Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6527 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אז מה יהיה? אם כל בדיקות מכוני הרכב הם כסת"ח, מה שהבוחן מציין בסיכום לא מגובה על נייר חתום וצריך פרשן לענייני רכב ורישוי כדאי להבין את המשמעויות הנסתרות של כל סעיף, מה הטעם בהם?

אולי כדאי שילמדו את זה גם בבה"ס מקצועיים של תחום הרכב - פרשן לענייני בדיקות קנייה.8)

שוב, מה הטעם בבדיקה הזו? הבוחן הוא רק בנאדם ועלול לפספס דברים משמעותיים, מה שהוא לא פספס וזה עניין קטן או שגרתי למודל מסויים מצויין כהפחדה אמיתית - ראיתם פעם בדיקה שלא רשום רעש מערכת שסתומים? או רכב צרפתי או קוראני שלא כתבו שהגיר הגיע לסוף חייו כבר לפני שנה, גם אם הרכב בין חצי שנה? במקרים בודדים מאוד הצליחו רוכשי רכב לממש את האחריות שהמכון בדיקה מעניק על בדיקותיו, במרבית המקרים לכשלים הנגרמים לאחר המכירה יש כיסוי בטופס הבדיקה. אז למה להתייחס? על מה להתמקד? קשה לומר, אך הנה אלטרנטיבה:

בעיניי הדרך הכי טובה לברר האם רכב שנמצא על הכוונות הרכישה שלנו יבריק הוא אמינות המוכר, הסטורית הטיפולים, ולקחת את הרכב למוסך/מכונאי מנוסה עליו אנו סומכים שיתן מבט של 10 דקות+נסיעת מבחן. רצוי גם עין של פחח לבדיקת שלדה.

בעוונתי כי רבים, יצא לי לבדוק רכבים שחברי הקרובים רצו לרכוש, ללא ציוד עזר ושלל פוזות. היו שלא סמכו ממש על ממצאי ורצו בדיקה מוסמכת גילו כי לא טעיתי בשום ממצא. זה לא שאני מומחה כזה גדול, כל מכונאי עם וותק יודע איך לבחון רכב בצורה מספקת כדי להעריך את כדאיות העסקה, במיוחד עם מדובר בדגם רכב מוכר.

הרי אני בטוח שלא אצליח לשכנע אתכם, ותמיד תרצו להחזיק ביד טופס בדיקה בשעה שאתה חוככים בדעתכם את מחיר העסקה הכדאי לכם. בהצלחה בקניה/רכישה.

פורסם

DANNIEL - יש משפט האומר - " אין נביא בעירו " יגש לעיר אחרת, ושם יתנבא ( שם יעריכו אותו )

אתה צודק , ואנשים מפחדים .. גם אני עומד במצבים האלה .

ולכן - אין לי כבר כוח לשכנע , ואני מפנה את חברי, למכוני בדיקה, ואח"כ למוסך, לבדיקת עלויות תיקון.

ועדיף כך - בשבילי , ובשבילך - פחות בילבול מוח .

ואם הם חוזרים ומבקשים עזרה - בכייף וברצון , כי אנשים ... הם לא דבר הגיוני .

למדתי לתת להם - את מה שהם רוצים - ולא את מה שהם צריכים .

וכך אני לא מתאכזב, מההחלטות שלהם .

ובמקום אשר מעריכים את דעתי, ונמצאים אנשים מביני עניין- שם אני נותן אותה .

( ולכן טוב שיש לנו, את הפורום הזה )

חג שמח - אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

דניאל - אתה צודק.

טופס הבדיקה הסטנדרטי הוא בבחינת "מרוב עצים לא רואים את היער".

מאחר וכל מערכות הרכב מופיעות תחת הרובריקה "לא תקין" אז היום כבר צריך פרשן כדי לדעת מתי הלא תקין הוא באמת לא תקין.

לדעתי בדיקה מקיפה של השילדה והמרכב + ביקור קצר במוסך כדי לקבל את הסטוריית הטפולים + שיחה לא פורמלית עם מנהל המוסך, צריכים להספיק כדי לקבל החלטת קנייה מושכלת.

• 8 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

קראתי את אשר דניאל כתב בשנת 2007 על מכוני הבדיקה.

