Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6723 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
צר לי שאתה חושב כך, כי אני מתפרנס די יפה מזה... :-)

בכל מקרה אתה לא יכול לחתום בשם של אף אחד, גם אם הוא אמר לך שהוא מרשה לך וגם אם כתבת ב' ג' או ז'....

מצב היפותטי שמחר אתה רב עם הבן שלך על כסף (הבן מבקש ואתה לא נותן לו...קורה במשפחות הכי טובות)

הוא הולך ומתלונן שזייפת את חתימתו (הרי החתימה על יפוי הכוח היא לא באמת שלו וניתן להוכיח את זה די בקלות) ולמעשה מכרת משהו שלא שלך ואולי זה נשמע לך הזוי אבל זה ממש לא.

אז קבל עצה ידידותית ועזוב את הענין. אומנם פקיד הדואר הוא לא רשות חוקרת אבל מחובתו לגלות ערנות ולהפגין נאמנות לעיסוקו ולפעמים זה קצת מציק, אבל עדיף ככה.

אבי.

אבי היקר, נכנסתי להודעות שלך ולא מצאתי שום סימן לכך, שאתה מתפרנס מעריכת דין. :-P

אז אני דוחה את עצתך הלא הגיונית. ל"ריב העתידי" עם בני, אין קשר לכך שאעזוב או לא את העניין. היה בטוח שלא אעזוב.

רק שיהיה לך האומץ להודות בטעותך, כאשר ובמידה שאעדכן כאן בפורום את תוצאות תלונתי, אני בטוח בצידקתי.

אין לבעלת הסניף סמכות (גם אם היא חושדת), להתנות את העברת הבעלות בהופעת בני, ובנוסף לכנות אותי חשוד

בנוכחות הקונה ואנשים זרים. זוהי גם דעתו של מנהל סניף הדאר המרכזי ברחובות, אתה יכול לצלצל אליו ולשאול אותו. נהגת שודים, תודה על האתר אנסה קודם בו.:-P

דוד.

דוד מזרחי נפטר ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

פורסם

לדוד, אני מבינה את הפקידה למרות שהצדק איתך.

כשעבדתי בבנק באו אלי הרבה אנשים עם צ'קים לא שלהם שהם רצו למשוך, שם המוטב לא היה שלהם ולכן הייתי צריכה חתימה של המוטב מאחורה כמו חתימה של המושך שהיה מולי.

כשהסברתי ללקוחות שאני צריכה היסב הם אמרו רגע אני כבר מחתים אותו וחוזר.

נו מה? אחרי 2 שניות הוא היה שוב מולי עם 2 חתימות, ברור ב100% שהוא יצא החוזה חתם וחזר ולא נסע לשום מקום להחתים אף אחד, אז מצד אחד ממש רציתי להגיד לו לא, אבל כמו שהסביר לך מנהל הסניף אני לא חוקרת ולא שום דבר אחר, ולכן הבאתי לו את הכסף תמורת הצ'ק.

אבל בין זה ולבין העובדה שאתה רוצה לפגוע לה בבפרנסה יש עולם ומלואו.

לא מספיק שהתלוננת עליה למנהל והוא כבר העיר לה? הרי היא לא תחזור על אותה "טעות" לאחר השיחה עם המנהל.

אני אף פעם לא מבינה אנשים, כמו אלו שהיו באים אלי לבנק וכל מילה שלא היתה מוצאת חן בעיניהם ישר היו מאיימים : אני אדאג שלא תשבי פה יותר וכו'...

כמו שאתה לא רוצה שמישהו ילך ויגרום לך לפיטורים כך גם אל תעשה לאחרים!

פורסם
וסגרתי לה בפנים. .

שים לב שגם אתה לא שיא הצדקנות בסיפור הזה. לעניות דעתי האישית, מה שעשית יותר מעליב, יותר פוגע ויותר לא אנושי/חברי מאשר גברת שהגדילה ראש למען בטחון רכוש האנשים, אם אתה היית טורק לי טלפון בפנים הייתי מגיע אליך הביתה ומראה לך מה דעתי בנושא.

אם אתה רוצה את האמת המרה ישר בפנים, אעפ"י שהבן שלך אישר, העובדה עדיין עומדת בעינה והיא שאתה זייפת את החתימה שלו. היא חשדה שאתה תצא מהסניף, תחתום ותכנס שוב ולכן צדקה לחשוד.

מעניין מה היית אומר לה אם היית מאבד את הארנק שלך עם מסמכי הרכב ותעודת זהות והיא הייתה מעבירה בעלות לרכב שלך ללא ידיעתך.

כל הכבוד לפקידה על הערנות ואתה, תחשוב שנית לפני שאתה נעלב ופוגע לאדם בפרנסה.

