Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6926 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בכדי להבטיח שרק קרר נוזלי יגיע לשסתום ההתפשטות התרמי מורכב בקו הלחץ הגבוה מייבש שמפריד את הגז מהנוזל, תפקיד נוסף של המייבש הוא להוציא את הלחות ולכלוך.

איזה כייף לי :)

• תגובות 36
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

שלום לכולם (שוב מיתעלק)אתמול בדרך לב"ש(טמפרה סטישן קרבורטור מיזוג מקורי)המזגן פעל יופי,היום בבוקר הפעלתי את המזגן שוב וכול חצי דקה בערך פיתאום ניכבה המאורר ואחרי כ10 שניות גם המדחס ומגבר הטורים ניכבים , ושוב הכול נידלק והסיפור חוזר על עצמו.חיב לצין שיש לחץ גז ביניקה 40 בטורים גבוהים ואין נזילות .ויש לי רק שעון לחץ נמוך (ליניקה) והיום בדרך חזרה הביתה בזמו הנסיע הפעלתי והמזגן פעל יופי האוטו הפתיע אותי לטובה שקט ונוסע יופי וכימעט לא נוגע בגז ואני במהירות התנועה מאוד חסכוני ומאוד נוח. יש לי אפשרות למלא גז לפי מישקל ויעזור לי מאוד אים מישהו יודע בדיוק את המישקל שצריך.

פורסם

כן ואני גם בטוח שלא מילאתי גז מספיק מדויק מיכיון שיש לי רק שעון לחץ נמוך,ורק בסופי שבוע אני יכול לעבוד על האוטו או לעמוד בתור אצל מזגניסט שבישביל להחליף גומיות יבקש 1200ש +מס.ואגב לא שיפצתי רק החלפתי גומיות ועכשיו אין לי נזילת גז.

פורסם

היי,

אני כמעט בטוח ב-99.85 אחוז שהמידע בקבצים המצורפים נכונים למדחס שברכב שלך.

850-950 גרם גז R-12

אני מקווה שמילאת גם שמן בכמות הדרושה לא פחות מידי ולא יותר מידי.

1.jpg

2.jpg

untitled.JPG

איזה כייף לי :)

פורסם

מאורר הרדיאטור במכוניתך מופעל כשהמזגן פועל ע"י הטרינרי (מתג לחץ) כשלחץ הגז עלה לערך ההפעלה:

1. הטרינרי (מתג לחץ) מוציא אות הפעלה (בלחץ גז להפעלה) אל ממסר השהיה המפעיל את ממסר מהירות 1, האיטית של מאורר הרדיאטור.

2. לאחר כ 15 שניות ממסר ההשהיה מוציא אות הפעלה אל ממסר מהירות 2, המהירה, שמפעילה מהר את מאורר הרדיאטור.

3. לאחר ירידת לחץ הגז מפסיק אות ההפעלה מהטרינרי והמאורר רדיאטור מפסיק לפעול.

אם מאורר הרדיאטור לא יפעל כשורה אז לחץ הגז יעלה יותר מדי והטרינרי (בחלקו השני של האבטחה) ינתק את ממסר המדחס ואז המדחס מזגן לא יפעל וגם מרים הטורים לא יפעל וכמובן שאין גם קרור.

שלושת ממסרי הפעלת המאורר רדיאטור (עם עוד ממסרי ונתיכי מע' האקלים) נמצאים בתיבה מיוחדת הנמצאת בתא המנוע מאחורי הפנס הראשי הימני.

צריך לבדוק במכוניתך, בצורה מקצועי, עם שעון לחץ גבוה אם מאורר הרדיאטור נכנס לפעולה כראוי ורצוי לבצע זאת כשמנוע המכונית לא חם וזאת כדי לא להתבלבל ממאורר הרדיאטור שפועל דווקא בגלל חום המנוע שמפעילו.

ללא כלים וציוד בדיקה מתאים לא ניתן להגיע לאבחון מדויק ונכון ושעון לחץ נמוך אינו מספיק.

בברכה - רפי לין :-)

פורסם

תודה רבה גם לך רפי בסוף אבין במזגנים.אגב יש לי אפשרות להיתחבר למכשיר אוטומטי שממלא גז לפי מישקל רק שהבחור לא יודע בדיוק כמה גרם לכוון על המכשיר אז מה להגיד לו 850 גרם זה מספיק?

פורסם

בין 850-950 פרושו ש 900 גרם זה כמות טובה למילוי גז.

כמעט שלא נתקלתי במכשירים אוטמטיים (מכונת מיחזור) למילוי גז פראון R12 אלא רק בכאלו לגז ה"חדש" R134a.

פורסם

שוב תודה לעוזרים,ורפי אני אבדוק שוב לאיזה גז מתאים המכשיר שלו.ובבקשה כדי לעשות סדר בדברים אולי תוכל ליכתוב את סדר הפעולות התקין של המערכת,אני מיתכון לבזמן הפעלה הלחץ הגבוה עולה ל? ואז הונטה ניכנסת.לחץ עבודה גבוה תקין בן?לבן? .הלחץ ביניקה צריך להיות-?בזמן שהמזגן כבוי,ולחצי העבודה ביניקה התקינים-בן?לבן?ב1500 סלד .מקוה שהבנתה למה אני מיתקון ,ושוב תודה לעוזרים.(פשוט החבר עים הקסנטיה מביא לי שעון לחץ גבוה השבוע)

פורסם

יצאתי עכשיו ליבדוק ,הפעלתי מזגן המדחס עובד המגבר טורים עובד,אבל הונטה לא עובדת וכצפוי לאחר כמה שניות הכול ניפסק(אין קרור לגז והלחץ ראש עולה והפרסוסטט מפסיק את המ"ע.עכשיו השאלה אים לחץ גבוה מידי בהפעלה (אולי בקו יניקה) גורם לונטה לא לעבוד.(כשהמנוע מיתחמם הונטה עובדת מצוין 2 מהירויות)

פורסם

לצורכי בדיקת מע' ממסרי ונתיכי הפעלת מאורר הרדיאטור ב 2מהירויותיו ע"י המזגן פעל כך:

ע"י חוט מגשר שמחובר לגוף הרכב (מינוס) חבר את קצהו השני אל החוט הלבן שמתחבר אל הטרינרי ואז צריך לפעול מאורר הרדיאטור לאט כ 10-15 שניות ואח"כ מהר במהירות השנייה.

אם זה אכן תקין אז או שהטרינרי לא תקין או שיש בעית לחצים כלשהיא.

נתוני הטרינרי למאורר הרדיאטור הנם (חיבור או ניתוק של הארקה בין החוט השחור לחוט הלבן):

1. הפעלת מארר הרדיאטור בסביבות 15.5 באר.

2. הפסקת פעולת מאורר הרדיאטור בסביבות 11.5 באר.

• תוכן חדש...