

אם הוא היה נופל על מתקין נורמאלי, היום הוא היה נוסע על הרכב בלי להעלות על דעתו איזו היסטוריה הוא עבר.

פורסם
תתפלא, אבל הכל נעשה על פי חוק (זה שהחוק דפוק ולא מסמנים רכבים שעברו טוטל לוסט זה משהוא אחר)

אם נזק התאונה היה בין 50% ל 75% מערך הרכב (וסכום שנקבו במוסך RALEX נשמע הגיוני במקרה זה) אין חובה להוריד את הרכב מהכביש.

טוב נו.זה ויקוח מיותר.על פי החוק...רכב שעבר תאונה עם נזק יותר מ 60% חייב לרדת לפירוק. אם אתה לא מאמין לי אז אולי תאמין לאתר של איגוד מכוני הרישוי.

http://www.m-rishuy.org/Index.asp?ArticleID=153&CategoryID=69

או שאני אולי לא יודע לקרוא עברית.

פורסם
בסופו של יום נראה שדווקא מתקין האזעקה החאפר, היה המזל הגדול של רוכש הרכב.

אם הוא היה נופל על מתקין נורמאלי, היום הוא היה נוסע על הרכב בלי להעלות על דעתו איזו היסטוריה הוא עבר.

היום חשבתי על זה..ואולי המצב החשמל ברכב היה כל כך גרוע אחרי כל מה שהוא עבר שמתקין אזעקה פשוט נפל לאותו בור שאני נפלתי אליו (רק במידה מעטה קצת).אין לי פה מה להגיד...הוא פשוט לא היה צריך לגעת אם ראה שיש בלאגן.ברגע שהוא נגע בזה זה כבר בעיה גם שלו.

פורסם

ומתנצל, אני לא מעודכן, פעם זה היה 75%.

כנראה שהרכב שלך נפל בדיוק באחוזים בין 50%-60%.

פורסם
ומתנצל, אני לא מעודכן, פעם זה היה 75%.

בשביל זה השמאי עכשיו בודק איפה הוא נפל.כי אם הוא היה יותר מ 60 % זה ממש בעיה ולא רק של הסוחר..וכמובן אם מישהו דאג לפעול על פי תקנה 309 (שזה אגב יקר מאוד).

פורסם

מבחינה משפטית אין לך מה לדאוג כלל, הבעיה היא שזה הולך להיות טרטור.

אין לי טיפת ספק שהסוחר יאלץ להחזיר לך את הסכום ששילמת בעבור הרכב + סכום נכבד כפיצוי על עוגמת הנפש הרבה שנגרמה לך.

תקן אותי אם אני טועה אך כפי שהבנתי הסוחר ציין כי הרכב עבר תאונה קלה כשהוא מודע לכך שהרכב עבר תאונה חזקה מאוד ובכך בעצם הונה אותך וגרם לך לרכוש את הרכב ולשלם בעבור משהו שלא היית מוכן לרכוש בסכום שכזה או בכלל.

זוהי נוכלות מדרגה ראשונה ואני מקווה בשבילך שהכל יסתדר בסוף לטובה.

בברכה.

פורסם

"נפל בדיוק באחוזים" ?

חברת הביטוח הפילה אותו בדיוק באחוזים.

אתה לא מכיר את "השיטה" ?

יש את התרחיש התאורטי: שמאי הוגן וישר, שפועל על פי מיטב שיפוטו המקצועי רואה רכב שעבר תאונה כזו, ומחשב את עלות תיקונו בחלפים מקוריים שנרכשים מ"דלק מוטורס". הוא סוכם את כל המספרים, מגיע לסכום פנומנאלי הקרוב למחירו של רכב חדש, והרכב מוכרז כטוטאל-לוס. הלקוח מקבל 110,000 ש"ח, חברת הביטוח מקבלת גוש מתכת מעוותת שרשיונותיו בוטלו, ושיכול להימכר רק לפירוק בכמה אלפי ש"ח בודדים.

ויש את התרחיש המעשי: את הרכב בודק שמאי שפועל מטעם חברת הביטוח. הוא יודע בדיוק מה מעסיקתו מצפה שיקבע. באורח פלא, הסכום הדרוש לתיקון נקבע באיזור 50% מערכו של הרכב. הפעם הרכב מוכרז רק כ"אובדן להלכה". הלקוח מקבל את אותם 110,000 ש"ח, אבל חברת הביטוח מקבלת תמורת אותו גוש מתכת מעוות (עם רשיונות תקינים) כמה עשרות אלפי ש"ח מהסוחר שרוכש אותו ממנה.

עכשיו הסוחר מסיע את גוש המתכת הזה למוסך ברשות הפלסטינית. שם ממתינה לו מאזדה 3 תאומה, שנגנבה לפני מספר שעות.

בתוך מספר שעות המאזדה המעוכה נבנית מחדש, כמובן שללא כריות אוויר וכיוב'.

היא נמכרת חזרה לישראל, עכשיו כבר במחיר כפול מזה שקיבלה חברת הביטוח. היא ממשיכה להסתובב עד שנוחתת במגרש רכב, וממתינה למישהו שירכוש אותה במחיר מחירון.

כך חברות הביטוח דואגות לכיסן, לכיסי הסוחרים, לפרנסת זייפני הרכב בשטחים, והכל בזכות תעלול ה"אובדן להלכה", שבאורח פלא מכוניות כה רבות מצליחות ליפול "בדיוק" בתוך תחומי הנזק שלו.

• תוכן חדש...