Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6945 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ROY צודק,

אפילו קרסו התעוררו איכשהו..

מצד שני - מסתבר שלמאזדה לא ממש איכפת ממכם.

*מצטרף לאיחולים!*

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

חוץ מהוצאת קיטור ושיחרור לחץ מכתב כזה (או קיטורים פה בפורום וגם זה חשוב) לא יעזרו

צריך להיות ריאלי ולהבין מה עומד מאחורי מדיניות זו

כל עוד דלק מוטורס מצליחים כל כך למכור אלפי מכוניות לשוק היעד שלהם (ליסינג) הם לא יעשו מאמץ לייבא דגמים נוספים ובטח לא דגמים מיוחדים שהכאב ראש סביבם גדול אולי מהתמורה. חברה שבעה לא רודפת אחר לקוחות (חוץ ממספר בודד של יוצאי דופן). אבל למרות כל הבכיות ועם יד הלב של כל המקטרים האם באמת יש שוק למכוניות מיוחדות ? כן - אבל קטן מאד

דוגמא מאד פשוטה - לפני זמן לא רב, התפרסה הסטאטיסטיקה של מכירת מכוניות עם גיר ידני מול אוטומט המספרים של הגיר הידני היו מדהימים במיעוטם.

כלומר יבואן שעובד על מאסות (למעט אם הבעלים או המנכ"ל משוגעים לדבר) לא ייבא מכוניות מיוחדות שיימכרו בבודדים אך יחיבו אותו לטיפול, שמירת חלפים ועוד הרבה מעל לתמורה

פורסם

חלק גדול מהמכוניות שהזכרתי ממש לא נחשבות ל"מיוחדות", והגיר הידני הוא רק דוגמה! לדברים שהם לא מוכרים. חברה עם הפנים ללקוח לפחות לא הייתה מונעת ממנו, להזמין בהזמנה אישית דגם עם מנוע אחר או תצורת מרכב אחרת, שלא לדבר על דגמים שלמים של פורד, שהן מכוניות מצליחות בשווקים רבים בסקטור העממי ולא ה"מיוחד".

בשיווק דגמים "חמים" יש ערך המקרין באופן חיובי על כל המותג והדגמים הפשוטים, כך שגם עם אין בהם רווח (ואני בטוח שיש) אין כל הגיון בהחלטה לא לשווק אותם, למעט עצלנות? או מחשבה שהאדונים יודעים יותר טוב מהעם מה טוב בשבילו?

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם

זה לא ממש קשור למדיניות של היבואן, לא חסרים מנכ"לים פלצנים, נתקלת באחד כזה, אולי הוא כבן אדם לא ממש סימפטי וכריזמטי, יש מנכ"לים שהיו לובשים טריינינג ובאים למפגש שלכם, יש לך פה עסק עם בנאדם די מרובע שסה"כ אין לו כוח ל"שטויות".

אין לך מה להיעלב, עליי קרסו צוחקים בטלפון כשאני מבקש לדבר עם המחלקה הטכנית בקשר להגדלת מידת הגלגלים ברנו (5 GT), הם מסרבים להעביר אותי ומנתקים לי בפנים, אני לא נעלב כלל, כי סה"כ הם בורים בכל מה שקשור למכוניות "מיוחדות", אולי אם קרסו האב היה בחיים זה לא היה קורה.

העבודה שאתה עושה חשובה, תמשיך לעשות אותה עם או בלי מנכ"ל כזה או אחר.

:mm_yeah:

פורסם

עד שהציבור בישראל לא ילמד שבנזין אוטומט זה רק חלק מהמבחר לא יעזור כלום.

איפה רכבי הדיזל הקטנים?

איפה הרכבים הידניים?

אין! למה?

תשאל כל לקוח שקונה רכב: רוצה דיזל? ידני? לא!!! רק בנזין אוטומט. רצוי 1600 כמובן, גם אם רכב כזה קיים רק בשביל הארץ ובחו"ל אף אחד לא יגע בזה.

הנהג הישראלי עצלן, ולכן רגל שמאל שלו לא מתמודדת טוב עם קלאצ' והוא גם לא יודע מה זה דיזל, חוץ מזה שהטסט יותר יקר.

רכב ספורטיבי אצלינו זה רכב כבד עם מנוע בנזין מוגדש שצריך לחבר לו תחנת דלק באינפוזיה לחליל מזרקים, במקום גרסאות ספורטיביות של הקטנות.

אבל, אם יום אחד יתחילו לבוא אנשים ולבקש לקנות דיזלים ידניים, אז יתחילו גם לייבא אותם.

היבואן לא אשם: הוא מביא מה שמתבקש בכדי למכור.

בדבר אחד היבואן אשם, וזה ביחס מזלזל כלפי לקוחות שביקשו קצת, טיפה יותר עבור כספם.

סובארו DL. הכי מכוער, הכי אמין 8)

פורסם
דלק מוטורס?

