Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6877 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אם עדיין אפשר ליסוע ולהיסתכל במראות ולהבין מה קורה מאחורה, זה לא סאב !

אם המטבעות במאפרה לא קופצים, זה לא סאב !

אם הפלאפון לא נופל מהמתקן שלו, זה לא סאב !

אם זה לא נשמע כאילו הבאס נוזל מהאוטו זה לא סאב ! זה סתם מידבאס גדול שניקרא הרץ או שם מדוייק אחר :-)

\

1+:twisted:

:cry:IBIZA 20vT -נימכרה!:cry:

בחסדך רחם עליי,כוון אותי בצעדיי..

• תגובות 65
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
חלק מתופעת הצעידה לעבר ה SQ הינה מחוסר הבנתם של הרבה אנשים.

אנשים חושבים שסאבים שלא ניכנסים לקטגוריית ה SQ לא נישמעים טוב.

וזו טעות.

הם פשוט נישמעים אחרת.

אז הם לא הכי מדוייקים ונימרחים יותר אבל זה לא אומר שהם לא נעימים לשמיעה, נהפוך הוא, ליפעמים זה באס שנישמע הרבה יותר טוב.

אז הוא לא הכי משתלב עם המוזיקה לאודיופיל המצוי, אבל הוא גם לא סתם רעש.

לי אישית, סאב, שיהיה מדוייק ככל שיהיה, והכי לא נימרח בעולם, אם הוא לא גורם ליושבים באוטו להקיא דם מהעיניים הוא לא סאב !!

אם עדיין אפשר ליסוע ולהיסתכל במראות ולהבין מה קורה מאחורה, זה לא סאב !

אם המטבעות במאפרה לא קופצים, זה לא סאב !

אם הפלאפון לא נופל מהמתקן שלו, זה לא סאב !

אם זה לא נשמע כאילו הבאס נוזל מהאוטו זה לא סאב ! זה סתם מידבאס גדול שניקרא הרץ או שם מדוייק אחר :-)

ואת זה אתה כותב אחרי שביקשת לבנות תיבה ש"תיתן יותר SQ" לסאב של הCW VEGA שלך-(אתה "קצת" סותר את עצמך).

או כפי שכתבת :הייתי רוצה ליבנות תיבה שתיתן יותר SQ , שמצידי יהיה הרבה פחות רעידות ושלא ישמעו אותי מהחצי השני של הרחוב

בקיצור, שהבאס יהיה עמוק ויותר נעים."

העיקר שהוא נוזל מהאוטו לא? :)

אני מדבר על התרד' הזה:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=149624

ואגב, לענייננו, 99.9% מהפורום בכלל לא מבינים מה זה מערכות SOL ומה מהותם, זה למה כולם רצים כמו עדר.

תמיר היה יוצר תיבות שהם FOLDED HORN או לפחות בניגוד לכמעט הרוב המוחלט של הפורום יודע מה זה תיבות בנדפאס, מדרגה שניה ,רביעית וכו'.

כנ"ל גם אליקו,סימון ועוד כמה חברים יקרים מאוד ובודדים מאוד במערכה הזו.

מצטער, אבל לזורק CVR מאחורה זה לא SPL, כנ"ל גם לא איזה L7 בתיבה פתוחה.

אנשים בפורום שבשבילם "חיזוק אלטרנטור" זו קללה, ו"BIG3" זה צרה שלא ברא השטן שHAIR TRICK זה הקוקיות של אחותם הקטנה, מדברים איתי על מערכות SPL.

אני אישית לא חובב SPL אצלי ברכב אבל אפילו בניתי תיבות לSPL על מנת גם להתחרות רק בשביל הFUN .

זה גם כיף לראות אנשים אחרים עושים זאת, כל עוד הם יודעים מה הם עושים .

אפרופו תמיר, זה רק מצדיק את מה שאני אומר , הרי הוא עם 2 סאבים שלא קשורים בכלל לSPL ועם מגבר 2 ערוצים פשוט וזול הגיע לתוצאות טובות יותר מאנשים שהשקיעו פי 10 ממנו בכסף , הידע והנסיון עושים את ההבדל, רק התיבות שלו עשו את העבודה טוב יותר מכל סאב שהיה עולה פי 10.

שלא נדבר על אליקו שמתחיל לדבר על המודד של טרמלאב וכולם מסתכלים עליו ולא מבינים על מה הוא מדבר.

