Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

עישון בנהיגה- תחילת הסוף?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6817 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
את זה אני יודע, אבל לי היה חשוב שאפקט ההרתעה יעבוד על הנהג מיד, ולא בעוד חצי שנה, כשהוא בכלל לא יזכור מי, מה ואיך.

לפעמים עדיף שנהג יאכל אותה ב-50 שקל כפי שהוא מציע ומקבל עליו את הענין, מאשר לחכות שמדינת ישראל תעשה משהו.

נראה מה תגיד כאשר הבוס שלך יקצץ לך במשכורת סכום של 50 ש"ח מפני שאיחרת לעבודה, לא היית לבוש בביגוד החברה וכו'.

ל'

תגיש כזאת תביעה אזרחית ואחרי שבוע עוד תוכל להראות לחברים שלך את טביעת הנעל של השופט על התחת שלך לאחר שהוא בעט אותך החוצה מבית המשפט.

• תגובות 112
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אמיר שליט, קראתי כמה הודעות שלך שלא כ"כ הסכמתי עמם, אז פשוט במשפט אחד מבלי לשגע לכולם את השכל בציטוטים שלך ובהודעה אחת ארוכה אני אתמצת ואומר שאתה פשוט בן אדם מאוד קטן וחסר חיים, אם אתה או מישהו אחר שואלים למה, אז פשוט תקראו את ההודעות והדעות שלך בשרשור הזה. זה הכל.

I should win a fucking AWARD for being me

פורסם
נראה מה תגיד כאשר הבוס שלך יקצץ לך במשכורת סכום של 50 ש"ח מפני שאיחרת לעבודה, לא היית לבוש בביגוד החברה וכו'.

ל'

זה קרה פעמיים בתולדות חיי ולכן אני יודע שזה הרבה יותר לא נעים מאשר שזה כואב בכיס.

ועכשיו תעצרי רגע ותחשבי בהיגיון מה בעצם יותר משתלם לנהג מונית או לבעל המסעדה, לוותר על 50 שקל בו ברגע ולהמשיך בעבודתו, או לחכות חצי שנה/שנה לכתב אישום, להפסיד עבודה ולגשת לבית-משפט להגיש כתב הגנה, אח"כ להגיע לבהימ"ש, לחכות 4 שעות לדיון, לקבל 5,000 שקל קנס או 1,000 שקל קנס, להסתכן באובדן רשיון המונית שלו ?

ברור שהנזק לנהג גדול יותר במשפט, וזה גם יקבל תהודה גדולה יותר בעיתונות בבחינת יראו ויראו, אבל זה בטח לא מועיל לכיס של נהג המונית, והוא יודע זאת. זאת אולי הסיבה שהוא יעדיף לוותר על 50 שקל ולא להפסיד זמן עבודה וקנסות וכו'.

כשהייתי בצבא - על בעיות משמעת קטנות הנהיג המפקד שלנו קנס וולנטרי לקופת היחידה (נכון שזה לא חוקי) אבל האלטרנטיבה היתה להישפט אצל מפקד הבסיס, ואת זה אף אחד לא רצה.

הקנס הוולנטרי היה אחיד ובסכום סביר, והונהג מאוד במידתיות, כך שבסופו של דבר השיטה עבדה בהסכמה.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם

mcyossi,

גם בורג קטן מאוד יכול לעצור מכונה שלמה.

על אחת כמה וכמה אם מדובר באדם קטן.

אילו הייתי חסר חיים, כנראה שלא יכולתי לעשות מאומה, העובדה שאני עושה, אומרת שאני חי.

רק' לא הבנתי איך פתאום כולכם הסטתם את הדיון מעישון בנהיגה לעישון בכלל.

אנחנו בפורום רכב ???

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם

וואו - ממש נסחפתם מהנושא...

בקצרה - תגידו לבחורה שפיניתי בניידת טיפול נמרץ לבית חולים לפני שנתיים שכשנופלת סיגריה בנסיעה אז לא נורא...