חברים בואו לא נגזים יש כיסויי תחת מוצדקים ולפעמים לא ,לפעמים הם באים גם לכסות על חוסר ידע של הבודק.

מוסכניק לעולם לא יבדוק רכב כמו מכון בדיקה , ספרתי לכם על מוסכניק שבדק רכב לאחיינו ולאחר זמן התברר שהרכב בנוי משתי מכוניות , גילה זאת מכון בדיקה כאשר האחיין רצה למכור את הרכב (המוסך שבדק הוא מוסך "הנאמן" לפולקסוואגן בבאר שבע כיום הוא לא קיים בשל סיכסוך בין השותפים).

במוסך טוב לבדוק רק הסטוריה !. רבים וטובים ניצלו מנפילה בגין רכב פגום על ידי מכוני הבדיקה במיוחד כאשר המוכרים היו סוחרי רכב.

איש באר שבע שמאוד אוהב אותכם

פורסם

דוד, עם כל הכבוד הדוגמה שלך לא טובה כי בבאר שבע אין מכונאים אמיתיים אלא רק סנדלרים.:twisted:

קליאו ספורט 03' 2.0, לוגמת 98 - נמכרה :'(

מגאן 07' 1.5, לוגמת סולר - נמכרה :'(

Say hello to 2015 Megane RS CUP

פורסם

סתם השמצה, אני עובד בענף הרכב, יש סנדלרים בכל עיר, מאילת ועד קריית שמונה.

ובגדול אני מסכים רובם לא מספיק מקצועיים.

אבל אל תאשים את הבאר שבעים (ואני לא באר שבעי)

פורסם

מסכים עם דניאל,לא סומך על מכוני הבדיקה ואף אחד מארבעת הרכבים שהיו ברשותי לא נבדק במכון אלא על ידי ואצל מכונאי שאני סומך עליו.

עד היום לא היו נפילות מה שלא ניתן לומר על כאלה שלקחו את הרכב לבדיקה במכון.

יוסי

שום צבא שבעולם לא יעצור אותי מלעשות פרצלציה מהפרצוף של הקונצרטינה הזה...

פורסם
סתם השמצה, אני עובד בענף הרכב, יש סנדלרים בכל עיר, מאילת ועד קריית שמונה.

ובגדול אני מסכים רובם לא מספיק מקצועיים.

אבל אל תאשים את הבאר שבעים (ואני לא באר שבעי)

אני כן באר-שבעי, ויש לי רכב כבר 8 שנים (אותו אחד), ועד היום לא נתקלת במכונאי שמשתמש בטורק (חלקם אפילו לא מבינים מה הצורך בו), מחליף מיסבים עם פרס שלא לדבר על עבודה נקיה ועדינה.

לא הייתי במוסך אחד ולא בעשרה, עד היום לא נתקלתי באחד שעובד תוכל לחפש בהיסטוריה שלי על בעיית מייסבים שגררתי שנים עד שהאוטו נלקח לבני ל. (מהפורום) ופתאום שנה וחצי אין ולו ציוץ מהאיזור.

אחרי שהטיימינג שעשיתי פה לא הלך חלק נשבעתי שאני לא מטפל בשום דבר רציני בדרום מקס' טיפולים.

קליאו ספורט 03' 2.0, לוגמת 98 - נמכרה :'(

מגאן 07' 1.5, לוגמת סולר - נמכרה :'(

Say hello to 2015 Megane RS CUP

פורסם

נקודה אחת שיש לציין בנושא היא שממצאי המכון הם כר למיקוח.

את רכבי קניתי ללא בדיקה במכון, אלא רק בדיקת מכונאי אצל יוסי זיסו (חפשו במומלצים באופטופיק), וכשקניתי להורי רכב, הייתי בטוח לחלוטין ברכב .

עם זאת , מאחר ולא היה זה רכב שלי לקחתי אותו לבדיקה. ללא כל ממצאים חריגים, הורדו מהמחיר המסוכם מראש עוד 7%.

כך שלעתים רבות עלות הבדיקה מכסה את עצמה ויותר מכך.

מאחר וכשמכרתי רכבים הם נמכרו ללא בדיקה, אני לא יכול להעיד על צד המוכר.

