Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6925 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

ברשותי פיאט פונטו שנת 95 עם מזגן של רסקור.

הבעיה התחילה כאשר נהייה חור במעבה\רדיאטור של המזגן.

הלכתי לחשמלאי שאני מטפל אצלו בדרך כלל והוא ריתך את החור ומילא גז.

אחר כך המזגן לא קירר מספיק טוב , חזרתי אליו והוא אמר שהיה איזשהי בעיה בלחץ של הגז והוא סידר את זה.

אז כרגע המזגן מקרר טוב כל עוד נוסעים אבל בעמידה המזגן ממש לא מקרר אלא מוציא אויר באותה עוצמה אבל רק קר בקצת יותר מאשר סתם כשהוא על מאוורר.

אם מישהו יוכל לעזור לי בזה.

תודה רבה!!!

• תגובות 36
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

צריך לבדוק אם המאורר הנוסף הנמצא על מעבה המזגן פועל ואם כן אז יש לבדוק את כוון סבובו שצריך להיות שאיבת אויר מקדמת המכונית לכוון המנוע. כמובן שאני משער שכמות הגז במע' תקינה ומדויקת (560 גרם לפונטו 55, 60 ו 75 ו 620 גרם לפונטו 90).

בברכה - רפי לין :-)

פורסם

"כרגע המזגן מקרר טוב כל עוד נוסעים אבל בעמידה המזגן ממש לא מקרר "

רפי, נכון צריך לבדוק אם המאורר הנוסף הנמצא על מעבה המזגן פועל. אבל אין קשר למאוורר שמסתובב הפוך, אם היה מסתובב הפוך, היינו מקבלים מצב הפוך, כלומר המזגן היה מקרר טוב בעמידה ובנסיעה היה ממש לא מקרר.

דוד.

דוד מזרחי נפטר ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

פורסם

קודם כל תוגה על התגובות.

דבר שני.

יש שני מאווררים שפועלים כאשר המזגן דולק ושניהם מכוונים כלפי המנוע כאילו דוחפים אוויר מבחוץ פנימה. אבל הם נמצאים מאחורי הרדיאטורים לכיוון המנוע.

והם זה יכול להיות מדחס עייף כמו שכתבו? והאם יש דרך לבדוק את זה שזה לא סתם תירוץ של מישהו יודע את העבודה.

כי פעם שהייתה לי גם איזשהי בעיה של גז הלכתי למישהו אחר ותיקן את זה בצורה גרוע מאוד והמזגן בקושי קירר. והוא תירץ ואמר שזה המדחס מקולקלל.

כמובן שלא הסכמתי לקבל את זה. והלכתי משם ולא שילמתי לו. והלכתי למישהו אחר שסידר את זה בצורה טובה.

תודה רבה

פורסם

האם אחרי תיקון המעבה המזגניסט הוסיף כמות שמן מדוייקת בכדי לפצות אל השמן שהלך לאיבוד ?

בכדי להוסיף כמות מדוייקת יש לדעת להכיר את מערכת המיזוג ברכב.

איזה כייף לי :)

פורסם

אני לא יודע האם הוא הוסיף שמן, אני אבדוק איתו ביום ראשון.

מה זה יכול לעשות חוסר בשמן?

והאם יש עוד דברים שיכולים לגרום לכך?

תודה רבה לכולם!!!

פורסם

השמן הוא לא הבעיה, אלא אם כן אין שמן כלל או בכמות כל כך קטנה שגרמה כבר נזק למדחס שאמור להרעיש. גם עודף שמן עלול לגרום בעיות.

קודם כל יש לבדוק שכמות הקרר במערכת תקינה, ושהמעבה לא חסום ע"י ליכלוך או גופים זרים.

מעבר לכך קשה להתייחס עניינית מבלי לקבל תוצאות של מידה הקירור והלחצים של המערכת.

פורסם

התקלה יכולה לנבוע 1 . מחוסר גז במערכת, 2. ביטול כמות גבוהה מדי של שורות במעבה (בזמן תיקון החורים), 3. צינורית וקום

סדוקה, 4. לחץ לא נכון במערכת , 5 . מדחס עייף ? שהיהי תקין לפני התיקון ? קשה לי להאמין. מרק10 שמן לא מקרר .הוא משמן את המדחס , וכמובן סופח לחות מהגז. בחוסר שמן משמעותי בצירוף עם סתימה המדחס יתפס .

שבת שלום יצחק.

:evil:סייג לחוכמה שתיקה :brickwall:
פורסם

לא רשמתי שהשמן מקרר זו המצאה שלך, חוסר שמן במערכת לאורך זמן פוגע במדחס ובצנרת.

בין היתר תפקידו של השמן לשמור על הצנרת בפני קורוזיה וממש לא לספוח לחות מהגז במערכת, הוא מתערבב עם הגז ולא סופח לחות ממנו וזורם במערכת.

פתיחה של צנרת הגז עלולה באמת לגרום לספיחת לחות מההאוויר.

פורסם

שמן PAG אכן סופח לחות. שיש נזילת גז חזקה ומהירה המון שמן יכול להפלט החוצה מהמערכת. זה שלא החזירו שמן לא יגרום לבעיות קירור אך בהחלט עלול לפגוע במדחס. העניין של חסימת שורות במעבה נשמע מאוד הגיוני אך בדרך כלל לא חוסמים יותר משורה שתיים ,אולי עבד איזה חפיפיניק על האוטו שחסם 8 שורות(זה נשמע כמו עבודת נרקומן) ?

פורסם

תקרא שוב פעם את תשובתי !! במידה והמערכת אטומה השמן לא סופח לחות מהגז ! במידה והמערכת ניזוקה או צינורות נשארו פתוחים אז הוא באמת סופח לחות מההאוויר.

במבנה המולוקולרי של גז R-134A אין מולוקולת אוויר אז מאיפה הוא סופח לחות ? רק במקרה שהמערכת נפתחה.

גז R-134A לא מתערבב עם אוויר.

פורסם

תגיד לי בחורצ'יק. איפה אתה חושב ממלאים גז במפעל של המכוניות , בתוך חדר וואקום ללא אויר? תמיד יש מידה קטנה מאוד של לחות.

• תוכן חדש...