Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6770 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
מה שתוכל לקבל ממעגל החלקה הוא מספר, המספר הזה מייצג באופן מדוייק את כושר הרכב לאחוז בסיבובים.

בפירוש לא נכון.

תקבל מספר שמציג את יכולת האחיזה של הרכב תחת האצה קבועה.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

• תגובות 90
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
מוזר לי שמצד אחד אתה אומר שהמידע מהמנחת לא באמת מעניין אותך, ומצד שני אתה רוצה נתון ספציפי ומדויק לכל רכב.

קשה לבדוק זאת כאשר אנו מקבלים מכוניות במצבים שונים - לחלקן הצמיגים חדשים, אצל חלקם כמעט גמורים, אצל חלקן הצמיגים איכותיים ואצל אחרות ירוקים. לצמיגים השפעה רבה בבדיקות כאלו, ולכן המספר המסוים שתקבל לא תמיד יהיה בר השוואה.

באשר לנתון הרעש - נכון, לאוטוקאר יש סדרת בדיקות מקיפה, בה נבדקים נתוני התאוצה בכל ההילוכים, נתוני בלימה, כוחות G, רמת דציבלים וכן הלאה. העניין הוא שאוטוקאר מקבל את המכוניות לשבוע שלם, ומחזיק ציוד מדידה רגיש ויקר מאוד. למגזין אוטו אין את היכולת הפיננסית לבצע בדיקות כאלו, וגם אין זמן - את רוב המכוניות אנחנו מקבלים ליומיים וחצי, מקסימום.

רוני

רוני, אין מצידי שום מניעה להזדהות בשם - אם זה באמת מעניין אותך, פנה אלי בפרטי ותקבל את כל הפרטים שאתה מבקש כולל מס' טלפון וכתובת המגורים.

לענייננו:

אני לא מייחס חשיבות למידע מהמנחת מהסיבה שכל תוצאה היא תמהיל של מספר נתונים: מהירות ההקפה היא תוצר של זריזות הרכב ואחיזת הכביש אבל גם (בין היתר) של עצמת המנוע. מי מבין השניים היא הדומיננטית?

מה שאני מציע זו דרך לנסות ולפרוט את התוצאה המשוקללת הזו למרכיבים גולמיים מדידים וזה כבר כן מעניין אותי.

אתה מעלה טענה נכונה לגבי חשיבותם של הצמיגים למבחנים שהצעתי.

אתה צודק, אבל הטענה שלך נכונה גם למבחנים הסטנדרטיים שאוטו מקיים. לדוגמא: לכמה מהתוצאה העלובה שרכב מסויים השיג בהקפה על המנחת אחראיים הצמיגים ולכמה הרכב עצמו? כנ"ל לגבי ההתרשמות שלכם מהרכב על הכביש.

מכאן שרצוי שהיבואן יהיה מודע שהחיסכון שלו בתחזוקת רכבי ההדגמה עלול לעלות לו ביוקר במבחן הדרכים.

כל מה שאני מציע זה שה"ביוקר" יהפך למדיד לעומת ההגדרות המעורפלות שנפוצות היום.

לגבי מדידת רעש, מרחקי בלימה ושאר ירקות - לא הגיע הזמן לעלות כיתה ולרכוש מכשירי מדידה גם אם עלות מבחן הדרכים תהיה יקרה יותר?

בסופו של יום שום דבר מהותי לא השתנה באופן עשיית מבחני דרכים מאז מבחן הדרכים המיתולוגי 'אלפא סוד' נגד סובארו 1.3 DL.

העולם זז קדימה והמגאזין?

פורסם
בפירוש לא נכון.

תקבל מספר שמציג את יכולת האחיזה של הרכב תחת האצה קבועה.

לא מסכים, גם בעניין המבחן המעגלי הצעתי שהעלאת המהירות תהיה מדורגת כלומר בקפיצות מדרגה מתונות ולא בהאצה מכיוון שאז העברת המשקל בין הסרנים תשפיע על התוצאה.

