Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רכבת ללא קסדה? שלם 200 ש"ח!

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6831 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אממ... לילד יש אולי הורים?!

ילכו להורים ויבקשו מהם את הכסף.

הורה = אופוטרופוס.

השוטר חייב ללכת לאופוטרופוס רשמי לכל אדן אשר לא מלאו לו 12 שנים. ע"פ החוק, אדם שעוד לא מלאו לו 12 שנים, אינו בר ענישה, ולכן העונש עובר לאופוטרופוס הרשמי שלו.

כל הנאמר בפורום הינו בגדר הסבר תיאורטי בלבד! (סעיף 14 לחוק יסוד קארספורום/יישום וביצוע פעולות).

וכן. ציון גולן הוא מ-ל-ך.

• תגובות 47
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

ל black joker - (נדחפה תגובה באמצע)

אם ילד קטן לא חוגר הנהג משלם קנס בגלל שחובתו לבדוק שכולם חגורים לפני שהוא מתחיל נסיעה.

וגם הילד אמור לקבל קנס, על כך שלא חגר - רק שאף שוטר לא יתן קנס לילד בן 6.

במידה ומי שלא חגר הוא לא ילד בן 6, אלא חבר שלך, שניכם תקבלו קנס - אתה על זה שהתחלת נסיעה מבלי שכולם חגורים, והוא על זה שלא חגר.

החוק לא מבדיל בין ילד בן 6 לבין מבוגר בקטע הזה - השוטר לעומת זאת כן ולכן לא יתן קנס לילד בן 6 על חגורה מכיוון שהוא יודע שהילד לא מודע למעשיו.

במקרה עם האופניים זה לא אותו דבר, מכיוון שהילד ביצע את העבירה כביכול, ולא ניתן "להפיל" את הקנס על הוריו משום שהם לא עברו על שום חוק.

אמנם, מכיוון שהילד קטין בצורה מוגזמת :wink: השוטר יכול להפנות את הקנס לאפוטרופוס שלו - אבל שוב, אני לא רואה אף שוטר נותן לילד בן 6 קנס, בכל מקרה מעל גיל 12 הילד כבר בר ענישה ואני לא מדמיין שום שוטר נותן קנס גם לילד בן 12.

מקווה שהבנת את ההבדל בין זה לבין סיטואציית החגורה.

HARD WORK BEATS TALENT WHEN TALENT

DOESN'T WORK HARD

1353594600_28_1_USD_7_dark.png

פורסם

האמת שקצת סיבכת אותי...

לפי מהנ שאני הבנתי, במידה ויושב בן אדם בוגר לא חגור, אז הוא ישלם את הקנס ולא בעל הרכב, אני זוכר שקראתי את זה באיזה שרשור...

בדר"כ מי שמסיע ילדים בני שלוש הם ההורים שלהם ולכן נתתי את הדוגמא הזו.

פורסם

מצב היפוטרמי:

נניח שאני נוסע בלי קסדה על אופניים, ונניח ששוטר שעמד בצד הדרך צעק לי, ונניח שלא התייחסתי, מה אז?

מרדף אופניים? אולי יזמינו ניידת לרדוף אחרי האופניים? או שאולי הוא ירוץ? אבל אז הוא יצטרך לזרוק את המנה פלאפל, והרי זה לא יקרה. בואו נראה: שוטר יכול להכניס 200 שקל לקופת המדינה או שוטר יכול לאכול פלאפל, מה הוא יעשה לדעתכם.

policeqj5.jpg

פורסם

לא נקום וניצעק "גללי שוורים", אבל זה ניראה לי די מצוץ.

לקסדות יש דימוי מעולה, זה ניראה טוב, נישמע טוב בתיקשורת הבורה וללקוחותיה שלא יודעים ליברור בין המוץ לתבן, ממש כמו מיבצעי האכיפה הגרנדיוזים של מתנ"א המצולמים היטב לתיקשורת וכולנו מכירים את התוצאות המרשימות שלהן (דוגמא - כביש הערבה, הכביש הכי נילזר במדינה ועדיין אחוז ההרוגים בו הוא גבוהה מאוד)...