רק נראה לי שהסימן העגול והיפה שהראש שלה השאיר בחלון לא בדיוק יסכים עם דעתכם :D

(נפל לה הבדל על הרגליים, היא התכופפה, ונכנסה ברכב חונה ב-40-50 קמ"ש...)

...Carpe Diem

פורסם
זה קרה פעמיים בתולדות חיי ולכן אני יודע שזה הרבה יותר לא נעים מאשר שזה כואב בכיס.

ועכשיו תעצרי רגע ותחשבי בהיגיון מה בעצם יותר משתלם לנהג מונית או לבעל המסעדה, לוותר על 50 שקל בו ברגע ולהמשיך בעבודתו, או לחכות חצי שנה/שנה לכתב אישום, להפסיד עבודה ולגשת לבית-משפט להגיש כתב הגנה, אח"כ להגיע לבהימ"ש, לחכות 4 שעות לדיון, לקבל 5,000 שקל קנס או 1,000 שקל קנס, להסתכן באובדן רשיון המונית שלו ?

ברור שהנזק לנהג גדול יותר במשפט, וזה גם יקבל תהודה גדולה יותר בעיתונות בבחינת יראו ויראו, אבל זה בטח לא מועיל לכיס של נהג המונית, והוא יודע זאת. זאת אולי הסיבה שהוא יעדיף לוותר על 50 שקל ולא להפסיד זמן עבודה וקנסות וכו'.

כשהייתי בצבא - על בעיות משמעת קטנות הנהיג המפקד שלנו קנס וולנטרי לקופת היחידה (נכון שזה לא חוקי) אבל האלטרנטיבה היתה להישפט אצל מפקד הבסיס, ואת זה אף אחד לא רצה.

הקנס הוולנטרי היה אחיד ובסכום סביר, והונהג מאוד במידתיות, כך שבסופו של דבר השיטה עבדה בהסכמה.

מנקודת המבט שלך זה נקרא "לימדתי אותו לקח", אבל מצד שני זו סחיטה/גנבה/גזל.

רוצה לשמור על החוק ולהשתמש בו? תשתמש בצינורות המקובלים, תאתר את הנהגתגיש תלונה ואל תוותר.

זה שלא שילמת לו לא עשה אותך לטוב ממנו.

ל'

תגיש כזאת תביעה אזרחית ואחרי שבוע עוד תוכל להראות לחברים שלך את טביעת הנעל של השופט על התחת שלך לאחר שהוא בעט אותך החוצה מבית המשפט.

פורסם

משהו אחד זה לא להסכים איתו ולהגיד לו שהוא בהמה, אבל משהו אחר זה כבר לפגוע לו בכיס.

אני הייתי אומר לו כבר מההתחלה ואם הוא לא היה מכבה את הסיגריה הייתי לוקח את הכסף וזורק אותו בזלזול על המושב האחורי.

אין לאף אחד מאיתנו זכות לפגוע בכיס של מישהו אחר רק כי לא אהבנו את מה שהוא עושה.

פורסם

הפעם אני מסכים עם יוסי פרנקוס, אם הנהג לא היה מסכים לכבות הייתי אפילו מקצין ומבקש את הפרטים שלו ובאמת הייתי תובע אותו. אבל דבר ראשון הייתי מבקש יפה שיכבה את הסיגריה, ואם לא - אז כמו שאמרתי הייתי לוקח ממנו את הפרטים שלו.

לבעל מקצוע שלא אדיב ללקוחות שלו באמת שלא מגיע להשאר במקצוע.

אבל קודם כל מר שליט היקר, מבקשים יפה. הוא לא ידע שהסיגריה תפגע בך באופן שכזה והוא לא עשה זאת בזדון. לא צריך להתחיל לאיים בתביעה כבר במשפט הראשון. אתה הפכת במקרה הזה להרבה יותר גרוע ממנו, הבן אדם המסכן בסך הכל הדליק ורצה לעשן סיגריה, ואתה בכוונה להרוויח מכל הסיפור, ספגת את העשן ותקפת אותו על כך שהוא עישן במונית סיגריה ו"נזכרת" לומר לו את זה רק בסוף הנסיעה.

