Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6938 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

קניתי לפני כמה חודשים דייהטסו אפלאוז, כבר אחרי חודש התחילו בעיות עם מערכת המים, התחילה נזילה קטנה שהותירה אותי עם מנוע רותח תקוע בצד הכביש.

מאז תיקנתי את מערכת המים פעמיים, וכרגע כנראה שהיא בסדר, אבל מאז אותה תקרית, המנוע המשיך לעשות בעיות שהחמירו עד למותו הסופי.

זה התחיל בהתחממות שלא קשורה לכמה מים יש ברדיאטור, והמשיך באיבוד כוח וכיבוי במהלך נסיעה.

אתמול בבוקר גיליתי שכל זמן שאני עם הרגל על הגז בטורים בינוניים, הרכב נוסע, אבל ברגע שאני אוריד את הרגל מהגז הוא יכבה.

נסעתי ככה מרחק לא רב אל המוסך שבו אמרו לי לחזור היום, אבל כשחזרתי הביתה המנוע שבק חיים, ולא הניע שוב.

הזמנתי מכונאי\חשמלאי מטעם הביטוח שינסה להעביר עליו קצת נסיונות עזרה ראשונה.

המסקנות שלו היו- מים בראש מנוע, כלומר הלך ראש המנוע, ויש סיכוי שהלך המנוע לגמרי.

עכשיו לשאלה-

בדייהטסו אפלאוז, האם אפשר לשים מנוע אחר? למשל של דייהטסו שרייד קלאסיק? (באפשרותי להשיג מנוע כזה ב2700 ש"ח)

מעבר לזה- האם אפשר לתקן את המנוע הקיים לאחר מספר מקרים של התחממות עד כדי כיבוי?

כמה כסף לדעתכם צריך לשלם על העבודה של התקנת המנוע החדש?

ו-אם למישהו יש פה נסיון עם מקרים כאלה- מה ההצעה שלכם לגבי "מה לעשות"?

המון המון תודה מראש.

ביצים ביצים ביצים ביצים לאן אתם רצים?

פורסם

תעשה חיפוש, דובר הרבה על למה לא כדאי לשפץ ראש מנוע באפלאוז ועדיף להחליף

בקשר למנוע של השרייד קלאסיק, איזה שנה האוטו שלך ולמה לא שאלת את המכונאי שלך בקשר להתאמה של המנוע?

פורסם

שאלתי, הוא אמר שיכול להיות שהשרייד קלאסיק היא הזרקה (הוא לא בטוח ב100%), האפלאוז שלי היא עם קרבורטור.

עכשיו, לפי היבואן של המנועים- לא צריכה להיות בעיה.

בגלל זה אני שואל פה אם יש למישהו נסיון עם המקרה

פורסם

השרייד קלאסיק היא הזרקה, אבל זה לא אומר שהמנוע לא יתאים

אם הוא זהה למנוע של אפלאוז עם הזרקה אז אפשר לשים את המנוע הזה, השאלה היא אם אתה רוצה להישאר עם הקרבורטור או לעבור להזרקה

מעבר להזרקה יהיה מסובך ויקר

אפשר לשים את המנוע המוזרק עם הסעפת והקרבורטור (שוב, אם הוא זהה למנוע של אפלאוז מוזרק)

פורסם

לצערי כרגע ההחלטה עכשיו היא "מה שיהיה הכי זול". - אין כסף לשדרג את האוטו.

אני צריך רק להבין משהו- יכול להיות שהמנוע של השרייד קלאסיק יעבוד עם הקרבורטור וכו' של האפלאוז?

איך אני בודק אם זה אפשרי מבחינתי? מה אני צריך לראות במנוע?

פורסם

גבר אני רואה שרשמת ''חוסר מים ברדיאטור'' עכשיו אני לא יודע אם זה מים או נוזל קירור מה שיש לך!

עצה שלי אם אתה משתמש במי ברז תפסיק זאת מיד מנוע האפלאוז רגיש ביותר למי ברז אך ורק נוזל קירור איכותי גם לא הירוק הפשוט הרכב הזה פשוט לא מסוגל למי ברז ,בהצלחה

מתנייד על קינג שחור 06 עם צריכה דלק של האמר H2

פורסם
גבר אני רואה שרשמת ''חוסר מים ברדיאטור'' עכשיו אני לא יודע אם זה מים או נוזל קירור מה שיש לך!

