Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6845 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חברים שלום

אחרי ההתלבטות בין פאסאט שנת 01 לבין וולוו S40 01, ונפלה החלטה פאסאט שנת 01.

נאמר לי שהפאסאט החלפים שלה כמו אודי יקרים רצח והטיפולים יקרים מאוד גם כן,מאחר ואני נוסע הרבה אמרו לי שכדי לי לרדת מפאסאט ועדיף הונדה אקורד או הונדה סיוויק או רכב יפני כי החלפים יותר זולים .

אני מאוד מתלבט מדובר על רכב שנת 00 ,01 {אין תקציה ליותר}, ואני לא יכול להכנס ל"הרפתקאה" של חלפים יקרים מאוד בשוטף.

אם יכולתי הייתי קונה מאזדה 6 ,בעבר היה לי מאזדה 626 והחלפים לא היו סיפור בכלל אבל מאזדה 6 כלכלית רחוקה ממני.

איך הונדה אקורד או סיוויק גם טוב?

תודה לכולכם על העזרה

חתימה טובה ,צום קל ושנה טובה.

פורסם

אני חושב ש"חלפים יפניים יותר זולים" זה מיתוס. הרכבים של היום, על שלל שיכלוליהם והאלקטרוניקה שבהם הקפיצה את מחירי החלפים בהתאם.

אם אוכל לתת דוגמה מהטויוטה הקטנה (97') שלי אז אוכל לספר שפילטר אוויר עולה 232 ש"ח, פילטר שמן 67 ש"ח, ופילטר דלק עולה לא פחות מ 500 ש"ח.

אז עדיין ליפנית יש חלפים זולים? לא נראה לי.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

חלקים מקוריים כנראה שבכל המקרים יקרים.

נכון אולי שבגרמני מעט יותר יקר עוד 10%-20%

השאלה היא לגבי תחליפיים, ואז זה שאלה של דגם הרכב והמזל שלך

מי שנוסע על

ביודיזל

לא משתולל כל פעם שמחירי הדלק משתנים

פורסם

מעבר לזה שהבלאי ביפניות הוא נמוך יותר משמעותית, אני לא אלאה אותך בסיפורים.

אם מדובר על אקורד,הטיפולים גם יקרים אפילו יותר מהפסאט.

פשוט וקל.

תתחיל מטיפולים בשוטף:

תרים טלפון ביום ראשון למוסך מרכזי ושאל עלויות של טיפול גדול כולל טיימינג לפסאט 2001, במקביל תרים טלפון למרכזי ושאל שאלה דומה לגבי אקורד.

פורסם

בתור אחד שמתעסק בחלקי חילוף (יבוא ויצוא) עדיף הפאסאט לא בגלל מחירי חלפים, שזהים לארופאי ויפני אלה בגלל זמינות חלקים שלמשל בוולוו נורא קשה להשיג.

ולאיתמר המחירים שנתת גבוהים כמעט פי שתיים אם לא יותר מהמחירים הנכונים. גם עבור מקורי לקחו לך הרבה מאוד כסף.

אל תחזור על דברי אחרים-הם שונאים לשמוע שטויות:twisted:

פורסם
מעבר לזה שהבלאי ביפניות הוא נמוך יותר משמעותית, .

לפי מה אתה אומר את זה?

במשפחה שלנו יש רק רכבים אירופאיים כבר הרבה שנים ומה שאתה אומר פשוט לא נכון.

"הסטטיסטיקה הרשמית חושפת כי נהגי מכוניות ותנאי כביש בעייתיים, הם הגורמים לחלק משמעותי מתאונות הדרכים הקטלניות ב-2010 בהן היו מעורבים רוכבי דו-גלגלי". ynet

פורסם

:shock: עשיתי היום מה ש G L יעץ צילצלתי למוסך של הונדה מורשה שאני מכיר עוד מהימים שהיה לי הונדה סיויק ואמרתי שאני מבקש לדעת כמה עולה טיפול מאה אלף לאקורד שנת 01 והחלפת רצועת טיימינג.

ביקשו את מס הרכב ואמרתי שהרכב חדש ונני זוכר ,נתנו לי מחיר של בערך {ללא ברקסים} 1600-1700 ש"ח. כולל הכל עבודה והכל.

ציצלתי ל"צמפיון מוטורס",אותה שנה 01 פאסאט ,גם ביקשו מספר הרכב ,אמרתי שאני לא זוכר,הרי עוד לא קניתי...

קיבלתי הצעת מחיר שני דברים בנפרד.

טיפול מאה אלף 1300-1500 והחלפת רצועת טיימינג 1500 ש"ח.

:roll: אני חושש שרכב גרמני יגמור אותי ,מה אתם אומרים???

פורסם

בגלל זה אמרתי שאני לא אלאה אותך בסיפורים.