אגב, אפילו 2 המפלצות של אלי ביחד עם הרידינג הקטן שהוא מתכנן ברכב זה לא SPL, אלא זוג סאבים חזקים מאוד.

אם הוא היה בונה את התיבה שהוא חשב לבנות אז היינו מתחילם לדבר:).

כנ"ל החצי השני של הפורום שרודף אחר SQ שלא מבין שלקנות רכיבים יקרים זה לא SQ, אלא הוצאה כספית גדולה.

ש"במה" בשבילם זה תיאור ספרותי, ו"תמונה" בשבילם זה יפנית מדוברת, שלא נדבר על כיווני פאזות אקוסטיות נכונות וזוויות אקסיס מתאימות, שזה בכלל טורקית להמונים.

זה לא נכתב על מנת לזלזל באף אחד מחברי הפורום, אלא מעט לפקוח את העיניים על מה שדובר כאן.

ASS-Q או ASS-PL העיקר שכולנו נהנים ולומדים מידי יום דברים חדשים.

under construction..

פורסם
ואגב, לענייננו, 99.9% מהפורום בכלל לא מבינים מה זה מערכות SOL ומה מהותם, זה למה כולם רצים כמו עדר.

תמיר היה יוצר תיבות שהם FOLDED HORN או לפחות בניגוד לכמעט הרוב המוחלט של הפורום יודע מה זה תיבות בנדפאס, מדרגה שניה ,רביעית וכו'.

כנ"ל גם אליקו,סימון ועוד כמה חברים יקרים מאוד ובודדים מאוד במערכה הזו.

מצטער, אבל לזורק CVR מאחורה זה לא SPL, כנ"ל גם לא איזה L7 בתיבה פתוחה.

אנשים בפורום שבשבילם "חיזוק אלטרנטור" זו קללה, ו"BIG3" זה צרה שלא ברא השטן שHAIR TRICK זה הקוקיות של אחותם הקטנה, מדברים איתי על מערכות SPL.

אני אישית לא חובב SPL אצלי ברכב אבל אפילו בניתי תיבות לSPL על מנת גם להתחרות רק בשביל הFUN .

זה גם כיף לראות אנשים אחרים עושים זאת, כל עוד הם יודעים מה הם עושים .

אפרופו תמיר, זה רק מצדיק את מה שאני אומר , הרי הוא עם 2 סאבים שלא קשורים בכלל לSPL ועם מגבר 2 ערוצים פשוט וזול הגיע לתוצאות טובות יותר מאנשים שהשקיעו פי 10 ממנו בכסף , הידע והנסיון עושים את ההבדל, רק התיבות שלו עשו את העבודה טוב יותר מכל סאב שהיה עולה פי 10.

שלא נדבר על אליקו שמתחיל לדבר על המודד של טרמלאב וכולם מסתכלים עליו ולא מבינים על מה הוא מדבר.

אגב, אפילו 2 המפלצות של אלי ביחד עם הרידינג הקטן שהוא מתכנן ברכב זה לא SPL, אלא זוג סאבים חזקים מאוד.

אם הוא היה בונה את התיבה שהוא חשב לבנות אז היינו מתחילם לדבר:).

כנ"ל החצי השני של הפורום שרודף אחר SQ שלא מבין שלקנות רכיבים יקרים זה לא SQ, אלא הוצאה כספית גדולה.

ש"במה" בשבילם זה תיאור ספרותי, ו"תמונה" בשבילם זה יפנית מדוברת, שלא נדבר על כיווני פאזות אקוסטיות נכונות וזוויות אקסיס מתאימות, שזה בכלל טורקית להמונים.

זה לא נכתב על מנת לזלזל באף אחד מחברי הפורום, אלא מעט לפקוח את העיניים על מה שדובר כאן.

ASS-Q או ASS-PL העיקר שכולנו נהנים ולומדים מידי יום דברים חדשים.

מחזק כול מה שאמרת , ורוצה להוסיף רק דבר אחד (ואליקו ותמיר אנה קחו תור אם תרצו לצלוב אותי:lol:) אישית אני חושב שזה יחסית קל יותר לעשות מערכת SPL טובה , מאשר מערכת SQ . ולכן אני חושב שחלקכם הלך לדרך הקלה של להצטיין בSPL .

