Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6801 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מעוניין לבדוק את מספר המנוע של הרכב ע"מ לדעת בוודאות אם המנוע שמורכב כרגע על הרכב הוא אכן המנוע המקורי או שהוחלף כבר במשך השנים למנוע חדש אך איני מוצא היכן כתוב/חרוט המספר על המנוע עצמו, מישהו שמבין באמריקאיות או שיש לו ספרות מיקצועית עם תמונות ויכול לכוון אותי למקום אני מאוד אודה לו, האם צריך לפרק חלקים ע"מ לראות בבירור את המספר אשמח לדעת מה לפרק ובאיזה איזור לחפש

תודה מראש והמשך יום נעים לכולם

פורסם

יגאל אם אני מבין אותך נכון אז יש שם את האלטרנטור שמפריע ואין בכלל גישה לנקות שם

תמונה של המנוע המדובר

6cae_12.JPG

יגאל הנה תמונה נוספת של הבלוק והראשים שאינו מורכב על הרכב אוליי בתמונה הזאת תוכל לסמן לי היכן לבדוק בדיוק

בבקשה: f560_1.JPG

פורסם

אז המספר נמצא בצד של המדחס מזגן ולא בצד של האלטרנטור נכון?

כלומר אם אני עומד מול המנוע בקדמת הרכב המספר מוטבע לפניי המכסה שסתומים השמאלי נכון?

אפשר לראות את המספר בבירור ללא פירוק חלקים בסביבתו?

פורסם

לחבר

כאשר אתה מתייחס לצידיו של הרכב שים לב טוב

צד שמאל- צד הנהג

צד ימין - צד הנוסע

כנל לגבי כל החלפים המשתייכים לצד כל שהוא ,וכן במקרה שלך מאחורי מדחס המיזוג ,אם היה מדובר במנוע מלפני 1984 המיקום היה מאחורי האלטרנטור

אגב ישנן שתי סדרות של מספרים אחת גדולה מתחיל בדכ שלוש אותיות באנגלית

ולאחר שלושה מספרים זהו קוד המנוע

מספר המנוע מוטבע בספרות בלבד ,בעל פונטים קטנים יותר

יגאל

פורסם

יגאל, מספר המנוע כפי שרשום ברשיון רכב הוא 1NL14511DBL זה אומר שעל המנוע עצמו יהיה מוטבע רק את הספרות 14511 ללא האותיות באנגלית בתחילת ובסוף המספר?

ידוע לך במקרה מה אומרות שאר האותיות האנגליות כגון: DBL בסוף המספר?

יש לך ספרים טכניים שאתה יכול לבדוק לי נתונים לפי המספר מנוע הזה ואכן לאשר שמדובר במנוע סמול בלוק 305 ,5.0 ליטר,אם תוכל לנדב לי עוד מיידע על סוג/דגם המנוע הזה ספציפי לגביי כוח סוס וכ"ו אני מאוד אודה לך

אגב לידע כללי מה ההבדלים בין מנועיי ביג בלוק לסמול בלוק ובמה הם שונים מלונג בלוק או שזה פשוט שם נוסף לביג בלוק?

פורסם

בבקשה

http://www.nastyz28.com/sbchevy/sblock.html

לגבי זיהוי הבלוק עליך לחפש את מספר היציקה CASTING NUMBER הנמצא צמוד להאוזינג המנוע בצידו השמאלי מתחת לראש המנוע

small block chevy או BIG BLOCK ערוך חיפוש תמצא שלל תוצאות תתחיל בויקפידיה

לונג בלוק = בלוק מושלם מאגן השמן עד למכסה שסתומים

שורט בלוק בלוק הצילינדרים בלבד ללא ראשי המנוע

יגאל

פורסם

יגאל, קודם כל המון תודה על האינפורמציה שאתה מספק לי, מזל שיש אותך בפורום שמבין במנועיי v8 אחרת לא הייתי מקבל תשובות

תגיד יש לך גם קשרים עם מוסכים שמתעסקים ומבינים ברכביי GM מיוחדים?

יש לך אפשרות להשיג חלפים מכניים וקוסמטיים לרכבים כמו קמארו ,קורבט,פיירבירד במחירים נוחים?

פורסם

תתחיל בחיפוש בפורום אספנות ,

חלפים ברונית חלפים ברח ריבל

יורם דוהאן

מוסכים

אילן קירט "סופר פאוור"

אסי צנטרל לשעבר 0577341382

יגאל

• 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

יגאל, היום ניסיתי עוד פעם עם פנס לחפש את מספר המנוע היכן שאמרת לי שהוא אמור להיות במנוע סמול בלוק מעל שנת 84

attachment.php?attachmentid=98530&stc=1&thumb=1&d=1193070102וממש לא הבחנתי במדריגה הזאת שלפי טענתך הוא אמור להיות מוטבע שם

בנוסף לכך הבחנתי בשרשור בפורום אספנות שהחברה שם אומרים שברוב המקרים במנועיי סמול בלוק בכלל לא מוטבע המספר על המנוע/בלוק הייתכן הדבר כי אני ממש לא מצליח למצוא אותו?

ואיך בכל זאת הרכב אמור לעבור טסט שנתי אם לא מוטבע מספר מנוע?

פורסם

לא יודע איזה רכב יש לך

אבל בכל אופן

בשנות ה60 (בפורדים לפחות ) לא היו מספרים

בארץ הטביעו את המספר שלדה על המנוע

זה לפחות מה שיש אצלי במוסטנג

מה אתה רוצה לדעת על המנוע

לדעתי יותר מעניין הראשים שיש לך שנה שלו דחיסה רולר וכו

מאשר אם הוא מקורי או לא

mustang 67 GT, 302 engine t5

פורסם

אוקיי ,אוליי אחריי שאני אפרק את משאבת המים וינקה טוב את כל האיזור אני אמצא את המספר במקום שציינת בהתחלה

תודה רבה

• תוכן חדש...