Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

הליך החלפת מנוע-כיצד?!

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6687 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ברכב של אחי (פונטו 95) המנוע כבר מתחיל לעשות בעיות וחשבתי על קניית מנוע משומש והחלפתו בקיים.

מישהו יכול לתת הסבר קצר על ההליך, מרגע קניית המנוע מאדם פרטי או פירוקיה ועד אישורו ברשיון הרכב?! תודה מראש.

בנוסף, המנוע הקיים הוא 55 , האם מנוע 60 או 75 יתאים ללא כל שינוי? פשוט להרכיב ולחבר?!

פורסם

לפני הכל אתה צריך שטר מכר של המנוע הישן, לאחר מכן אתה צריך אישור מוסך על התקנתו של המנוע, לסיום צריך לגשת למשרד הרישוי ולדאוג להחלפת המנוע ברשיון הרכב.

לעניין התאמת המנוע לרכב, צריך להמתין לתשובה מאנשים פה שמכירים את הדגמים המדוברים.

בריאות לכולם!

פורסם

התהליך הוא כזה:

רצוי להכניס את הרכב למוסך ולבקש ממנו שיביא לך מנוע מייבוא /מפירוק.

המוסך מרכיב את המנוע ודואג לך לשטר מכר.

עם שטר המכר ניגשים למשרד הרישוי ועושים שם שינוי רישום מספר מנוע ברשיון הרכב.

אם תקנה את המנוע בעצמך ללא תיווך המוסך לא תקבל אחריות על המנוע ואתה קונה חתול בשק.

אתה לא יודע מה תקבל והמוסך רק לוקח אתת המנוע שלך ומרכיב ואם המנוע לא תקין תשלם שוב על פירוק והרכבה.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם
אם תקנה את המנוע בעצמך ללא תיווך המוסך לא תקבל אחריות על המנוע ואתה קונה חתול בשק.

.

זה לא ממש נכון, אם אתה קונה מנוע ממקום שמייבא מנועים או מפירוק מקומי אתה מקבל אחריות ל3 חודשים או 6 חודשים,מהמקום שאתה קונה .

אף אחד לא ימכור מנוע מבלי לתת אחריות מסויימת זה מראה על חוסר אמינות. ואף אחד גם לא יקנה מהם.

ובעניין חתול בשק, זה נכון, אפשר לדעת אם המנוע בסדר אחרי התקנה ונסיעת מבחן במשך כמה שבועות .ובגלל זה אתה מקבל אחריות.

ביצוע תיקוני שפכטל ועבודות צבע בבתים,

פרטים בה"פ .

פורסם
זה לא ממש נכון, אם אתה קונה מנוע ממקום שמייבא מנועים או מפירוק מקומי אתה מקבל אחריות ל3 חודשים או 6 חודשים,מהמקום שאתה קונה .

אף אחד לא ימכור מנוע מבלי לתת אחריות מסויימת זה מראה על חוסר אמינות. ואף אחד גם לא יקנה מהם.

ובעניין חתול בשק, זה נכון, אפשר לדעת אם המנוע בסדר אחרי התקנה ונסיעת מבחן במשך כמה שבועות .ובגלל זה אתה מקבל אחריות.

הבנת הנקרא:

יש אחריות למי שמכר את המנוע אבל אין אחריות של המוסך על המנוע.

אם הרכיבו במוסך מנוע שנקנה מגורם חיצוני לא ע"י המוסך ישירות והוא לא תקין בעל הרכב ישלם שוב על פירוק והרכבה.

לעומת זאת אם המוסך מספק את המנוע-כל האחריות שלו להכל כולל הכל.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

עד היום אני לא מבין בדיוק מה זה מנוע מייבוא ואני אשמח אם מישהו יסביר לי,

מנוע מייבוא זה מנוע חדש שמביאים מחו"ל? או מנוע משומש?

מאיפה בעצם נלקח המנוע שמיובא?

פורסם

מנוע מייבוא זה מנוע שבא מח"ול משומש שפורק מרכב שעבר תאונה או הושבת. והוא לא נסע הרבה.

בד"כ מייבאים מנועים מח"ול כי בארץ אין לכל הדגמים מנועים מפירוק מקומי, אם בכלל הגיעו דגמים כאלה לארץ ברמה כזו שעשו מהם חלקי חילוף,

(דוגמא מנוע של XT טורבו )

פרטים בה"פ .

פורסם

הבנתי, ובמידה ואני קונה מאדם פרטי שהשבית רכב אחרי תאונה,איכן אוכל לקבל או להנפיק שטר מכר כזה??

ולעניין ההתאמה, האם מנוע 60 או 75 יתאים בול לרכב ללא שינויים מהותיים??!!

פורסם
הבנתי, ובמידה ואני קונה מאדם פרטי שהשבית רכב אחרי תאונה,איכן אוכל לקבל או להנפיק שטר מכר כזה??