איך שלא תהפוך את זה, לא יצאת צדיק. מצטער.

I should win a fucking AWARD for being me

פורסם

יש לכם טעות בהבנת הנקרא

תחזרו להודעה המקורית שלי בשירשור.

אני לא ביקשתי פיצוי.

ביקשתי פרטים כדי להתלונן.

זה הוא שויתר על התשלום ושלח אותי (בליבו) לעזאזל.

אני פשוט קיבלתי את הצעתו.

(ואם כבר ללמד לקח - יש נהג מונית אחד שבזכותי לקחו לו את רישיון המונית ונפגעה פרנסתו למס' חודשים והכל בגלל 10 שקלים).

אגב - גם אוסם. תלמה, קוקה-קולה ואחרים שולחים לכם כפיצוי מגוון מוצרים בגלל שקית אחת או בקבוק אחד קלוקל.

הם יודעים שבבית משפט הם ישלמו 5,000-10,000 שקל קמס, ובמקום להגיע להליך הזה, הם נותנים לנו פיצוי ב-20-50 שקל.

פורסם

הנהג התעצבן- "רד לי מהמונית, אל תשלם, לך מפה", ואכן כך עשיתי תוך כדי שאני מזהיר אותו שבפעם הבאה שזה יקרה אני אסע איתו נסיעה של 200 שקל, שיכאב לו יותר.

:roll:

ל'

פורסם
הנהג התעצבן- "רד לי מהמונית, אל תשלם, לך מפה", ואכן כך עשיתי תוך כדי שאני מזהיר אותו שבפעם הבאה שזה יקרה אני אסע איתו נסיעה של 200 שקל, שיכאב לו יותר.

:roll:

ל'

נו, מה הבעיה, זה שהוא חושב שהפעם הוא ויתר על 50 שקל ושזה לא יקרה לו יותר לעולם ???

הוא צריך לזכור שהיום הוא ויתר על 50 שקל, אבל בפעם הבאה זה עלול להיות מישהו עם נסיעה של 200 שקל וזה יכאב לו יותר.

הרי כמעט ודאי שהוא לא ירצה לקחת אותי בתור נוסע אם במקרה יראה אותי.

על עוללות נהגי המוניות אני יכול לכתוב ספר..

פורסם

בקיצור - איך שלא תסתכל על זה, אתה לא סופרמן ולא מתפקידך לתקן את העולם.

מציק לך? רוצה לפעול? תעשה זאת דרך אפיקי החוק המקובלים - אל תחפש ללמד אנשים לקח ולהמציא פתרונות בעצמך.

HARD WORK BEATS TALENT WHEN TALENT

DOESN'T WORK HARD

1353594600_28_1_USD_7_dark.png

פורסם
על עוללות של אנשים שלא נותנים לאנשים שעובדים קשה את המגיע להם גם אפשר לכתוב ספר.

יוסי

זה לא משנה כמה הם עובדים קשה

אם הם מעקמים את החוק, מתחכמים, מקמבנים - מגיע להם לחטוף ומצידי שירעבו ללחם.

אולי אז הוא יבין כמה טוב לכבד את החוק, ואת האנשים שמהם הוא מרוויח את לחמו.

לעבוד קשה ולעשן לי בפרצוף פירושו לצפצף עלי - לי זה נראה מעוות שהנהג לא יחטוף על כך.

ההבדל הוא שכשאדם כזה מנסה לפייס אותי - זה כמובן בקטן, כשזה עם המדינה, הוא חוטף בגדול.

אבל מדבריכם המתלהמים, אני מבין ולומד שלהבא באמת כדאי שאפרסם כאן איך נהג מונית אב ל- 3 ילדים נשפט על עישון, קיבל 3,000 שקל קנס ושלילה לחודשיים של רישיון המונית.

אז כולם כאן ימחאו כפיים שהחוק בסדר ושאני בסדר

כי אין שום מצב שאני אוותר לעבריין שקיבל רישיון עבודה מהמדינה ומצפצף עלי.

blavie,

סופרמן אני לא, ואני לא מתקן את העולם, אם זה היה תלוי בי לתקן את העולם, הייתי מפציץ את הכור באיראן כבר לפני שנה.