האם נעשה מחקר בנושא? מישהו קרא משהו על זה? על סמך מה החליטו מה ואילו קסדות יהיו וישמשו? יש קסדות שעדיף לרכב בלעדיהן. האם יש מחקר שמוכיח שקסדה באמת היתה עוזרת לפגיעות ראש מסוג מסויים? והסוג פגיעה שהקסדת-חצי הזו אמורה לימנוע היא נפילה על הצד ופגיעה של הראש על המידרכה או על עצם בולט אחר. אל תישכחו שקסדה מעלה את מסאת האיבר שעליו היא מורכבת. וזה אומר אתה מוסיף עוד מישקל על הראש של הילד, ובזמן עצירה פיתאומית, קרי תאונה, המאסה הזו יכולה להיות לרעתו. משקל הקסדה אינו זניח כמו שזה ניראה.

הפירסום של "קסדה בראש טוב" הוא פוטוגני ביותר, השאלה היא כמה מתוך המיקרים שילד נופל מהאופניים הוא מקבל מכה בראש? אני נפלתי עשרות אם לא מאות פעמים במהלך הילדות שלי מהאופניים, חברי נפלו גם כן מיספר פעמים דומה. מעולם לא ניפגענו בראש. ידיים, רגליים, פלג גוף עליון, תחתון... מעולם לא בראש.

אז מה הלאה? צבי-צב לילדים מעוגן בחוק? כפפות מלאות? מגני בירכיים ונעלי רכיבה?

יש מדינות שכמות הרוכבים שם היא טיפה יותר גדולה מכאן, ואין חוקים מפגרים כגון אילו. אם מישהו ביקר בהולנד? יש ליד נמל התעופה חנייון לאופניים. לפי כמות האופניים שם ניראה כאילו לכל אדם יש 4 זוגות אופניים, לפחות, והוא הגיע עם כולן באותו יום לחניון...

ומוזר, אין שם כמעט אנשים שרוכבים עם קסדות... למה? כי יש שם משהו שניקרא

ת ש ת י ת!

משהו שכאן אין, לא היה ולא יהיה ככל הניראה. יותר פשוט לחוקק חוקים גראנדיוזיים שמיצטלמים טוב. ממש כמו חוק המהירות מאשר לטפל בבעיה בצורה יסודית... קופה רושמת ותעודת ענייות למדינה, ניבחריה, ובעיקר לאזרחים שלא מיתקוממים!!!

רות, סוף...

גילי

מחפש בלוק מנוע V8 לתרומה וגם מחסן למכוניות שלי

האם זה נכון שחמישה מכל ארבעה אנשים מתקשים במתמטיקה ?

הציבור מטומטם, ולכן הציבור משלם...

פורסם

מה עם רוכבי רולר בלייד , לא חייבים ?

בכל אופן, שיקום השוטר שיתפוס אותי

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם

המשטרה עושה צחוק מעצמה כל פעם מחדש. אבל אהבתי את הרעיון להביא קנס.

תראו לי את השוטר שיכול לרדוף אחרי רגלי\וספה\רכב ברחובות הקטנים של השכונה שלי או של העיר שאני מכיר כמו כף היד.

עזבו את זה,

תראו לי את השוטר שירדוף אחרי חחח.

נ.ב

אני מאמין שכאשר נוסעים בכביש זה חשוב מאד לשים קסדה. אבל על המדרכה,לא בכביש ראשי או כביש עם ראות נמוכה אין סיבה.

גם תואר ממכללת טיזנבי או ממרכז האקדמי מוצמוץ זה תואר אקדמי....

בעלים גאה של: חיפושית 74, ZX 93, דייהטסו טריוס

פורסם

policeqj5.jpg

תראה באיזו פוזה הוא עם יד שמאל, נראה לי מרוב עצבים הוא התכוון לשלוף על הצלם - חבל שהמשטרה לימדה אותם איך שולפים רק את אקדח הלייזר, אף אחד לא ירוויח כסף מזה שהוא יירה במישהו עם אקדח אמיתי :lol:

DOESN'T WORK HARD

פורסם

ארז - אחלה תמונה :lol:

אני רוכב המון על האופניים, אפילו מתכוון להתחיל לרכב לעבודה וחזרה כשירדו הטמפרטורות ויהיה קצת יותר אנושי בבוקר. אני, בכל אופן, לא מתכוון לשים קסדה.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם
האמת שקצת סיבכת אותי...

