Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5192 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

קנינו מכונית בשבוע שעבר - פז'ו 206. לקחנו אותה לפני הקנייה לדינמומטר, הבדיקה יצאה מצוינת.

עכשיו גילינו שיש בעיה קטנה עם המחוונים. זה לא משהו קריטי - כשמסובבים את ההגה בחזרה בסוף פנייה מוט האיתות לא קופץ ולא מפסיק לאותת אוטומטית. זה לא קורה תמיד, רק לפעמים. המבאס הוא שהבעיה אולי קטנה, אבל התיקון יקר ויעלה 1400 שקל.

והנה החלק הנחמד: בדף הבדיקה של דינמומטר מצוין למטה שיש השתתפות עצמית של 250 דולר.

האם למישהו יש ניסיון עם תיקון מכונית על חשבון מכון הבדיקה? נהוג באמת לגבות את ההשתתפות העצמית?

מה שמפריע לי שאת הדף של הבדיקה, כולל התנאי של ההשתתפות העצמית, ראינו רק אחרי ששילמנו כבר על הבדיקה וביצעו אותה. זאת בעיני הטעיה - עקרונית מבטיחים אחריות, אחרי שכבר העסקה יצאה לפועל דוחפים תנאים חדשים.

מה לעשות?

פורסם

ראשית, "תסמכו" על המכון, שהליקויי מסתתר טוב טוב בים הכסת"ח שרשמו בדו"ח הבדיקה.

כך שזה לא כ"כ פשוט לתבוע את האחריות מהמכון(אגב איפה המכון הזה?).

שנית, זה הבעיה שלכם שלא קראתם היטב את הדו"ח לפני החתימה(זו תהיה הטענה של המכון).

אני חושב שאם דמי ההשתתפות גדולים מאוד יחסית לתיקון, אז עדיף לתקן בלי עזרת המכון.

(יש מכונים שיש להם הסדר עם מוסכים, כך שעדיף שתבחרו את המוסך לבד, ויצא לכם יותר זול ואכותי יותר).

דבר אחרון, תעשו השוואת מחירים יכול להיות שבמקום אחר, יתנו לכם הצעה יותר טובה.

"חייל שנלחם תמיד מקווה לימים טובים יותר. אבל אלה שלא נלחמים הם שקובעים איזה ימים יבואו"

פורסם
ראשית, "תסמכו" על המכון, שהליקויי מסתתר טוב טוב בים הכסת"ח שרשמו בדו"ח הבדיקה.

כך שזה לא כ"כ פשוט לתבוע את האחריות מהמכון(אגב איפה המכון הזה?).

שנית, זה הבעיה שלכם שלא קראתם היטב את הדו"ח לפני החתימה(זו תהיה הטענה של המכון).

אני חושב שאם דמי ההשתתפות גדולים מאוד יחסית לתיקון, אז עדיף לתקן בלי עזרת המכון.

(יש מכונים שיש להם הסדר עם מוסכים, כך שעדיף שתבחרו את המוסך לבד, ויצא לכם יותר זול ואכותי יותר).

דבר אחרון, תעשו השוואת מחירים יכול להיות שבמקום אחר, יתנו לכם הצעה יותר טובה.

הליקוי לא מסתתר בדו"ח. יש וי ברור ונחמד ליד "מחוונים".

שנית, כאשר הדו"ח מוצג לי אחרי שכבר שילמתי כסף ונעשתה הבדיקה, זה אומר שהם מציבים בפני תנאים חדשים אחרי שהעסקה כבר נעשתה והחוזה למעשה נחתם (בעל פה). היו צריכים להציג בפני את הדו"ח לפני הבדיקה.

עשיתי חיפוש בפורום וראיתי מישהו שהמכון בסוף ויתר לו על ההשתתפות העצמית, ולכן הייתי שמחה לשמוע מעוד אנשים שעברו דבר דומה.

פורסם
ומה הפירוט ליד "מחוונים"?

בקשר להשתתפות העצמית זו היתה טעות שלכם. תמיד כדאי לקרוא חוזה לפני שחותמים על משהו.

אין פירוט ליד מחוונים, רק וי.

ובעניין החוזה, אכן כדאי לקרוא. עם זאת, אני חושבת שיש לכם טעות מסוימת. החוזה נכרת בעל פה עוד לפני החתימה שלי - היו הצעה וקיבול עוד לפני שחתמתי על הנייר הזה שקובע שיש השתתפות עצמית.

