Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6937 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ofir ש שוני במנועים בין קרבורטור להזרקה ויש חיישנים במנוע הזרקה שאני לא בטוח שמתאימים למנוע קרבורטור.

מה שאתה לפותח השרשור מציע זה לתפור טלאי על טלאי.

לדעתי פותח השרשור צריך :

א) לגשת למוסך שיפרק את ראש המנוע.

ב) לאחר שהראש יגיע לחרט הוא יקבע האם הראש כשיר לתיקון או שהוא פסול.

ג) אם הראש תקין כדאי לשקול תיקון ראש מנוע בלבד.(יעלה לך כמו שכתבתי ותהיה לך אחריות 3 חודשים).

ד) אם ראש מנוע פסול אפשר להביא ראש מפירוק /מנוע מפירוק מקומי/מנוע מיבוא.

וכדאי מאוד שהוא יהיה של אפלאוז קרבורטור ולא משהו שתסתבך איתו.(קח בחשבון שאחריות על מנוע נעה בין שלושה לששה חודשים.(כמו כן מנוע מפירוק עלול להיות חתול בשק).

ה) יש לזכור כי החלפת מנוע כרורכה בפרוצדורה מסויימת של שינוי מס' מנוע במשרד הרישוי, יש צורך בשטר מכר וכו'

אם אתה מהצפון כדאי לך לגשת למוסך עומר בהנהלת בצלאל,אצלי לדייהטסו הזרקה הוא הביא מנוע מפירוק מקומי,פתח אותו ושיפץ אותו (רינגים ולאגרים וכל מה שצריך) ואז הוא אמר אם היתה לך דייהטסו קרבורטור היה יותר פשוט,לקח יומיים עד שהשיגו לי בכלל מנוע...

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

זה כנראה מה שאני אעשה...

אולי עוד אפשר להציל את מה שיש.

המון תודה על התגובות :)

ביצים ביצים ביצים ביצים לאן אתם רצים?

פורסם

טוב תיסגרו את העינין ניתן להחליף בין כל מנוע הזרקה

של דהיטסו לקרבורטור גם של דגם הקלאסיק שנפחו 1500 סמ"ק

לאומת האפלאוז 1600 סמ"ק ונכון דגמי ה 1600 יקרים יותר מהשרייד 1500

אך שניהם ניתנים להסבה מניסיון רב

בברכה ניצן

http://www.shaft.co.il

פורסם

חבר, מנוע של אפלאוז בפירוקית אתה יכול להשיג גג ב2000 שקל,

טיימינג,מותחנים ,הרכבת מנוע משאבת מים וכ' זה עוד סביבות ה2000 שקל גג 4000

לא יודע איך הגיעו פה ל6000

אני באקורד החלפתי מנוע מיבוא ב4000 שזה נפח 2,2 וזה לא דייהטסו זה הונדה

הרכבה 2000 הגעתי ל6000

בקיצור חבר תחפש מוסך טוב ואמין, כל העסק לא אמור לעלות לך יותר מ4000 /4500

שגם את זה אתה פורס חצי בתשלומים ממש בקטנה,

מתנייד על קינג שחור 06 עם צריכה דלק של האמר H2

פורסם

לחבר rny !]

לפני שנה החלפתי מנוע לאפלאוז הזרקה ורק על מנוע,ביקשו 4000 ש"ח למנוע קומפלט.

אבל,כתבתי לפותח השרשור שמנועי קרבורטור זולים יותר ואיני מתמתא במחירים שלהם בדיוק .

עם זאת פחות מ-2000 ש"ח נשמע לא מנוע מציאה.

מחיר הגיוני יהיה בין 2200- 2700 תוסיף את החלקים של החלפת טיימינג,משאבת מיים,

(אצלי עשו משהו אחר- הביאו מנוע מפירוק,פתחו ושיפצו אותו כמו אוברול כללי ולכן העבודה היתה יותר יקרה).

פורסם
ofir ש שוני במנועים בין קרבורטור להזרקה ויש חיישנים במנוע הזרקה שאני לא בטוח שמתאימים למנוע קרבורטור.

מה שאתה לפותח השרשור מציע זה לתפור טלאי על טלאי.

ממש לא, מה שאני מציע זה לזרוק את כל החיישנים לפח ולשים קרבורטור שכמובן לא צריך חיישנים, הדבר נעשה באופן כללי בהרבה מנועים, ובפרט באוטו של אחותי (אפלאוז)

לדעתי פותח השרשור צריך :

א) לגשת למוסך שיפרק את ראש המנוע.

ב) לאחר שהראש יגיע לחרט הוא יקבע האם הראש כשיר לתיקון או שהוא פסול.

ג) אם הראש תקין כדאי לשקול תיקון ראש מנוע בלבד.(יעלה לך כמו שכתבתי ותהיה לך אחריות 3 חודשים).

ד) אם ראש מנוע פסול אפשר להביא ראש מפירוק /מנוע מפירוק מקומי/מנוע מיבוא.

