Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6817 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

זה ממש לא נכון, עם שיפוץ ראש מנוע יש עליה בביצועים! האוטו סוחב הרבה יותר טוב (אצלי זה ככה, האוטו אחרי ראש מנוע ופשוט כמו חדש, סוחב ונוסע עוד יותר טוב מאז שקניתי אותו).

ובאמת הגזמתם פה, כולה ראש מנוע ששיפצו ... זה אומר שהמנוע כבר לא כמו שהיה? אולי המנוע חצי מת?

זה אומר שהמנוע בדיוק כמו שהיה במקורי שהוא היה צעיר , עכשיו שהוא זקן כי הזמן עשה את שלו הוא עדיין עובד כמו פעם במיוחד אחרי התיקון הזה!

**ואני לא אומר את זה כי יש לי אינטרס למכור או משהו כי אני ממש לא מעוניין למכור את הרכב שלי. (אלא רק חשבתי במידה ואני כן יהיה אז החלטתי לשאול)

אוהד.

פורסם

אם אתה יודע את התשובה אז למה אתה שואל? בשביל לשכנע את עצמך ע"י חיזוקים בפורום?

בינתיים, זה מצוין שאתה מאמין בזה. עדיף להיות בטוח ברכב שלך, מאשר לחשוב כל רגע מתי יתפגר לך המנוע שעבר טראומה משמעותית, ושתוקן ברמה נחותה יחסית לרמת העבודה במפעל היצרן.

יותר מאוחר, הוא יתפגר מוקדם מהצפוי, כנראה, כמו כל מנוע שעבר התחממות, ולרכב הבא אתה כבר תיזכר מה קראת כאן (אני מקווה בשבילך) .

פורסם
יאללה, מה אתם עושים סיפור מלהוריד ראש? מה זה טיסה לירח וחזרה?

אין שום בעיה לקנות רכב שעבר ראש מנוע, כל עוד הוא שופץ כמו שצריך אין עם זה שום בעיה, וגם אם לא שופץ כמו שצריך אז כמה כבר יעלה לשפץ ראש? אלפיה? אלפיה וחצי?

ישנם אנשים, שאין להם את האלפיה הזו. או את האלפיה וחצי הזו.

ומה שהכי מצחיק הוא שאם לא יגידו לכם שהורידו ראש אתם גם לא תדעו את זה, ככה שאין מה לעשות מראש מנוע טיסה לירח. כולה ראש, כל מוסכניק עיוור ופיסח יודע להוריד ולהרכיב ראש. לא צריך לגמור פרופסורה בשביל זה. ושיפוץ עם ממילא לא משפצים את הראש לבד אלא שולחים למשפצים. ככה שלקחת הכל בפרופורציות.

12345

כל הנאמר בפורום הינו בגדר הסבר תיאורטי בלבד! (סעיף 14 לחוק יסוד קארספורום/יישום וביצוע פעולות).

וכן. ציון גולן הוא מ-ל-ך.

פורסם

רק לצורך דוגמא, בפיג'ו 205 של אמא שלי (שנת 94) הרכב עבר ראש מנוע פעמיים, עבר מעל 250 אלף קילומטר עם המנוע הנוכחי והאוטו סוחב וטס ונוסע כמו גדול, לא מתחמם ולא שום דבר (אבא שלי מכונאי וסידר אותו ואת המיצובישי שלי פלאים -אם זה משנה הוא במוסך באמוו מורשה).

**ואין קשר מאמין בזה על ידי חיזוקים מהפורום, רציתי לשמוע מה כל אחד אומר, מראש באתי בידיעה שזה לא רציני בכלל ואפשר למכור ועוד מעל המחירון לאוטו במצב מעולה בעל קילומטראג' נמוך (160 אלף ל94').

אוהד.

פורסם

כמה גיבובי שטויות בשרשור אחד........

ראשית,לפותח השרשור, אם הרכב עבר שיפוץ ראש מנוע אז כנראה שמשהו לא היה בסדר בשיפוץ הראשון או שמא הרכב הזה לא מטופל כמו שצריך.

דבר שני,בדרך כלל לא מומלץ לשפץ את אותו מנוע יותר מפעם אחת,כי בעת ביצוע יישור שטח לראש מורידים ממנו שכבה,ויש גבול לכמה אפשר להוריד.