פורסם

מוסכניק לעולם לא יבדוק רכב כמו מכון בדיקה , ספרתי לכם על מוסכניק שבדק רכב לאחיינו ולאחר זמן התברר שהרכב בנוי משתי מכוניות , גילה זאת מכון בדיקה כאשר האחיין רצה למכור את הרכב (המוסך שבדק הוא מוסך "הנאמן" לפולקסוואגן בבאר שבע כיום הוא לא קיים בשל סיכסוך בין השותפים).

במוסך טוב לבדוק רק הסטוריה !. רבים וטובים ניצלו מנפילה בגין רכב פגום על ידי מכוני הבדיקה במיוחד כאשר המוכרים היו סוחרי רכב.

ומה עם פחח? כפי שכתבתי ב TT אם יש לי ספקות לגבי תיקון מרכב אני קורא לבעל מקצוע פחח רכב לתת מבט בנוסף.

עכשיו תגיד לי שאחד שיודע איך לחבר שתי מכוניות לאחת לא ימצא ליקוי כזה יותר טוב מבוחן בדיקה?

פורסם
אני כן באר-שבעי, ויש לי רכב כבר 8 שנים (אותו אחד), ועד היום לא נתקלת במכונאי שמשתמש בטורק (חלקם אפילו לא מבינים מה הצורך בו), מחליף מיסבים עם פרס שלא לדבר על עבודה נקיה ועדינה.

לא הייתי במוסך אחד ולא בעשרה, עד היום לא נתקלתי באחד שעובד תוכל לחפש בהיסטוריה שלי על בעיית מייסבים שגררתי שנים עד שהאוטו נלקח לבני ל. (מהפורום) ופתאום שנה וחצי אין ולו ציוץ מהאיזור.

אחרי שהטיימינג שעשיתי פה לא הלך חלק נשבעתי שאני לא מטפל בשום דבר רציני בדרום מקס' טיפולים.

שוב, זה לא קשור לאיזור בארץ במקרה אני בתחום הכלי עבודה.

רוב המוסכים באמת לא משתמשים בידית מומנט (טורק מטר), ואפילו מוסכםי מורשים שמחוייבים לעבוד עם ידית מומנט קונים בשביל הביקורות של מנהלי השירות את הידית הכי בסיסית ולא מי ידוע מה מדוייקת והיא פשוט זרוקה באיזה ארון עדיין בניילון המקורי, ופעם בשנה בבדיקה השנתית שולפים אותה למנהל שירות שיוכל לסמן V - העיקר שיש.

בכלל תחום הכלי עבודה הוא חובבני, כמה מוסכים נתקלת שעושים בדיקה אמיתית של לחץ הפוך (ליקג') עם שעון ווסת?

רובם עושים קומבינות בבדיקה זו על ידי הכנסת לחץ לצילינדר וחיפוש ביעבוע - זה מקצועי?

תראה לי מקום בעולם שעושים בדיקה כזאת.

אבל המוסך הממוצע לא אוהב להשקיע בציוד וכלים למרות שזה ההוצאה הכי קטנה במוסך והכי מחזירה את ההשקעה מהר.

חצי מהם גם אם תראה להם כלי לא יבינו מה צריך לעשות איתו.

פורסם
קראתי את אשר דניאל כתב בשנת 2007 על מכוני הבדיקה.

חברים בואו לא נגזים יש כיסויי תחת מוצדקים ולפעמים לא ,לפעמים הם באים גם לכסות על חוסר ידע של הבודק.

דוד אתה צודק, אבל יש פה משהו שלא כ"כ עוזר למוכר או לקונה.

למשל יש בדיקה שבה מגלים כי הרכב עבר תאונה ויש פגיעה רצינית בשלדה וזה נתון חשוב מאוד ונכון.

ויש נתונים מפחידים בטופס הבדיקה, כמו "גיר חורק" או משהו כזה שבמציאות אין שום חריקה, זה רק כדי לכסות מפני תביעות את המכון.

והקונה שלא מבין בדברים כאלה חושש לקנות את הרכב.

אני מדבר בכללי,ולא ספציפית למכון כלשהו.

תקן אותי אם אני טועה.

פורסם

תשמעו סך הכל כמו שיש מוסכים טובים וטובים פחות (או לא טובים בכלל) כך גם מכוני הבדיקה הם

ברמות שונות.