פורסם
לא מסכים, גם בעניין המבחן המעגלי הצעתי שהעלאת המהירות תהיה מדורגת כלומר בקפיצות מדרגה מתונות ולא בהאצה מכיוון שאז העברת המשקל בין הסרנים תשפיע על התוצאה.

המבחן המעגלי יבדוק בנוסף למגבלות הצנטריפוגליות, את סיבולת הסחרחורת של הבוחן...:wink:

REMF1

פורסם
המבחן המעגלי יבדוק בנוסף למגבלות הצנטריפוגליות, את סיבולת הסחרחורת של הבוחן...:wink:

REMF1

לצורך ביצוע המבחן הזה יגייסו בוחנים בוגרי נאסא... :-D

פורסם
אני לא מייחס חשיבות למידע מהמנחת מהסיבה שכל תוצאה היא תמהיל של מספר נתונים: מהירות ההקפה היא תוצר של זריזות הרכב ואחיזת הכביש אבל גם (בין היתר) של עצמת המנוע. מי מבין השניים היא הדומיננטית?

אתה מבלבל בין מדידת זמני הקפה במסלול בערד לבין בחינת מאפייני התנהגות הרכב בכל שטח סטרילי שהוא. מדובר בשני מבחנים שונים.

בראשון מתקבלת תוצאה מספרית, אשר מצורפת אליה התרשמות של הנהג. בשני מדובר במבחן ממוקד, כדוגמאת הסלאלום שהוזכר קודם, ואינו מספק תוצאה כמותית (כפי שאתה רוצה שיקרה), אלא איכותית בלבד. אם תבדוק במגזין, תוצאות ההקפות בערד מתפרסמות במדור נפרד, שאינו חלק מכתבות המבחן של רכבים.

[LEFT][B][FONT=Times New Roman]Damn it boy, you are about as useless as a cock-flavoured lollipop.[/FONT][/B] [FONT=Times New Roman][I]Coach Patches O'Hulihan[/I][/FONT][/LEFT]

פורסם

ועדיין אתה בוחן אחיזה תחת האצה, כלומר עם העברת משקל לאחור.

מבחינה בטיחותית הרבה יותר מעניין לדעת איך הרכב מגיב להעברת משקל לפנים בבלימה בסיבוב.

מה גם שהמעגל שתגדיר הוא בעל קוטר מאוד מסויים ולא מדמה את כל הסיבובים בעולם.

הנתון שאתה מציע לבדוק הוא נתון ספיציפי למצב נתון ואיננו משקף את אחיזת המכונית בתנאים מגוונים. זה מקביל לנתון ההספק המקסימלי במגברים. נתון שמלמד מעט מאוד על היכולות של המגבר "לדחוף" רמקולים בעומסים משתנים, כפי שקורה בעולם האמיתי.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

מההתעלמות המופגנת מצד REMF1 בנושא המנחת בערד אני מבין שהוא קיבל את דבריי ומסכים עימם. יופי, סוף טוב הכל טוב.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם
המגזין (אוטו במקרה זה) מוביל את קוראיו באף, ובעיניים עצומות, והם קוראים את השטות הגמורה הזו כתורה מסיני.

זו פשוט דמגוגיה זולה, שהמרחק ממנה למקצוענות הינה כמו בין המנחת בערד (כדור הארץ ) לשמש.

וחבל שאנשים מאמצים לעצמם פרמטר קלוקל, עקב פרסום מטעה במגזין רכב, במקרה זה אוטו.

מבחן ההתנהגות הוא הכביש עצמו. אנשים לא נוהגים במסלול, אלא על הכביש.

במקרה במגזין(אוטו) מייחסים משקל רב למה שהוא ממש לא רלוונטי, כלומר למה שמכונה מסלול ערד.

5. מאחר ובישראל אין לא קיים מסלול אמיתי, ואני לא מייחס לנחשונים או ערד כמסלול-זו בדיחה של ממש.

אין לייחס חשיבות/משקל לדברי מגזין רכב שמכבד עצמו, ומתייחס ל קטעים האלה משקל וחשיבות.

REMF1

דבר שני, עם כל הכבוד שבמקרה במבחן זה המכוניות לא נבחנו בערד

(אולי נבחנו ב פיק?) מה זה משנה ערד-פיק וכו'.

