Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

נהיגה בחו"ל

Halperon
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6820 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי,

אני נהג חדש (גם בפורום), ואני חושב על טיול נהיגה באירופה לפני הצבא עם אבא שלי.

לפני שבכלל אפשר לתכנן, האם מותר לי לנהוג בחו"ל (המלווה שלי יגמר עד אז)? אני יודע שיש מגבלה על גיל שוכר הרכב.

תודה לעונים.

פורסם

אתה תקבל את הפלסטיק החדש,

שהוא מותאם לתקן האירופאי,

טכנית כן,

מעשית, לך תמצא חברת ביטוח שתבטח אותך,

אולי רק אם אבא שלך יישב לידך ברכב[ואיפה הכיף בזה? :roll::roll::roll:]

----

פורסם

אין שום קשר לחברת ביטוח בהשכרות בחו"ל.

לכל חברה יש את ה-Terms & Conditions שלה

יש חברות שמשכירות החל מגיל 21, יש כאלה שמגיל 24 ויש גם כאלה שהחל מגיל 18.

ברוב המקרים תידרש לשלם "תוספת נהג חדש" היכולה להגיע לעשרות אירו נוספים ליום.

אם אתה יכול להגיע לחו"ל, ולחפש באיזו עיר גדולה חברת השכרה "קטנה", סביר להניח ששם תנאי ההשכרה יהיו "גמישים" יותר, אולם ברוב המקרים תקבל גם רכב ברמה נמוכה יותר...

רוב החברות הגדולות לא ידברו איתך בכלל לפני גיל 24, אבל זה מאד מאד תלוי במדינה (אותן חברות מציבות תנאי השכרה שונים במדינות שונות - מוזר, אבל נכון)

בקשר לרשיון נהיגה - תמיד כדאי להגיע עם רשיון נהיגה בינלאומי אותו ניתן להנפיק בממסי או מקומות אחרים המורשים לכך...

מבחינת החוק יכול להיות שהפלסטיקים החדשים מספיקים, אבל בחלק מחברות ההשכרה דורשים לראות גם את הספח הבינלאומי.

ואחרון חביב - אל תשכח להגיע לדלפק השכרת הרכב עם כרטיס אשראי בינלאומי, המשמש כפקדון בתקופת השכרת הרכב.

חברות ההשכרה הגדולות דורשות את זה, ואם אין לך כזה כרטיס אשראי יהיה מאד מאד קשה לשכנע אותם לקחת פקדון במזומן (ורוב הסיכויים שאף יסרבו ויבטלו את ההשכרה)

ואחרון נוסף - תקרא היטב את חוזה השכירות ותנאי ההשכרה - כדי שתדע מול מה לצפות במקרה של חלילה תאונה או תקלה בדרך.

בהצלחה!

כמו כן, שווה לחפש "סוכני משנה" אשר יכולים לספק תנאי השכרה נוחים יותר, למרות שבפועל אתה משכיר מחברה מוכרת.

1f u c4n r34d th1s u r34lly n33d t0 g37 l41d

פורסם

נהג עם פחות משנה רשיון לא יכול לעשות רשיון בינ"ל בממס"י ו/או בדואר.

רוב המדינות באירופה ורוב חברות ההשכרה מחייבות נסיון של לפחות שנה רשיון.

פורסם

האם רישיון נהיגה שניתן לנהג חדש הוא עפ"י התקן הארופאי?

אם כן האם ניתן לנהוג ברכב עם רישיון נייר או פלסטיק בחול? נניח שאין צורך בהשכרת רכב אלא מדובר ברכב של אזרח במדינה.. ובאישורו אפשר?

פורסם

נייר- לא.

פלסטיק - כן.

מי שמודד את התקדמותו, הצלחתו ואושרו בצורה יחסית לאחרים, לעד ישאר מתוסכל;

תמיד יהיה שכן עם גינה גדולה יותר, דשא ירוק יותר ומכסחת-דשא חדשה יותר.

פורסם

היי,

אני נהג חדש (גם בפורום), ואני חושב על טיול נהיגה באירופה לפני הצבא עם אבא שלי.

לפני שבכלל אפשר לתכנן, האם מותר לי לנהוג בחו"ל (המלווה שלי יגמר עד אז)? אני יודע שיש מגבלה על גיל שוכר הרכב.

תודה לעונים.

קודם כל, אתה חייב את הכרטיס פלסטיק של הרישיון.

SIXT גרמניה משכירים רכבים קומפקטים (בגודל של הגולף) לבני 18.

לי A CLASS עלתה 90 יורו עם ביטוח שמכסה ה-כ-ל ל-24 שעות.

וכמו שכתבו קודם, מס' כרטיס האשראי זה הפיקדון שלהם.

ברר דברים עם סוכן נסיעות ובהצלחה.

פורסם

דיסקובר-זאת אומרת שאחרי 3 חודשים (או כמה מתי שמקבלים את הפלסטיק) אפשר לנהוג בחול (אם יש לך רכב)? מה לגבי סימון שאתה נהג חדש? יש דבר כזה בחול כמו השלט נהג חדש או שפשוט נוהגים כרגיל?

פורסם

לא. שום סימון..

ברגע שיש לך רשיון פלסטיק, מבחינה חוקית - אתה רשאי לנהוג בחו"ל.

אם כי חברות הרכב הגדולות, גם אלו שמסכימות להשכיר החל בגיל 18 (SIXT בגרמניה לדוגמא), לא יסכימו להשכיר אם יש לך וותק של פחות משנה עם רשיון.

אם אתה נוהג באוטו של המשפחה והם דאגו להסדיר לך את נושא הביטוח - אז אין בעיה.

מי שמודד את התקדמותו, הצלחתו ואושרו בצורה יחסית לאחרים, לעד ישאר מתוסכל;

תמיד יהיה שכן עם גינה גדולה יותר, דשא ירוק יותר ומכסחת-דשא חדשה יותר.

פורסם
אז למה להוציא רשיון בינלאומי אם אפשר לנהוג עם הרשיון הישראלי?

כי לא כל המדינות מכירות באופן רשמי ברישיון הישראלי.

http://www.mot.gov.il/wps/portal/HOME/HE_RISHUI_INFO/index.jsp?subject=HE_RISHUI_210

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם

וגם אם מבחינת החוק המקומי (בחו"ל) הרשיון הישראלי מספיק, רוב חברות ההשכרה ירצו לראות גם את הרשיון הבינלאומי מטעמים "ביורוקרטיים"...

אז כדאי שזה יהיה עליך (וזה עולה סה"כ 20 שקל - ובתוקף לשנה)

1f u c4n r34d th1s u r34lly n33d t0 g37 l41d

פורסם

אם יש לך סכום כסף בצד אולי תוכל לקנות רכב באחת ממדינות אירופה ולמכור בסוף הטיול - יכול להיות אפילו זול יותר מהשכרה אם הטיול ארוך

פורסם

יש לי קרובים בגרמניה.כשאני מגיע אליהם מותר לי לנהוג באוטו הפרטי שלהם בלי להוציא רשיון בינלאומי?

אם אתה לא יודע לנהוג על 100 כ"ס, לא יעזרו לך 500.

• תוכן חדש...