לעיתים אפשר ללכת עם רכב אחד לשלוש מכונים וכל אחד יגיד שמשהו אחר לא בסדר,

ושמה שהאחרים אמרו זה שטויות והעיקום בשאסי זה לא נורא כי המנוע טוב, והשני יגיד

שהשסתומים רועשים וזה בכלל פולי משאבת מים משוחרר.

הכל תלוי באמינות הכללית של המכון ובמראה שלו...

ממש כמו לקנות פלאפל לא יהיו שני מקומות עם פלאפל באותו טעם אבל אצל אחד הצ'יפס שרוף

ואצל השני יש יותר סלטים... (אני נשמע כמו ג'יימס מטופ גיר כשהוא השווה פרארי לגבינה נכון?)

כמו שנאמר קודם מוסכניק הוא אחרי הכל מוסכניק ואחריות של מכון בדיקה היא אחריות שאפשר

לדרוש, כמובן בתנאי שהמקום יודע לקחת אחריות ולא רושם לא תקין בכל הסעיפים רק כי הפלסטיקים

בסלון שבורים (אחת מהמכוניות שלי לשעבר).

הרבה פעמים המוכרים גם מפתים אותך לא להבדק תמורת הנחה של אלף-שתיים, זו הדרך הכי טובה לדעת

שיש הרבה דברים לא בסדר באוטו. כדוגמת הרכבים בלי טסט שנמכרים ב12,000 בלי טסט 14,000 עם טסט

הרבה יותר כדאי להוסיף עוד 2000 ולתת לבן אדם לשבור את הראש או לא להתעסק בכלל.

וכלים מקצועיים סך הכל לא מיובאים לפה בכמויות ותמחור שאמורים להפוך אותם לנחלת הכלל,

כשמפתח מומנט מאעפן שישבר בבורג השני עולה 400 שקל כל אחד ואחד מאיתנו ישר מעדיף לפתוח את הראש מנוע

עם פטיש וראצ'ט ולסגור עם ראצ'ט ואגזוז.

פורסם

הנושא של בדיקה לפני קנייה הוא אכן בעייתי לקונה הממוצע.

על נושא הבדיקה במכון כבר כתב דניאל בהודעה הראשונה. הבדיקה במכון מלאה בכסת"חים וסיפורי מעשיות ולקוח שאינו בקיע ברזי המכונאות עלול לקבל את המסקנות הלא נכונות מטופס בדיקה ממוצע, לאו דווקא לרעת הרכב אלא גם לטובתו.

בדיקה במוסך היא אכן רעיון טוב, אבל מה יעשה מר ישראלי שאין לו חברים מכונאים? יגש למוסך של פולסוואגן (שם טיפל ברכב הקודם) למרות שהוא בכלל מתעניין בטיוטה? יגש למוסך טיוטה שהוא לא מכיר ויסמוך על מכונאי לא מוכר שיבדוק עבורו רכב ששווה עשרות אלפי שקלים ללא שום אחריות מצד המכונאי על ממצאי הבדיקה?

אני חושב שהצעד הנכון ביותר עבור הישראלי הממוצע הוא כן לגשת למכון בדיקה, לשלם את הסכום הנדרש (כ400-500 ש"ח) ולקבל עוד קצת שקט נפשי לגבי מצבו של הרכב. ברור שתמונה מלאה על מצבו של הרכב אפשר לקבל רק חודשים לאחר הקנייה, אבל בדיקה טובה במכון בדיקה רציני יכולה לתת לקונה את השקט הנפשי שזוג עיניים מקצועיות עבר על הרכב וחיפש ליקויים משמעותיים, וזה שווה לדעתי כמה מאות שקלים.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

בגלל שמכונאי שיבדוק לך את הרכב לא נותן אחריות מבטיח כי תקבל ממצאים אמיתיים ולא תרוצים.

מה שהכי מרגיז אותי בבדיקות הקנייה שהסיכום בע"פ מהבוחן ללקוח לא עולה על הנייר. הוא יכול להגיד לך שהרכב אחלה ומצויין למרות כל רשימת הריג'קטים אבל לא יהיה מוכן לעלות את זה לכתב. אז מה שווה כל הנייר הזה?

שווה רק 450 ש"ח.

• תוכן חדש...