Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6846 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
למה לקנות סדרות נמוכות של חברות שהמגברים הטובים שלהם נחשבים למעולים.

הרי זאפקו ידועים בסדרת הקומפטישן שלהם , שהיא טובה וכו'

שמעת מישהו אומר משהו דומה על הרפרנס?

סה"כ מגבר 4 יציאות חזק, מהסדרה הנמוכה ביותר של החברה הנ"ל.

כנ"ל לגבי ה LRX.

ל moramish

מעניין אותי איך הגעת לכך שהמגבר זאפקו ייצא לך 2800 ש"ח.

הרי הוא מתומחר ב 659 דולר. כפול 4.1 לערך שזה מביא אותנו ל2700 שקל בקירוב.

משלוח?

מכס?

אתה מתכנן להגניב אותו לארץ?

הסיבה שבגללה הוא כל כך יקר היא שאם תשימו לב כתוב "DESIGNED AND ENGINEERED IN THE USA" , מה שאומר = הרבה כסף.

אתה בטוח במה שאתה אומר? מה עם סדרת i-force?

אתה לא בטוח שהמגבר מספיק איכותי? אל תזלזל כל כך - כדאי שתביט קצת בנתונים שלו (Slew rate, damping, THD וכדומה). ממליץ שתוריד מהאתר שלהם את ה- PDF ותקרא קצת. ככל הידוע לי (כך לפחות רשום על המגבר שלי) מורכב בארה"ב (יתכן וכבר לא).

קח בחשבון שהמחיר שאתה רואה באתרים באינטרנט הם רחוקים מהמציאות כיוון ששום אתר אינו אתר מכירות חוקי של ZAPCO. שמעתי שכל המגברים באתרים הללו מוברחים חזרה לארה"ב לאחר שיוצאו לקנדה ולמדינות אחרות. יש הזהרות באתר. מחירו הרבה יותר גבוה (מחיר מגבר שכזה בחנויות בארה"ב מגיע קרוב ל -1000$!!!!).

• תגובות 40
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אתם יודעים מה הבעיה שנוצרה היום- יותר מדי נתונים וניתוחים ופחות סאונד.

חשבו על זה.

אם איני טועה מישהו כאן רמז שמגברי רוקפורד טובים יותר מ audison LRX בגלל איזשהו נתון מסויים. :roll::?:

אני לא יודע אם לבכות או לצחוק.

בקרוב זה מגיע....ה THESIS!!!!!!! פרטים בהמשך...

פורסם

אני לא מבין מאיפה בכלל באה השוואה של מגבר שנותן 150 וואט לערוץ מול מגבר שנותן כמעט שליש מזה.

זה שהם עולים בערך האותו מחיר לא אומר שאפשר להשוות אותם אחד לשני.

אם כבר אודיסון להשוואה מול הרפרנס של זאפקו זה הLRX 4.1K החדש.

ואגב, הוא טוב יותר:).

הזאפקו הנ"ל הוא לא יותר ממגבר חזק, ברור שהוא מספיק איכותי ויעבוד בצורה מופלאה על 90 אחוז מהסטים בעולם.

אבל יש לו ניתחתם פה פרמטרים, אז לפחות להיות טיפה מדווייקים.

יהודה,

עליה מ65 ל 105 שזה 60 אחוז זה לא יעיל?

ומ150 ל 250 זה גם "רק" 66 אחוז? פתאום זה יעיל בטירוף?

אבל זה גם לא חוכמה, לרפרנס יש מאווררים לפיזור החום, ולאודיסון אין זה רק הסיבה שהרפרנס מעט יותר יעיל- ורגע, אם נוסיף לאודיסון מאווררים לפיזור החום? הוא יהיה יותר יעיל מהרפרנס לא?

אז אולי הXENON 200.4 טוב יותר מכל המגברים שאני מכיר? 200 וואט RMS לערוץ ב4,2 ו 1 אוהם- ספק מתח מיוצב.