דבר שלישי,כמו שאי אפשר לקבוע חד משמעית ששיפוץ ראש מנוע מוריד את הספקו המקורי,כך אי אפשר לקבוע שהספקו יעלה לאחר השיפוץ,זה תלוי מאוד באיכות השיפוץ והיקפו.

*מה שכן,כמו שציינתי,בעת שיפוץ הראש,כחלק מהתהליך מבצעים יישור שטח,שזו הורדת השכבה הראשונה של פני השטח, מה שאומר שבעת הרכבת הראש חזרה למנוע,תיהיה עלייה כלשהי ביחס הדחיסה,דבר שבעקרון גורם להעלאת הספק המנוע, לעיתים בצורה זניחה ולא מורגשת כלל,ולעיתים בצורה שבהחלט תורגש (בדרך כלל רק אם מבקשים להעלות יחס דחיסה ואז מורידים שכבה יותר עבה מראש המנוע).

*השיפור התיאורטי עליו דיברתי הוא בתנאי שיעשה שימוש באטם ראש בעל אותו עובי,שכן אטם ראש עבה יותר יפצה על מה שהוסר ביישור השטח.

חנן ג'יפולוג,

אתה יורה הרבה חצים וחלקם קצת מטעים,זה שיש לך דעה מוצקה על כך שמנוע משופץ הוא מנוע מת זה דבר אחד, זה שהאמת רחוקה ממה שאתה מתאר זה דבר אחר.

מנוע ששופץ כהלכה,וללא חיסכון בדברים שצריך (ואין דבר כזה ראש מנוע משופץ כהלכה ב-1500 שקל) יעבוד מעולה ובטיפול נכון יחזיק לשנים.

זה נחמד ויפה על כך שאתה מדבר על זה ששום מוסכניק כנראה לא יעשה על המנוע עבודה ברמה שעשו לו במפעל כשהרכיבו אותו, יכול להיות שזה נכון, מצד שני,אחרי שהמנוע שלך עבר 10,000 ק"מ הוא כבר לא באותו מצב שהיה בעת ההרכבה שלו במפעל, ולאחר טיפול ה-10K הראשון שעשית לו במוסך המורשה מצבו לא השתפר,כך שאני די בטוח שרכב אחרי 150000 ק"מ כבר מזמן לא באותו מצב שהוא יצא מהמפעל,בין אם פתחו לו את המנוע ובין אם לא.

אתה אומר שאם הרכב אי פעם התחמם אתה לא תבוא בכלל לראות אותו,אז אני אחדש לך ש-90% מהאנשים לא יגידו לך בטלפון שהמנוע בכלל התחמם אי פעם,אצל 10% מאותם 90% אתה בכלל לא תזהה שהמנוע התחמם אי פעם, כי מנוע יכול להתחמם גם בלי לפרוץ אטם ראש,בלי לעוות את הראש,מספיק שהלכה משאבת מים והמנוע התחמם,אחרי החלפת המשאבה ומילוי נוזל קירור חדש אתה לא תדע שהמנוע עבר אי פעם התחממות,אז אל תיהיה נאיבי.

חצי מהאנשים פה מדברים על זה ש"פתחו את המנוע-אני לא מתקרב !!!", וואלה ?

יש בארץ מכוניות משופרות,שפתחו להם את המנוע,הרחיבו צילינדרים,החליפו בוכנות,החליפו טלטלים,בקיצור פתחו את המנוע, פירקו אותו,שינו אותו לגמרי,התקינו חלקים אחרים לגמרי מהמקוריים,והרכבים האלה נוסעים היום מאוד מאוד מאוד חזק, ובאמינות.

אתם עדיין חיים עם סטיגמות של לפני 20 שנה.

דבר אחרון לציין-

אני לא יודע איך הגיעו פה לזה ששיפוץ ראש מנוע זה סיפור של "אלפייה" או 1500 שקל,זו בדיחה.

כשאני שיפצתי את המנוע, רק על העבודה שילמתי מעל 2000 שקל (בלי חלקים\שמנים\פילטרים\רצועות).

דבר אחד כן אפשר להגיד על שיפוץ מנוע- אתה יודע איך זה יתחיל,אין לך מושג בכמה תסיים.