התחלת משוטף וביררת עלויות טיפולים.

נוכחת לדעת את המצב פחות או יותר.

עכשיו תעבור לחלפים:

תחלק ל 2:

1. טיפולים של תקלות קרי - רדיאטור חדש , שיפוץ משאבת הגה כוח ....שאל כמה עולה...שיפוץ גיר...

2. תקלות של פגיעות - שאל כמה עולה פנס קדמי,פגוש...מראת צד.

את התמונה במלואה תקבל כאשר תעשה זאת.

פורסם

תמצא לך מוסך שמומחה לגרמניות (כמו מוסך רון בתל אביב ) שגם עושה עבודה מעולה ולא חונק אותך בסוף היום

לפי דעתי אין שום הצדקה לטפל ברכב במוסך המרכזי הם לא יודעים יותר טוב ממוסך אחר להיפך.

ל GL-10 במיוחד בשבילך בתור אחד שמתעסק בחלקי חילוף (יבוא ויצוא) עדיף הפאסאט לא בגלל מחירי חלפים, שזהים לארופאי ויפני

הפסאט המדוברת לא חדשה ואת כל חלקיה אפשר למצוא בקלות ובזול בכל חניות חלקי החילוף ואין צורך להעזר במוסך המרכזי.

למשפחתי יש אודי משנת 96 ואני יכול לספור על שתי ידיים את מספר הפעמים שנכנסתי למוסך המרכזי, פשוט אין צורך

"הסטטיסטיקה הרשמית חושפת כי נהגי מכוניות ותנאי כביש בעייתיים, הם הגורמים לחלק משמעותי מתאונות הדרכים הקטלניות ב-2010 בהן היו מעורבים רוכבי דו-גלגלי". ynet

פורסם

כדיי לקבל רפרנס התחלתי,הכי טוב והכי נכון זה לבדוק במוסכים מורשים,כמו שאתה יכול ללכת עם רכב גרמני למוסך לא מורשה...כנ"ל ניתן לעשות עם רכב יפני.

לגבי מה עדיף...אני רק נתתי כיוון מסויים,אני לא כתבתי מה עדיף,אני בכוונה התכוונתי שאת הבדיקה הנכונה הוא צריך לעשות בעצמו במוסכים ולבדוק עלויות,אנחנו יכולים להתווכח עד מחר, את המחיר בסופו של דבר המוסך קובע.

נ.ב. ואני בכלל בהודעתי הראשונה כתבתי שכנראה האקורד תהיה יקרה יותר לתחזוקה.

ואגב, אני דיי מתמצא במחירים ומה שאתה אומר חלקי חילוף זהים במחיר-אתה טועה ואני יכול לתת לך אינסוף דוגמאות.

פורסם

לשם הויכוח ואם תרצו אני מוכן לסרוק ולעלות את הקבלות מהטיפולים הכי גדולים שהיו לנו ברכב ואז תראה שהחלקים הרגילים כמו

פילטרים, מצתים, רצועות, חלקים במערכת ההיגוי, ברקסים, מיסבים, וכן חיישנים מסויימים יעלו לך בדיוק רכב יפני ממוצע

ישנם דברים אחרים שלא נמצאים ברכב יפני ממוצא כמו משאבת ואקום לסגירת דלתות או בקרת אקלים וכו' שהם מה שגורמים לרכב להיות יקר יותר, אבל אני בטוח שאם תמצא רכב יפני באותה רמה כמו האקורד ושות' המחירים יהיו זהים בגלל אותם רכיבים,

אך מאחר והרכיבים הללו מאוד אמינים בגרמניות אין שום סיבה להעדיף רכב אחר לפחות לא מבחינת עלויות האחזקה.

פורסם

תודה על התגבות,למעשה גם אם ה S70 שלי וולוו לא נכנסתי למוסך מורשה כי אין צורך "קורעים אותך שם".

יש מוסך כללי שמטפל בי ובכל מכוניות משפחתי.

נכון שהיה משהו "מסובך" כמו נזילת רדיאטור פנימי בתוך תא הנהג,הוא שלח אותי למרכזי ועלה אבל מה לעשות.

האמת האקורד נראת לי "ארוכה מדי" אפילו יותר ארוכה מהוולוו שלי,ומיושנת למדי ,אני מתכוון לשנת 99 00 {זה התקציב}

לעומתה ה פאסאט 00 01 נראת לי תחליף הולם לוולוו מבחינת נוחות ,בטיחות .

מבחינת דלק האם אתם חושבים שתשתה פחות מ הוולוו נפח 2400 {הפאסאט מנוע רגיל 1.8} לא טורבו.

ואם לא אכניס אותה למוסך המרכזי האם + _ עלות האחזקה של פאסאט תהיה זהה להונדה אקורד או סיויק שנת 01?

• תוכן חדש...