ולשאר יושבי/קוראי הפורום אני רק אומר שהן לאליקו/תמיר/ניר/אלי SOUNDMAN/איתמר , ועוד כמה ששכחתי את שמם :lol:, יודעים היטב מה זה , אבל גם יודעים היטב שצריך לזה תקצוב גדול שהולך על הכנה ולא על רכיבים . כול עוד בפורום אנשים יגיעו עם שאלה כמה עולה לשים קומפוננט , ויתווכחו תרדים שלמים אם זה 100 ש"ח או יותר , וכמה עולה כבל . אתם לעולם לא תגיעו למערכות SPL , ובוודאי שלא למערכות SQ אמיתיות. ואני אעז לומר שחוץ מ3-4 חברה אני מעריך שכול האחרים כאן לא יודעים מה זה SQ גם אם ישימו להם את זה לפני האף .

ואליקו , לפני שתצלוב אולי תספר מה רכשת ? גם בה"פ אם לא שכחת איך לעשות את זה (או שאולי נעלבת ממני , ויש דם רע:lol:)

בברכה יהודה

פורסם

יהודה האמת שזה לא כלכך מדוייק.

כי מערכת SPL הרי נועדה לתת תוצאת DB כמה שיותר גבוהה.

הבעיה היא שאנשים שבשיל עוד איזה דציבל בודד או 2 יכולים להשקיע עשרות אם לא מאות שעות עבודה.

פרט לכך, הידע והנסיון של בניית תיבות הוא בכלל אומנות וכוללת חישובים מאוד מסובכים, ויש סוגי תיבות לסאבוופרים שמעט מאוד אנשים בעולם יודעים איך לתכנן אותם.

מעבר לכך, לעומת SQ שלרוב אינו דורש עבודה בהספקים גבוהים אז SPL וודאי שדורש הרבה יותר אמפרז מכל דבר אחר, ומגיעים למקרים שבו יושבים 3 אלטרנטורים של איזה 250 אמפר כל אחד, עם תכנון של וסת לכל השלושה על מנת לתמרן ותעל את ה"חוות מצברים" ועוד הרבה מעבר לזה.

רק זה דורש תכנון,ידע,זמן עבודה וכמובן היישום בפועל.

פרט לכך, ההתעסקות בכל הנושא של טיפול ברכב מבחינה אקוסטית עד לרמות שבו מבטים דפנות, משריינים חלונות ועוד הרבה הרבה בידוד ואיטום כולל עד רמה שרכבים שניגשים לתחרות SPL צריכת משאית בשביל להוביל אותם כי רכב כזה שוקל כמה טונות רק מהאיטום ומהרכיבים.

עוד עיסוק של ריבוי אלמנטים , עבודה עם הנגדיות מאוד נמוכות עד רמה של 0.15 אוהם או כל מיני התנגדויות מאוד מסוכנות(כמעט זה בכלל קצר).

זה דורש מקצוענות לשמה.

בגדול, SPL זה פשוט SHOW, וזה טוטאלי על טהרת "הגודל כן קובע", וזה ממש לא יותר פשוט מSPL.

מכיוון שעד היום בארץ לא נראה רכב אחד שתואם לקטגוריה כזו, ולכן גם אתה רואה את התוצאות, הרי אף אחד לא הגיע כאן עם אף מערכת אל מעבר ל150DB.

להגיד שזה קל זה ממש לא נכון.

במערכות המתחרות בSQ, יש פשוט פרמטרים אחרים , וצורת עבודה אחרת וכמובן כל הרעיון מסביב הוא הרבה יותר קשור לטעם ופחות על תוצאה.

בתחרות SQ אתה צריך לתת למגוון שופטים שלאו דווקא אוהבים את ציוויון הסאונד של המערכת שלך ולשפוט אותה עפ"י פרמטרים מאוד ברורים.

בSPL, נותנים ברסט אחד, רואים תוצאה נותנים מדידה שניה ושלישית וזהו, אין פה אופציה לבילוף, מה שהמכשיר מדידה מראה זה מה שקובע.

ופה, אין מקום לתיאורים והסברים, אלא רק מספרים, לכן זה ממש לא קל.

כל מערכת כבודה במקומה מונח ולכולם יש את המקום הזה בתחביב.

לכן, גם אני לא אוהב את הנושא אישית, אני יודע לכבד ולהעריך עבודה על רכבים שהם על טהרת הSPL.

under construction..