אני סיימתי בכמעט 9000 שקל,עם אוטו מאוד חזק.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

באמת עידן82 יישר כח, אני לא יודע איך הגעת ל9000 שקל על תיקון ראש מנוע, אני יודע שלי יצא הכל ביחד בסביבות ה1400 אחרי ירידה ענקית מקרוב ל3000, אבא שלי (כמו שאמרתי מכונאי) מכיר את כל המוסכים בצ'ק-פוסט ורובים עובדים איתו, והעבודה נעשתה אצל 2 מוסכים שונים בשביל ראש אחד , פירוק במוסך אחד שאבא שלי בחר והוא מכיר את הבחור טוב ובאמת הבחור מקצועי מאד, ומוסך שני להעביר את הראש לתיקון (חריטה או מה שלא עושים שם) ששוב אבא שלי בחר את המוסך השני והתעקש שזה יהיה הוא, רק שזה לא מוסך, זה יותר סדנה מקצועית שכל הצ'ק-פוסט עובד איתה, והיא לתיקון ראשים בלבד, ומשם חזרה למוסך הראשון להרכבה וכמובן שהאוטו היה מוכן קיבלתי הוראות לחזור אחרי 500 קילומטר לסגירת ראש, וכמה בדיקות על הדרך והכל יצא מצוין כולל בדיקת "אכילת דלק" שזה לחבר חיישן לאגזוז.

בכל מקרה על איזה רכב מדובר שהושקע בו על תיקון ראש 9000 שקל?

ואם יש למישהו עוד כמה דעות להוסיף אשמח לשמוע כי סוף סוף יש כאן תפנית אחרי שכל אחד חושב שהוא חי בשנות ה80 עם סובארו דיאל הראשונים בארץ (אולי גם לבנצי מומו ויודהלה היו כאלה?)

אוהד.

פורסם
כמה גסות רוח' date=' שחצנות וחוסר סובלנות במשפט אחד...[/quote']

אכן, הודעה מתנשאת משהו, אבל חנן... אני לחלוטין בדעתו (אם להתעלם מהרעש רקע).

ממש סטיגמות... שלא ציפיתי שאתה תדבוק בהן.

לגבי עידן 82... אתה בהודעתך מדבר על שיפוץ מנוע בעלות של 9K, ואחרים דיברו כאן

על שיפוץ ראש שיכול בהחלט להסתכם ב-3K.

בל נשכח. יש כאלו שרק אטם הראש נזקק להחלפה וזה לא הכרחי להעביר את הראש "השחזה". גם אלו יחשיבו את הסיפור ל"שיפוץ ראש". אפילו חנן טען שלא יתעסק עם רכב

שהוחלף בו רק אטם המנוע... כנראה בגלל שלרוב מדובר בתוצאת חימום....

גם אני בדיעה די מוצקה שאם נעשית עבודה טובה, אין שום חשש....

:evilbat: ...השדון

------------------

May the Force be with you...always

------------------

כשאני אמות, אני רוצה למות כמו סבתא שלי, בשלווה, תוך כדי שינה. לא בצרחות, כמו הנוסעים באוטו שלה...

פורסם
כמה גיבובי שטויות בשרשור אחד........

ראשית,לפותח השרשור, אם הרכב עבר שיפוץ ראש מנוע אז כנראה שמשהו לא היה בסדר בשיפוץ הראשון או שמא הרכב הזה לא מטופל כמו שצריך.

דבר שני,בדרך כלל לא מומלץ לשפץ את אותו מנוע יותר מפעם אחת,כי בעת ביצוע יישור שטח לראש מורידים ממנו שכבה,ויש גבול לכמה אפשר להוריד.

דבר שלישי,כמו שאי אפשר לקבוע חד משמעית ששיפוץ ראש מנוע מוריד את הספקו המקורי,כך אי אפשר לקבוע שהספקו יעלה לאחר השיפוץ,זה תלוי מאוד באיכות השיפוץ והיקפו.