אבל אדון עולם בוש שכבר קצת הסתבך בעיראק לא כל כך רוצה לעשות את זה, ממילא קודם ימחקו אותנו.

אני כן אדאג לתקן כל מה שקשור ישירות אלי, בין שזה יהיה דרך החוק, ובין שזה יהיה בכך שהאדם יכיר בטעותו ויציע פיצוי.

אני לא ממציא פתרונות, זה הצד השני שמציע פתרונות, ואם הם נראים לי, יש סבירות שאקבלם.

פורסם

אתה צריך להבין שיש דרך שבה צריכים להתבצע דברים - ויש דרכי התנהגות בין אנשים.

אני מבטיח לך, שבשנייה שרק היית מעיר לו על הסיגריה הוא היה מכבה אותה בו במקום.

מבחינתי זה ש"סבלת" עד גמר הנסיעה וחיכית עד אז כדי להעיר לו על כך ולהתלהם נחשבת התחכמות נטו.

גם הוא בן אדם, ובני אדם טועים כמנהגם - לא היה קורה כלום אם היית מעיר לו בנימוס שיכבה את הסיגריה ומזכיר לו שיכולים לתת לו על כך קנס כבד.

יופי, כל הכבוד לך - גרמת לחור של חודשיים בפרנסה של אב לשלושה, בגלל שהדליק סיגריה - ובנוסף לזה גרמת לכך שיקנסו אותו ב 3K.

אין לך רחמים? אני מתאר לעצמי שאתה יודע שלנהגי מוניות לרוב אין את החיים הכי מתוקים, וזו עבודה לא כל כך נחשקת בלשון המועטה (לרוב עוסקים בה מתוך חוסר ברירה עד כמה שיצא לי לראות).

עם כל הכבוד לך ולחוקים, ולזה שאתה צודק - יש פתגם מאוד נכון שאומר "דרך ארץ קדמה לתורה", שמייצג בדיוק את מה שאתה עושה לא נכון.

אז אתה צודק, והחוק לצדך - זה עדיין לא אומר שאתה צריך להפסיק להתנהג כמו בן אדם.

יש דרכים הרבה יותר נעימות שיביאו לבדיוק אותן התוצאות, אתה לא צריך להתנהג ב OVERKILL כלפי כל דבר.

אל תחשוב שזה שעשקת את הנהג ב 50 ש"ח ישנה משהו בדרכי החשיבה שלו, הוא ימשיך להתנהג בדיוק אותו דבר - פשוט באותו יום הוא קילל אותך מתוך עצבים עד סוף יום העבודה שלו.

באם היית מבקש בנימוס שיכבה את הסיגריה (וגם זה דבר עקום, לא יכלת פשוט לבקש ממנו לא להדליק? אני בטוח ששמת לב לכזה דבר אם זה מפריע לך כלכך) - הוא היה מכבה (או לא מדליק בכלל לצורך העניין) , מקבל את שכרו וכולם היו יוצאים מרוצים.

על אותו משקל עניין המסעדה - בעיני, עד כמה שאתה מנסה להתחמק מקו המחשבה הזה, מה שעשית זה לסחוט את בעל המסעדה ולנצל את נהג המונית קשה היום.

זה דבר שפל לעשות, אם אתה רואה את עצמך כאידיאליסט כ"כ גדול - תתנהג כמו אחד, ואל תתקפל כשמנפנפים לך כסף מול העיניים.

זה כ"כ מציק לך? אתה רוצה לתקן את אלה שבאים במגעים איתך? תעשה זאת כמו שצריך ועד הסוף - אל תתחיל בדרך פעולה מתוך אידיאלים ותסיים אותה בצורת רווח אישי שבפועל לא שינה מאומה.

HARD WORK BEATS TALENT WHEN TALENT

DOESN'T WORK HARD

1353594600_28_1_USD_7_dark.png

• תוכן חדש...