הצחקת אותי. אף פעם לא ראיתי יבואן שעושה שירות כל כך רע למותגים שלו, בשום תחום. וזאת למרות ההצלחה במכירות.

כשמישהו באלימפוס שם ייפול לאדמה, תשאל אותו למה אי אפשר לקנות בישראל:

מזדה ידנית.-ביקוש אפסי בעליל,לא שווה את הטירחה.

מזדה 2.-ישנה כוונה לייבא אותה.

מזדה 3 ו 6 MPS.-שוב,שוק מצומצם ומחיר גבוה.

מזדה 6 סטיישן.-כמה מכוניות סטיישן נימכרו בשנה האחרונה בארץ?

פורד פוקוס ST.-סה"כ עוד מיתחרה בשוק קטן מאד.

פורד מונדיאו ST.-אותו כנ"ל,אפילו פחות.

פורד פוקוס 1800.-יש 2000.

פורד פוקוס 2000 ידנית.-צפי לביקוש אפסי.

מונדיאו עם מנוע שונה מ-2000 או ידני.-דיזל יש רק ידנית וה V6 יקרה מידי.

פורד פיאסטה.-יובאה בעבר,אך בשל שערי מטבע הפכה ליקרה מדי.

פורד FUSION.

פורד טורניר כלשהו (פוקוס או מונדיאו סטיישן).

פורד פוקוס C-MAX.

פורד S-MAX. כולן מכוניות נישה עם פלחי שוק אפסיים,שלא מצדיקים החזקת מלאי חלפים ושירות.

פורד KA.

פורד פוקוס קבריולט.

רוב המכוניות ברשימה הן מכוניות מעולות שהייתי ממליץ עליהן להרבה אנשים. אבל אי אפשר לקנות אותן. למה? כי גיל אגמון החליט שאי אפשר.

דבר נוסף: דלק מוטורס היו היבואן האחרון בארץ שהעלו אתר אינטרנט לאויר. אני זוכר שלפני כמה שנים רציתי לבדוק מחיר או מפרט של רכב כלשהו, ונדהמתי שאין ליבואן אתר. מאפיין את הזילזול שלהם בלקוחות.

אני מחכה ליום שהם ייפלו, כי יש להם חלק נכבד בדלילות המגוון של המכוניות בכבישי הארץ.

וצריך תמיד לזכור שתחילת היבוא של המיאטה היתה כישלון מהדהד;מכוניות רבות עמדו שנתיים ויותר במחסני הערובה,ומאחר וישראל היא "שוק קצה" אין אפשרות להחזיר מכוניות ליצרן-הן חייבות להימכר בארץ.

סה"כ הכמויות של הפוקוס(הקודמת)והלאנטיס הידניות היו אפסיות בעליל,מה גם שהמכוניות ניתקעו זמן רב במחסני הערובה,ונימכרו לבסוף בהנחות גדולות לציי רכב.

דלק מוטורס ככל יבואן אחר,היא בראש ובראשונה עסק כלכלי ולא כלי להגשמת חלומות מוטוריים.

מה שמעניין אותם הם המאזנים בסוף השנה,ובזה הם בהחלט מיצטניים.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

מסכים ולא מסכים.

כמו ששוק המיאטות התחיל חלש וצבר תנופה, ככה שוק הידניות/דיזל/ווטאבר.

לקוחות הקצה לא מודעים לזה שיש עוד אופציות.

באים, רואים צבע יפה, המוכר אומר שיש רק דגם אחד (וזה מקל עליהם מאוד), ואז קונים.

לוקח שנה-שנתיים-שלוש עד שהמידע מחלחל לאנשים.

לכן אני חושב שברגע שיהיה מבחר, יהיו קונים.

ד"א הסיבות השטותיות לגבי חלפים וכו'.

אני מצטער, אבל לא מקבל את זה.

חקרתי לא קצת רכבים ואת חלקי הרכב.

1. ברוב המקרים, 99% מהחלקים זהים.

ההבדל בין מאזדה 3 דינית לאוטומטית הוא בגיר, ציריות, וידית הילוכים.

זה לא סטוק חלקים מיוחד שצריך להחזיק.

גיר הולך פעם במיליון שנה.

ציריות גם כן (בדר"כ נהרסות אחרי תום האחריות).

להחזיק רכבים ידניים יעלה להם 20 אגורות (להדפיס עוד 3 מדבקות עם מס' קטלוגיים של חלקים חדשים).

2. רכבים שאתה טוען שהם רכבי נישה, קיימים בשוק ומוכרים נחמד מאוד (יחסית לנישה).

MPS/ST מקבילות לאיביזות/גולפים/צובאגו.

יש מכירות יפות מאוד שם. אין שום סיבה שהם לא יהיו באופציה אפילו.

כל המיקרו-ואנים למיניהם והסטיישנים - מגאן סניק נמכרת יפה מאוד (פיקאסו מעט פחות, אבל עדיין).

בשביל להחזיק סטיישן, אפילו לא צריך להכשיר מכונאים.