עצם זה שאתם זורים חול בעיניי הקוראים וונותנים משקל רב למנחתים.

מראה את הרצינות והמקצועיות הנמוכה של המגזין(אוטו במקרה זה).

REMF1

לעומת זאת טרחת להדגיש בת'רד הזה,שהן נבחנו במנחת בצפון.

ומעבר לזה הדגשת שהמכוניות נבחנו בעיקר בצפון.

רוני, הכביש מדבר יותר ממסלול סתמי שאין לו שום חשיבות.

REMF1

תבין עם כל הכבוד למנחתים(לא מסלול מרוצים), ובקרתי בשניהם.

הם אפילו לא ראויים להחשב מסלול כדוגמת המסלול בו מגזין הרכב המכובד Autocar

בוחן את הרכבים באופן "סטרילי". שלא לדבר על Auto motor und Sport הגרמני , שמשתמש(לעיתים) בנורבורגרינג.

טל, שככל הנראה מתוקף תפקידך, ביקרת במסלולי מרוצים בעולם, אתה מבין שמנחת אותו הגדרת מסלול-הוא בדיחה.

טיפסתם על עץ גבוהה מידי, ואתם מגינים עליו בחירוף נפש. כי הרי הכיצד תצדיקו את עשרות המבחנים ה"סטרילים"

שערכתם במנחת? 0-100 או 0-400 מטרבהחלט ראוי להמדד במקום "סטרילי".

בסופו של דבר, תסכים איתי שהכביש מדבר, ועל הכביש, באופן עובדתי, המכונית שאולי יצאה בעיניכם כמובן

מופלאה במנחת, היתה נחותה יחסית על הכביש. המנחת אותו אתם מכנים מסלול הוא באמת מסלול.

כלומר מסלול המראה/נחיתה, ודאי שלא מסלול מרוצים, אלא אם כן מתקיימים שם מרוצי דראג:wink:

לסיכום עיניין המסלול- אין להשוות את מנחת פיק, למסלול המרוצים סילברסטון וכו'.

ומסלול המרוצים בו בוחנים אוטוקאר את המכוניות ביחס לערד(שהוא בדיחה בעיניי) לא בר השוואה.

שכן במסלול מרוצים, אפשר לפתח מהירות הרבה יותר גבוהה, קיימים שינויי גובה, עליות/ירידות

שכידוע לך מחייבים את הנהג להשתמש בטכניקת נהיגה שונה, ומעבר לזה הרכב מתנהג אחרת

על מסלול שכזה, ביחס למנחת שהוא ישר לגמרי. ז"א שהתנאים הסטרילים הם מושלמים.

REMF1

קודם כל, בוא ונוריד את מפלס הדרמה. אני לא מגן על שום דבר "בחירוף נפש", ואף אחד לא טיפס על שום עץ, לא גבוה ולא אחר.

שנית, קצת סדר. הצהרת כאן הרבה הצהרות שפשוט אין להן אחיזה במציאות. נתחיל באמירות שהחלטת לנסח בצורה כה דרמטית - "לזרות חול בעיני הקוראים", "להוביל באף" (אתה מבין מדוע יש מי שמסיק מכך שיש לך משהו אישי נגד המגזין, נכון?), "הכיצד תצדיקו את עשרות המבחנים ה"סטרילים" שערכתם במנחת?"...

עלעלתי עכשיו בשלושת הגליונות האחרונים של אוטו - 260, 261, 262 (אוקטובר, נובמבר, דצמבר). הם כוללים את המבחנים הבאים שנערכו בישראל: פורשה קיימאן S, סובארו B3, אודי S6, טויוטה אוריס, אודי A3, השוואת סופרמיני (סוויפט, מאזדה2, פיז'ו 207), ניסאן קשקאי, אופל קורסה, סיאט לאון קופרה, מיצובישי פאג'רו, יונדאי i30 מול מאזדה3, אודי A3 מול וולוו C30, השוואת 5 מכוניות סלון, מאזדה6 החדשה, ביואיק אנקלייב, סוזוקי SX4, לקסוס RX400h, השוואת מונדאו-פאסאט-B4.

