Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6945 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

קיבלתי היום את הסאב-וופר - אינפיניטי פרפקט 10VQ, הכנסתי אותו לתיבה אטומה וחיברתי אותו למגבר.

מגבר PPI DCX600.4 כאשר אני מתחיל להגביר, לאחר זמן מה פתאום הסאונד מתחיל להיות מקוטע ובמגבר נדלק נורית ה CLIPPING.

אני דיי חושש שזה בגלל החום, לאחר כמה דקות פשוט המגבר נכבה והצלעות קירור רותחות.

הבעיה היא שהצלעות קירור רותחות בעבודה כאשר הסאב מחובר, ללא הסאב המגבר עובד תקין.

האם זה בגלל החום או שהסאב מקצר את המגבר?

תודה מראש.

Skoda Octavia MK III 1.8TSI

פורסם

יש לוודא תחילה שהGAIN אינו במקסימום ואו לנסות עם סאב אחר,

לעניין ה GAIN יש לוודא עת המגבר קר, שבווליום גבוה אין עיוותים ולהוריד GAIN ולתאם כיוונים עד לתחילת הקליפינג, ואז להוריד מעט GAIN עד העלמות הקליפינג לחלוטין ובדיקה האם נשארה הבעיה ואם כן, לנסות עם סאב אחר כאמור.

בהצלחה

דני

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

פורסם
מה ההתנגדות הסופית של הסאב שחיברת למגבר? ואיך חיברת, בגישור 2 ערוצים?

הסאב הוא סליל יחיד 4 אוהם, כן חיברתי בגישור את הסאב.

לדני, האם ההתחממות של המגבר כאשר הסאב מחובר יכול להדליק נורה אדומה?

אני כיוונתי היום את הגיין של המגבר עם הרדיו דיסק, הגיין מכוון בערך 3/4 מהמקסימום האפשרי במגבר.

אני חושש שהבעיה מהכיוון של הסאב, בעבר חיברתי את ה KICKER CVR10 ולא הייתה לי איתו בעיה.

או שבכלל זה החום הכבד שיש? אין לי שום מאוורר שמקרר את המגבר.

פורסם

כיוון שאני מאמין שהמגבר מקבל עד 5 או 7 וולט, אם הסיגל שמגיע מהרדיו דיסק שלך הוא לא 2 וולט אין סיבה שהגיין יהיה על 3/4.

זה מה שגורם לקליפינג.

פעם כתבתי על המחסום הפסיכולוגי של העלאת ווליום.

ווליום צריך להיות אפשר להגביר כמעט עד הסוף. כדי שמקסימום וולטים יצאו מהמגבר , כך יהיה יותר מידע ופחות רעש , וניצול נכון של המגבר.

עלייך להסודק כמה וולט מוציא המכשיר שלך (או לכתוב דגם) וכמו כן המגבר. צריך להיות כתוב מה עם המגבר או בחוברת ההפעלה או עליו.

פורסם

הPREAMP של הרדיו-דיסק הוא 5V, אני לא חושב שזה קשור לגיין, כי בעוצמה בינונית המגבר מתחיל להכנס לקליפינג, זה הבעיה.

גם לא הפעלתי את האצת הבאסים לסאב, כך שהעוצמה שהסאב מקבל אינה גבוהה, מה שכן כמו שרשמתי אני מרגיש שהמגבר מתחמם מהר מדיי וזה קצת מוזר העניין.

יש מצב שאני אוריד את הגיין וזה יפתור משהו?

פורסם

אני לא רוצה להיות מציק, אבל משהו לא מובן:

הגיין הזה מכוון ככה עוד היה לפני הסאב היה מחובר, לפני שהסאב עבד לא היה לי שום בעיה עם המגבר, איך שחיברתי אותו התחיל הבעיות האלו.

אתה חושב שזה בכל זאת קשור לגיין?

פורסם

כן.

כל רמקול (לא חשוב איזה כרגע) משנה את העכבה שלו כל הזמן. הכל תלוי בעוצמה שאנו מנסים להוציא מול הנצילות שלו.

כנראה שהקאפא משתנה הרבה יותר. כנראה שהוא צרכן גם גדול יותר.

יש עוד סיבות למה זה .

באיזה ווליום (כלומר כמה מתוך כמה) במכשיר שלך נכנס המגבר לקליפינג?

פורסם

עכשיו הכל ברור.

קודם כל הסאב צריך הרצה. 99 אחוז מהרמקולים צריכים איזה 20 שעות נטו (לא חלקים של נסעתי 10 דק' זה כמו שעה) כדי להפתח.

דבר שני המערכת צריכה להשמע הכי חזק בסביבות ה 55 .

אחרי זה היא תתחיל לעשות דיסטורשן.

אתה חייב להנמיך את הגיין עד הסוף .

ואז:

כיוון שיש לך מנורת קליפינג .אתה עושה ככה.

מגביר עד 55.

ואז מתחיל להרים גיין בשניה שנכנס קליפינג , אתה מזיז שני מילימטר אחורה את הכפתור וזהו.

לא נוגע יותר.

ככה המערכת שלך מכוונת אופטמלית.

אותו הדבר הסאב. תבדוק האם למגבר יש מספיק כח להזיז אותו. האם הוא מחובר נכון , האם התיבה מותאמת.

לא זורקים על כל מגבר כל סאב שהוא.

פורסם

תודה על התגובה,

זה מה שאני יעשה,

לגבי הסאב, ההמלצה של היצרן היא בתיבה אטומה בעלת נפח של 1CUFT, זה מה ששמתי, אין צורך בלתכנן תיבה אטומה בשביל הסאב הזה למזלי.

מילא אם זו הייתה תיבה פתוחה, במקרה זה כן הייתי צריך לתכנן.

• תוכן חדש...