עם כל הבטחון העצמי שלך בצדקת דבריך/מעשיך, תקרא את מכלול התגובות שקיבלת ותראה לאן נושבות הרוחות.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

קצת סדר בבאלאגאן.

אם עובד הדואר היה רואה שחותמים על יפוי כוח סתם, ורואה את הקומבינה מול עיניו - זה ענין אחד, וכמו כל אזרח טוב, היא אמורה למחות ולא לשתף פעולה.

אם החתימות על יפוי הכוח נעשו מחוץ לדואר והנציגים חזרו כעבור זמן מה, אין לעובדת הדואר סיבה לעכב את העברת הבעלות.

עובד הדואר אין לו משרד חקירות והוא אמור לוודא דברים אלמנטריים הנדרשים ממנו במסגרת ביצוע הפעולה כגון אימות פרטים בין המסמכים לבין המחשב, וכן אימות תעודות זהות וכד'. במקרה של יפוי כוח, יש להביא גם את תעודת הזהות של מיפה הכוח.

במקרה של יפוי כוח - פרטי הנציג (מיופה הכוח) נרשמים על טופס העברת הבעלות במקום שבו יש לחתום ועל יד השם מופיע האותיות: י.פ.

פרטי המוכר והקונה נשארים רשומים כרגיל. רק במקום החתימה מודפס שם מיפה הכוח.

טופס יפוי הכוח מוחזר למיופה הכוח בתום הפעולה הוא יכול לעשות ממנו נייר למיחזור. למען הסר ספק - טופס יפוי הכוח לא נשאר בדואר.

במילים אחרות - גם אם מישהו זייף טופס יפוי כוח - לאחר תום הפעולה אין אפשרות לדואר או לרשות הרישוי להתחקות אחר טופס יפוי הכוח, אבל חזקה עליהם שאם על העברת הבעלות נרשמו פרטי מיופה הכוח, סביר שהיה טופס חתום שהוצג לפקיד.

לחתום על טופס יפוי כוח כאשר מופיע ב/ (בשם) הופך את כל טופס יפוי הכוח לחסר ערך שכן יפוי הכוח חייב להחתם אישית על ידי נותנו. אם הפקיד שם לב שיש ב/ ובגלל זה הוא לא ביצע את הפעולה, בוודאי שהפקיד פעל נכון ואפילו שמנהל הדואר בעיר אמר שהפקיד טעה, אני מניח שאם היה ער לענין שיש ב/ על יפוי הכוח היה מצדיק את הפקידה.

כשמיופה הכוח חותם על מסמכים במקום מיפה הכוח הוא עושה זאת מכוח זה שיש בידו יפוי כוח שחתום במקור על ידי מיפה הכוח. כך שיפוי כוח לא יכול שיהא חתום ב/.

תלונות אפשר להגיש באמצעות אתר דואר ישראל בע"מ למחלקת פניות הציבור.

בד"כ פניות שכאלה מסתכמות בהפקיד הוזהר/תודרך/ננזף.

עוד נקודה להבהרה -

יש סניפי דואר שבהם כל העובדים הם עובדי חברת דואר ישראל, והם נהנים מזכויות עובדים כמו בכל גוף גדול שכזה וזוכים לוועד חזק ולהגנת ההסתדרות וכד'. במקרים שכאלה גם אם עובד יטעה עד כדי גרימת נזק , יש סבירות גדולה שהעובד לא יפצה על נזקים מכיסו.

להבדיל מהסניפים, יש סוכנויות דואר שבהם כל העובדים לרבות מנהל הסוכנות הם כמו עובדי קבלן והם ללא כל זכויות מול חברת דואר ישראל אפילו אם הם עובדים 20 שנה באותו התפקיד. יותר מכך, כדי שחלילה לא יווצר איזה קשר של עובד מעביד, דואר ישראל דורש ממנהל הסוכנות להוציא כל חודש חשבונית על העמלות שהוא מקבל, ובכך בעצם מונצח מצב ארעי כל הזמן. הבעיה בסוכנויות היא שבמקרה של טעות/נזק וכד', דואר ישראל מחייב את המנהל בערך הנזק שנגרם. זאת אחת הסיבות שיש סוכנויות רבות בהם פקידים פשוט מפחדים לבצע העברת בעלות, כי אם חלילה הפקיד יטעה ויפשל, הוא עוד עלול למצוא את עצמו צריך לקנות למישהו רכב בגלל שהעביר בעלות בטעות.

בד"כ בכל מקום שיש סוכנות - מדובר ביחידת דואר שאינה רווחית לתפעול כעוד יחידה בתוך דואר ישראל, אבל יש אנשים עצמאים שישמחו לעבוד 15 שעות ביום כדי לחזור עם 5,000 שקל בסוף החודש, וזה בדיוק המקום שבו תהיה סוכנות. (כי אם זה היה סניף, זה היה עולה לדואר פי 4).