אתה מדבר על "רצפת רעש" או בעגה המקצועית SNR, אז הרפרנס המהולל רק בעל SNR של 95DB והאודיסון הוא בעל 105DB SNR.

יש לי בבית מגבר של קלריון APX640.4 שנותן 80 וואט RMS ב4 אוהם, ב2 אוהם הוא נותן 140 ו הSNR שלו הוא 110DB, אז מה ? זה אומר שהוא איכותי יותר מהרפרנס של זאפקו? ומהאודיסון LRX4.300?:shock:

בקיצור יהודה, צריך לראות את הנתונים בראייה כוללת+ כיצד בנוי המגבר ומאיזה רכיבים והכי חשוב- איך הוא נשמע!, זה לא רק שחור לבן- בסטריאו יש גם עוד הרבה אפור בדרך.

under construction..

פורסם

מסכים.

נתונים טכניים נשארים רק נתונים טכניים, לא תמיד מדוייקים ולא תמיד מייצגים איכות ועוצמה בפועל..

ישנם תת רכיבים אלקטרונים בכל מערכת חשמלית שאיכותם וכיוונם תשפיע על התוצאה הסופית..

נ.ב - לא בהכרח קשור למקרה הזה ספציפית אבל צריך לזכור שיש יצרנים שמפרסמים נתונים תחת מתח של 14V בעוד שיש אחרים שמפרסמים את ההספק וכו' תחת מתח של 12V..

לא מתיימר להיות מומחה באודיו לרכב. אבל לומד כל יום משהו חדש..

פורסם

את האמת מכל הדברים שרשמתם גרמתם לי רק לכאב ראש, אתם באמת חושבים שכל מי שקונה מערכת או מרכיב (גם עם הוא מתקין) מסתכל על הנתונים האלו, אתם שוכחים שהנתונים האלו נמדדים בסביבה אופטימלית שכמעט ואין לאףף אחד ברכב, זה כמו להגיד שרכב אוכל בנסיעה עירונית 10 ל' ל1 ק"מ ובמציאות זה בכלל 9 או 8.5 ל'.

עצה שלי לפותח התרד גם מגברים שמוצהרים 75WRMS לערוץ או 90WRMS הם מגברים חזקים ויכולים לתת ביצועים בכלל לא רעים, גם אני הייתי פעם שרוט ורציתי ללכת לקנות מגברים של אודיוסון וכל החרטה ותאמין שהיום אני מרוצה מהJL שלי.

בסופו של דבר הדבר הכי חשוב שצריך להיות לך זה לשמוע את המגברים בפעולה עם רכיבים שהכי קרובים לרכיבים שלך שתראה מבחינתך עם האיכות מתאמיה ישנם שיעדיפו אודיוסון וישנם שיעדיפו זאפקו וישנם שיעדיפו DLS, בסוף זה מה האוזן שלך מעדיפה. כמובן שחשוב לקנות מגבר עם שם רק מהסיבה שיהיה לך במקרה של תקלה אבא ואמא לגשת אליהם

פורסם

הזאפקו הנ"ל הוא לא יותר ממגבר חזק, ברור שהוא מספיק איכותי ויעבוד בצורה מופלאה על 90 אחוז מהסטים בעולם.

אבל יש לו ניתחתם פה פרמטרים, אז לפחות להיות טיפה מדווייקים.

יהודה,

עליה מ65 ל 105 שזה 60 אחוז זה לא יעיל?

ומ150 ל 250 זה גם "רק" 66 אחוז? פתאום זה יעיל בטירוף?

אבל זה גם לא חוכמה, לרפרנס יש מאווררים לפיזור החום, ולאודיסון אין זה רק הסיבה שהרפרנס מעט יותר יעיל- ורגע, אם נוסיף לאודיסון מאווררים לפיזור החום? הוא יהיה יותר יעיל מהרפרנס לא?