עצה שלי אם אתה משתמש במי ברז תפסיק זאת מיד מנוע האפלאוז רגיש ביותר למי ברז אך ורק נוזל קירור איכותי גם לא הירוק הפשוט הרכב הזה פשוט לא מסוגל למי ברז ,בהצלחה

מאז שהאוטו אצלי השתמשתי במי ברז, בעיקר כי לא ידעתי שמי ברז פוגעים כל כך במנוע. לצערי אני חושב שגם הבעלים הקודמים לא ידעו על הבעיה הזאת.

אני חושב אבל שעכשיו זה כבר לא משנה...

להבא אני אדע. נכון לעכשיו הצנרת של המים הוחלפה ואין בעיה איתה לפחות.

הבעיה היא כנראה בראש מנוע\כל המנוע + אולי קרבורטור.

פורסם

אני יכול להשיג מנוע מיובא של דייהטסו שרייד קלאסיק ב2700 שקל.

לגבי מנוע חדש של אפלאוז, אפשר להשיג.. זה פשוט יקר פי 2...

איך אני יודע אם המנוע של האפלאוז שלי יכול להיות מוחלף על ידי המנוע של השרייד קלאסיק?

פורסם

צילמתי את המנוע... אני לא יודע להגיד אם מנוע של שרייד מתאים...

אם מישהו יכול לדעת מהתמונה, אשמח לשמוע. אני אהיה חייב לתקן את האוטו בימים הקרובים.

DSC00279.JPG

DSC00280.JPG

פורסם

שלום לפותח השרשור:

מכיוון שאני מחזיק ברכב מסוג דומה קבל מס' טיפים:

אם השתמשת במי ברז עד עתה - ברור שראש המנוע שלך נאכל (שהרי הוא עשוי מאלומיניום).

תיקון ראש מנוע בלבד כולל חריטה יישור,מילוי,גומיות שסתומים,מעברים וכו' יכול להגיע בין 2000 ל- 3000 ש"ח תלוי האם הוא מוסך מורשה היבואן או מוסך כללי

צריך לפרק ראש מנוע בשביל לדעת אם ניתן לשפצו כי אז תדע אם הבלוק מנוע עצמו רקוב או שאפשר לעשות משהו.

אצלי בשנת 97 הלך ראש בגלל.לאחר החלפת מנוע /ראש מנוע חובה להשתמש בנוזל קירור אדום/ירוק . סתימת מעברי שמן בשסתומים וכשהורידו את המנוע היו עליו שני חורים בגודל של אפרסק ומכאן שהתחייבה החלפת מנוע (אצלי הרכב הוא הזרקה).

בעיקרון לא הרבה מוסכים ייקחו על עצמם את הסיכון בתיקון ראש מנוע ברכב הזה כי לפעמים התיקון לא מצליח ואחרי פחות משלושה חודשים שזה בתחום האחריות של התיקון הרכב שוב מתחמם ועושים כפל עבודה.

3) קשה מאוד ונראה לי שגם בלתי אפשרי להתאים מנוע של הזרקה למנוע קרבורטור.

4) שתדע שמנועי הזרקה יקרים בהרבה ממנוע קרבורטור (אצלי מנוע ההזרקה עלה בערך 2700 ש"ח לא כולל מע"מ אז אני מניח שמנועי קרבורטור,זולים יותר כי במגרשי פירוק יש יותר דייהטסו ישנות עם קרבורטור מאשר דייהטסו הזרקה).

רק שתדע עלות החלפת מנוע עלולה להגיע לאזור 6000 ש"ח ואולי מעט יותר כי מומלץ מאוד להחליף חגורת טיימינג,מותחנים, מחזירי שמן (עליון +תחתון ולפעמים גם מחזיר שמן אחורי,שנמצא בין המנוע ללגיר (אם המנוע מפורק קל מאוד ושווה את זה ),משאבת מים וכדאי מאוד גם לבדוק את הטרמוסטט ליתר ביטחון.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם
3) קשה מאוד ונראה לי שגם בלתי אפשרי להתאים מנוע של הזרקה למנוע קרבורטור.

אין שום בעיה להתאים את הקרבורטור למנוע מוזרק של אפלאוז (מעבירים את סעפת היניקה)

פורסם

לפי AUTODATA נראה שהמנועים מאותו סדרה, כלומר זה יתאים

אבל הכי טוב שתמתין לתגובה של מישהו שבטוח בזה או שתשאל מכונאי שאתה סומך עליו

פורסם

אז אם יש לנו פה בעל מקצוע או מישהו מהתחום שכבר התנסה בעניין, שיסביר לי מה לעשות...

• תוכן חדש...