Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6928 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 43
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
אתה עדיין לא עונה על שאלה מאוד חשובה שגם וולו שאל אותך, האם הווקס בוצע בשמש? רשום בפירוש על האריזה לא לבצע בשמש ויש לכן סיבות.

ביררתי את זה. הווקס לא בוצע בשמש (האדם שעשה את הווקס דיי מבין בזה).

כנראה שהווקס חשף את הפגמים שכבר היו בצבע (?).

פורסם

האם הצבע היה שרוף? מתי היה טיפול הווקס האחרון?

האם הרכב חונה בצל בדר"כ? מתחת לעץ? כיסוי?

בוצע פוליש? אם לא, היו סימנים לקילופי לקה?

פורסם
האם הצבע היה שרוף? מתי היה טיפול הווקס האחרון?

האם הרכב חונה בצל בדר"כ? מתחת לעץ? כיסוי?

בוצע פוליש? אם לא, היו סימנים לקילופי לקה?

האמת שקניתי את הרכב משומש ואין לי מושג לגבי ההיסטוריה שלו בנושאים אלו.

אצלי הוא לא עבר וקס, פוליש וכו לפני. כשנעשה הוקס ירד הרבה צבע אדום תוך כדי.

צילמתי כמה צילומי מקרו ואפשר לראות שאלו ממש נראים כ"חורים" בצבע:

http://m1.freeshare.us/view/?161fs257495.jpg

פורסם

גם לי היה אוטו אדום, ותמיד אחרי ווקס, היה כמה חלקים באוטו שנראים ככה, היו כנראה כמה חורים קטנים,וצבע שרוף, ובקיצור הצבע נפגע בגלל חרא של ציפורים וכאלה, והווקס נכנס למקומות האלה והתייבש כשהוא עדיין לבן, זה ירד לך במהלך השטיפות, בגלל זה צריך לדאוג שאיפה שכבר יש כל מיני פצעים כאלה לא למרוח וקס, כי זה לא מועיל, רק נכנס לחריצים של הפצע ומבליט את אותו בצבע לבן..

פורסם

הצבע אכן נראה פגום. מה עובי ה"חורים" שנראים בתמונה?

למראית עין זה נראה כשכבת לקה שרופה, ואולי אף קילוף של השכבות מטה. בכל אופן, זה די קשה לתת תשובה חד משמעית בלי לראות את המצב מעשית, ולכן הייתי מציע שתיגש לפחח (עדיף כזה עם המלצות), שיוכל לומר מה הנזק בוודאות.

נראה כי הווקס חדר לאותם נזקים שכבר היו בצבע, והבליט אותם בגלל הגוונים הלבנים של הווקס.

אם אתה לא מעוניין להשקיע בטיפול פחחות וצבע - אתה יכול לצבוע מקומית עם מכחולים בעזרת צבע שתרכוש מצבעי, אבל התהליך לא מומלץ בגלל תוצאה לא חלקה (במרבית המקרים) ולא מקצועית.

מה שבטוח, ניכר על הצבע שהוא במצב רע, וכנראה שטיפול הווקס הגיע מאוחר מדי. כמובן, שאם תטפל בנזקים אצל פחח, כדאי להתמיד ולבצע טיפולי ווקס מידי מס' חודשים כדי לשמור על הצבע.

פורסם

חשבתי להשתמש במכחול אקרילי (49 ש"ח), אבל תיארתי לעצמי שזה יכול ליצור כתמים אדומים ויראה עוד יותר רע.

מצורפות עוד תמונות לעיונכם לגבי מידת העומק (חלקן פשוט הגדלה).

לי זה נראה כי עבר את שכבת הלקה בחלק מהמקומות.

ניתן לשים לב גם שהצבע כולו מלא בנקודות לבנות קטנות (כנראה באמת מ"מילוי" הווקס).

?161fs282547.jpg

?161fs282724.jpg

?161fs283146.jpg

?161fs283410.jpg

מעתה אומר שיש לי רכב אדום עם נקודות לבנות ...

תודה על העזרה בכל מקרה.

פורסם

מה שבטוח, בהגדלה זה נראה רע.

בכל מקרה, אם המראה החיצוני לא מפריע לך (מה שאני לא בטוח לגביו, הרי פתחת את השרשור, וביצעת ווקס), תשאיר את זה כך.