פורסם

תגידו לשמוע מוזיקה אתם זוכרים ? כי נראה לי ששכחתם קצת :)

דרך אגב , כמו שנאמר פה - הרבה הרבה הרבה הרבה יותר קשה להוציא רכב SPL מאשר רכב SQ מאחר ולמעט שיוני וויזאלי לא נעשה כמעט שום שינוי דרסטי לרכב בזמן שברכב SPL ישנה סבירות מאד גבוהה שהרכב לא יזכור איך הוא יצא מהמפעל ולא בגלל שהוא יתפרק .

לילה טוב .

פורסם

כבר הבטחתי לכם 145 דצביל + עם סאב של 350 שקל ? מישהו אמר פייל ?

:-)

תמיר

פורסם

בחיישנים שיש לנו כרגע בארץ , אפשר לעבור את ה 160 גם עם וופר 4" :)

מוכר סטים קומפוננט ומגברים ברמה גבוהה לרכב!

טוויטרים HYBRID AUDIO L1 PRO + L1V2

מידריינג Hybrid Audio L4

מגברים לרכב - TRU TECHNOLOGY S44 - \ TRU TECHNOLOGY S45

פורסם

ףgreen monster

ח'ח על העיקביות 8)

אני לא סותר את עצמי, פשוט העוצמה שלו גדולה מידי לרכב (פונטו) וחיפשתי אפשרות לנצל אותו יותר כי בשירים מסויימים אני חייב להתערב ולהוריד עוצמה מהסאב כדי שהקירקושים מהרכב לא יתעלו על העוצמה של הרמקולים

פשוט ניסחתי את זה בצורה שלא יציעו לי להוסיף רמקולים או לבצע איטום.

SPL יש, לרכב הזה זה לא מתאים בכזו עוצמה במצב הנוכחי

היה לי את הסאב הזה בעבר (כלמר זו פעם שניה שקניתי אותו אחרי שעברתי כמה סאבים בדרך) וברכב הקודם (גרמני עם איטום) לא הפריע לי שהשמשה האחורית הולכת לעוף כי לא היו קירקושים

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם

דרך אגב , כמו שנאמר פה - הרבה הרבה הרבה הרבה יותר קשה להוציא רכב SPL מאשר רכב SQ מאחר ולמעט שיוני וויזאלי לא נעשה כמעט שום שינוי דרסטי לרכב בזמן שברכב SPL ישנה סבירות מאד גבוהה שהרכב לא יזכור איך הוא יצא מהמפעל ולא בגלל שהוא יתפרק .

לילה טוב .

רוני לא מדובר על פה על קל או קשה.

אפשר להגיד וזה בהסכמה מלאה ששני הנושאים הנ"ל בעלי תאוריות מסובכות ,תכנונים מרובים וכמובן עבודה קשה מאוד.

שניהם מאוד מאוד תובעניים ודורשים ממון אדיר והשקעה מרובה של זמן.

כבודו של כל תחום במקומו מונח, ותמיד יש לזה מקום .

under construction..

פורסם

גיא גם זמן שווה כסף.

כדי שיהיה לך מה לעשות בזמן. אתה צריך חומרים = כסף.

תוצאה ותוספות = כסף.

מסקנה. צריך כסף. וגם ידע. כי אחד בלי השני. לא שווה כלום.

אבל בלי ידע כסף לא שווה. ובלי כסף והרבה ידע אפשר להוציא תוצאות טובות.

גלגלצ: דיווחי תנועה ביציאה ממצרים. עומס תנועה ענקי ממחלף סיני עד מחלף ים סוף, משה תיזמן 40 שנה. תודה לך משה.

מודעת מכירה ................ פרויקט איטום על הרכב שלי

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

הקפצה לת'רד ישן ונחמד :)

מישהו רוצה לנחש מה המכשיר שקיבלתי?

רמז

P9020065.jpg

נהיה יותר קל הא?

מוכר סטים קומפוננט ומגברים ברמה גבוהה לרכב!

טוויטרים HYBRID AUDIO L1 PRO + L1V2

מידריינג Hybrid Audio L4

מגברים לרכב - TRU TECHNOLOGY S44 - \ TRU TECHNOLOGY S45

פורסם

את הרוקפורד הישן הזה שאין לי מושג איך קוראים לו, FX משהו עם התצוגה הירוקה ?

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה

• תוכן חדש...