Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6878 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ליאור, בפעם הבאה שתהיה ברנו, אמור להם שיתעסקו במכונאות ולא במיזוג, נראה שהם לא מבינים במיזוג.

דוד.

דוד מזרחי נפטר ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

• תגובות 43
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

בד"כ אני משתדל להפעיל את המזגן רק בסרק או לפחות בסל"ד נמוך בגלל הסיבה שהוזכרה. במקרה הספציפי אתמול הנוסעת הפעילה.

בכל מקרה זה לא אמור לגרום לכשל קטסטרופלי, מקסימום לבלאי מוגבר.

לגבי כיבוי - אני די משוכנע שאין שום בעיה לכבות את המזגן גם ב-7000 סל"ד.

אם מישהו מכיר איזו קליאו ספורט שהושבתה בזמן האחרון ואפשר לקנות ממנה חלקים - אני מאוד אשמח לדעת על זה, אני מעדיף מדחס מפירוק טרי מאשר משופץ.

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם

עד כמה שזכור לי, נאמר משהו על כך ששתי הפעולות בו זמנית מעמיסות על המדחס/ מערכת חשמל (לא זוכר במדויק...) ולכן, ממולץ קודם

כל להפעיל את האוורור ורק אז את המדחס.

הקליאו לא מצויידת בבקרת אקלים ממוחשבת, לעומת מכוניות חדשות שמגיעות עם מערכת כזו, שבה מחשב

הרכב מבצע את הפעולות האלו ולכן, עלינו לבצע זאת ידנית.

אז מה, אין דברים בגו ?

:roll:

פורסם

טוב שלא אמרו לכם לצאת מהרכב, לנשק את האדמה 3 פעמים, להשתחוות לכיוון מזרח ואז להדליק את המדחס... :lol:

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

לוויל, הבעיות שלך במזגן לא נגמרות רק במדחס, אם הוא נטחן מפנים כמו שזה נשמע יהיה צריך לבצע שטיפת כל המערכת עם חומר מיוחד והחלפה של המייבש. אחרת המדחס החדש יגמור כמו קודמו.

פורסם
ולכן, ממולץ קודם

כל להפעיל את האוורור ורק אז את המדחס.

הקליאו לא מצויידת בבקרת אקלים ממוחשבת, לעומת מכוניות חדשות שמגיעות עם מערכת כזו, שבה מחשב

הרכב מבצע את הפעולות האלו ולכן, עלינו לבצע זאת ידנית.

ב-MK2 יש כבר בקרת אקלים 8) (והיא גם עושה את זה בשני שלבים).

האמת בקרה מעצבנת ביותר, הדרך היחידה להפעיל זה עם auto שמיד משתולל כדי להגיע לכיוון האחרון.

ניר

פורסם

אגב גם בדור הראשון מחשב המנוע שולט בהפעלת המדחס.

למשל, אם האוטו מונע כאשר מתג המזגן דולק, המדחס ייכנס לפעולה רק כמה שניות אחרי ההתנעה. נסו ותראו.

פורסם
הנה תשובה גורפת:

בזמן שילוב המדחס, ע"י המצמד האלקטרומגנטי שמורכב עליו, נוצר עומד רגעי על מערכת הרצועות והגלגל המניע של גל הארכובה (פולי מנוע), זהו עומס שנלקח בחשבון והוא די זניח.

במערכות מזגן נפוצות קיים שסתום תרמוסטטי שמחבר ומתנתק את המדחס כל מספר דקות, בנוסף, כל לחיצה חזקה על המצערת המדחס מתנתק למספר שניות ומתחבר חזרה, כך שאם תפעיל את המזגן מידי פעם בסל"ד גבוה זה לא יגרום לבלאי מואץ או נזק יותר מהרגיל.

למה זה טוב שהוא נכבה ונדלק כל כמה דק'?

פורסם
לוויל, הבעיות שלך במזגן לא נגמרות רק במדחס, אם הוא נטחן מפנים כמו שזה נשמע יהיה צריך לבצע שטיפת כל המערכת עם חומר מיוחד והחלפה של המייבש. אחרת המדחס החדש יגמור כמו קודמו.