עכשו בוא ונראה: בכמה מן המבחנים הללו היתה התייחסות כלשהי לביצועי המכונית במסלול ערד, או לזמן הקפה? התשובה היא אפס עגול. כמה מהמכוניות בכלל ביקרו במנחת ערד, נמדדה להן הקפה ונכתב משהו עליהן בהקשר למנחת? שתיים בלבד, שתי היחידות בכל הרשימה דלעיל שהן ספורטיביות: הקאימן וה-S6. ההתיחסות למסלול לגביהן הופיעה במסגרת סקירת המסלול החודשית וללא קשר לכתבת המבחן עצמה.

שתי מכוניות מתוך 28 (ואני מדגיש שספרתי רק את המכוניות שנבחנו בארץ, לא כולל השקות או מבחנים שנערכו בחו"ל). אלו כל המכוניות שבכלל נכתבה התיחסות כלשהי לגביהן במסלול ערד - וגם זה לא נעשה במסגרת המבחן. במקרה של אחת מהן, הקאימן, מי שכתב את המבחן כלל לא נסע על המכונית שם. אני יודע, כי אני זה שכתב... אז זה "עשרות המבחנים"? הולכת הקוראים באף? זריית חול?

ולא, אל תנסה בכלל להתיחס לבדיקות סלאלום והאצות שמטעמי נוחות ובטיחות נעשות במנחת (וגם זה רק למיעוט קטן של המכוניות) ולא משנה איזה, כאל מדידת זמני הקפה. שני דברים שונים לחלוטין.

הלאה. אני מנסה להבין את היחס שלך למסלול, עקרונית, ולא כל כך מצליח. התחלת מכך שפסלת מסלול, בכלל, כי מסלול זה לא הכביש האמיתי והתנהגות בוחנים בכביש. לאחר מכן שינית את התיחסותך: המסלול בערד לא מספיק טוב כי הוא לא מספיק אמיתי. אז מסלל, עקרונית, זה כן בסדר, רק לא זה שבערד?

אתה ממשיך עם קביעות שלא ברור מנין נלקחו - כגון שרק מסלול-מירוץ אמיתי, ועוד כזה שיש בו עליות וירידות, מתאים לשמש מבחנים במגזינים, ושזה מה שעושים בחו"ל... נתחיל משאלה - למה? למה צריך דווקא מסלול מירוצים, שלמהירויות שאליהן מגיעים בו אין כל קשר או דמיון לכביש הציבורי? למה מסלול כזה כ-ן מתאים לבחינת התנהגות שלדבריך צריך היה בעצם לבחון בכביש האמיתי? האם מסלול יותר צפוף ואיטי אינו מדמה טוב יותר את התנאים בהם אנו עלולים להתקל בחוץ, ומייצג טוב יותר את התנאים האמיתיים? גם אם אתה לא חושב ככה, מתברר שיש כאלו שכן. המידע שלך לגבי מה שעושים מגזינים בחו"ל פשוט שגוי. אוטוקאר מבצעים את המבחנים שלהם במסלולי ההתנהגות של MIRA, אחד יבש ואחד רטוב (למרות שגם המסלול היבש רטוב לפעמים. אנגליה, נו). שניהם קצרים, איטיים יחסית ומישוריים לגמרי. לא שינויי גובה ולא בטיח. הן EVO והן Top Gear מבצעים את בדיקות המסלול שלהם במסלולים הנמצאים על... כן כן, מנחתים לשעבר. שניהם, שוב, מישוריים לחלוטין וקצרים למדי. Road&Track מבצעים בדיקות מסלול בהקפה המערבית של Buttonwillow, עוד מסלול קצר ושטוח לחלוטין.

אני יכול רק להמליץ שלהבא תבדוק את עצמך קצת יותר טוב לפני שאתה משתמש בלשון חריפה ומיותרת... לטעמי, כמובן.

כשמדובר בתאוצות צד, אז אנחנו נותרים עם איזו הגדרה מעורפלת (שתלויה גם במצב הרוח של הכתב באותו היום).