אני בטוח שגם אם תשים מאווררים הוא עדיין לא יצליח כמו הרפרנס

אז אולי הXENON 200.4 טוב יותר מכל המגברים שאני מכיר? 200 וואט RMS לערוץ ב4,2 ו 1 אוהם- ספק מתח מיוצב.

נו באמת ?!!! תגיד אתה טרחת להבין את מה שאני מנסה לומר , או את הלוגיקה שעומדת מאחורי זה ? מסתבר שלא

אתה מדבר על "רצפת רעש" או בעגה המקצועית SNR, אז הרפרנס המהולל רק בעל SNR של 95DB והאודיסון הוא בעל 105DB SNR.אני דיברתי על כך שמידן מל אמר שרוקפורד יותר טוב או יכול להשתוות , אז הערתי לו על נושא הSNR , כי שם טמון איך בדיוק הוא משתמש במשוואה זרם*מתח . ולא ניסיתי להרחיב , זה אמור להיות ברור

יש לי בבית מגבר של קלריון APX640.4 שנותן 80 וואט RMS ב4 אוהם, ב2 אוהם הוא נותן 140 ו הSNR שלו הוא 110DB, אז מה ? זה אומר שהוא איכותי יותר מהרפרנס של זאפקו? ומהאודיסון LRX4.300?:shock: סליחה אבל לא

בקיצור יהודה, צריך לראות את הנתונים בראייה כוללת+ כיצד בנוי המגבר ומאיזה רכיבים והכי חשוב- איך הוא נשמע!, זה לא רק שחור לבן- בסטריאו יש גם עוד הרבה אפור בדרך.

אני בטוח שיש המון אפור בדרך , ואני מודע לזה היטב . עם כול הכבוד בסטריאו בייתי ואני מדבר רק על היי אנד יש לי נסיון של המון שנים , אני עברתי ע"פ ציוד במחירים דימיוניים , ואני קראתי מגאזינים על ציוד אודיו היי אנד מאז שאני ילד קטן , ולמדתי לבור את המוץ מהתבן די מהר יחסית . ועובדה היא שקרוב ל90% מהניחושים המושכלים שלי יצאו נכונים (אתה יכול לא לקבל את זה או כן ), ואני מדבר על לקנות ולדעת על עיוור מה יהיה בערך הסאונד . אז תאמין לי שאני יכול בהחלט לקחת דף נתונים ולדעת מה באמת יעבוד (לרמות הדרישות הגבוהות שלי ) ומה לא .

אז לגבי אני לא אקנה את הזאפקו , אבל אם היו שואלים אותי אם אני רוצה לקבל מתנה זאפקו או אודיסון , אני מודיע שהייתי אומר שאני רוצה את הרפרנס . וזה כול מה שאמרתי בתחילת הוויכוח . רציתם לדעת למה ניסיתי להסביר את הלוגיקה , אבל אם אתם לא מסכימים איתה , זה בסדר גמור . סוף כול סוף זה פורום שבו כול אחד בא עם לוגיקה משלו לניהול הסיכונים הדרושים לקניה של מערכת סטריאו (וכאן זה לא משנה אם זה לביית או לרכב, וכול מי שמבין יודע שאי אפשר בלי ניחושים מושכלים)

בברכה יהודה

פורסם

איך אני חולה על הוויכוחים האלה.

מתי תבינו שאי אפשר להתווכח על סטייק פילה כנגד אסאדו.

בוא תשמע אצלי ואז תראה מה אתה רוצה באמת... נו באמת!

יצא לי לשמוע מורל מוגברים על פייז אופוס שזה נחשב למגבר מעולה

יצא לי לשמוע מורל מוגברים על מגברי דרג ז' עד מגברים טובים מאוד כמו סדרות גבוהות של הליקס ופאוור אמפר, ג'נסיס וקליפ דיזיין.

מעולם לא שמעתי מורל נשמעים טוב יותר כמו על המגבר בסקודה של ניר!

כל סט ששמעתי עד היום על מגברים של אודיסון - היה נקי מידי לטעמי וחסר חום, אז למה שאני אקנה אודיוסון?

