Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5728 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 63
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

הלכתי וחיפשתי קצת ברשת, וכל המחקרים שמצאתי מראים ששימוש באורות במהלך היום מפחיתים את מספר תאונות הדרכים מכל סוג כמעט.

המחקרים הנ"ל נערכו בקנדה, ארה"ב, אוסטרליה, נורבגיה, שבדיה ודנמרק.

המחקרים מראים שגם בימים יפים (זאת אומרת עם ראות טובה) השימוש באורות הפחית מכמות התאונות.

מעניין לציין ששימוש באור גבוה או פנסי ערפל לעומת זאת לא השפיע.

Turning your headlights on during the day may save your life. Even on sunny days, unlit vehicles can be difficult to see at times. NRMA research has found that more than half of all collisions in daylight are due, in part, to one road user failing to see the other road user in time to avoid a collision. In fact, failure to see other road users early enough is a contributing factor in four out of five daytime intersection accidents.

However, it's important that you use the right lights and use them correctly. Fog or parking lights, for instance, are of little benefit during the day, and high beam headlights can dazzle and irritate oncoming traffic. Low beam headlights are the best available option until specially designed 'Daytime Running Lights' become more widely available and accepted in Australia.

המקורות:

1Elvik, R. 1993. The effects on accidents of compulsory use of daytime running lights for cars in Norway. Accident Analysis and Prevention 25:383-98.

2Hansen, L.K. 1993. Daytime running lights in Denmark: evaluation of the safety effect. Copenhagen, Denmark: Danish Council of Road Safety Research.

3Hansen, L.K. 1994. Daytime running lights: experience with compulsory use in Denmark. Proceedings of the Fersi Conference. Copenhagen, Denmark: Danish Council for Road Safety Research.

4Arora, H.; Collard, D.; Robbins, G.; Welbourne, E.R.; and White, J.G. 1994. Effectiveness of daytime running lights in Canada. Report no. TP-12298. Ottawa, Ontario: Transport Canada.

5Stein, H. 1985. Fleet experience with daytime running lights in the United States. SAE Technical Paper Series 851239. Warrendale, PA: Society of Automotive Engineers.

6Cantilli, E.J. 1970. Accident experience with parking lights as running lights. Highway Research Record 332:1-13. Washington, DC: Transportation Research Board.

7Farmer, C.M. and Williams, A.F. 2002. Effects of daytime running lights on multiple-vehicle daylight crashes in the United States. Accident Analysis and Prevention 34:197-203.

8Tessmer, J.M. 2004. An assessment of the crash-reducing effectiveness of passenger vehicle daytime running lamps (DRLs). Report no. DOT HS-809-760. Washington, DC: National Highway Traffic Safety Administration

9Wang, J.S. 2008. The effectiveness of daytime running lights for passenger vehicles. Report no. DOT HS-811-029. Washington, DC: National Highway Traffic Safety Administration

היהודים עם אופטימי, לפני שיודעים מה הגודל הם חותכים.

גילוי נאות - אני חבר במועדון פיאט

פורסם

האמת שאין לי מושג :) חכה לתשובה מאלו שגרים בניכר.

היהודים עם אופטימי, לפני שיודעים מה הגודל הם חותכים.

גילוי נאות - אני חבר במועדון פיאט

פורסם

ירון -

מדוע רוכבי דו"ג נוהגים לרכב עם אור גבוה (אור דרך) פועל בכל שעות היממה, לרבות בלילה ?

(לבד מהעובדה שהם אגואיסטים במה שהם עושים).

האם גם אתה רוכב עם אור גבוה כל הזמן ?

דני G.

פורסם

אני מקווה שאף אחד לא עושה זאת במכוון.

אני יודע שאני לא.

האפשרות שעולה בדעתי היא שמלבד כיוון אורות גבוה ופיזור נפש הגורם לסוויץ להישאר על אור גבוה היא שישנם דו"ג מעט גבוהים יותר בהם אור החזית מבצבץ בקלות דרך השימשה האחורית שלך.

בכל מקרה, מראה סטנדרטית של רכב עם אלמנט נגד סינוור פותרת את הבעיה הזו של רכב דו"ג מסנוור.

ירון

החתימה הלכה לטייל ותיכף תשוב

• 4 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם
והם - הגויים מדליקים אורות בכל מצב?