מעטות הסוכנויות שבהם יש שילוב של כלי כתיבה וכד'. (מקומות שכאלה מרוויחים עוד פחות על פעילות הדואר).

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם
שים לב שגם אתה לא שיא הצדקנות בסיפור הזה. לעניות דעתי האישית, מה שעשית יותר מעליב, יותר פוגע ויותר לא אנושי/חברי מאשר גברת שהגדילה ראש למען בטחון רכוש האנשים, אם אתה היית טורק לי טלפון בפנים הייתי מגיע אליך הביתה ומראה לך מה דעתי בנושא.

אם אתה רוצה את האמת המרה ישר בפנים, אעפ"י שהבן שלך אישר, העובדה עדיין עומדת בעינה והיא שאתה זייפת את החתימה שלו. היא חשדה שאתה תצא מהסניף, תחתום ותכנס שוב ולכן צדקה לחשוד.

מעניין מה היית אומר לה אם היית מאבד את הארנק שלך עם מסמכי הרכב ותעודת זהות והיא הייתה מעבירה בעלות לרכב שלך ללא ידיעתך.

כל הכבוד לפקידה על הערנות ואתה, תחשוב שנית לפני שאתה נעלב ופוגע לאדם בפרנסה.

עם כל הבטחון העצמי שלך בצדקת דבריך/מעשיך, תקרא את מכלול התגובות שקיבלת ותראה לאן נושבות הרוחות.

אל תהיה בטוח בדבריך, נראה לי שלא קראת את התגובות של :

Alexa, "לדוד, אני מבינה את הפקידה למרות שהצדק איתך"."אבל כמו שהסביר לך מנהל הסניף אני לא חוקרת ולא שום דבר אחר".

נהגת שודים, "וכמובן שאין לה כל זכות לומר לו שהוא חשוד". "ואת החשדות שלה היא צריכה לשמור לעצמה"

אמיר שליט התותח,"אם החתימות על יפוי הכוח נעשו מחוץ לדואר והנציגים חזרו כעבור זמן מה, אין לעובדת הדואר סיבה לעכב את העברת הבעלות." להזכירך מר bagira שאמרתי לה שאסע לעבודה של הבן ואחתים אותו, והאמן לי שזאת היתה הכוונה.

אני שוקל לא להתלונן רק בגלל המשתמשים שציינתי, לא בגלל התגובה שלך.

אני מקווה שאתה לא בעל חגורה שחורה בקרטה,אני "ממש פוחד", שתבוא אלי הביתה. אנא הודיע לי לפני כן, שאספיק לכתוב צוואה. :-P

דוד

פורסם

דוד ,

נפגעת מהיחס של הפקידה ואתה רוצה ל"השיב לה כגמולה" - וזה מובן.

אבל בוא ותשקול בהגינות מה מונח על הכף:

אם מדובר בעובד דואר, הפניה שלך לא תעשה דבר, שכן מהיכרות קרובה עם גופים כאלה אף מנהל לא יעז לנזוף בעובד מאימת הוועד. זה שתקבל מיכתב שאומר שנזפו בעובד ועתידו נשקל, אל תאמין אלה מילים ללא כיסוי.

אם מדובר בסוכנות דואר עצמאית, דווקא על עובדים כאלה המנהלים גיבורים גדולים, כיוון שמדובר בעובדים קשיי יום שאינם מאוגדים ושעובדים בשכר עבדים.

היית רוצה לפגוע בעובדת כזו? עם יד על הלב, הדמות שלך (לפי מה שלמדתי מהתגובות שלך לאורך הזמן) איננה הדמות למעשים כאלה. היית רוצה לקחת על מצפונך פגיעה בעובדת כזו?

נ.ב. העובדת צודקת ב"טיפה", אמנם היא חרגה מסמכות, אבל אתה עשית בדיוק את מה שהיא חשבה שתעשה.

טוב שיש את השבת שנותנת לך הזדמנות לחשוב שוב על כל העניין.

שבת שלום !

פורסם
אבי היקר, נכנסתי להודעות שלך ולא מצאתי שום סימן לכך, שאתה מתפרנס מעריכת דין. :-P

אז אני דוחה את עצתך הלא הגיונית.

דוד.

you can lead a horse to water but you can't make him drink

שיהיה לך בהצלחה.

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם

תודה.

אני מכיר את הסיפור על הסוס, אבל באמת לא הצלחתי לקשור את זה לנושא המדובר.

לעומת זאת מה שכתוב בחתימה שלך, קולע בול לעניין. :-P

תודה דוד.

פורסם
אני מקווה שאתה לא בעל חגורה שחורה בקרטה

דוד, אתה לא יודע כמה אתה קרוב לאמת :)

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

• תוכן חדש...