אני חולה על הצליל שמופק ממגברים של JBL, אינפיניטי (אותו הדבר רוב הזמן), קלריון, פיניקס גולד, אלפיין, קיקר - אז למה שאני אקנה בכלל זאפקו או אודיוסון?

תשימו לב שאני אפילו לא מתייחס לחברות רמקולים אחרות ממורל - כי זה מה שאני אוהב זה מה שאני מכיר.

לפותח הת'רד - הדרך הכי טובה היא לעשות את מבחן האמת, תשמע את הסט שלך על מגבר כזה ועל מגבר כזה.

או שתיקח סיכון, במקרה שלך בכל מקרה אתה לוקח סיכון מאוד קטן.

אני באופן אישי הייתי הולך על הזאפקו - עד היום, כל מערכת ששמעתי על מגבר של אודיוסון (גם מגברים קטנים יותר וישנים יותר שלהם) לא קלעה לטעמי האישי.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

קודם כל אדי, תודה:).

דבר שני,

אין פה שום דבר של לקיחת החלטות או ניהול סיכונים.

אני הייתי בוחר בזאפקו בעיניים עצמות רק מכיוון שהוא מספק כ150 וואט RMS לערוץ, זהו נקודה וללא כל ויכוח.

מגברים של 50-60-70 וואט RMS יכולים להיות פנטסטים למידים או טוויטרים אך לעולם לא יהיו מספיק טובים לסט מלא שעובד פסיבית.

למעשה כמעט כל מידבאס/וופר שתקחו לא יעבוד בצורה מיטבית עם הגברה של 50-60-70 וואט RMS.

זה חלש מידי, זה לא ממצה את האלמנט עד הסוף וכמובן זה גם דוחף את המגבר לעבודה בקצה העליון שלו שמה לעשות ברובם הם גם יעוותו או יגרמו לבזבוז אדיר של אנרגיה על פיזור חום.

רק מכיוון שמדובר על 2 מגברים מעולים לכאן או לכאן אבל השוני בהספקים הוא אדיר הייתי בוחר במגבר החזק יותר.

אם היה מדובר על דילמה בין אודיסון LRX4.1K החדש אל מול הזאפקו רפרנס 1000.4 הייתי ממליץ או על האודיסון או על מגברים אחרים כמו האופוס 150.4 של פייז, נאקאמיצ'י 2004 או 100.4 החדש או על מגברים אחרים שאין בארץ באותו טווח של מחירים כמו USAMPS וכו'.

ואגב, אם בכלל עסקינן בהמלצה מקצועית , אז הייתי בכלל ממליץ על מגבר 2 ערוצים חזק של לפחות 130-140 וואט RMS לערוץ.

מתי כבר יובן שאין כמו תחליף לעוצמה.

חברות כמו USAMPS,XETEC,GENESIS,AUDISON,ARC-AUDIO,ECLIPSE וכו' עובדים עם מגברים בעלי הספקים מטורפים של 150-200-250 ואפילו 500 וואט RMS לערוץ.

למה? על מנת שלא יקרה מצב שסט יקבל פחות ממה שהוא דורש על מנת להפיק ממנו את המקסימום.

וכמובן על מנת שהמגברים יעבדו כמה שיותר בתחום הנמוך שלהם כדי לגרום לעבודה בריאה יותר של המגבר, וכמובן על יעילות מספקת של כמה שפחות חום שידרוש להתפזר.

זה למה יש מגברים כמו בגראפיק פרו של בראקס, או הט'סיס של אודיסון או האקליפס קומפוטישן עם 370 וואט RMS לערוץ כמו הארק אודיו שמבוסס על אותו בורד כמו האטון שחולק גם את אותו בורד, או מגברים כמו הדואל מונו של ג'נסיס, P4 וה P4EVO של XETEC וכו'.

בקיצור, גם הספק הוא חלק מאוד חשוב מהעניין.

under construction..