לפני שנה וקצת עשיתי טיול באירופה ושכרתי רכב , מסתבר שאורות החנייה באוטו נדלקים ברגע שמניעים את הרכב.

אין אפשרות לכבות את אורות החנייה. (הרכב נלקח מסוכנות רכב בקרואטיה)

ולא לשכוח כמובן שגם משירותים ניתן להדבק באיידס במידה וזה שישב על האסלה לפניך עוד לא קם! :shock::?:shock:
פורסם

בספרד, כל נהג עשירי היבהב לי עם האורות או סימן לי עם הידיים ששכחתי את האורות דלוקים ביום.

You can always count on Americans to do the right thing - after they've tried everything else.

W. Churchill

פורסם

נכון, גם בספרד וגם בדרום איטליה ובטח גם בשאר דרום אירופה.

מה משותף? נהגים תבוניים שנוהגים בהתאם לתנאי הדרך (גם מזג אויר הנו תנאי דרך).

אצלינו? פחות חיבור של נהיגה ותבונה מולידים חוקים דראקוניים, בחודש מאז תחילת תק' ההדלקה היה צידוק לאולי יומיים של אורות ביום.

Para comer bien hay que saber manejar

"Dona Rosa"

• 10 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

הקפצה

אמנם נגמר היום, אך מהיום חובה להדליק אורות בדרכים בינעירוניות. המלצתי האישית- להדליק כל יום, כל היום.

אני קורא בקריאה נרגשת לכל הספקנים לנצל במה זו ולספר שהדלקת אורות ביום לא מונעת תאונות דרכים :-P

תהיו בריאים וחזקים

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם
להדליק כל יום, כל היום.

אני נוסע הרבה שנים במכוניות שונות בצבעים שונים (חוץ מלבן), ובאמת תמיד הייתי מדליק אורות בלי לחשוב בכלל. נכנס, מתניע, מדליק.

ממש עכשיו קניתי מכונית לבנה, ואחת הסיבות העקריות לבחירה בצבע הייתה הניראות שלו. מבדיקה חובבנית שעשיתי (הסתכלתי איך נראות מכוניות שונות במראה) עבור מכונית לבנה אין יתרון בהדלקת אורות כאשר יש אור-יום והראות טובה.

פורסם

אין בכלל ספק - הנראות טובה יותר עם אורות דולקים, גם ביום קיץ בהיר, וגם רכב לבן. אל תשכח שהאורות כוללים גם את אורות הזנב האדומים. חוץ מזה גם בדרך אינך נמצא תמיד באור השמש - יש אזורים מוצללים, יש מנהרות (בארץ באמת נדירות), יש חניונים סגורים, כך שיש מספיק סיבות לנהוג באורות מודלקים תמיד.

יש בארץ בעיה נוספת - אנשים לא מדליקים אורות בשעות בין הערביים, ואלה מוקדמות מאוד בחורף. אם יש הרגל להדליק אורות כל היום הבעיה נפתרת. באירופה יש כלי רכב רבים המצויידים בחיישני תאורת סביבבה המדליקים אורות באופן אוטומטי בחושך (איני ידוע אם מדובר בחוק או בתוספת לרכב), אצלנו משום מה המתקן לא נפוץ ולכן צריך לפעול ידנית.

כמו שהזכרתי באיזה שרשור אחר אתמול - המורה שלי לנהיגה לימד אותי שאת המכונית מתניעים בשתי ידיים - בימנית מסובבים את המפתח, בשמאלית את הסויץ' של האורות, ואין לי ספק שמדובר בשיטה חכמה, ואני מקפיד עליה גם עם הבנים שלי (בעצם גם הם מקפידים עם עצמם).

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
והם - הגויים מדליקים אורות בכל מצב?

האמת שאין לי מושג :) חכה לתשובה מאלו שגרים בניכר.

כן, הארופאים מדליקים אורות כל הזמן.

פעם אחרונה כשנהגתי בלטביה, הופתעתי כשהיבהבו לי כי שכחתי להדליק את האורות ב-9 בבוקר באמצע הקיץ.

MAZDA CX-5 AWD (4x4) 192hp / SkyActive-G 13:1

• תוכן חדש...