*מה שכן,כמו שציינתי,בעת שיפוץ הראש,כחלק מהתהליך מבצעים יישור שטח,שזו הורדת השכבה הראשונה של פני השטח, מה שאומר שבעת הרכבת הראש חזרה למנוע,תיהיה עלייה כלשהי ביחס הדחיסה,דבר שבעקרון גורם להעלאת הספק המנוע, לעיתים בצורה זניחה ולא מורגשת כלל,ולעיתים בצורה שבהחלט תורגש (בדרך כלל רק אם מבקשים להעלות יחס דחיסה ואז מורידים שכבה יותר עבה מראש המנוע).

*השיפור התיאורטי עליו דיברתי הוא בתנאי שיעשה שימוש באטם ראש בעל אותו עובי,שכן אטם ראש עבה יותר יפצה על מה שהוסר ביישור השטח.

אני לא יודע איך הגיעו פה לזה ששיפוץ ראש מנוע זה סיפור של "אלפייה" או 1500 שקל,זו בדיחה.

כשאני שיפצתי את המנוע, רק על העבודה שילמתי מעל 2000 שקל (בלי חלקים\שמנים\פילטרים\רצועות).

דבר אחד כן אפשר להגיד על שיפוץ מנוע- אתה יודע איך זה יתחיל,אין לך מושג בכמה תסיים.

אני סיימתי בכמעט 9000 שקל,עם אוטו מאוד חזק.

לבריאות לך, אתה שילמת על עבודה 2K. במילה אחת פראייר. אם תיקח את עלות השיפוץ שעומדת בערך על 600 ש"ח אצל משפץ, שזה כולל סט אטמים של אלרינג, החלפת גומיות שסתומים, וכמובן יישור ומילוי אם צריך הלאה, שמנים? סבבה, נוסיף עוד מאיה לאיזה שמן 10W40 של ELF או ESSO, הלאה פילטרים? סגרת את כל הפילטרים גג במאה שקל וקנית מקוריים. רצועת טיימינג? כמה 150? 200 תבחר או של גייטס או של דייקו. פלאגים? 40 שקל לרביעייה, של דנסו, BOSCH ואפילו מקוריים של פיאט. נוזל קירור פרסטו, זוג גלונים 80 ש"ח, ואם בא לך אז אפשר להחליף גם תרמוסטט, כמה? 100 שקל?

קיבלנו סה"כ בערך 1100 1200 ש"ח. והמחירים הללו עוד חלקם בהגזמה. עבודה נאמר עולה עוד בערך 500 ש"ח, והנה סגרת לך ראש מנוע ב 1500 ש"ח. המחירים לעיל מצויינים עבור פיאט אונו\פונטו.

בפועל הראש מנוע עלה בערך 800 שקל כולל הכל. על עבודה לא שילמתי, ועל חלק גדול מהחלקים גם כן לא שילמתי. והרכב נוסע בונבון. סליחה ושכחתי כמובן שהיה צריך גם להחליף ברגי ראש, שזה כבר כלול במחיר של השיפוץ, ועל השיפוץ שילמתי 650 עם ברגים וסט של אלרינג.

ROOONEEYY

פורסם

פליקס אתה דיברת על מחיר של ראש מנוע,אני דיברתי על מחיר של שיפוץ מנוע כולל (התייחסתי בכוונה לשיפוץ מנוע כולל,כי חלק פה דיברו על זה).

אגב,גם על שיפוץ ראש בלבד,לרוב גובים כ-1000 שקל רק על עבודה.

חנן,מצטער אם נפגעת מהתגובה שלי,שום כוונה לפגוע\להתנשא או להיות גס רוח,אבל בתור אחד שנחשב פה לוותיק (הכוונה אלייך) מפליא שדווקא אתה דובק בסטיגמות מאוד מוטעות.

יש לא מעט רכבים משופרים או סטנדרטים וגם יפנומטיות שנוסעות עם מנוע\ראש משופץ,ונוסעות מעולה.

הסיבה שהתגובה שלי היתה חריפה נבעה מכך שיש משהו מוטעה בבסיס החשיבה שלכם,ייבושם לך אם זה מה שאתה חושב, אבל למה להטעות אנשים אחרים ?

לעניין הטיפול שעשיתי אצלי באוטו,כן,שמתי בסביבות 9000 שקל,וזה בדיוק מה שרציתי להמחיש,ששיפוץ ראש זה דבר שקשה לצפות באיזה סכומים זה יסתיים.