פורסם

יכול להיות שאני לא עוקב , לא קראתי כל מילה בשרשור הזה ..

אבל (כמו שנאמר מקודם) מה הטעם בכלל לשבור את הראש על מגברים אם עוד לא ידוע מה הם צריכים להגביר ??

דעתי היא שבסכום של 3K לא שווה ללכת על מגבר שנותן 65 וואט +- לערוץ - זה פשוט מגביל מאוד את הבחירה של הרמקולים שהיא חשובה ביותר. לכן מבין האופציות הזפקו הוא בחירה מתאימה יותר.

Hybrid Audio Legatia L1PRO+L4 @ Genesis Dual Mono

Hybrid Audio Legatia L6 @ Genesis 4 Channel

AA Chaos 12 @ Sundown SAZ-1500D

Alpine 9533, H701, C701

פורסם
אני לא מבין מאיפה בכלל באה השוואה של מגבר שנותן 150 וואט לערוץ מול מגבר שנותן כמעט שליש מזה.

זה שהם עולים בערך האותו מחיר לא אומר שאפשר להשוות אותם אחד לשני.

אם כבר אודיסון להשוואה מול הרפרנס של זאפקו זה הLRX 4.1K החדש.

ואגב, הוא טוב יותר

:). הייתי רוצה לדעת למה האודיסון יותר טוב? (סתם כי יש לי אחד בבית :-P)

.

בבקשה בבקשה..

מנואל.

HU: ADDzest DRX 9255EX / Amp: Audison 4.1K / comp: Focal K2p / Sub: XXLS 10

פורסם

בבקשה מנואל:).

הLRX4.1K הוא בנוי טוב יותר כי הוא מתכונן כ 2 מגברי 2 ערוצים באותו קאסט.

מדובר על ערוצי הגברה נפרדים עם ספקים נפרדים מאווררים וכמובן דרגות סופיות נפרדות וקרוסים נפרדים.

הוא יכול להחזיק סט קומפוננט ולספק לו 130 וואט RMS ובו"ז להחזיק סאב בגישור על הערוצים השניים ב2 אוהם ולתת 800 וואט RMS.

מתוכנן בקפידה יתרה, ממש פסגת הטכנולוגיה.

אני אישית לא אוהב אודיסון בכלל, אבל המגבר הזה והמונובלוק מאותה סדרה הם לא פחות ממעולים בכל פרמטר.

בנוסף לכל זה הוא בעל דרגות סופיות של סאנקן, פשוט מעולה.

תאווה לעיניים

imagemagic.php?img=4tvQytTjqNrQ1dbVqNrh26OeqtnOk6Se497W&w=800&h=665&page=popup

under construction..

פורסם

אפשר בבקשה לקבל איזה קישור למידע על LRX4.1K הזה ? כי הדגם 4 ערוצים היחיד שמופיע באתר AUDISON הוא LRX4.300

ועוד שאלה ,

איך הסדרה הנמוכה של AUDISON , ה SRX ? אני בעקרון מחפש מגבר טוב להגביר קומפוננט HERTZ ESK570 + שני ערוצים/ערוץ נוסף להגברת סאב או רמקולים בעתיד..

הציעו לי פשוט SRX-3 ואני רוצה לדעת האם יש מגבר יותר טוב בארץ במחיר שלו להגברת הסט הנ"ל..

תודה מראש..

לא מתיימר להיות מומחה באודיו לרכב. אבל לומד כל יום משהו חדש..

פורסם
אני לא יודע מי הגאון שחושב שמגברי זאפקו טובים יותר מאודיסון.

ועוד בעיניים עצומות. כל הכבוד על הבטחון.

+++++1

HU: ADDZEST DRX9255, AMP: AUDISON VRX 250.2EX

AMP:Helix HXA-1000 QX ,FRONT: Custom made Morel Renaissance WR-W6,Custom made Morel Renaissance CR-101,SUB: ID MAX12

• תוכן חדש...