בקיצור - לדעתי יש צורך ברוויזיה מסויימת שתכמת (מלשון כמות) את הנתונים האלה.

אתה רוצה מדידה של כוחות ה- G בפניות מהירות? הולך. תן לי את המספר הסופי שהגעת אליו.

אתה רוצה מעגל החלקה? גם הולך רק תן לי את הנתון.

אתה רוצה לתת ציון משולב שישקלל (אפשר גם בממוצע משוכלל) את כוחות ה- G + ציון שהכתב מעניק לרכב? אתה יודע מה - לא הולך, רץ!

אני מקווה שהנקודה ברורה: ציון אחיד, מדיד, לפי מתודה קבועה מראש יכול (לדעתי) לשדרג פלאים את היכולת של הקורא להבין מי הרכב עם יכולת הגבוהה יותר ומי עם פחות וגם מה ההבדל שבין הטוב לפחות טוב. דירוג כזה יהיה דירוג אבסולוטי בין כל המכוניות שנבחנו אי פעם.

בנוסף, הייתי ממליץ גם למדוד פרמטרים נוספים ולא להסתפק בהגדרה מעורפלת כמו "הבלמים הראו סימני דעיכה אחרי מספר בלימות". תן לי את מרחק הבלימה (מ- 100) בניסיון הבלימה הראשון וגם השני והשלישי. נתון כזה באמת ילמד אותי עד כמה הבלמים טובים ועד כמה הם מפגינים עמידות למספר בלימות רצופות.

בקיצור טל ידידי, הרעיון הוא לנטוש את שיטת ההגדרות המעורפלות ולעבור לשיטת מדידה אחידה ומעט יותר מדעית. הדבר יאפשר לקוראים להעריך נכונה את האיכויות של כל רכב ורכב.

אנא חשוב על שכתבתי וקח את ההערות כהערות בונות.

לא הגיע הזמן לעלות כיתה ולרכוש מכשירי מדידה גם אם עלות מבחן הדרכים תהיה יקרה יותר?

בסופו של יום שום דבר מהותי לא השתנה באופן עשיית מבחני דרכים מאז מבחן הדרכים המיתולוגי 'אלפא סוד' נגד סובארו 1.3 DL.

העולם זז קדימה והמגאזין?

דורקי, אנא ממך, קצת קרדיט. אתה באמת חושב שאתה ראשון שעולה על הרעיון של לבצע מדידות? לא אתה ולא אני המצאנו את הגלגל הזה, וחשבו על זה לפניך ולפני, גם בישראל הנחשלת. הנושא הזה עולה מפעם לפעם באופן קבוע.

אבל: "העולם זז קדימה"? "לעלות כיתה"? אתה בטוח? לכל הפחות, אין תמימות דעים לגבי זה.

אני מניח שרוב שוכני הפורום הזה יאמרו לך שהמגזינים הטובים ביותר שהם מכירים הם הבריטיים: EVO, קאר, טופ גיר. יודע מי מבין אלו נוהגים לבצע משהו מהמדידות שהזכרת? אף לא אחד. הם מעדיפים לבזבז את הזמן שלהם על נסיעות לווילס, או דרום צרפת, או האלפים, או לביקור בפרארי ולמבורגיני, ולספר על החוויות ועל התחושות. חומר למחשבה, הא? היחידים שמבצעים מדידות מסודרות הם אוטוקאר - וגם זה רק למכונית אחת בכל גליון, שעוברת מה שהם מכנים Road Test. כל היתר, וזה הרבה בכל גליון, לא זוכים למדידות כלשהן. וגם אוטוקאר לא מודדים G, במעגל החלקה או במקום אחר. הם כן מודדים זמני הקפה בשני מסלולים נפרדים כאמור למעלה, רטוב ויבש, אבל מתיחסים הרבה יותר לתחושות ולהתנהגות בעת נסיעת המסלול מאשר לתוצאה עצמה, שהיא חסרת חשיבות. מתי כן מתיחסים לזמני ההקפה? במבחנים ספציפיים שזו מטרתם, נניח כשבאים לבחור את ה-Trackday car of the year, או כשעושים מבחן גדול של מכוניות מאד ספורטיביות.