ולעניין ההתאמה, האם מנוע 60 או 75 יתאים בול לרכב ללא שינויים מהותיים??!!

המנוע הוא אותו מנוע רק עם שינויים קלים כגון: הזרקה חד נקודתית ב60 לעומת רב נקודתית ב75

עקרונית, לא צריכה להיות בעיה גם תקבל אישור יבואן.

מעבר לכך, זה שיקול כלכלי שלך בלבד.

"מה אתה מעדיף, מה רע בשביט? או מראה בשביט?"

פורסם
מנוע מייבוא זה מנוע שבא מח"ול משומש שפורק מרכב שעבר תאונה או הושבת. נכון

והוא לא נסע הרבה. אין לך שום דרך לאמת את זה, במדינות אירופה קילומטרז' שנתי ממוצע גבוה בהרבה מקילומטרז' שנתי בארץ

בד"כ מייבאים מנועים מח"ול כי בארץ אין לכל הדגמים מנועים מפירוק מקומי, אם בכלל הגיעו דגמים כאלה לארץ ברמה כזו שעשו מהם חלקי חילוף

(דוגמא מנוע של XT טורבו )

זה, בגדול, נכון, מייביאם מנועים כי יש מחסור בארץ, כי אנשים בארץ חושבים שכל מנוע מחו"ל זה מנוע כמעט חדש עם 20 אלף ק"ם, גם אם מדובר ברכב בן 15.

בחלק מהמדינות באירופה לא ניתן, על פי חוק, להחזיר לכביש מכוניות שעברו תאונות שילדה ברמת חומרה בינונית ומעלה, והן מפורקות לחלקים, או מיוצאות לתיקון למדינות הגוש המזרחי לשעבר, שם מתוקנות בזול ונמכרות לשוק החופשי.

אבל אני שומע דווקא על הרבה מכוניות נפוצות בארץ שמביאים להם מנועים מייבוא.

מנוע מייבוא נחשב עדיף על מנוע מפירוק בארץ?

נהוג לחשוב, שמנוע מיובא עדיף על מנוע מפירוק בארץ, כי אנשים חיים באשליות, וחשבים שבחו"ל כולם משתמשים אך ורק בנוזל קירור מקורי, מבצעים טיפולים במוסכים מורשים ובמועד, ונוסעים ממש, אבל ממש ממש מעט. בפועל - יש יוש וכל מקרה לגופו.

איך אנשים לא מבינים, שהמנועים הטובים באמת, עם הקילומטרזים הנמוכים, הולכים באירופה קודם כל לסוחרים ולמוסכים המקומיים, כי הם "קרובים לצלחת", ורק מנועים, שאין להם ביקוש בשוק המקומי, מיוצאים לארץ ולמדינות אחרות.

מתעלק ושואל-

מה המגבלות על המנוע ?

האם חייב להיות בדיוק מאותו דגם ? או שרק בנפח זהה ?

מנוע מאותו דגם ובנפח זהה ניתן להחליף ולאשר ללא כל בעיה בכל מכון רישוי, ואין צורך במסמכים כלשהם, מלבד שטר מכר ואישור התקנה של המוסך.

מנוע מדגם ונפח שונה מהמקורי מחייב אישור יבואן של הרכב (וכמובן האישור לא ניתן באופן אוטומטי) ולאשר אותו ניתן רק בעמדה 1 במשרד הרישוי בחולון.

ועכשיו למי, שכתב שמנועים 60 ו 75 כ"ס בפונטו הם באותו נפח.

אתה צודק, אבל לא שמת לב, שברכב של פותח השורישור יש כרגע מנוע 55 כ"ס, נפח 1108 סמ"ק, כאשר מנועי 60 ו 75 כ"ס הם בנפח 1242 סמ"ק.

אינני יודע, אם יבואן פיאט מאשר לבצע את ההחלפה הזאת.

פורסם

הבהלת אותי

:) חשבתי מדובר באיביזה שלך.

אתה עדיין לא מוכר?

:-P

ממש, אבל ממש, לא מוכר את האיביזה.... :-P

פורסם

BUKI , תודה על התיקון, החכמתי.

אבל אם זה המצב, אז למה יש עדיפות למנוע מיובא? מלבד הנדירות שלו בארץ?

וחוץ מזה אני כמעט בטוח שלכל מנוע מגיע עם שטר המכר כמה ק"מ עשה, .

ובעניין הייבוא ומס' הק"מ אני חושב שעדיף להביא מח"ול מנוע שהוא חרוש יחסית ולשפץ אותו בצורה מקצועית ולעשות אותו כמו חדש מאשר להשבית את הרכב שהרי מין הסתם הרכב עצמו גם נדיר וקשה להשגה, לשפץ מנוע תמיד אפשר (אלא אם כן הבלוק סדוק או שיש נזק מאסיבי אחר או חוסר בחלקי חילוף)

פרטים בה"פ .

• תוכן חדש...