Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6723 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני שמח שהשתתפתי בדיון הזה, זה כמו מין פורום בטיחות שכזה, הזכיר לי לשים לב גם לאזניים שלי (בנוסף לעיניים שלי לשיער שלי לריאות שלי ולבריאות הכללית שלי), לפעמים אם לא מזכירים לנו אז אנו נוטים לשכוח ולזלזל...

לא הזיק :)

יוסי.

I should win a fucking AWARD for being me

• תגובות 59
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

בא לי בטוב - זה חלק מהחומר שיש לי למבחן מחר (הנושא הוא זיהום רעש כחלק ממבוא לאיכות הסביבה...)

יש אנשים שמוציאים ממך את המיטב, אנשים נפלאים ונדירים. אני קוראת לו אהובי - אסף.

פורסם

1+

יאלה אם כבר בזרימה,מי בעד להפסיק לעשן[או לפחות להתחיל בלהוריד 20-30 אחוז מכמות העישון לשבוע?]

:cry:IBIZA 20vT -נימכרה!:cry:

בחסדך רחם עליי,כוון אותי בצעדיי..

פורסם

השילוב של זיהום רעש ואיכות הסביבה מזכיר לי משהו שאני נורא שונא (ושיוצא לי להתקל במיוחד באזור המחיה שלי שזה אזור ת"א) ואלו הפקקים של היומיום, כל הרעש של המשאיות\אוטובוסים\צופרים וכל העשן שהרכבים פולטים (שזה כבר נושא אחר של זיהום איכות הסביבה). דבר שבהחלט הייתי מעדיף להמנע ממנו כל עוד אפשר.

I should win a fucking AWARD for being me

פורסם

אם נסכם את זה בקצרה - איכות הכבישים יכולה להוריד מכמות הרעש, כמו גם סיכוך אקוסטי על ידי קירות אבן (מה שמעט בעייתי כאשר זה מונע "זכויות שמש" מאלו שגרים מאחורי החומה הזו).

את כמויות הזיהום הגדולות ביותר ניתן לראות ברכבים מונעי דיזל בגלל שהם פשוט רועשים יותר, מפזרים תחמוצות NOX (תחמוצות חנקן) שונות למיניהן וגז "לא מזיק" שקוראים לו CO (גז רעיל...).

אגב - את כמויות הרעש הגדולות ביותר מייצרים כלי הרכב הכבדים (משאיות ואוטובוסים). אבל כדאי לזכור שאוטובוס משנע כמות רבה של אנשים מה שבעצם חוסך מאיתנו את הזיהום של לפחות האנשים שנוסעים בו.

לדעתי האישית - היום שבו באמת נוכל להתגאות בחיסכון זיהום אמיתי הוא היום שבו מערך התחבורה הציבורית ייתיעל לרמה שיהיה עדיף לאנשים ליסוע בו מאשר ברכב פרטי (לפחות באזורים המטרופוליטניים).

למי לשלוח את החשבון על ההרצאה? :D

אה כן - וצופר ממוצע של רכב משמיע קול בעצמה של בין 90 ל-100DB

פורסם

לדעתי האישית - היום שבו באמת נוכל להתגאות בחיסכון זיהום אמיתי הוא היום שבו מערך התחבורה הציבורית ייתיעל לרמה שיהיה עדיף לאנשים ליסוע בו מאשר ברכב פרטי (לפחות באזורים המטרופוליטניים).

:D

וכשיגיע היום הזה,"קארס פורום" יפשוט רגל ויסיים לשרת אותנו "חולי ההגה" ולא יהיה לו מהות עבור כלל המשתמשים.

לא דוגל במשפט הזה שכתבת,עם כל הכבוד לנושאי הזיהום וי כבוד אבל הזיהום הגדול נימצא בתעשיה ובמפעלים הגדולים.

:cry:IBIZA 20vT -נימכרה!:cry:

בחסדך רחם עליי,כוון אותי בצעדיי..

פורסם
וכשיגיע היום הזה,"קארס פורום" יפשוט רגל ויסיים לשרת אותנו "חולי ההגה" ולא יהיה לו מהות עבור כלל המשתמשים.