כל זה אמור להראות לך שאין אמת אבסולוטית. הדעה שלך לגבי מדידות בהחלט לגיטימית, אבל זה לא שיש קונצנזוס בינלאומי לגביה.

טל

חבר הפורום טל שביט נהרג בתאונת דרכים כשהוא רכוב על אופנוע בזמן מילוי תפקידו ככתב רכב. יהי זכרו ברוך.

* "מוטב שתשתוק ויחשבו שאתה טפש, מאשר לפתוח את הפה ולהסיר כל ספק" (בנג'מין פרנקלין)

* "If I were in your shoes, I'd whisper before I'd shout" (רייצ'ל סטיבנס, "סוויט דרימס מיי ל.א. אקס")

פורסם
אני מניח שרוב שוכני הפורום הזה יאמרו לך שהמגזינים הטובים ביותר שהם מכירים הם הבריטיים: EVO, קאר, טופ גיר. יודע מי מבין אלו נוהגים לבצע משהו מהמדידות שהזכרת? אף לא אחד. הם מעדיפים לבזבז את הזמן שלהם על נסיעות לווילס, או דרום צרפת, או האלפים, או לביקור בפרארי ולמבורגיני, ולספר על החוויות ועל התחושות.

טל

טל זו בדיוק הבעיה שאני מנסה להציע דרך לפתרונה ועל הדרך גם לעורר דיון מעניין... :wink:

הכתבים מספרים על חויות ועל תחושות מהרכב. עכשיו בוא ואספר לך על חויית הקריאה מצידו של קורא שמתלבט בעניין רכישת רכב:

הוא פותח מבחן דרכים על אחת המועמדות לרכישה, את המבחן כתב בוחן הרכב א'. א' נמצא בשלב נפלא בחייו, חיי האהבה פורחים, הוא מחייך אל העולם והעולם מחייך אליו. התחושות הטובות של א' על החיים מוקרנות גם על מבחני הדרכים שהוא עורך.

הקורא פותח מבחן דרכים נוסף שפורסם באותו המאגזין. במבחן הזה נבחנת מכונית שנמצאת חזק על הכוונת של הקורא. את המבחן לרכב הזה כתב הבוחן ב'. ב' הוא בחור מוכשר אבל נמצא בימים האלה במצב רוח רע מאוד. חברה שלו עזבה אותו וגם בעל הבית שלו מעלה את שכר הדירה והוא חייב למצוא דירה חלופית להשכרה ואין. ב' בוחן את הרכב, אין לו יותר מידי מצב רוח לפירגון ונקודות החולשה של הרכב מתוארות בכתבה בעוצמה מפחידה.

נדמה לי שהרעיון מובן, מהטעם הזה אני הייתי מעדיף לקבל כמה שיותר נתונים אבסולוטיים אובייקטיבים, שישלימו את את התיאור הסובייקטיבי של הכתב.

בוא ואוסיף נקודה אישית - במהדורת האינטרנט שלכם מתפרסם מבחן דרכים למרצדס C 2.8 אוונטגארד. נהגתי על הרכב הזה (לדעתי על אותו אקסמפלר - כשהיה חדש יותר). מה אגיד לך הרכב איכזב אותי קשות:

- משטח הפלסטיק של הדש בורד לא מתאים לרכב מסגמנט כזה.

- רמת האבזור איננה הולמת רכב במחיר כזה.

- ההגה קל מידי עד תחושה של חוסר ביטחון בנהיגה (זה בא לידי ביטוי בכתבה).

- המנוע רועש מאוד (בטח שבהשוואה ל- 6 צילינדרים שלי).

- הזנב עליז מידי, נסעתי עם ESP מנותק והרכב התחיל לנענע את הזנב תחת האצה חריפה, גם במעגלי תנועה (שנלקחו במהירות מאוד מקובלת) הרגשתי שכל רגע הזנב עומד לברוח לי.

בקיצור, לא נעים.