וכדאי מאוד שהוא יהיה של אפלאוז קרבורטור ולא משהו שתסתבך איתו.(קח בחשבון שאחריות על מנוע נעה בין שלושה לששה חודשים.(כמו כן מנוע מפירוק עלול להיות חתול בשק).

ה) יש לזכור כי החלפת מנוע כרורכה בפרוצדורה מסויימת של שינוי מס' מנוע במשרד הרישוי, יש צורך בשטר מכר וכו'

אם אתה מהצפון כדאי לך לגשת למוסך עומר בהנהלת בצלאל,אצלי לדייהטסו הזרקה הוא הביא מנוע מפירוק מקומי,פתח אותו ושיפץ אותו (רינגים ולאגרים וכל מה שצריך) ואז הוא אמר אם היתה לך דייהטסו קרבורטור היה יותר פשוט,לקח יומיים עד שהשיגו לי בכלל מנוע...

1. חפש בפורום, הוסבר לפחות מתאיים פעם למה לא כדאי לשפץ ראש באפלאוז

2. מנוע של אפלאוז קרבורטור יהיה ישן, עדיף מנוע מוזרק וחדש יותר ומייבוא, אין בעיה להתאים ביניהם

פרוצדורה? בסך הכל הולכים למכון רישוי הקרוב עם שטר מכר ואישור הרכבת מנוע מהמוסך (ו20 שקל בערך), לא ביג דיל

פורסם

יש לי שאלה שיכולה להשפיע על כל העניין:

אם לוקחים מנוע שרייד 1500 ושמים במקום 1600 אפלאוז האוטו יסע אותו דבר (ידוע שהאפלאוז נחשב רכב קליל ביותר).

ולא בטוח שהספק המנועים זהה.

פורסם

תלוי בהספק/מומנט ורצועת הכח של המנועים

אם אני לא טועה, ההספק זהה כמעט, וסביר להניח שלא יורגש הבדל משמעותי

השאלה היא האם אין בעיה לשנות נפח מבחינה חוקית

פורסם

לאחר אינספור טלפונים לכל המוסכים המורשים של דייהטסו- הנה המסקנות:

-אין בעיה להחליף מנוע אפלאוז 1600 במנוע של שרייד קלאסיק 1500. יש התאמה ואפשר לעשות את זה בלי בעיה.

-שיפוץ ראש מנוע מיותר, כי העלויות יהיו אותו דבר בכל מקרה.

-אם כבר מחליפים מנוע, אז רק מנוע מייבוא, מנועים מפירוקיות יהיו במצב רע משמעותית.

-לגבי הצד החוקי של החלפת מנוע- אין שום בעיה. רק ללכת עם השטר מכר ולקבל חתימה.

לי אישית יש אפשרות להשיג מנוע 1500 של שרייד קלאסיק, ב2700ש"ח, + עבודה וכו', אני מאמין שאני אגיע ל4000,אולי קצת יותר.

ועוד כמה חודשים אני אחסוך קצת ואפטר מהאוטו הזה...

פורסם

מגניב, אמרו לך כל מה שאני אמרתי, רק עם תשובה חד משמעית לגבי התאמת המנועים

ועוד כמה חודשים אני אחסוך קצת ואפטר מהאוטו הזה...

נשמע שכדאי לקנות ממך את האוטו :|

פורסם

בגדול- האוטו הזה היה שמור בצורה מדהימה.

שנת 93 עם 100K ק"מ בלבד...

הבעיה התחילה בגלל איזה נזילה קטנה שגרמה להתחממות.ואז כשתיקנתי את זה באיזה מוסך מעפן, התקלה חזרה בגדול.

ואז המנוע כבר סבל בצורה רצינית מכל ההתחממויות.

ועכשיו הלך ראש מנוע... וזה יצא אותו מחיר להחליף את כולו.

בכל מקרה, אחרי החלפת המנוע האוטו יהיה כמו חדש, אבל עדיין באסה להשקיע 5000 שקל על אוטו של 15000...

פורסם
לחבר rny !]

לפני שנה החלפתי מנוע לאפלאוז הזרקה ורק על מנוע,ביקשו 4000 ש"ח למנוע קומפלט.

אבל,כתבתי לפותח השרשור שמנועי קרבורטור זולים יותר ואיני מתמתא במחירים שלהם בדיוק .

עם זאת פחות מ-2000 ש"ח נשמע לא מנוע מציאה.

מחיר הגיוני יהיה בין 2200- 2700 תוסיף את החלקים של החלפת טיימינג,משאבת מיים,

(אצלי עשו משהו אחר- הביאו מנוע מפירוק,פתחו ושיפצו אותו כמו אוברול כללי ולכן העבודה היתה יותר יקרה).

גבר צריך לחפש גם לי רצו באקורד 8'/9 אלף מנוע=עבודה =טיימינג אבל תתפלא השגתי ב6 הכל ביחד ויותר טוב צריך לחפש טוב

זה שביקשו לך 4000 על הזרקה לא אומר שזה עולה 4000 אפשר בפחות צריך רק להמתין בסבלנות לרגע הנכון אני חכיתי 3 חודש

מתנייד על קינג שחור 06 עם צריכה דלק של האמר H2

• תוכן חדש...