ההבדל בחלקים הוא בוילון האחורי, דלק אחורית, פנסים ובחלק מהרכבים מתלים חזקים יותר.

בקיצור, חלקים שאין בעיה לספק, מה גם שהדרישה אליהם תהיה פעם במיליון שנה, אחרי תאונה.

3. אתם (היבואנים) חושבים שיהיה ביקוש נמוך מדי? אין בעיה, תביאו לפי הזמנה (כמו עם הגולף 3 דלתות בזמנו).

כמו ש-BMW ומרצדס עושות (ולא, לא בגלל הרווח על כל רכב). אתה רוצה משהו? תשלם ותמתין, בסוף תקבל.

הכל תירוצים בשביל לא להתאמץ.

דבר שכבר ראינו שחוזר בבומרנג.

לא מחשבה עיסקית חכמה בשום מידה.

במיוחד כשהגישה העיסקית בעולם משתנה (גוגל עם "לא לעשות רע" מקדונלדס עם "בריאות" בזק בינלאומי עם "אמנת השירות" וכו'. מודלים חברתיים למיניהם).

הצטרפו עוד היום לאגודה לשחרור הטלטל.

"הטלטלים השחורים, יולי 2004".

פורסם
כדאי מאד ליואב חפץ להזכר מה קרה ליפנאוטו יבואני סובארו,שבזמנים הטובים העמידו מכוניות נעולות(!)באולם התצוגה.

מובן שנסיעת מבחן הס מלהזכיר,שלא לדבר על חצי שנת אחריות על המכונית.

עד שתמו ימי הליאונה בסוף 93',מיצובישי מכרו יפה והגיעו שאר היפניות,וסוכנות יפנאוטו עמדה בשיממונה.

אז ניזכרו שם להתחיל להיתייחס ללקוחות שמהם הם חיים,החלו לייבא את האימפרזה טורבו וסייעו מאד בהקמת מועדון פעיל.

תמיד צריך לזכור שלא לעולם חוסן,והלהיט של היום זה הסוס המת של מחר.

בדיוק !

למען האמת, אני אישית דיי חושש מהיום הזה. אני חושש מניצול המועדון שלי כדי לעזור במכירות ואז כשהמצב שלהם יתאושש הם יזרקו אותנו בחזרה כמו כלבים.

גם אני פניתי בעבר לדלק-מוטורס דרך מס. ערוצים ונעניתי בשלילה ולעיתים בחוסר תגובה.

שמוליק

המכוניות שלי : Lantis-F 98 -> מאזדה מיאטה 95

המכוניות של אשתי : יונדאי אקסט 95, מאזדה 3 2006, מיאטה NB 2003, סיטרואן C3 2017

המכוניות ליסינג שהיו לי : מאזדה 3 2010, סוזוקי סוויפט 2014, סוזוקי ויטרה 2016, רנו גרנד קופה 2019, סקודה קאמיק

החלום : RX8

פורסם
אבל למרות כל הבכיות ועם יד הלב של כל המקטרים האם באמת יש שוק למכוניות מיוחדות ? כן - אבל קטן מאד

המכוניות הספורטיביות וה"נדירות" בארצנו - הן אלה שמוסיפות גם מוסיפות לערך ושם המותג.

אדם שנוסע ברכב ישן ומתפרק ויראה MX-5 - אם יש לו טיפת חיבה למה שנקרא "מוטוריקה" - סביר להניח שילך להתעניין במאזדות על פני מותג אחר.

אגב, זאת היתה סתם דוגמא, אבל נראה לי שהבנת את הפואנטה.

ועוד אגב קטן - כשהייתי באירופה ראיתי פוקוס ST בכמויות. פשוט המחזה הזה של לראות מספר לא מבוטל עם החישוקים הסקסיים בצבע כתום-משגע עומדות בסוכנויות פורד ורק מחכות שיחטפו אותן - קשה לתאר איזה חשק זה עושה לך...

פורסם
פניתי אמש למר הלל פוסק מ YNet.

אני ממתין להתייחסות.

מר הלל פוסק השיב באריכות כי הינו מסרב לטפל בסיפור.

BMW Car Club Israel

Official BMW Club

פורסם

בקשר לדיזלים הקטנים - המדיניות הישראלית לגבי סולר פשוט הורגת אותם.

אני זוכר שסיפרתי גם לאנשים ברומניה וגם לאנשים בגרמניה שיש מיסים מיוחדים והאגרות יותר גבוהות על רכב דיזל - הם פשוט היו בשוק טוטאלי.

שוק הדיזל מאוד חזק באירופה (במיוחד ידניות , אלפות JTD , פיזו וסיטרואנים עם HDI , ואגים למינהם עם הTDI) ובמחירים אטרקטיבים מאוד למנועים חזקים מאוד ולכולם היה ממש אבסורד שמדינת ישראל פשוט מנסה לחסום כל סוג של אפשרות של רכב פרטי דיזל.

ליביו

If living is for learning

Then dying is forgetting

• תוכן חדש...