מה מתוך זה מופיע במבחן ומה לא? הרוב לא, אני רואה לכך כמה סיבות אפשריות:

- נקודת היחוס של הכתב נמצאת נמוך מהמרצדס, לכן הוא מתרשם לטובה מהרכב.

- נקודת היחוס שלי נמצאת גבוה מהמרצדס ולכן הרכב הזה לא עושה לי את זה.

- הכתב הסתנוור מהסמל הנוצץ ורב המוניטין.

עכשיו - לפני שאתה תוקף אותי ומספר לי שאני כותב שטויות ושאין לי את הכלים המקצועיים לבחון את הרכב, קח אוויר ותחשוב. על מה סיפרתי? על התחושות האמיתיות שלי שהן סובייקטיביות לחלוטין.

לכן, אולי אינני מבין דבר אבל זו ההתרשמות האמיתית שלי.

נקודה אחרונה: כשכתבתי על העולם שזז קדימה התכוונתי למחשוב שממלא את חיינו, התכוונתי לכך שהיום בכל PC שנרכש ב1,500 ש"ח יש כושר מיחשוב שעולה על מה שהיה באפולו 11 שנשלחה לירח.

התכוונתי גם לפריחת ההיי-טק במדינה. זה שבמאגזין באירופה לא עושים משהו עדיין לא אומר דבר. הישראלים תמיד היו חלוצים בהרבה תחומים.

לא הגיע הזמן שישראל תיקח את ההובלה גם בעיתונות הרכב?

פורסם

אני אתן לטל לענות על רוב הדברים כי הפנית את דבריך אליו, אבל תרשה לי להתרעם על דבר אחד. מצב הרוח של הבוחן לא צריך להשפיע על התרשמותו המקצועית מהרכב. זה נכון, ד"א, בכל תחום עיסוק - אם היכולת שלך לבצע את עבודתך תושפע באופן כה נחרץ בגלל מצבך הנפשי (בלי לדבר על מחלות נפש למיניהן :wink: ), אז פשוט לא תוכל לבצע עבודתך נאמנה ועדיף כבר שתתפטר.

גם בפן האישי אני יכול להגיד לך שכשאני מתיישב לכתוב כתבה, אני לא מכניס אליה את חיי האישיים (אלא רק בתור ערך מוסף לטקסט, אבל בוודאי שלא נותן להם להשפיע על הנכתב). יותר מזה - מעולם לא הרגשתי שמצב הרוח שלי משפיע על הכתיבה בשום דרך, אולי רק במצבים בהם נהנתי כל כך מהמכונית, עד כי הרגשתי צורך להרעיף עליה תשבוחות באופן יוצא דופן.

יש גם לזכור שהתחושות הסובייקטיביות של הכתב הן הרבה יותר fine tuned מאלו של אנשים אחרים, ולו בגלל העובדה שהוא נוהג וכותב על מכוניות למחייתו, ויש לו הרבה ידע השוואתי מצטבר. כך שהנתונים הסובייקטיביים שאתה מקבל מתקרבים הרבה יותר לאובייקטיביים ממה שנדמה לך.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

dorki, הנקודה שלך ברורה, ואולי גם נכונה למי שמתייחס למכונית כחפץ שאמור לנייד אותו ממקום למקום עם מינימום הפרעות בדרך. במקרה כזה, אכן ציונים קרים לרמות רעש, אחיזה, ומס' המ"מ שהדשבורד שוקע בהפעלת לחץ של 2 ק"ג על שטח של 1 סמ"ר, יאפשרו לרוכש המקרר הנייד להעריך בצורה מדוייקת יחסית פרמטרים שונים ברכישתו העתידית (לא שכל אלו יעניינו אותו, רוכשי מקררים ניידים מתעניינים רק באמינות וסחירות).

עם זאת, לאור בקשתך "לקבל כמה שיותר נתונים אבסולוטיים אובייקטיבים" - כמה נתונים היו מספקים אותך? בדקה וחצי של מחשבה עלו לי קרוב ל-30 פרמטרים לראש. אין ספק שניתן להגיע גם ל-100, עוד לפני שרכשנו ציוד מדידה מתוחכם באלפי דולרים. האם באמת היית רוצה לקבל מאות מספרים בכל מבחן השוואתי?

