Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6899 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לי 106 דור שני אשר המזגן שלה לא עבד כמה חודשים,

לפני שבוע בערך ניגשתי להחליף את הטרמוסטט של המזגן אשר היה תקול, וכעט המזגן עובד יופי.

אך עם פתרון הבעיה למזגן צצה בעיה אחרת,

בזמן נסיעה והורדת הילוכים (תיבה ידנית), הרכב משתנק ואף עושה רושם של נכבה (לדעתי ממש נכבה) וכאשר אני נותן גז לפעמים מתעורר לחיים ולפעמים אף נכבה ודורש הנעה מחדש..

האוטו נכבה רק בהילוכים נמוכים על סלד נמוך עכשיו כאשר הקלץ' לחוץ\חצי לחוץ.

ההבנתי יש משהו שצריך \ אפשר לכוון שאמור לשמוע על סל"ד קבוע בזמן הפעלת המזגן כדי למנוע את התופעה שאני מתאר.

מישהו יודע על מה אני מדבר ומכיר את התופעה\ כיצד ניתן לפתור אותה?

* מדובר בפיג'ו 106 XR שנת 99 ידנית 1.4.

תודה רבה,

RipCurl

פורסם

ניסת לנקות את בית המצערת?

נסה לנקות גם את מנוע הצעדים + אינפוזיה עם 44K.

"זול וזוגלובק - שניהם מתחילים בזין, ובשניהם תקבל נקניקיה"

חיפושיות 73-74

פורסם

יש לי 106 XR, הרגע קיבלתי טלפון מהמוסך (הילוך שישי באזור)

שהלך המנוע צעדים..

רציתי לשאול, כמה אתם חושבים עולה הנזק?

ומה האופציות שלי?:

א. האם ניתן לסחוב ללא המנוע צעדים?

ב. האם כדאי לרכוש מפירוק ולקחת סיכון שעוד חודש אולי גם הוא יגמור..?

ג. לשלם למוסך אחר שעושה את זה במחיר היגיוני?

ד. רעיון מקורי אחר?

תודה רבה!!

פורסם

קיבלתי הצעת מחיר עבור מנוע צעדים משומש + עבודה ב 550 ש"ח

עם אחריות של 3 חודשים מחברת המאגר,

מה אתם אומרים?

פורסם

אני מבין שזה נחשב יקר.

מחיר החלק שהוא לוקח הוא 480 ש"ח

זה מהמאגר חלפים. (לכן יש גם 3 חודשים אחריות).

הוא מוריד אותם ל 430 (לטענתו)

ולוקח לי 100 שח עבודה.

אני עוד ינסה לדבר איתו על מחיר העבודה,

אם אני יהיה אצלו וזה ירוץ ב כמה דקות, אני לא אהיה מוכן לשלם לו על זה 100 ש"ח..

מה לדעתכם הוא מחיר לא יקר?

תודה.

פורסם

גם לי יש פז'ו 106 XR שנת 99.

לפני חצי שנה החלפתי במוסך ליטל מנוע צעדים. עלה לי 845 ש"ח למנוע צעדים חדש, כולל עבודה ומע"מ ואחרי הנחת הפורום.

אולי זה יותר יקר, אבל אני חושבת שעדיף לעשות דברים כאלה במוסך מורשה שאני סומכת עליו.

לדעתי עדיף לקנות חלק חדש גם בגלל האחריות הארוכה יותר, וגם בגלל שמניסיוני בשנים האחרונות עם ה- 106, היו לי הרבה בעיות עם המנוע צעדים.

חלי

פיג'ו 206 1.6 2006

פורסם

טוב היום אני אדבר איתו על המחיר, מחיר החלק הסופי הוא 430, אני אנסה לשלם לו 480, נראה לי הוגן.

אגב חלי, במחיר הזה לפי דעתי 99% אלא אם יש לך הנחות על במוסכים מורשים, אז קיבלתי חלק חלופי. אשר בעייתי לפי המלצת מנהל המוסך אשר הינו חבר של המשפחה ובעל אינטרס להוציא אותי כמה שיותר מרוצה (יש חברה גדולה של דוד שלי שעובדת איתו והוא מאד לא רוצה לאבד אותה).

1. עלות המקורי הינה 1200 ש"ח + מע"מ עבוד הדגם הספיצפי שלי, למרות ששמעתי גם 900 + מע"מ ממוסך אחר אבל אני חושב שהוא פשוט טועה והציע לי דגם של מודל אחר.

עלות החלופי נע בין 400-700 ש"ח כולל מע"מ לא כולל עבודה.

זה המידע אשר הובא לידי, ואשר ביררתי והצלבתי בכמה מוסכים ובכמה חניות חלקים ופרוקיות.

כולל : צנטרל, המאגר, שאפט, הילוך שישי אזור, מוסך אלן בחולון והכי זול שמצאתי במקום אמין שכבר טיפל בי בעבר הינו 430 עבור החלק, ועל העבודה אני עוד אתמקח.

בכל מקרה אם אני טועה אשמח אם תתקנו אותי.

ותודה על העזרה חלי!

2. מה בנוגע לניקוי של המצרעת? אמור לעזור באורך החיים התקין של רכיב?

או בהתנהגות דוושת הגז? כדאי לבקש? (ומה העלויות אם בכלל?) - הרכב קצת משתנק בראשון לפעמים אני לוחץ גז והאוטו לא מגיב ולאחר שניה מגיב בבום (נראה כי משהו סתום חלקית)

3. בנוסף אני רואה שכבר ענו לי פה הרבה חברה עם 106, אז נכון שזה לא נושא השרשור, אבל אני על הדרך מחליף גם את סט המדבקות שיושבות על החלון (המשקוף של הדלתות)

מדבקה שחורה כזאת שיוצרת מעיין הפרדה אסטטית בין החלונות.

עלות הסט בחברה הינו 73 ש"ח כולל מע"מ.

עלות העבודה עבור הדבקת 4 המדברקות (דורש פירוק של הגומיות וקילוף המדבקות הישנות) הינו 210 + מע"מ.

סך הנזק 314 ש"ח, כאשר פניתי לפחח אשר אמר כי הסרת של המדבקות + צביעה של המקום בשחור מט יעלה לי 300 ש"ח כולל עבודה ומע"מ.

וטען כי המדבקות מתקלפות הרבה ושנוצרות בועות ועדיף לצבוע.

אני הלכתי בסוף על המדבקות.

העבודה נעשית כרגע במוסך הילוך שישי באזור, מקווה שיצא יפה ויצדיק את המחיר.

אני יעלה תמונות.

מה אתם אומרים? :]

תודה רבה לכולם!

• תוכן חדש...