לחבר טוב קרתה אותה התקלה בהונדה אקורד שנת 2004 (שאינה באחריות) - הלקוח התלונן במוסך המרכזי על זה שאיך יכול להיות שמדחס מזגן נגרס והורס איתו את המערכת קירור ברכב יחסית חדש.

אחרי יום התקשרו אליו משירות לקוחות של הונדה ובישרו לו שדיברו עם המטה ביפן והחברה מחליפה לו על חשבונה את כל המערכת כולל רכב חליפי בזמן שהרכב במוסך!

נראה אותך עם קרסו..:?

BMW M135I

פורסם

אתה לא יכול להשוות רכב בן 3 וחצי שיצא מאחריות לפני כמה חודשים, לרכב בן 6 וחצי עם המון ק"מ.

במקרה כמו שלי גם יבואן "ידידותי" לא היה משתתף בעלויות, אין מה לעשות.

הייתי היום במוסך שרפי המליץ עליו (בנחלת יצחק), הדיאגנוזה: יש גז במערכת, הלחצים לא משתנים בהפעלת המדחס, מסקנה: מדחס מת.

עדכונים בהמשך.

פורסם

גם "קרסו" חושבים כמוך וממליצים (== לא נותנים אחריות אם לא תבוצע) החלפה של מייבש (~1000 שקל לפני מעמ+עבודה) ושסתום התפשטות (=עוד 1200 שקל לפני) יחד עם החלפת מדחס.

המדחס עצמו דווקא במחיר הגיוני של 1200 שקל, אבל יחד עם המייבש והשסתום, מע"מ ועבודה ואחרי הנחה - זה עדיין יוצא 4650 שקל :cry:

מה שכן - מסתבר שהשסתום והמייבש הם חלקים זהים לגרסאות הרגילות (1400 ושות') של הקליאו B. לא יודע עדיין איך זה עוזר לי אם בכלל.

כמו כן - לשלושת הרכיבים קיימים תואמים תוצרת "דלפי", אם מישהו מכיר משווק שלהם בארץ אשמח לקבל פרטים.

החלקים המקוריים מיוצרים ככל הנראה ע"י "סנדן".

פורסם

ליאור,אכן כן. זה המחיר שנאמר לי היום בחרה- 1,200 שקלים למדחס.

מחר אני יאשר זאת סופית.

בעבר: יאריס TS , פולו GTI , לאון 4 20VT , קליאו ספורט MK1.

היום​: טסים לחו"ל כדי "לנהוג" מדי פעם.

פורסם

התבקשתי לתת חוות דעת לגבי השסתום התפשטות, האם יש צורך להחליפו בעקבות החלפת מדחס או לא?

אז ככה, זה תלוי במספר גורמים שהם לשיקולו של המזגניסט שמבצע את העבודה ועפ"י נסיונו, ראשית צריך לקבוע האם הנזק למדחס גרם ל"נשורת" של שבבי אלומיניום ושאר מתכות שעלולות להסחף במערכת ולהתקע בכל מיני פינות חשוכות כגון במעבה, במאייד וגם בשסתום ההתפשטות. על מייבש אני לא מדבר כי ברור שיש להחליפו כי הוא הראשון לקבל את כל השבבים והשמן השרוף והמזוהם.

לגבי השסתום, אני ממליץ לא להתפשר ולהחליף אותו אם באמת נמצא זיהום במערכת, כי יש לו מעברים קטנים וגם נסתרים שחלקי מתכת עלולים להתפס עליו ולהשתחרר דווקא אחרי שהמדחס החדש מורכב. מהשסתום הגז יוצא ישר למדחס והוא חייב להיות נקי לחלוטין. יש אפשרות נוספת והיא להרכיב מסנן מיוחד לקליטת שבבים בקו היניקה, זהו תיקון מאוד נפוץ אצל מזגניסטים בארה"ב, והם לא מוותרים על התקנת המסנן לאחר זיהום מערכתי כתוצאה של מדחס שכשל. בארץ עוד לא נתקלתי באנשי מיזוג שמשתמשים בפעולת תיקון זו ואשמח לדעת כי כן.

• תוכן חדש...