Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6922 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

אני בהתלבטות יש לי סובארו 1600 דגם GL ידנית ואני מתבעס שלאוטו הזה אין הרבה כח ואני לעיתים קרובות נוסע איתו הרבה לירושלים.

קראתי על דגמי מנועים לאוטו הזה והתברר לי שישנם מנועים בודדים 1800 סמ"ק עם מדגש טורבו.

אני לא יודע אם ניתן להשיג ומהיכן. בכל מקרה חשבתי להחליף למנוע יותר חזק.

בכללי האוטו שלי שמור מאוד ומטופח כולל מגנזיום צלב וכמובן שטיפולים בזמן .

השאלה אם צעד של החלפת מנוע כדאית ?

המנוע הנוכחי סגר 190000 ק"מ.

מה אתם אומרים?

ואם יש לכם מקום טוב ולא יקר שאתם מכירים להחלפת מנוע ועדיף עם טורבו אשמח לדעת.

פורסם

הכל הכל,

אני יכול,

כי זה החופש הגדוווווווווווווווווווווווווווווווול.

סלח לי, אני לא חושב שמי שנוסע בסובארו לאונה 93' יילך לזרוק מעל 10K ש"ח (מנוע, בולמים, בלמים וכו') על שיפור שהוא:

א. לא חוקי.

ב. עוד משהו.

ג. עוד משהו נוסף שאין לי כוח לחשוב עליו.

אם היו לו 10K ש"ח מיותרים אני משוכנע שהוא היה משקיע אותם להשתדרג.

פורסם

הייתי מציע לך לרדת מהמנוע 1800 עם הטורבו, זה לא נגמר רק בהחלפת מנוע, להביא את הרכב שלך למצב שהוא גודש עם המנוע הזה יעלה לך הרבה מאוד כסף וכאב ראש.

הרכב שלך בעל קרבורטור, המנוע 1800 טורבו הוא מוזרק, בנוסף למנוע ולטורבו תצטרך גם גיר מתאים, משאבת דלק שונה, מחשב ניהול מנוע (כן יש דבר כזה), קלאצ' מתאים, ויש עוד הרבה דברים אחרים.

למצוא את החלקים עצמם זה בכלל לא פשוט ולא זול, מישהוא שיהיה מוכן לעשות את ההסבה גם לא יהיה לך פשוט למצוא.

אם אתה באמת מוכן לעבור את הכאב ראש הזה ומוכן להוציא סכומים גבוהים (בפחות מ 20,000 ש"ח לא תוכל לעשות את ההסבה, אלא אם אתה בעל מוסך ויש לך עסק לייבוא חלקים) אני יכול להפנות אותך למקום בארץ שמייבא מיפן חלקים וסביר להניח שהוא יוכל לעזור לך לפחות עם המנוע, וגם אוכל לקשר אותך עם מישהו שכבר עשה הסבה כזאת.

הצעה שלי, אם אתה מתעקש להפתר מה 1600 אז תחפש מנוע 1800 רגיל.

בברכה,

סובארו-SVX שחורה 94' ,סובארו SVX לבן פנינה 92', סובארו XT טורבו שחורה 86', סובארו XT טורבו בורדו 86', סובארו XT טורבו לבנה 86'

ארז

פורסם

הצעה זולה אפקטיבית יותר לא תקבל!

מכור את הסובארו הנוכחית , וכל מחיר שתקבל עליו, תוסיף כסף ככל יכולתך, ושדרג אותו, לכל רכב אחר בעל מנוע חזק יותר.

בלילות אין כל סיבה שלא תמשיך לחלום על טורבו...

***** במחשבה שנייה, סובארו 1600 GL , יכול לעלות לירושלים בקלות, ללא מאמץ מיוחד, ועם בלאי אפסי, בעיקר אם הרכב שמור כדברייך, ובוודאי עם גאנטים מגנזיום.

יש בידך קלף סולו, קלף מנצח מדוע לוותר עליו?

נסיעה מגבעתים לירושלים ברכב כזה קטנה עליו.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם
בשורה התחתונה האם כדאי להחליף למנוע 1800 סמ"ק? האם לדעתכם יהיה שיפור בכח של האוטו?

לא כדאי מבחינה כלכלית, ורכבך יכול לעלות לירושלים בקלות ללא כל מאמץ.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

צביקה אתה צודק ב 100%, אבל הוא לא התלונן על בעיות סחיבה הוא פשוט מעוניין ביותר כח.

בנסיעה יום יומית רגילה אין הרבה הבדל בין ה 1600 ל 1800, ה 1800 יעשה לך את החיים יותר קלים כאשר האוטו עמוס + מזגן.

האם הטיפה יותר כח שה 1800 נותן לך יהיה שווה את הכסף? זה החלטה שלך.

דבר ראשון, אם אתה טוען שאתה שומר על האוטו אז המנוע שלך ממש לא קרוב לסוף חייו ויש לו עוד הרבה לתת.

דבר שני, תתחיל לברר מחירים של מנוע 1800 רגיל + עבודה במוסך, במקביל תחשוב מה אתה עושה עם המנוע הנוכחי שלך (או שומר במחסן בבית אם אפשר, או בודק אפשרות למכור אותו ולקזז ממחיר ההסבה), אחרי שאתה יודע למה אתה נכנס תעשה את שיקולי הכדאיות שלך, יכול להיות שתקבל הצעה של 5000 ש"ח על מנוע טוב + הרכבה ובמקרה אותו המוסך יסכים לקנות ממך את המנוע 1600 ב 2500 ש"ח וככה יצא שאתה משלם על ההסבה כ 2500 ש"ח (אני זורק מספרים), שוב, שיקולים שלך.

אחרי שהגדרת לעצמך כמה כסף אתה מוכן להוציא על מעבר ל 1800 ואחרי שבררת כמה באמת יצא לך ומה תקבל בתמורה יהיה לך הרבה יותר קל לקבל החלטה, האי וודאות לגבי כמה כח בדיוק תקבל יכולה להפתר בקלות, תתקשר למודעת מכירה של ליאונה 1800, תעשה נסיעת מבחן וזהו.

דעה שלי, הסבה כזאת משתלמת רק אם הלך לך המנוע ובכל מקרה אתה צריך להחליף מנוע או שיש לך הזדמנות דרך חברים\משפחה\מישהו שאתה סומך עליו לעשות את זה במחיר סמלי.

סובארו-SVX שחורה 94' ,סובארו SVX לבן פנינה 92', סובארו XT טורבו שחורה 86', סובארו XT טורבו בורדו 86', סובארו XT טורבו לבנה 86'

ארז

• תוכן חדש...