אצלי עשיתי שיפוץ מקיף וכולל לראש כולל החלפת שסתומים לחדשים,השחזת מעברים,יישור שטל והעלאת יחס דחיסה למקסימום (מבלי לפסול את הראש כמובן),הבאת בלוק מנוע חדש,שיפוץ פולי מנוע,החלפת כל האטמים ומחזירי השמן,סט שלייף ברמה גבוהה עם אטמים חדשים לסעפות פליטה+יניקה,ביטול קולר שמן ועקיפה שלו,החלפת חיישנים ושיחזור צמת חשמל,הורדת גיר, ניקוי ייסודי+החלפת קלאץ'+שמן סינטטי מלא,החלפת כל הפילטרים למקוריים,החלפת כל צינורות הקירור,ניקוי רדיאטור מקצועי, החלפת טרמוסטט,החלפת משאבת מים,החלפת מותחנים,החלפת רצועות,החלפת שטנגות גיר קומפלט,החלפת מאווררים+יוניט,החלפת חיישן למדה,שמנים סינטטיים בלבד,נוזל קירור מקורי.

להמשיך ?...

נכון חלק מהדברים ניתן לדחות לפעם אחרת,אבל אם רוצים לעשות שיפוץ מנוע כמו שצריך,אלה בערך הצעדים כדי לעשות את זה מושלם (היו עוד דברים חוץ מזה,אלה רק העיקריים).

עידן

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

אחנו מדברים בשתי שפות שונות. אני מדבר על שיפוץ ראש, ואתה על אוברול מלא. להביא בלוק חדש לא נכלל בתור שיפוץ ראש מנוע. החלפת חיישנים לא נכלל בתור שיפוץ ראש. אתה כתבת "אני לא יודע איך הגיעו פה לזה ששיפוץ ראש מנוע זה סיפור של "אלפייה" או 1500 שקל,זו בדיחה." אני הסברתי לך איך זה מגיע לאלפיה, יודע מה במוסך יקרן +- זה יצא אלפיים ש"ח.

בכל מקרה בנושא העיקרי אני מסכים איתך, והוא לא מעט רכבים משופרים או סטנדרטים וגם יפנומטיות שנוסעות עם מנוע\ראש משופץ,ונוסעות מעולה. או במילים אחרות, ראש מנוע זה לא טיסה לירח אין מה לעשות מזה סיפור כל כך גדול. במרבית הפעמים אפילו לא תדעו ששופץ ראש, והרכב יסע לא פחות ממעולה.

ROOONEEYY

פורסם

חנן, אתה מתנגד לשיפוץ ראש באופן כללי או לשיפוץ שטיבו לא ידוע?

למיטב זכרוני עשית שיפוץ בעצמך לCJ, אני לא זוכר יותר מדי מרירות אחרי זה.

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם

אני לא מתנגד לשיפוץ ראש. איך זה השתמע ממה שכתבתי? אני גם לא מתנגד לשיפוץ מנוע כולל, וזה מה שעשיתי בCJ, בזמנו.

כשכבר הגעת למצב שבו הלך לך ברכב אטם ראש או שאתה צריך מסיבה אחרת להוריד ראש, אז אין לך ברירה ואתה תעשה את הבחירה שלך, ותחליט על שיפוץ כולל, שיפוץ ראש, החלפת מנוע או פתרונות אחרים. אני יכול לומר על זה את דעתי (או שלא. אני מבין מהדיון שיש כאן אוטוריטות שבסמכותן להחליט מי מטעה והוא צריך לשמור את דעותיו לעצמו) , אבל זה בכלל לא הדיון כאן, לפחות לא הדיון שעליו דיבר השואל בהתחלה.

הדיון הוא אם אני כקונה אעדיף רכב בתול, או רכב שכבר התעסקו עמוק בקרביו ידיים ישראליות.

התשובה שלי היא חד-משמעית, להעדיף רכב בתול. כשאתה קונה רכב ב5000 ש"ח, אז כמעט אין לך ברירה אלא לקנות רכב ששופץ במידה זו או אחרת, אבל ברכב ממוצע, מ20K ש"ח ומעלה, הברירה אם לקנות רכב שבעברו מעולם לא עבר טראומה היא בוודאי בידך. אני מתקשה להבין איזה בן-אדם יעדיף רכב לאחר מחלה קשה על רכב שלא היה חולה מימיו, בהנחה שהוא לא גוסס מצמא במדבר ולפניו נקרה רכב לאחר שיפוץ ראש מנוע עם דלק עד לנווה המדבר הקרוב ומזגן תקין.

