Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6752 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מרק

אם המערכת נתקעת אחרי ה POST ולפני המסך של חלונות - יכול להיות שהדיסק הקשיח תקול.

לגבי ה SATA

ב BIOS אפשר להגדיר את הבקר SATA כ LEGACY ואז מערכת ההפעלה רואה לפניה התקן IDE רגיל ולא SATA ולכן אין צורך בדיסק.

ברגע שתעביר את ההתקן ל SATA או AHCI , תזדקק לדריבר הזה.

• תגובות 31
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
מרק

אם המערכת נתקעת אחרי ה POST ולפני המסך של חלונות - יכול להיות שהדיסק הקשיח תקול. - כן היא נתקעת מידי פעם בשלב זה למשך 30 שניות ולאחר מכן המערכת עולה.

לגבי ה SATA

ב BIOS אפשר להגדיר את הבקר SATA כ LEGACY ואז מערכת ההפעלה רואה לפניה התקן IDE רגיל ולא SATA ולכן אין צורך בדיסק. - ככה זה מוגדר

ברגע שתעביר את ההתקן ל SATA או AHCI , תזדקק לדריבר הזה.

במידה והדיסק הקשיח היה תקול אזי מערכת ההפעלה לא היתה עולה כלל או יישומים היו נתקעים ומצב הוא לא כזה.

עוד רעיונות ?

איזה כייף לי :)

פורסם

לא מחייב

לפעמים יש תקלה במגעים.

קודם כל תבדוק שתקע החשמל יושב טוב טוב במקום

לאחר מכן - נסה לשמוע האם הדיסק הקשיח דופק או נוקש - אפילו חלש מאד - בזמן שקורית התקלה הזאת.

תבדוק אם אופציית ה SMART מופעלת בBIOS ותפעיל תוכנה כדוגמת EVEREST.

היא תתן לך אינדיקציה האם הדיסק הקשיח תקין או לא.

פורסם

לדעתי מדובר בבעיה שקשורה ב-Driver של כרטיס המסך.

אם תרצה לנסות אם אכן זאת הבעיה - תוכל לנסות להסיר את ה-Driver ולראות איך המערכת עולה בלעדיו.

ו/או להחליף את כרטיס המסך.

הבעיה ידועה בכרטיסי nVidia - לא ידוע על פתרון טוב פרט ללחכות לדרייברים חדשים...

אגב יצא עדכון ל-Direct X 9 שאולי יכול להיטיב את המצב...

http://www.microsoft.com/downloads/details.aspx?FamilyID=2da43d38-db71-4c1b-bc6a-9b6652cd92a3&displaylang=en

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

וכדי לבודד את כל הספקולציות של הדרייברים.. האם המחשב עולה בצורה תקינה ב SAFE MODE, או שה"תקיעה" היא עוד לפני כן?

No need for 3way active stereo system.. Driving an Alfa Romeo

:scatter:

When you're crawling along at 15kmh in the morning rush hour somewhere to put you frappacappalattechino would be useful

פורסם

אפשר לנעול את הדיון מכיוון ש-90 אחוז מהתשובות לא קשורות כלל לבעיה אז חבל על המאמץ.

חשבתי שיש מומחים כמוני אבל התאכזבתי.

תודה רבה.

פורסם

היום התקנתי בעבודה 2 מחשבים עם אותו הלוח כמו שלך.

גם אני מקבל את אותו DELAY בצורת מסך שחור לפני המסך של "WINDOWS XP" , כנראה שזה משהו שבא עם הלוח. אולי שווה לבדוק ב ASUS לגבי עדכון או פתרון לתקלה.

בכל אופן אצלך הכל תקין (כן, גם הדיסק), כיון שגם אצלי ב 2 מחשבים קורה את אותו הדבר. (המשותף לכולם הוא הלוח אם)

פורסם

שניר,

סוף סוף אחד שמבין את הבעיה.

אני ביצעתי עידכון ל-BIOS והבעיה לא נפתרה אבל יש לי הרגשה ששינוי ההגדרה של:

SATA Configuration----SATA Detect Time Out (Sec) [35

ברירת המחדל היא 35 שניות שינתי ל-10 שניות ויש לי הרגשה שחל שיפור.

האם גם אצלך התופעה מופיעה מידי פעם ? תנסה לאתחל את המחשב כ-5 פעמים.

בכול מקרה בדקתי באתר של ASUS ולא מצאתי שום מידע חדש אשמח אם תעדכן אותי במידע חדש.

אין קשר בין WIN להבעיה מכיוון שה-BIOS מודיע ל-WIN לגשת לסקטור האתחול לאחר תהליך ה-POST ונראה בברור שה-BIOS לא ניגש לדיסק.

פורסם
לדעתי מדובר בבעיה שקשורה ב-Driver של כרטיס המסך.

K

מה הקשר לדרייבר - מ דובר עוד בשלב ה POST.

מרק בדיוק רציתי לכתוב לך לבדוק אם הדיליי הזה קיים אצלך.

תבטל אותו בכלל

זה מצב תאימות לדיסקים IDE ישנים עם זמני גישה נוראיים - כדי לאפשר להם לאתחל ולא להציג הודעת

כNO SYSTEM FOUND

עריכה: ראיתי שזה מדבר על SATA - אני חושב שמדובר על זמן מקסימום לזיהוי דיסקים אם קיים מערך RAID. תבטל את זה אם אתה לא עולה ב RAID

פורסם

אין לי מערך RAID והורדתי את זמן הבדיקה ל-10 שניות ועדיין הבעיה מופיעה.

אני אנסה לפנות עם שאלה גם בפורום של ASUS מכיוון שזו פעם ראשונה שאני נתקל בבעיה כזו בלוח אם.

פורסם

ניסיתי לשנות את הזמן ל-0 אבל זה לא עזר.

SATA Detect Time Out (Sec) [35]

Selects the time out value for detecting ATA/ATAPI devices.

Configuration options: [0] [5] [10] [15] [20] [25] [30] [35]

פורסם

רציתי להגיב אבל אז ראיתי

"אפשר לנעול את הדיון מכיוון ש-90 אחוז מהתשובות לא קשורות כלל לבעיה אז חבל על המאמץ.

חשבתי שיש מומחים כמוני אבל התאכזבתי."

אז אני לא אגיב

פורסם

מה שמוזר לי זה שהבעייה היא אחת לכמה הפעלות.

המחשב שלך-איפה הוא יושב? השאלה בעצם היא האם הוא "חוטף מכות" מהרגל או מהיד שלך בלי כוונה? כי אולי סך הכל ברח טיפה מהמקום אחד הרכיבים. נסה להדק את כולם למקום ולאתחל ברצף כמה פעמים.

תתפלא כמה צרות ה"QUICK FIX" הזה פתר לי....המחשב שלי ליד הרגליים....:-)

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

• תוכן חדש...