Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6821 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שבוע טוב לכל חברי הפורום,

מבקש את עזרתכם לפתרון בעניין הבא:

היום בבוקר החלפתי שמן ברכב סופר לנסר שנת 96, אוטומט, 1600.

ניקוז השמן בוצע בלי כל בעיה, כמו כן גם הוצאת הפילטר שמן.

לאחר מכן החזרתי פילטר חדש למקום, סגרתי את העגן שמן ומלאתי שמן חדש בהתחלה בכמות של 2 ליטר בכדי לעקוב אחר הכמות המדוייקת, אבל פה נוצרה הבעיה, מד השמן לא הוריד מהכמות שלו, להיפך רק הוסיף, כאילו יש בעגן השמן כמות כפולה של שמן. אחרי שמלאתי כמות של 3 ליטר (לפי בדיקה של כמה נשפך ראיתי שירד יותר מ 3 ליטר שמן מהמנוע) נתתי למנוע לעבוד קצת אל סרק ואחרי כמה שעות בדקתי את הכמות ושוב מראה ללא שינוי כמות כפולה מהרגיל.

מה לדעתכם יכולה להיות הבעיה/טעות ומה אליי לעשות בכדי לטפל בזה??

(הרכב כרגע ללא שום תנועה עד שלא יסודר הנושא)

בתודה,

דוד.

פורסם

הדברים לא מסתדרים לי .

אם יצאו כ 3 ליטר + 0.2 ליטר היו במסנן הישן, לדברייך. הכנסתה כ 2 ליטר + כ 0.2 ליטר נכנס למסנן החדש.

בפועל הכנסתה למנוע , כ 1.8 ליטר . הרכב עומד במקום ישר ? ברור כי חסר שמן .

בדוק אם מדיד השמן שלך תקין . שבור , מקורי , או חופשי, יכול להיות כי הוא נכנס פנימה ,יותר מידי.

נסה למצוא רכב תואם , עם מנוע זהה, בדיוק. ובדוק עם המדיד שלו .

בהצלחה - אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

בהתחלה הוספתי 2 ליטר, אחר כך הוספתי עוד ליטר אחד וסה"כ יצא בערך 3 ליטר.

אני יודע שזה קצת וחסר עוד, אבל אני לא יכול לדעת עד כמה למלא מאחר ולפני ההחלפה ראיתי שהיה יותר מידי שמן, וגם המד שמן היה מראה שיש כמות קטנה שעוברת את המקסימום, אבל עכשיו המד לא מראה נכון וזו הסיבה שלא מלאתי את כל המיכל שמן.

המד נראה די תקין, הוא לא שבור/סדוק/מפורק וכו'...

הטיפול נעשה במקום ישר, בעזרת כלים מתאימים כמובן.

באמת משהו מוזר פה..

פורסם

פעם היה לי מדד שמן שנכנס יותר מדי פנימה, אז הוא הראה לי גם כאילו יש כפול שמן. שמתי מחדש , ככה שיהיה בול בקו של המלא. אחרי יום התחילה להבהב לי מנורה של שמן , אחרי עוד יום הלך המנוע (משהו בבלוק).

אז תזהר:?

Daewoo racer 94, Citroen Volcane 2.0 , Alfa Romeo 33 1.7 16V

WhatNext?

• ספונסר פורום
פורסם

שלום לחבר הפורום הנכבד

לדעתי ריקנת שמן גיר במקום שמן מנוע.

הקרטרים דומים,שמן המנוע הוא בצד שמאל(עם כיוון הנסיעה) והגיר בצד ימין.

הרכב נוסע?

מלא שמן גיר חדש,רוקן שמן מנוע,ומלא מחדש.

אורן

פורסם

אורן, אתה אלוף מה שכתבת נשמע הגיוני ביותר, בכלל לא עלה לי לראש כיוון כזה.

zaza20, הכמות המדוייקת של השמן כולל הפילטר היא 3.8 ליטר.

דוד.

דוד מזרחי נפטר ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

פורסם

אורן תודה רבה אל הפתרון המהיר, אתה לא יודע כמה הצלת אותי עכשיו, אני חשבתי לקחת את הרכב בגרר למוסך בגלל זה.

אתה צודק מאה אחוז, אני רוקנתי את הקרטר הימני בכיוון הנסיעה.

אודה לעזרתכם איך אני ממלא את השמן גיר בחזרה, כמו כן איזה סוג של שמן צריך להוסיף?

אם יש למשהו תמונות שאפשר לראות את המיקום יעזור מאוד.

בכל מקרה אני צריך לנקז עכשיו את השמן מנוע מחדש, האם אני צריך להחליף שוב פעם את הפלטר שמן?

בתודה רבה,

דוד.

פורסם

אודה לעזרתכם איך אני ממלא את השמן גיר בחזרה, כמו כן איזה סוג של שמן צריך להוסיף?

אם יש למשהו תמונות שאפשר לראות את המיקום יעזור מאוד.

בכל מקרה אני צריך לנקז עכשיו את השמן מנוע מחדש, האם אני צריך להחליף שוב פעם את הפלטר שמן?

בתודה רבה,

דוד.

אתה יכול למלא דרך הפתח של המדיד בעזרת צינורית מותאמת ומשפך שמחובר אליה. זו הדרך שאני מכיר.

הפשרה של היום היא הנורמה של מחר

פורסם

בעולם אוטופי שבו חלפים לא עולים כסף, או שיש כסף כמים, עדיף היה להחליף שוב את המסנן. אני לא חי בעולם כזה ואני הייתי משאיר את המסנן הזה. מחליף רק את השמן.

אורן, קבל ח"ח. קראתי קודם את תיאור התקלה ולא עלה בראשי הרעיון הזה.

פורסם

כן אהה.. הלוואי שבאמת היינו חיים בעולם שבו החלקים לא עולים כסף :evil:

בכל מקרה אם אין איזו סיבה מיוחדת להחלפת המסנן אני משאיר אותו, גם ככה הרכב לא נסע אחרי ההחלפה.

בנוגע למילוי השמן בגיר, לא כל כך הבנתי מה הדרך לעשות זאת? אני יודע שבדרך כלל יש צורך במשאבה מיוחדת למילוי השמן גיר, שכן אין לקרטר גישה שמאפשרת מילוי בדומה לשמן מנוע. האם יש למשהו תמונה של המקום שבו צריך למלא את השמן??

בתודה,

דוד.

פורסם

אמרו לך אתה יכול למלות את השמן מהקנה של המדיד..

בדרך כלל יש בורג בצד מעל הקרטר שדרקו מחדירים צינורית ומעלים אותה כלפי מעלה (מהמיכסה מנוע) מחברים משפך וממלאים.

• ספונסר פורום
פורסם

תודה על לא דבר.

אתה יכול למלא שמן גיר אוטומט דרך הפיה של המדיד,אמור להכינס ב3 וחצי ליטר,מלא שמן מסוג דקסרון 3.

נקז שמן מנוע,ומלא שמן חדש,אמור להכנס כמעט 4 ליטר.

אורן

• תוכן חדש...