אבל בלי קשר להתחכמות הזו, החיים לא כ"כ פשוטים. בוא ניקח דוגמא מתחום אחר בחיינו - בנות זוג. ללא כל ספק ניתן לתת לאישה ציונים בנוגע לגובהה, מישקלה והיקפיה. עם קצת יותר מאמץ ניתן יהיה גם לתת דרוג לכמה היא יפה, נחמדה וטובה במיטה. ועכשיו מה? האם כל אחד מאיתנו יתאהב (או אפילו רק יחשוק) באותה אישה לפי הציונים שלה? לא ולא! יש כאן עניין של תחושות - כאלה שלא ניתן לכמת והן אלו שעושות את ההבדל ומהוות במקרים רבים את העיקר. בדומה, רכב יכול לקבל ציונים מעולים בכל מבחן שתציב לו, אבל עדיין להיות רכב בינוני, או לפחות לא טוב כמו רכב שקיבל ציונים פחות טובים במבחנים, אבל מעביר לנהג תחושה שאינה ניתנת לכימות. הדוגמא הפשוטה ביותר לכך הוא רכב דל כח ורב תקשורת המנצח במבחן השוואתי רכב חזק יותר, אבל מנותק מהנהג. ולכן, כתב הרכב יכתוב מה דעתו על הרכב ללא קשר למספרים. זה לא בהכרח אומר שזו תהיה דעתך (כדוגמת המרצדס שהבאת), וכצרכן נבון, תלך בעצמך ותתרשם מיד ראשונה ממה שמעניין אותך.

[LEFT][B][FONT=Times New Roman]Damn it boy, you are about as useless as a cock-flavoured lollipop.[/FONT][/B] [FONT=Times New Roman][I]Coach Patches O'Hulihan[/I][/FONT][/LEFT]

פורסם
dorki, הנקודה שלך ברורה, ואולי גם נכונה למי שמתייחס למכונית כחפץ שאמור לנייד אותו ממקום למקום עם מינימום הפרעות בדרך.

אני מקווה שאתה לא מכוון אלי בניסוח הזה, אני כאדם שנהנה מנהיגה, אוהב מכוניות, מוזמן לא מעט להשקות של כלי רכב, מחזיק רכב דיי יקר באורווה שלו וגם כותב לא מעט בפורום של חובבי רכב - נדמה לי שרכב בעבורי הוא קצת יותר מחפץ שמיועד לשנע אנשים.

לענייננו - אני בהחלט מקבל את שכתבת ואף מסכים עם הנאמר. אצלי לפחות, למרכיב הרגשי יש חלק לא קטן בהחלטה על רכישת רכב.

יחד עם זה אני בהחלט אשמח לקבל מספר פרמטרים עיקריים מדידים, שיוצמדו להתרשמות הרגשית מהרכב. לדעתי זה יוסיף לא רק לרוכשי המקררים. :wink:

פורסם
זה נכון, ד"א, בכל תחום עיסוק - אם היכולת שלך לבצע את עבודתך תושפע באופן כה נחרץ בגלל מצבך הנפשי (בלי לדבר על מחלות נפש למיניהן :wink: ), אז פשוט לא תוכל לבצע עבודתך נאמנה ועדיף כבר שתתפטר.

רוני - תרשה לי לחלוק עליך בנקודה הזו.

תחשוב על הפעמים שרצית לבקש משהו מהבוס שלך והמזכירה רמזה לך בעדינות שזה לא הזמן כי הוא עצבני.

תחשוב על הפעמים שהלכת לקבל שירות במוסד ציבורי כלשהו, קיבלת שירות מחורבן כי הפקידה הייתה בווסת, לחילופין תחשוב על שירות נפלא שקיבלת, ברכת את מזלך הטוב וניסית לחשוב מה עשה את נותן השירות כל כך שמח...

מאחר ואפילו כתבי רכב עשויים מבשר ודם, אז נאלץ שלא להסכים אתך על הנקודה הזו.

• תוכן חדש...