אם אתה רוצה לטפל בזה, הייתי מייעץ לפנות לפחח, שישייף את כל האזור הנגוע ויבצע צביעה - הבעיה היא שזה בלתי אפשרי לצבוע חלק מסוים, בגלל הבדלי צבעים משמעותיים (צבע ישן ושרוף אל מול צבע חדש).

האם צביעה כוללת של הרכב באה בחשבון? ב-3-3.5K אפשר לבצע צביעה בינונית, שבוודאי תהיה עדיפה על המצב הנוכחי.

אחרת, צביעה עם מכחול (צבע לרכב, לפחות בזה תשקיע ;)) תתן את הפתרון הסביר ביותר בהשקעה נמוכה.

פורסם
מה שבטוח, בהגדלה זה נראה רע.

בכל מקרה, אם המראה החיצוני לא מפריע לך (מה שאני לא בטוח לגביו, הרי פתחת את השרשור, וביצעת ווקס), תשאיר את זה כך.

אם אתה רוצה לטפל בזה, הייתי מייעץ לפנות לפחח, שישייף את כל האזור הנגוע ויבצע צביעה - הבעיה היא שזה בלתי אפשרי לצבוע חלק מסוים, בגלל הבדלי צבעים משמעותיים (צבע ישן ושרוף אל מול צבע חדש).

האם צביעה כוללת של הרכב באה בחשבון? ב-3-3.5K אפשר לבצע צביעה בינונית, שבוודאי תהיה עדיפה על המצב הנוכחי.

אחרת, צביעה עם מכחול (צבע לרכב, לפחות בזה תשקיע ;)) תתן את הפתרון הסביר ביותר בהשקעה נמוכה.

צביעה כוללת לא באה בחשבון מכיוון שזה לא עד כדי כך מפריע לי ויקר, למרות שזה כנראה הפתרון מכיוון שמלבד הנקודות הגדולות, הצבע מלא בנקודות קטנות.

צביעה עם מכחול אקרילי - אפשרית לנזקים הגדולים, אבל השאלה אם אפשר להגיע למצב שזה יראה חלק וכאילו לא תוקן מעולם, אחרת זה פשוט ייתן כתמים אדומים (צבע חדש על ישן).

פורסם

למרות שמהתמונות זה נראה מקרה אבוד, הייתי מציע לבצע פוליש על האיזור. אין סכנה בביצוע פעולה כזו.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

לחבר:

כפי שצייתי בפניך עןד בתחילת השירשור, הנקודות הלבנות מקורן בוואקס שהתיישב מתחת ללכה.

בהגדלה רואים שהבעיה שלך חמורה יותר שכן בחלק מהכתמים כבר יש התחלה של קורוזיה וגרוע יותר, באחת התמונות נראה כאילו ישנה נפיחות מתחת לצבע. הנפיחות הזו מראה על קורוזיה שחדרה אל מתחת לצבע.

אם אכן זה המצב (זה הרושם שמתקבל מהתמונה) הדבר דורש טיפול יסודי. לקורוזיה יש תכונה איומה, כשהיא חודרת אל מתחת לצבע היא מייצרת את הממצן הדרוש להמשך התהליך ולמעשה מתחת לצבע ישנו תהליך חלודה שמזין את עצמו.

אני ממליץ לך לגשת אל פחח מומחה שיראה מה ניתן לעשות בנדון, אל תזניח כי אם אכן זה המצב (ולא מדובר בהשתקפות של אור שיוצרת אשליה אופטית) הדבר יסתיים בחורים בגג.

שים לב לתמונה הזו: http://m1.freeshare.us/view/?161fs283146.jpg

פורסם

כל טיפול שלא ילווה בשיוף המקום וצביעה כוללת, יראה בסופו של דבר לא מקורי ויבלוט.

גם צביעה של חלק מסוים (מכסה מנוע בלבד, לדוגמא), תבלוט, בגלל ההפשרים במצב הצבע - חדש מול ישן.

במקרה הזה, הייתי מציע לחכות מס' חודשים, ובזמן הזה (במידת האפשר), לחסוך לפחחות וצבע, מפני שבדיוק כמו ש-dorki ציין, חלודה היא מחלה, וברגע שהיא מתחילה, ולא מטפלים בה, זה מתפשט, ונעשה גרוע מיום ליום.

פורסם

dorki, הנפיחות הזו קיימת בעוד כמה מקומות בצבע, ולפי מה שציינת בתחילה הבנתי איך הכתמים הופיעו פתאום אחרי הווקס.

אני אגש לפחח מומחה בהקדם האפשרי .

תודה לכולכם על העזרה .

• תוכן חדש...