Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6827 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מה הקשר אבל למצבר ג'ל? מצבר ג'ל לא שונה ממצבר רגיל.

אם כבר שוני באמפר אז לא כדאי יותר מ-2 או 3 אמפר. ז''א אפשר לשים מצבר 62 במקום 60.

Seat Leon FR 2.0 (190bhp) DSG 2019

פורסם

בדקתי מצברי ג'ל. אם אין הבדל בינם לבין מצברים רגילים אז סבבה, אבל אם הייתי יודע את זה מראש אז מן הסתם לא הייתי שואל, נכון?

פורסם
אם המתח ברכב יהיה גבוהה יותר אז החומצה בתוך המצבר תרתח. זה נכון לכל מצבר: רגיל, ג'ל או AGM

burzum,

לא הבנתי אותך ?

רכב מייצר מתח של כ-12 וולט.

איך זה מתקשר לשאלה שלו לגבי 60 או 62 או 55 אמפר שעה ?

מצבר לרכב פרטי הוא תמיד כ-12 וולט, (חוץ מכמה אספנויות שאולי עוד נוסעות על 6 וולט).

אם המתח שמייצר רכב יהיה יותר גבוה מכ-12 וולט, סימן שיש תקלה ברכב

אבל עדיין לא הסברת איך 12 וולט מתקשר לאמפר שעה ולשאלה שלו.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם

לא אמורה להיות ממש בעיה לדעתי אבל אם אני טועה בבקשה תקנו אותי.

בכל רכב עם טעינה יש גם ווסת טעינה שנותן לגנרטור להטעין את המצבר לפי הצורך וכשהמצבר מלא הוא עוצר את הטעינה.

המצברים של היום מתניעים בקלות את המכוניות גם אם זה אמפראז' קטן הזרם שהוא נותן להנעה זהה לזרם שמספק מצבר גדול יותר בכמה אמפרים

2013 TOYOTA VENZA LIMETED 3.5 V6

HU: Clarion NX501, AMP1:HIFONICS Brutus 1610d,AMP 2:JL AUDIO XD400 4,Component:Cerwin Vega v-max 65, SUB: JL AUDIO 12W6V2

פורסם

המשמעות של קיבול (אמפר-שעה) גדול מהמתוכנן היא שתוכל לצרוך יותר זרם מהמצבר כשהמנוע לא פועל. זה יכול להיות בשביל זמנים ארוכים שהרכב עומד עם אזעקה דרוכה, שעון, רדיו, זכרונות של מחשבים וכו', או לצורך (כמוני) הפעלת מקרר ותאורה בחניון לילה בלי להפעיל מנוע מרעיש ומסריח. קיבול קטן יותר מתהמתוכנן יתן לך זרם התנעה קטן יותר, שבתנאים גבוליים של מצבר ישן, או מצבר שנצרך ממנו יותר מדי חשמל, כבר לא תקבל את זרם ההתנעה הדרוש.

עקרונית, קיבול גדול יותר יגרום לכך שאם תרוקן את המצבר באופן מלא או חלקי, האלטרנטור יצטרך לעבוד בעוצמה גבוהה יותר ולמשך יותר זמן כדי לטעון את המצבר למצב מלא. זה עלול לפגוע באלטרנטור (המידע נלקח מהאתר של בוש) .

בפועל, בד"כ אין בעייה עם קיבול גבוה מדי, גם אם הוא גבוה מהמקור בצורה משמעותית מאוד. אני נוסע כבר שנים עם שני מצברים של 80 אמפר-שעה כל אחד, במקום מצבר בודד של 72 אמפר-שעה, ומשתמש אינטנסיבית במצברים האלה להפעלת מקרר ותאורת מחנה בזמן חניוני לילה בטיולים שאני עושה לעתים תכופות.

פורסם

חנן, סתם לידע כללי כמה אמפר שעה נותן האלטרנאטור בעגלה שלך?

היו: CJ5, CJ6, סמוראי, גולף קבריו, טראנו, פרוזה, סופה, אונימוג, דיפנדר, דיסקברי

ועכשיו עו דיפנדר.... קשה להיגמל מהרגלים רעים

• תוכן חדש...