Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6928 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 43
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
לכה שאיננה מצפה את שיכבת הצבע שמתחתיה באופן מושלם, ז"א שהווקס נוגע בשכבה שמתחת ללכה.

שמים וקס בשביל לחדש את הציפוי, לא?

לפי מה שאתה אומר, מגע הוקס עם שכבת הצבע יצר את הכתמים?

הכתמים הינם מחוספסים (דומה לאבנית שיש בקומקום חשמלי). ניסיתי להוריד מעט, אבל נראה שזה עלול להוריד גם את הצבע שמתחת (אם נשאר עדיין צבע שם).

פורסם

מזה שנים רבות שאינני רוכש מכוניות עם צבע מיטלי.

ברכב המיטלי האחרון שהיה לי, הייתה תופעה דומה למה שאתה מתאר:

ע"ג הכנף האחורית, תמיד באותו המקום, לאחר עשיית וואקס, הייתה נוצרת שיכבה מחוספסת של נקודות לבנות.

כשהייתי מעביר את היד במקום ניתן היה לחוש שיש שם פגם בצבע (מעין חיספוס עדין) למרות שבעין האיזור נראה בסדר גמור.

בכול מקרה, אצלי השכבה הזו הייתה יורדת באמצעות שטיפה עם הרבה מים ושמפו לרכב.

עוד נקודה - בוואקס שהשתמשתי (טרטל וואקס) היתה כתובה אזהרה שאין להשתמש בחומר על צבע פגום.

פורסם

הוקס שנעשה אצלי הוא גם מסוג טרטל וקס נוזלי מטאלי.

הרכב בצבע אדום והוא לא נראה לי פגום בכלל.

פורסם

אמנם באיחור אבל תמונות מצורפות.

מקווה לצרף עוד תמונות מקרו מחר.

לרכב יש היסטוריה בב"ש (לא שלי) ונאמר לי ע"י פחח שהנקודות נגרמו בשל מזג האוויר בב"ש.

דעות נוספות?

1.jpg

2.jpg

3.jpg

פורסם

קצת קשה לקבל חוות דעת מהתמונות (עוד זויות ורזולוציה גבוהה יותר היו עוזרים).

ובכל זאת - אם פחח טען שמדובר בנזקי מז"א, כדאי לשקול לבצע פלסטלינה (ובפעם הבאה - להתייעץ עם מישהו מנוסה לפני ביצוע טיפול לצבע - את הנעשה אין להשיב).

בהצלחה.

פורסם
קצת קשה לקבל חוות דעת מהתמונות (עוד זויות ורזולוציה גבוהה יותר היו עוזרים).

ובכל זאת - אם פחח טען שמדובר בנזקי מז"א, כדאי לשקול לבצע פלסטלינה (ובפעם הבאה - להתייעץ עם מישהו מנוסה לפני ביצוע טיפול לצבע - את הנעשה אין להשיב).

בהצלחה.

אני אשתדל לצרף מחר תמונות מקרו טובות.

לגבי הוקס, לא אני עשיתי אותו אלא מכר של אח שלי, שעד כמה שידוע לי הוא יודע איך לעשות ודיי מבין בזה.

הנקודות הופיעו אחרי הוקס אבל לא מיידית. בערך שבועיים אחרי, הבחנתי בהן אחרי שטיפת הרכב.

מה בדיוק עושה טיפול בפלסטלינה?

פורסם

התמונה האמצעית נראית כמו לשלשת ציפורים, אתה בטוח שהיא שייכת ל"שאר הכתמים" החדשים?

בכל אופן - תמונות מקרו באיכות (אפילו על שרת אחר, כדי שלא יהיה צורך להקטין), יעזרו לפענח את התעלומה.

בעניין הפלסטלינה - חיפוש קטן יעלה הרבה תוצאות, על קצה המזלג - סופח אליו נזקי אקלים וסביבה כמו פיח תעשייתי וכד' שנדבקים לצבע במשך הזמן.

כפי שציין איתמר, האם הטיפול בוצע בשמש? זה יכול להיות גם כן גורם. יכול להיות שהווקס התקשה יתר על המידה ולא הוסר כראוי.

ניסית להוריד את הכתמים עם מים והרבה סבון? אפילו כמה חזרות יוכלו אולי לעזור.

פורסם
התמונה האמצעית נראית כמו לשלשת ציפורים, אתה בטוח שהיא שייכת ל"שאר הכתמים" החדשים?

בכל אופן - תמונות מקרו באיכות (אפילו על שרת אחר, כדי שלא יהיה צורך להקטין), יעזרו לפענח את התעלומה.

בעניין הפלסטלינה - חיפוש קטן יעלה הרבה תוצאות, על קצה המזלג - סופח אליו נזקי אקלים וסביבה כמו פיח תעשייתי וכד' שנדבקים לצבע במשך הזמן.

כפי שציין איתמר, האם הטיפול בוצע בשמש? זה יכול להיות גם כן גורם. יכול להיות שהווקס התקשה יתר על המידה ולא הוסר כראוי.

ניסית להוריד את הכתמים עם מים והרבה סבון? אפילו כמה חזרות יוכלו אולי לעזור.

ניסיתי להוריד עם מים וסבון, לא עזר.

התמונה האמצעית אכן שייכת לכתמים החדשים, ונכון יש לזה צורה לא סימטרית כשל לשלשת ציפורים.

אני מקווה לצרף מחר תמונות מקרו חדות.

• תוכן חדש...