לא דוגל במפשט הזה שכתבת,עם כל הכבוד לנושאי הזיהום וי כבוד אבל הזיהום הגדול נימצא בתעשיה ובמפעלים הגדולים.

אז זהו - שלא ממש.

קודם כל זה אבסורדי לומר שכל הזיהום הוא הגדול ביותר בתעשיה כי תעשיה פולטת פחות CO מאשר כלי רכב (רכבים פולטים 97% מכמויות ה-CO באויר - נכון למחקר שנעשה ב-1999).

זיהום האויר הגדול ביותר למען האמת נמצא בחברות האנרגיה - להלן חברת החשמל. היא פולטת את הכמויות הגדולות ביותר של NOX, אירוסולים (חומר חלקיקי דוגמת פחמימנים ואבק), תחמוצות גופרית (75%!) ופחמן דו חמצני.

פורסם

מממ... רק אני מסתובב עם אטמי אוזניים בתיק, מוכנים לשליפה מהירה? :roll:

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

רק בקשר לשמיעה עם אוזניות - אם אתה שומע כ-40 דקות ביום מומלץ קודם כל לקנות סט איכותי, אשר יתרום לא רק באיכות השמיעה אלא גם בוויסות נכון של הווליום. הסטים הקטנים הכי טובים (מלבד כאלו שמכסים את כל האוזן) הם אלו שנכנסים עמוק עמוק לתוך האוזן. זה אמנם קצת מוזר בהתחלה אבל אז אתה יכול לשים ווליום נמוך הרבה יותר כי אתה פשוט שומע הרבה יותר טוב (זה גם עדיף לאורך חיי הסוללה של המכשיר).

בלי קשר צודקים אלו שאמרו שאתה פשוט מתחרש. מומלץ מאוד להוריד קצת את הווליום בכל מקרה, גם אם זה נשמע לך קצת נמוך מדי - גם תשמור על השמיעה וגם לאורך זמן זה פחות יפריע לך.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

אם עלפי הטבלה שיחה עושה רעש של 65 דציבל.

אז ככשני אנשים מדברים ביחד זה 130??? לא נראה לי. איך זה הולך הדבר הזה??

אם אתה לא יודע לנהוג על 100 כ"ס, לא יעזרו לך 500.

פורסם

"היחס של הדציבלים הוא לוגריתמי - ז"א שתוספת של דציבל אחד נובעת מהגברה פי-10 בעוצמת הקול. סקלה זו אינה מוחלטת אלא יחסית ונובעת מההשוואה בין שני מקורות קול"

פורסם

את מתכוונת שגידול של 3 דציבל הוא בעצם הגברה של פי 2 בעוצמה, ולא כפי שכתבת.

דציבלים לא "נערמים" אחד על השני כשמוסיפים עוד מקורות קול - במצב נתון הצליל החזק ביותר הוא זה שיקבע את כמות הדציבלים.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

ציטטתי מתוך הרצאה בנושא ולכן אני מניחה שהידע של המרצה גדול משלי.

אם יש לך מה להוסיף על זה - תפאדל

פורסם

אוקיי - מה שהמרצה התכוון זה בל (bel), שבאמת עלייה בבל אחד היא עלייה של פי 10 בהספק (לוגריתמי). דציבל הוא עשירית הבל ולכן גידול של דציבל אחד הרבה פחות מכך (וגידול של שלושה הוא פי שתיים בעוצמה, כמו שאמרתי קודם). אני מניח שויקיפדיה תרחיב על כך יותר ממני.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

אני שאלתי רופא אוזניים, האם שמיעת מוזיקה בעוצמה גבוהה מזיקה לאוזניים, והוא אמר לי שלא.

הוא אמר, שאם הרעש החזק, הוא רעש שנהנים ממנו ( מוזיקה ) אז כביכול אין נזק לאוזניים.

אך אם זה רעש אשר סובלים ממנו , כגון טרקטורים, מקדחות וכדומה, אז יש פגיעה באוזניים.

• תוכן חדש...