זה גם לחלוטין לא רלוונטי אם אני כן אצליח לזהות אם הרכב עבר טראומה, או לא אצליח לזהות. אני אומר מהו המצב האידאלי שבו אני רוצה לקנות רכב. איך לזהות? האם אפשר לזהות? זה שייך לדיון אחר. מה שכן ברור זה, שאם המוכר יאמר שהרכב עבר הח' ראש, אז זה יחסוך לי את הנסיון לזהות :wink:

פורסם

באופן כללי אני מסכים איתך. כל אחד יעדיף מנוע שלא עבר טיפול מעיים אבל זה לא כזה אבסולוטי.

למשל ברכב של 20,000 ש"ח קרוב לוודאי שהרכב כבר ישן.

כלומר, הבחירה היא לא כזאת פשוטה. ואני אסביר.

אם לרכב יש קצת ק"מ אז קרוב לוודאי שמירב הק"מ היו בתוך העיר - לא הכי בריא לאוטו. לך תידע מה המצב שלו... אפילו אם לא נגעו בראש, זה לא מבטיח ששום דבר לא מתקרב.

לעומת זאת, רכב עם ק"מ ממוצע או קצת פחות מזה שעבר כבר את השיא שלו, ומה לעשות - עבר גם שיפוץ ראש. בלי התחממות מסוימת, פשוט שיפוץ ראש. השיפוץ נעשה במוסך מוכר, איכותי ויש קבלות על הכל. אז נכון, הראש שופץ, אבל אם שאר הרכב שמור מאוד יש לך קצת שקט לפחות לזמן הקרוב.

במצב הזה לא היית שוקל את הרכב שכן עבר שיפוץ ראש?

קל להגיד שלא הייתי מתקרב לרכב שעבר שיפוץ ראש, גם אני הייתי מעדיף מאוד שלא. אבל זה לא תמיד הבחירה הנכונה.

ועודמילא מישהו כמוני שיש לו ידיים של סנדלר יגיד את זה, אבל אחד כמוך עם ניסיון לא מועט בשיפוץ מכוניות - זה מפתיע.

Back to the original - NC again.

פורסם

בלי התחממות מסוימת, פשוט שיפוץ ראש

במידה ואין לך או רכב מועד לפורענות בתחום ראש המנוע (בלי שמות), הסיכויים קרובים למאה אחוז שראש המנוע יחזיק עד למות המנוע, בתנאי שלא עבר טראומה. גם באחוזים הבודדים שבהם לא טראומה גרמה למות אטם ראש המנוע, מות ראש המנוע כשלעצמו כמעט תמיד מביא איתו העלמות של נוזל צינון, והנה שוב אנחנו מגיעים לטראומה שהמנוע עבר. אין דרך להימלט מזה.

אכן, יש לי נסיון בשיפוצים כאלה. עשיתי איזה ראש מנוע אחד או שניים, או קצת יותר

:wink: , שיפצתי מנועים, גירים, סרנים וכו' להנאתי, והיום אני אחראי לפרנסתי על האבחון ברכב ועל מסירת העבודות למי שצריך במוסך ופיקוח עליהן. הכול עם כלים וחלפים של היצרן. עם כמה שהייתי רוצה להתגאות במעשה ידיי, המציאות היא אחרת, ופשוטה להגדרה: אין עבודות עם תוצאות ברמה של עבודת יצרן. אפשר רק לנסות להתקרב לרמה הזו. הסיבות רבות וכבדות מלהעלות את כולן ע"ג תגובה אינטרנטית שתרד עוד יומיים לתחתית הפורום, אבל הן שם, והן אורבות למי שחושב אחרת.

במצב הזה לא היית שוקל את הרכב שכן עבר שיפוץ ראש?

מי אמר ששתי המכוניות שהצעת לי לקנייה הן היחידות בשוק? הן לא, ויש שם בחוץ גם את המכונית שתתאים לדרישות שלי.

• תוכן חדש...