לפי מהנ שאני הבנתי, במידה ויושב בן אדם בוגר לא חגור, אז הוא ישלם את הקנס ולא בעל הרכב, אני זוכר שקראתי את זה באיזה שרשור...

בדר"כ מי שמסיע ילדים בני שלוש הם ההורים שלהם ולכן נתתי את הדוגמא הזו.

במידה ויושב מאחורה מישהו לא חגור, גם הוא וגם הנהג יקבלו קנס.

הנהג - 100 ש"ח בלי נקודות, על כך שהתחיל נסיעה כאשר נוסע מאחור אינו חגור בחגורת בטיחות.

הנוסע מאחור - גם כן 100 ש"ח (בקשר לנקודות אני לא זוכר), על כך שלא חגר חגורת בטיחות לפני תחילת הנסיעה.

(נכון לתעריפי הקנסות הישנים, לא יודע אם גם את אלו העלו).

DOESN'T WORK HARD

פורסם

לכול המתלהבים בסגנון "ניראה את השוטר רודף אחרי" - תירגעו. אני יודע, כולכם גברים גברים וכולכם שירתתם בגולני והאכלתם את המ"צ (שבכלל לא הסתכל לעברכם) קש.

חבר'ה: לא המישטרה המציאה את החוק.

נכון, אני יודע: כסף קל לקופה של המדינה, נכון - אין תשתית! אני יודע. הכול נכון. אבל בתוך עמי אני יושב וברומא צריך להתנהג כמו רומאי, לא? Let's face it: תשתית לא תהיה בזמן הקרוב (בגלל שאנחנו בישראל). מודעות לא תהיה בקרוב (בגלל שאנחנו בישראל), תמיד יהיו שוטרים עילגים שמהווים דומא מבישה ( בגלל שאנחנו ...) ותמיד יהיה למשטרה קל לחפש את המטבע מתחת לפנס (ראו כמה צודק redbaron ודוגמת כביש הערבה). אבל עדיין אני חושב שהחוק נכון. נכון לתקופה, נכון למקום ונכון כלפי העם הספציפי הזה. ולו רק לפי תגובות ה"שופוני" המתנשאות שבשרשור זה כלפי המשטרה. אז תדעו לכם שגם אני מאד כועס ומגחך על המשטרה שלנו לפעמים, אבל שוב - לא הם המציאו החוק ושוטרים מאעפנים יש גם בהולנד.

עכשיו שאלות:

• האם אתם בעד ביטול חוק חגורת בטיחות?
  • האם אתם בעד ביטול החוק המקבע ילדים בתוך מושב בטיחות?
  • איך אתם יודעים שהמושב תקני..? (כמו ששאלו: איך נדע איזו קסדה טובה...).

(וכן, נעשו מחקרים בנושא ונימצא שהקסדה אכן שווה את מחירה...)

• האם תהיו מוכנים להשתתף בהוצאות עשרות ימי האישפוז של פגוע ראש קשה, אשר נפגע באופן כל כך רציני רק בגלל שלא היה מגן לקופסא שלו?
  • האם אתם בעד ביטול חוק חבישת קסדה לאופנועים?

אולי הולנד היא מדינה מתקדמת ונאורה בכול הקשור לאופניים, אבל לאחר מספר שנים באירופה ובעיקר בשוויץ, אני יכול לציין שיש מדינות שמתקדמות כבר יותר מהולנד (לא בכמות הרוכבים אלא במודעות) ושם יש חוק קסדה שכזה. ולשואלים מה יעשה השוטר? אצלי בשכונה היו כמה צעירים שהרעישו וניפצו בקבוקים מתחת לחלון הבית. ניידת הגיעה, השוטרים רדפו אחריהם ותפסו כמעט את כולם, וליוו אותם הביתה. ההורים כבר קיבלו הסבר ואולי, מי יודע - גם קנס. אף על פי שזה לא ממש רלוונטי: המשטרה הפסיקה את הרעש. זה העיקר. זהו. מספיק שיעלה במעט מספר ההורים שמעתה יחבוש קסדה לראשם של הילדים - וכבר החוק עשה את שלו. עזבו את "האם המשטרה תרדוף אחרי הילד או לא" - זה לא רלוונטי.

• תוכן חדש...