פורסם

אם ישנו וי ליד המחוונים אז הם הזהירו אותך ולכן אין לך מה לבוא אליהם בטענות. היית צריכה לבדוק את הרכב יותר טוב בעצמך ואז אולי היית עולה על הבעיה. לדעתי, עזבי את המכון ותחליטי מה את רוצה לעשות עם זה.

פורסם

יש את אותה הבעיה ב-C3 של חברה שלי (רק בפניות שמאלה אני חושב). 1400 שקלים להחלפת ידית הילוכים נשמע לי גבוה באופן קיצוני. בכל מקרה - מתרגלים...

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

לפי תג המחיר אני מניח שמדובר ב 206 01' ומעלה,שמצויידת במערכת חשמל שונה משל הדגמים המוקדמים(מולטיפלקס),וזה אכן מחירה.

לכן בכל מכונית חדשה יחסית כדאי לבדוק שכל האיבזור החשמלי פועל כיאות,מאחר והתיקונים יקרים יחסית.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

מוזר לי קצת שהתגובות שקיבלתי עד עכשיו הן בנוסח "אשמתך, היית צריכה לבדוק טוב יותר".

במיוחד מוזרה לי התשובה שאם יש וי אז המכון הזהיר אותי - אולי המגיב לא הבין משהו. מדובר בסימן V מתחת לעמודה שבראשה כתוב "תקין". כלומר, המכון קבע בבדיקה שמערכת המחוונים תקינה. אין שום הערה ליד. באמת, עם זה אין מה להתפלסף יותר מדי.

ולכל אלה שאומרים שהייתי צריכה לבדוק - ובכן, הבעיה לא מתרחשת כל הזמן, אלא רק מדי פעם, ולכן לא עליתי עליה בזמן הנסיעה שעשיתי לפני הקנייה.

אגב, אחת הסיבות שאנשים כמוני לוקחים מכונית למכון בדיקה היא בדיוק זאת - שהם לא מספיק מקצועיים לעלות על כל הדברים ברכב לבד, וצריכים מישהו שיעשה עבודה מקצועית בשבילם.

אם הבוחן המקצועי של המכון לא עלה על הבעיה, איך הדיוטה כמוני תעלה עליה?

פורסם

טוב, אני חשבתי שהסימון במחוונים הוא לא תקין. תראי, יש בינכם הסכם ברור שכתוב שחור על גבי לבן. זכותך לעשות עם זה מה שבה לך אבל ההשתתפות העצמית כנראה שתשאר. בהצלחה.

פורסם
דעתי -

פרסמי את שם המכון,

תתחילי להתרגל וסעי לשלום.

דינמומטר בת"א.

דווקא הבוחן היה בסדר גמור, הסביר לנו בסבלנות ונתן לנו להבין מה באמת כל כסת"ח אומר.

• 4 שנים מאוחר יותר...
פורסם

קרה לי בעבר מקרה דומה, בו התברר כחודש לאחר הקניה שהדיסטריביוטר לא תקין.

ואז התברר כי באותיות הקטנות רשום כי המכון אינו אחראי לנזקים של פחות מסדר גודל של כאלף שקל (לא זוכר בדיוק את הסכום, אבל זה כמו השתתפות עצמית).

וכך, כמעט על כל תקלה שתמצא ברכב, המכון ״ימצא״ לך מישהו שמתקן את הרכב בפחות מהסכום המינימלי להפעלת האחריות.,

נקודה נוספת ומעניינת שמגלים באותיות הקטנות של טופס הבדיקה היא, כי הבדיקה אינה מכסה ואינה כוללת את המערכות הממוחשבות שברכב!!

לדעתי, זהו אחד הסעיפים הכי דרמטיים בטופס הבדיקה.

המון רכבים, מגיעים לשוק בשל בעיות ותקלות הנוגעות למערכות הממחשבות. התיקון של תקלות אלה הוא יקר להחריד ומגולגל לקונה, שנשאר ללא אחריות.

פורסם

זה לא שמאשימים אותך.

פשוט יש תקלות קטנות שלא תמיד מתגלות בבדיקה - ברגע נתון האיתות חוזר רגיל ( כך רשמת - ואולי כך היה בבדיקה )

אז מתקשרים למכון הבדיקה - ומדברים עם המנהל האחראי , אפשר שיעזרו -

אולי יש למכון קשר עם מוסך שיבצע את העבודה בפחות כסף .

אבל בגדול - זה קורה לא מתוך חוסר מקצועיות , יש גם תקלות כאלה בחיים . - עם כל האכזבה , מעבירים .

אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

• תוכן חדש...