Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6808 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הסיפור מתחיל היום כשהאוטו של אבי לא הניע.

חזרתי בערב וגיליתי שהמצבר נגמר, הנעתי את האוטו בכבלים ולאחר דקה בערך שמעתי רעש של תקתוקים כמו רעש של בריחת ניצוץ ,הרעש בהתאם לקצב הסל"ד.

זהיתי את מקור הרעש והבתי לו קצת מכות והרעש הפסיק לכמה שניות וחזר ושוב נעלם.

פרקתי את החלק המרעיש (בתמונה)וראיתי שזה מסנן אוויר כזה עם פיח שניקתי ומסנן (ספוג)מלמעטה.

ניתקתי את הפלאג השפרצתי ספריי מגעים וחברתי חזרה.

הנעתי את האוטו (ללא כבלים) 2 דקות ולא היה את הרעש.

השאלות שלי: מה הרעש ששמעתי, מזה החלק הזה והאם צריך להחליף לו את המסנן אוויר?

ובקשר למצבר גם כן שנפ האלה והמצבר ללא טיפול שלהם - שני התאים הקיצוניים במצבר היו יבשים

פורסם

שלום רב לחבר,

המיכל בתמונה הינו מיכל למיחזור אדי דלק כלומר סינון אדי הדלק או בשפה המקובלת קניסטר . המיכל מכיל פחם פעיל שאין צורך בדרך כלל להחליפו.

הרעש ששמעת הינו תקין ולא היית צריך לרסס שום חומר עליו.

דרך אגב, צבע נוזל הקירור במיכל העיבוי לא נראה לי תקין, בין היתר נראה לי שלא בדקו אף פעם נוזל הגה כוח.

איזה כייף לי :)

פורסם

סבבה תודה מרק

ולא קריטי הספריי זה סה"כ במגע של הפלג

למה איזה צבע אמור להיות לו הוא כרגע כתום בערך

צודק מחר אני אבדוק

פורסם

1. צבע נוזל הקירור המקורי הינו אדום או וורוד ונקרא G12 PLUS.

2. לבדוק את גובה נוזל הגה כוח יש לבצע לפי הוראות הייצרן בדיקה שלא לפי הנחיות הייצרן לא תקבל תמונה ברורה האם חסר שמן או יש יותר מידי.

דרך אגב איפה אתה מטפל ברכב שלך ? לפי הוראות הייצרן יש לבצע בדיקת נוזל קירור וגם גובה שמן הגה כוח בכול טיפול. מהתמונה שלך עולה בצורה ברורה שבמהלך 6 שנים לא נבדק גובה שמן הגה כוח.

פורסם

1. מנסיון מצטבר של מספר שנים בגולפים הפקק בצבע ירוק עם החריץ להכנסת מברג לשם פתיחת הפקק נוטה להתרחב/להתעקם או השפתיים החיצוניות שחוקות מכיוון שהוא עשוי מחומר פלסטי רך.

כפי שאתה מכיר את המכונאים בארצינו המבורכת אז החריץ בדרך כלל מתרחב עקב שימוש במברג או בכלי לא מתאים לפתיחת הפקק.

2. רוב המכונאים או אנשי השירות במוסך לאחר שבדקו גובה נוזל לא סוגרים את הפקק בצורה נכונה.

החריץ למברג צריך להיות בקו אחד עם החריץ על המיכל השחור.

בתמונה שהבחור צירף נראה בברור שכול מה שרשמתי לא מופיע על הפקק (מדיד) של הבחור.

פורסם
2. לבדוק את גובה נוזל הגה כוח יש לבצע לפי הוראות הייצרן בדיקה שלא לפי הנחיות הייצרן לא תקבל תמונה ברורה האם חסר שמן או יש יותר מידי.

איך בודקים את גובה השמן (רכב מונע/כבוי)? בספר הרכב לא מצאתי על זה

פורסם

שלום,

בדיקה כאשר הנוזל קר (בבוקר)

1. החנה את הרכב במקום מפולס וגלגלים מופנים ישר.

2. כבה מנוע.

3. פתח מכסה מנוע.

4. המיכל נמצא בצד שמאל בעל פקק בצבע ירוק, בכדי לפתוח את הפקק יש להעזר במברג רחב.

גובה הנוזל צריך להיות בתחום הקיווקו הנמצא על המדיד.

בדיקה כאשר הנוזל חם (50 מעלות צלזיוס)

1. החנה את הרכב במקום מפולס וגלגלים מופנים ישר.

2. כבה מנוע.

3. פתח מכסה מנוע.

4. המיכל נמצא בצד שמאל בעל פקק בצבע ירוק, בכדי לפתוח את הפקק יש להעזר במברג רחב.

גובה הנוזל צריך להיות בין סימן ה-MIN ל-MAX.

- בסיום הבדיקה יש לסגור את הפקק עד הסוף כפי שציינתי קודם לכן.

- לניגוב המדיד יש להשתמש במטלית ללא סיבים בכדי למנוע חדירת סיבים למערכת ההידראולית.

- במידה וקיים חוסר בנוזל הגה כוח יש לבדוק לנזילות ולהשלים את החוסר בנוזל מקורי שהמק"ט שלו G 002 000

פורסם

יש לבצע רק אחת מהבדיקות שרשמתי כלומר, במידה והבדיקה מבוצעת לאחר נסיעה אז השמן חם ויש לבצע את בדיקה מס' 2 בלבד.

במידה והבדיקה מבוצעת בבוקר אז בצע את בדיקה מספר אחת.

• תוכן חדש...